כרגע אנחנו גרים בשכירות ומבנה החדר שינה בבית המושכר : תקרה גבוהה ,חלון צר וארוך ,רהיטים גבוהים,ריצפה מכוערת וקרה - גרמו לנו להרגיש לא נעים לישון יותר על הריצפה ולהעלות את המיטה על בסיס גבוהה אנחנו לא ישנים טוב כשאנחנו לא קרובים לאדמה, מתגעגעים ללינה הנמוכה ורוצים לתכנן את חדר השינה בבית החדש בהתאם.
בנתיים חשבנו על רצפת פרקט עץ , מדרגה קטנה להורדת נעליים ומיד אחריה מתחילה המיטה המשפחתית שמורכבת משתי מזרונים זוגיים ברוחב 1.60 שמחוברים זה לזה ועטופים בפרקט מסביב, ומשתי צידי המיטה נישת גבס קטנה לספר ו/או שעון מעורר/טישו,חלון נמוך יחסית ורחב עם אדן חלון לישיבה,בלי שום רהיט נוסף (יש חדר ארונות וחדר מקלחת בתוך היחידת שינה הזו).קצת קשה לי לתאר אבל זה אמור לצאת קצת בסגנון יפני, פעם ראיתי ג'קוזי על רצפת פרקט שהיה דומה לזה ואני מתכוונת לשים מיטה זוגית כפולה במקום הג'קוזי.
וכמה בעיות -
- אני חוששת שזה יוריד את הערך של הבית כשנרצה למכור, אף אחד לא ירצה חדר הורים עם חלון שתקוע ממש בגובה הכרית ורוב האנשים לא ידעו מה לעשות עם הרצפת עץ המדורגת הזו.
- אנחנו בונים בית קטן , על פי התכנון שלנו החדר הזה אמור להיות 12 מ"ר , אם הרוחב יהיה 1.60 * 2 + קצת שוליים מפרקט...גרועה במתמטיקה אבל יצא לנו חדר מאוד מלבני ולא פרופורציונאלי,לא?
- ומה יהיה כשהילדים יעברו לחדר שלהם? זה לא יהיה מוזר ויזואלית (וקר ומנוכר) לישון ביחד כזוג במיטה כל כך רחבה ...נשמע לי מאוד לא רומנטי....אבל הפרקט שיעטוף את המיטה יהיה כבר ברחוב של שתי מזרונים...מה נעשה? אולי נשים שתי שידות עץ נמוכות לצד כל מיטה ( ברוחב 80 ס"מ כל אחת - כך שיצאו בסוף ברוחב המזרון שנוריד?)