האם אפשר לבנות ללא תשתית ביוב
-
יעל_חזון*
- הצטרפות: 03 ספטמבר 2008, 10:20
- דף אישי: הדף האישי של יעל_חזון*
תשתיות ביוב הופכות את תהליך הפיתוח להרסני במיוחד.אילו יכולנו להימנע מהן היינו ממזערים את הנזק.
ישנם פתרונות למים אפורים שנידונו בהרחבה:מיחזור מים ביתי לגינון.
ישנם פיתרונות למים שחורים, שיש להרחיב עליהם את הדעת,חלקם מיושמים בהצלחה גם בארץ.
אך האם ישנה איזושהיא אפשרות חוקית לבנות ללא חיבור לתשתית ביוב מרכזי?
שמעתי שיש פרויקט שכונתי: גני תקווה שמישם זאת , למישהו יש עוד מידע על כך?
ישנם פתרונות למים אפורים שנידונו בהרחבה:מיחזור מים ביתי לגינון.
ישנם פיתרונות למים שחורים, שיש להרחיב עליהם את הדעת,חלקם מיושמים בהצלחה גם בארץ.
אך האם ישנה איזושהיא אפשרות חוקית לבנות ללא חיבור לתשתית ביוב מרכזי?
שמעתי שיש פרויקט שכונתי: גני תקווה שמישם זאת , למישהו יש עוד מידע על כך?
-
יעל_חזון*
אפשר באופן עקרוני להשתמש בשרותי קומפוסט ולחסוך את כל בעית טיהור המים, אך אם כך מדוע חייבים לבנות במקביל גם מערכת ביוב מרכזי?
-
בשמת_א*
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
את באמת שואלת אותנו?
התשובה היא כמובן, שהרשויות מעולם לא שמעו על קימפוסט זבלאנושי, ומבחינתן אם אין ביוב מסודר אז יש ביוב זורם ברחובות. מה שלא מתקבל על הדעת מכל הבחינות. גם בארה"ב המצב דומה.
אדרבא, התחילי במסע הסברה על האופצייה נטולת תשתית הביוב!
התשובה היא כמובן, שהרשויות מעולם לא שמעו על קימפוסט זבלאנושי, ומבחינתן אם אין ביוב מסודר אז יש ביוב זורם ברחובות. מה שלא מתקבל על הדעת מכל הבחינות. גם בארה"ב המצב דומה.
-
יונת_שרון*
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
קצת מעוות להציג את זה כאילו הרשויות לא מבינות מהחיים שלהן. יש שם אנשים שמבינים הרבה יותר מכל אחד מאיתנו. הם פשוט לא יכולים להרשות לעצמם פתרון כמו שירותי קומפוסט שתלוי כל כך בתחזוקה ובאחריות אישית של התושבים. במקום זה מקימים פתרון מרכזי כמו בריכות טיהור והשבת מים לחקלאות.
יעל, אני חושבת שהכוונות שלך מעולות, אבל אין לך מושג לגבי פרטי היישום. זה לא כל כך רציני לנסות ללמוד את אוסף תחומי הידע הדרושים דרך כמה שאלות באינטרנט. מה שאת צריכה זה למצוא מישהו שבאמת מבין בזה (כלומר, שבילה כמה שנים בללמוד את הנושא, ואולי שיש לו נסיון בשטח) ולשלם לו בשביל שישתתף בתכנון, שישב עם האדריכל של השטח ועם מתכנני התשתיות, עם מתכנני הבתים ועם מזכירות היישוב.
אין לי שם בשלוף, אבל הייתי מתחילה לחפש במקומות כמו שדה בוקר ונאות סמדר, מקומות שבהם התחילו לעשות דברים כאלה כבר מזמן.
את עצמך כרגע לא יכולה לשכנע אף אחד לעשות שום דבר, כי חסרה לך הסמכות המקצועית והידע בתחומים הרלוונטיים. את צריכה או להקדיש זמן ללימודים רציניים, או להתחבר עם מישהו שיודע.
בהצלחה!
יעל, אני חושבת שהכוונות שלך מעולות, אבל אין לך מושג לגבי פרטי היישום. זה לא כל כך רציני לנסות ללמוד את אוסף תחומי הידע הדרושים דרך כמה שאלות באינטרנט. מה שאת צריכה זה למצוא מישהו שבאמת מבין בזה (כלומר, שבילה כמה שנים בללמוד את הנושא, ואולי שיש לו נסיון בשטח) ולשלם לו בשביל שישתתף בתכנון, שישב עם האדריכל של השטח ועם מתכנני התשתיות, עם מתכנני הבתים ועם מזכירות היישוב.
אין לי שם בשלוף, אבל הייתי מתחילה לחפש במקומות כמו שדה בוקר ונאות סמדר, מקומות שבהם התחילו לעשות דברים כאלה כבר מזמן.
את עצמך כרגע לא יכולה לשכנע אף אחד לעשות שום דבר, כי חסרה לך הסמכות המקצועית והידע בתחומים הרלוונטיים. את צריכה או להקדיש זמן ללימודים רציניים, או להתחבר עם מישהו שיודע.
בהצלחה!
-
טלי_מא*
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
-
מיכל_שץ*
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*
תשתיות ביוב הופכות את תהליך הפיתוח להרסני במיוחד
היום באותה חפירה באדמה מכניסים גם את תשתית החשמל והמים, לחסוך רק בביוב לא יחסוך הרבה.
הייתי לומדת את מקרה כליל, שם אכן אין תעלות באדמה וגם אין כבישים שמחברים בין כל הבתים.
מעניין אם יש שם בורות ספיגה (משהו שבמקומות מסויימים הרשויות עדיין "מקבלות")
היום באותה חפירה באדמה מכניסים גם את תשתית החשמל והמים, לחסוך רק בביוב לא יחסוך הרבה.
הייתי לומדת את מקרה כליל, שם אכן אין תעלות באדמה וגם אין כבישים שמחברים בין כל הבתים.
-
מיכל_שץ*
שם אכן אין תעלות באדמה וגם אין כבישים שמחברים בין כל הבתים.
אם
שכחתי את ה{{}}אם
אין לי מושג ירוק אם יש או אין. אני רק יודעת שהם לא מחוברים לרשת החשמל.
טל"ח
אם
שכחתי את ה{{}}אם
אין לי מושג ירוק אם יש או אין. אני רק יודעת שהם לא מחוברים לרשת החשמל.
טל"ח
כן. אני בעד. אם זה נעשה נכון - בלי תשתיות יקרות, השבת מים למאגרים תת קרקעיים (בחלחול וטיהור טבעי). אחריות אישית - אין יותר צינור שמוליך את הכימיקלים והזבל מהבית החוצה למקום עלום. מה שזרקת לאסלה, נשאר אצלך בחצר והורס את בורות הספיגה עד שיעלו על גדותיהם.
אבל אם לא נעשה נכון - פוטציאל זיהום מי תהום וקרקע ממדרגה ראשונה ופגיעה בבריאות הציבור. לא פלא שמערכת ביוב נחשבת "מודרנית" והצילה דה פקטו אנשים רבים ממוות ממחלות זיהומיות.
אבל אם לא נעשה נכון - פוטציאל זיהום מי תהום וקרקע ממדרגה ראשונה ופגיעה בבריאות הציבור. לא פלא שמערכת ביוב נחשבת "מודרנית" והצילה דה פקטו אנשים רבים ממוות ממחלות זיהומיות.
-
יעלי_לה
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
בור ספיגה זה לא אקולוגי נקודה.
אם זה יושב על אגן ניקוז או על מאגר מי תהום, זה עוד יותר בעייתי.
אם זה יושב על אגן ניקוז או על מאגר מי תהום, זה עוד יותר בעייתי.
-
יעל_חזון*
את באמת שואלת אותנו?
אל דאגה , אני לא בונה על האתר הזה כמי שיביא לי את כל הידע הנדרש... פשוט בודקת אם יש כאן איזה מומחה שמתמצא . זורקת חכות לכל הכיוונים.
יש לי מידע לגבי תוכנית נסיונית שכבר הפעילו בישובים ערביים.
כיום ברוב הכפרים בשטחים אין בכלל ביוב ופשוט מזרימים את הביוב באופן פיראטי לנחלים שמגיעים אלינו לשרון ומזהמים את כל מה שבדרך.
לכן התחילו עם התוכנית הזו דווקא באום ריחן שהוא כפר ערבי ישראלי בסמוך לשומרון,בתקווה שהידע יעבור לתוך השטחים בעתיד.
הקימו שם מכון טיהור קטן לכל ארבעה בתים שמטפל במים השחורים והאפורים כאחד ומזרים אותם חזרה לאסלות .
אך עדיין הדעות בין החוקרים והמומחים חלוקות האם אכן זה חוסך באנרגיה, מעבר לחיסכון במים , להקים הרבה מכוני טיהור קטנים, או אחד גדול.
אל דאגה , אני לא בונה על האתר הזה כמי שיביא לי את כל הידע הנדרש... פשוט בודקת אם יש כאן איזה מומחה שמתמצא . זורקת חכות לכל הכיוונים.
יש לי מידע לגבי תוכנית נסיונית שכבר הפעילו בישובים ערביים.
כיום ברוב הכפרים בשטחים אין בכלל ביוב ופשוט מזרימים את הביוב באופן פיראטי לנחלים שמגיעים אלינו לשרון ומזהמים את כל מה שבדרך.
לכן התחילו עם התוכנית הזו דווקא באום ריחן שהוא כפר ערבי ישראלי בסמוך לשומרון,בתקווה שהידע יעבור לתוך השטחים בעתיד.
הקימו שם מכון טיהור קטן לכל ארבעה בתים שמטפל במים השחורים והאפורים כאחד ומזרים אותם חזרה לאסלות .
אך עדיין הדעות בין החוקרים והמומחים חלוקות האם אכן זה חוסך באנרגיה, מעבר לחיסכון במים , להקים הרבה מכוני טיהור קטנים, או אחד גדול.
-
יעל_חזון*
מה שאת צריכה זה למצוא מישהו שבאמת מבין בזה (כלומר, שבילה כמה שנים בללמוד את הנושא, ואולי שיש לו נסיון בשטח) ולשלם לו בשביל שישתתף בתכנון, שישב עם האדריכל של השטח ועם מתכנני התשתיות, עם מתכנני הבתים ועם מזכירות היישוב
כמובן , אין ספק שכך נידרש.כשנגיע לשלב התיכנון בפועל , נעזר בכל אנשי המקצוע הנדרשים, מדובר בפרויקט רציני , וכל מסע מתחיל בצעד אחד.
יחד עם זאת אני יודעת שבמחקר שלי אוכל לקבל הרבה תשובות בעצמי , אני פוגשת מומחים ויועצים בדרך, ואתר זה יכול לפתוח חלון למפגש שכזה.
כמובן , אין ספק שכך נידרש.כשנגיע לשלב התיכנון בפועל , נעזר בכל אנשי המקצוע הנדרשים, מדובר בפרויקט רציני , וכל מסע מתחיל בצעד אחד.
יחד עם זאת אני יודעת שבמחקר שלי אוכל לקבל הרבה תשובות בעצמי , אני פוגשת מומחים ויועצים בדרך, ואתר זה יכול לפתוח חלון למפגש שכזה.
-
יעל_חזון*
מסכימה
מסכימה
-
יעל_חזון*
הייתי לומדת את מקרה כליל,
הבעיה עם כליל שהיא אינה חוקית. ואני מחפשת פתרונות חוקיים.
הבעיה עם כליל שהיא אינה חוקית. ואני מחפשת פתרונות חוקיים.
-
יעל_חזון*
_
ברור לי שתהיה בעיה להגיע לאופטימאלי, ושאף אחד במשרד הבריאות לא יתן לזה נכון להיום אישור ,אך גם אם בסוף הדרך נעשה שרותי קומפוסט במקביל לביוב ,ואח"כ נציג את המודל כיצד הוא מתפקד בפועל, ונביא מומחים שיבדקו, ויחקרו, כך נוכל לנהל את מסע ההסברה .
אין ספק שמוטיב האחריות האישית , חייב להיות מרכזי, ואלא האנשים שאני מחפשת , שירצו לבוא ולקחת חלק.
ברור לי שתהיה בעיה להגיע לאופטימאלי, ושאף אחד במשרד הבריאות לא יתן לזה נכון להיום אישור ,אך גם אם בסוף הדרך נעשה שרותי קומפוסט במקביל לביוב ,ואח"כ נציג את המודל כיצד הוא מתפקד בפועל, ונביא מומחים שיבדקו, ויחקרו, כך נוכל לנהל את מסע ההסברה .
אין ספק שמוטיב האחריות האישית , חייב להיות מרכזי, ואלא האנשים שאני מחפשת , שירצו לבוא ולקחת חלק.
-
מיכל_שץ*
הבעיה עם כליל שהיא אינה חוקית
וואללה! לא ידעתי!
וואללה! לא ידעתי!
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מערכת ביוב נורמלית מתחת לאדמה היתה אחת מהתפתחויות הכי בולטות של הרפואה במאה הקודמת.
באמריקה באזורים של ה off-grid מדובר על 55% של מחלות מעיים ותולעי מעיים באכלוסיה.
כל מערכת שמחליפה את מערכת הביוב צריכה להבדק האם היא יעילה מהבחינות הרפואיות וסנטיריות
באמריקה באזורים של ה off-grid מדובר על 55% של מחלות מעיים ותולעי מעיים באכלוסיה.
כל מערכת שמחליפה את מערכת הביוב צריכה להבדק האם היא יעילה מהבחינות הרפואיות וסנטיריות