דירת גן חסרונות אפשריים

מחפשים_בית*
הצטרפות: 28 יוני 2007, 17:55

דירת גן חסרונות אפשריים

שליחה על ידי מחפשים_בית* »

יש דירות גן מאוד זולות ויפות בבתים בני 3 קומות שנבנו לפני 15 שנה בערך.
הדירה נראית טוב, הגינה מטופחת, אז איך זה שהמחיר כל כך זול?
אולי זכויות של השכנים לגבי ההחלטות על הגינה?
אולי בעיות בצנרת, בבידוד או כל דבר אחר?
לא יודעת על מה לחשוב..
משפחה_ירושלמית*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2007, 17:49
דף אישי: הדף האישי של משפחה_ירושלמית*

דירת גן חסרונות אפשריים

שליחה על ידי משפחה_ירושלמית* »

באיזה איזור? אולי בעיית גניבות
אולי בעיית צנרת
זול יחסית למה? לדירות זהות בקומה גבוהה יותר?
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

דירת גן חסרונות אפשריים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

יש יתרונות וגם חסרונות בקרבה לאדמה.
(אני אישית מאוד אוהב את הקירבה לאדמה)

למשל יותר יתושים וחרקים.
למשל אקלים קצת אחר בקיץ.
א*
הצטרפות: 10 פברואר 2002, 10:10

דירת גן חסרונות אפשריים

שליחה על ידי א* »

אולי חוסר הפרטיות שיש בגינות כאלו?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

דירת גן חסרונות אפשריים

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

כעיקרון, הדיור בקומת קרקע תמיד יותר זול מאשר בקומות האחרות בבניין.

החסרונות שכמעט תמיד קיימים: הדירה חשוכה יותר, כי בניינים מסביבה מצלים עליה יותר. לפעמים גם החלונות קטנים מהרגיל.
לפעמים - קרבה לחניה של הבניין (=רעש בכל שעה אפשרית ביממה).
חשש מגניבות או ממציצנים (כאן תלוי מה ההרכב המשפחתי שלכם, באיזה שעות נמצאים בבית וכולי).
יותר יתושים וחרקים כולל זוחלים...

צריך לבדוק כמובן אם הגן, או איזה חלק מהגן, רשום בטאבו כחלק מהדירה (גם אם זה בשכירות ולא בקנייה). אחרת עלולות להתעורר בעיות עם השכנים על השימוש בשטח. כדי לברר צריך ללכת למרשם הדיור בעירייה ולהוציא את תיק הבניין (או להשפיט לצורך זה את העו"ד שלכם ;-) ).
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

דירת גן חסרונות אפשריים

לפעמים - קרבה לחניה של הבניין (=רעש בכל שעה אפשרית ביממה).
וכמובן אם הדירה חזיתית, שומעים כל רחש מהרחוב.
אוד_ליה*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2007, 19:58
דף אישי: הדף האישי של אוד_ליה*

דירת גן חסרונות אפשריים

שליחה על ידי אוד_ליה* »

כעיקרון, הדיור בקומת קרקע תמיד יותר זול מאשר בקומות האחרות בבניין.
בעיר ילדותי דווקא יותר יקרות...
אבל מצד שני אין את רוב החסרונות- העיר שקטה יחסית...
ורוב דירות הגן שאני ראיתי (וראיתי הרבה- אנחנו בחיפושים)- הן ממש סגורות כך שאין כניסה מבחוץ לגינה, רק מהבית עצמו. לבניין יש גינה נפרדת בד"כ. ויש גדרות אבן, ואם רוצים מוסיפים גדר חיה (בד"כ מוסיפים- שוב, איפה שאני ראיתי)

מה שכן- בנוסף ל"חיי הטבע" שנכנסים לבית (אבל יש אותה בעיה עם ווילה, למשל, ולא ראיתי אף אחד מתלונן על מגורים בווילה...:-))-
תלוי ב"תרבות הדיור" בבנין- יש שכנים שזורקים לכלוך מהחלונות ישר לגינה (בעיקר בדלי סיגריות...), או "סתם" דברים שנופלים לשכנים ואז באים לבקש אותם... מצד שני זו דרך טובה להכיר את השכנים ;-)

ראיתי שיש גינות עם רשת בגינה או פרגולה בחלק ממנה לפחות, כדי להפחית את הלכלוך וכו'.

ולגבי המחיר- אצלנו דירות ישנות באופן כללי זולות יותר בגלל סיבות כמו אינסטלציה, קילופים בקירות וכו'
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

דירת גן חסרונות אפשריים

בהזדמנות אעביר לכאן התלבטות ישנה שלי מהדף איפה לגור
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

דירת גן חסרונות אפשריים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מציעה שם דף: דירת גן בעד ונגד , כי עולים ויעלו גם יתרונות.
חיסרון: רוב חיי גרתי בקומה שנייה, ומשם ראיתי את השכן ליד, גם בקומה שנייה, איך נאמר את זה בלי להגעיל יותר מדי? מוחט את אפו ישר לאדמה שמתחתיו. במקרה אין שם שכנים למטה, כלומר, אין גינה. אבל אחרי שראיתי את זה קורה שנים, לעולם לא אוכל לחשוב על דירת גן.
עוד חיסרון: הלחות באדמה נספגת בקירות ויוצרת מין ריח טחוב. לא תמיד, אבל בכמה מקומות ראיתי את זה, כולל בווילה אחת, אגב.
יתרון: נו זה ברור, קומפוסט, גינת ירק, מקום לילדים לגעת באדמה, חיבור לחוץ, ספסל-נדנדה, אירוח בחוץ, לעשות מנגל-תגמול לשכן שיורק מלמעלה.. ;-)
לי_אורה*
הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*

דירת גן חסרונות אפשריים

שליחה על ידי לי_אורה* »

_אולי זכויות של השכנים לגבי ההחלטות על הגינה?
אולי בעיות בצנרת, בבידוד או כל דבר אחר?_
חשוב מאוד לברר נקודות אלו! האם זו הגינה הפרטית שלך שלאף אחד מלבדך אין זכות להיכנס ולהשתמש בה, או שזו גינה משותפת של כל הבניין. אם יש בעיות בצנרת וכו' - מי משלם? את או כל הדיירים? (התשובה תלויה כמובן בתשובה לשאלה הקודמת)

שנים רבות גרנו בקומת הקרקע של בניין משותף, כשהגינה המשותפת לכל הבניין מקיפה את כל הבית.
החסרונות:
א) רעש - ילדי/ות הבניין שיחקו בגינה המשותפת לבניין. צריך להוסיף? וצריך לזכור: את הסוכה בונים ליד החלון ולפעמים משעינים על קיר הבית... כלומר על קיר דירת הקרקע... ילדים שאוהבים לשחק בכדור עם הקיר. כלומר, עם הקיר או הקירות של קומת הקרקע...
ב) חוסר פרטיות והצקות ממציצים - צריך לשבת בבית עם תריסים מוגפים אחרת כל מי שעובר בגינה מציץ לתוך הבית, גם אם לא רוצה.
ג) סכנה מגנבים. צריך לשים סורגים בכל הבית.
ד) חתולים - בעיה מאוד מאוד מורכבת ורבת היבטים: בעונות הייחום - יללות נוראות של חתולים זכרים, מלחמות נוראות בין חתולים זכרים, ריצות מטורפות אחרי החתולות. כשהעונה הזו מסתיימת, מתחילה עונה נוראה אחרת: החתולות ממליטות. יללות חלושות של גורים, ילדים ש"משחקים" עם הגורים, מפרידים בינם לבין האימהות, ואז יש לילות שמלאים ביללות גסיסה של הגורים. גוויות של חתולים ושל גורים בגינה. ריבים בין השכנים באשר לשאלה אם להאכיל את החתולים (אנחנו היינו מאכילים) לבין אלו שאומרים שזה מביא לכלוך. שכנים שמזמינים מדביר שהורג חתולים. גוויות של חתולים בגינה. לפעמים כלבים אוכלים את הרעל...
ה) בתקופות שיש מעט חתולים בחצר - עכברים, עכברושים.
ו) נמלים, ג'וקים ושאר זוחלים. נחשים.
ז) זבל ששכנים זורקים מהקומות העליונות
ח) בעיות עם צנרת, עם הביוב ועוד
ט) מדי פעם בא הגנן ועושה רעש נורא ומחריד. גם אלו שבאים עם בלוני הגז עושים רעש.
י) ריבים בין השכנים בשאלה מי צריך להשקות את הגינה ומתי עדיף
יא) שכנים שמשקים את הגינה עם צינור ומרטיבים את הקירות של דירת הקרקע
יב) טחב בקירות בשל השקיית הגינה והקירות
יג) אין אור, אין אויר. האור והאויר נחסמים ע"י הבניינים הסמוכים. הדירה הרבה יותר חמה מאשר בקומות העליונות.

ועוד ועוד כייפים מסוג זה. איזה מזל שעזבנו את הבית ההוא ועברנו לקומה שלישית על עמודים (+מעלית) :-)
כמובן, שרוב הבעיות קשורות לכך שהגינה הייתה של כל הבניין. קרוב לוודאי שחלק מהבעיות לא יהיו אם מדובר בגינה פרטית.
לי_אורה*
הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*

דירת גן חסרונות אפשריים

שליחה על ידי לי_אורה* »

ונזכרתי בעוד סכנה: גז ראדון.
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”