בניית חדר ללינה משותפת

א*
הצטרפות: 10 פברואר 2002, 10:10

בניית חדר ללינה משותפת

שליחה על ידי א* »

אנחנו בשלבי תכנון של הבית שלנו ואני אשמח להמלצות לגבי עיצוב חדר השינה המשפחתי.אני יודעת שזה אמור להיות התפקיד של האדריכל/מעצב פנים לתת מענה לסוגייה הזו, אך מאחר והוא לא לן בלינה משותפת ,חשבתי להגיע אליו קצת מוכנה ולכן אשמח לטיפים ועצות ממשפחות שכבר הרבה זמן בלינה משותפת.
כרגע אנחנו גרים בשכירות ומבנה החדר שינה בבית המושכר : תקרה גבוהה ,חלון צר וארוך ,רהיטים גבוהים,ריצפה מכוערת וקרה - גרמו לנו להרגיש לא נעים לישון יותר על הריצפה ולהעלות את המיטה על בסיס גבוהה אנחנו לא ישנים טוב כשאנחנו לא קרובים לאדמה, מתגעגעים ללינה הנמוכה ורוצים לתכנן את חדר השינה בבית החדש בהתאם.
בנתיים חשבנו על רצפת פרקט עץ , מדרגה קטנה להורדת נעליים ומיד אחריה מתחילה המיטה המשפחתית שמורכבת משתי מזרונים זוגיים ברוחב 1.60 שמחוברים זה לזה ועטופים בפרקט מסביב, ומשתי צידי המיטה נישת גבס קטנה לספר ו/או שעון מעורר/טישו,חלון נמוך יחסית ורחב עם אדן חלון לישיבה,בלי שום רהיט נוסף (יש חדר ארונות וחדר מקלחת בתוך היחידת שינה הזו).קצת קשה לי לתאר אבל זה אמור לצאת קצת בסגנון יפני, פעם ראיתי ג'קוזי על רצפת פרקט שהיה דומה לזה ואני מתכוונת לשים מיטה זוגית כפולה במקום הג'קוזי.
וכמה בעיות -
  1. אני חוששת שזה יוריד את הערך של הבית כשנרצה למכור, אף אחד לא ירצה חדר הורים עם חלון שתקוע ממש בגובה הכרית ורוב האנשים לא ידעו מה לעשות עם הרצפת עץ המדורגת הזו.
  2. אנחנו בונים בית קטן , על פי התכנון שלנו החדר הזה אמור להיות 12 מ"ר , אם הרוחב יהיה 1.60 * 2 + קצת שוליים מפרקט...גרועה במתמטיקה אבל יצא לנו חדר מאוד מלבני ולא פרופורציונאלי,לא?
  3. ומה יהיה כשהילדים יעברו לחדר שלהם? זה לא יהיה מוזר ויזואלית (וקר ומנוכר) לישון ביחד כזוג במיטה כל כך רחבה ...נשמע לי מאוד לא רומנטי....אבל הפרקט שיעטוף את המיטה יהיה כבר ברחוב של שתי מזרונים...מה נעשה? אולי נשים שתי שידות עץ נמוכות לצד כל מיטה ( ברוחב 80 ס"מ כל אחת - כך שיצאו בסוף ברוחב המזרון שנוריד?)
אשמח לשמוע רעינות ופתרונות לבעיות שציינתי ובכלל- איך היה נראה חדר לינה משותפת בבית החלומות שלכם?
אלה_לי_לה*
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

בניית חדר ללינה משותפת

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

נשמע נעים, אני אוהבת חדרי מזרונים :-)

אופציות לשקילה:
  • לרצף את כל החדר בפרקט, את המזרונים תניחו עליו, אם תרצו תוסיפו מזרונים, אם תרצו תחסירו, הרצפה בכל מקרה תהיה שם נעימה לקראתכם.
  • במקום חלון קיר זכוכית נעה, ותריסים חשמליים או ידניים שיאפשרו לפתוח ולסגור כשתרצו.
אישית התלהבתי מהחלון ונישת הישיבה בו, אבל זה באמת לא מתאים לכל אחד, השאלה היא למה בונים, בשבילכם או בשביל הדיירים הבאים?
אם בשבילכם תהנו והגשימו חלומות, הדיירים הבאים יוכלו לשפץ כרצונם בתורם כשיגיע :-)
א*

בניית חדר ללינה משותפת

שליחה על ידי א* »

תודה ותשובות.
כל הבית יהיה פרקט, חשבנו שיהיה נעים יותר אם נרגיש נמוך אך לא ממש על הריצפה ולכן חשבנו על אופציה של נישת פרקט למיטה אבל הפיתרון שהצעת בהחלט יכול להיות טוב עבורינו והרבה פחות מגביל.
לא הבנתי למה הכוונה זכוכית נעה , יש לך אולי תמונה?
הרעיון של חלון עם נישת ישיבה נבע מכך שלא רצינו שום ריהוט בחדר, כי אם לנים נמוך ויש ספה בקצה של החדר אז למי שיושן נמוך זה נותן הרגשה קלסטרופובית, אדן החלון כשהוא אדן של חלון נמוך מייצר מעין ספסל ישיבה נמוך - נשים כרית ותיווצר מעין זולה קטנה.
אנחנו בונים בשביל עצמינו, מכסף של הבנק לא מכסף שלנו ולכן,לצערי, אנחנו צריכים להיות גם פרקטים וצריכים לחשוב גם על הדיירים הבאים שיעזרו לנו להחזיר יום אחד את ההשקעה.
(קנינו באזור שלא נחשב השקעה כלכלית טובה כי רצינו לגור בו, אנחנו עושים פרקט למרות שיותר קל למכור בית עם ריצוף אבל בכל זאת - חלון שנמצא בגובה חצי מטר מהריצפה זה כבר ממש שינוי בילתי הפיך)
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

בניית חדר ללינה משותפת

שליחה על ידי במבי_ק* »

לי זה נשמע מקסים, נעים ומזמין. זה בית שאתם הולכים לגור בו, וחשוב שקודם כל יהיה לכם נעים בו ויהיה מתאים לצרכים שלכם. לא נשמע לי שזה יפגע באופציית המכירה, אבל אני לא מבינה כלום בנדל"ן. אני הייתי מאוד מאוד רוצה לקנות בית עם נישה כזאת (אם לא היה לנו - ולבנק - בית משלנו).. לגבי הרומנטיקה בעתיד - לא נשמע לי בעייתי, אבל אני אחת שממילא אוהבת אוויר סביבי, ככה שזה נשמע לי די מפתה מיטה גדולה ומרווחת
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

בניית חדר ללינה משותפת

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

חדר כזה גדול יוכל לחולק לשניים בשלב בו הילדים ירצו חדרים של עצמם.
אין טעם בשירותים-מקלחת בתוך חדר כזה, מה שנקרא "יחידת הורים", כך שאתם לא קושרים את עצמכם לחדר הזה (כחדר-שינה-הורים) לתמיד, ותוכלו לעבור בעתיד לחדר אחר.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

בניית חדר ללינה משותפת

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אה - כלומר - לא שני חדרים לילדים שכל אחד 6 מטר, אלא חדר לשני ילדים, כשלכל אחד הפינה שלו.
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

בניית חדר ללינה משותפת

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

לי יש רעיון מדליק.
לעשות חדר ילדים צמוד לחדר הורים עם דלת "גמדים"קטנה בינהם
כך שכשיגיע יום בו ירצו לישון לבד אבל לא רחוק , יוכלו לישון בחדר
סמוך עם דלת שיכולה להיות פתוחה או סגורה לפי הצורך ואף לאפשר התגנבות חזרה למיטת ההורים בלילה!
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

בניית חדר ללינה משותפת

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

דלת "גמדים"קטנה בינהם
מגניב.
אני זוכרת איזו חנות בפריז שהיתה לה כניסת ילדים נמוכה כזאת. בכל פעם שעברתי לידה חייכתי.
א*

בניית חדר ללינה משותפת

שליחה על ידי א* »

תודה על הרעיונות...הצחיק אותי הרעיון של דלת גמדים...אני מדמיינת אותם בורחים לי לשם אם חרוז בפה או עוגיות חמץ בפסח ואותי תקועה עם התחת בפתח הדלת ומנסה לתפוס אותם....
אולי באמת לישון על שתי מיטת זוגיות יהיה רעיון נחמד, כל פעם אחד מאיתנו יזמין את השני לישון אצלו...כמו בהתחלה כשרק התחלנו לצאת...אבל עדיין יש את הבעייה של החדר המלבני מידיי ,לא?
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בניית חדר ללינה משותפת

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

לנו יש חדר שינה עם שירותים צמודים, וכרגע יש בו חמישה מזרונים צמודים, שתי שידות וארון גדול (בתוך נישה שנוצרה עם השירותים - אולי יותר חסכוני בשטח מחדר ארונות?). חלק מהמזרונים על הרצפה וחלק על מיטה נמוכה (חתכנו לה את הרגליים). יש חלון נמוך, אבל בגובה סביר כך שגם אם יש מיטה אז החלון ממש מעט מעל המיטה. אני לא ממליצה כל קיר זכוכית בחדר השינה, כי בקיץ זה יהיה נוראי. יש לנו גם נישות מעל למיטה, זה שימושי, אבל גם לא ממש אפשר להשאיר שם שום דבר בגלל שהילדים עושים מזה בלגן, ואדן החלון משמש לאותה מטרה. ואני לא מאמינה שתשתמשו באדן החלון לישיבה, פשוט כי אנשים לא נוהגים לבלות בחדר השינה מעבר לשעות השינה.
שליחת תגובה

חזור אל “שיפוץ ועיצוב”