עורך עודד לבנה.
דפי הדיון המצורפים:
- לנושאים הקשורים בדינאמיקה קבוצתית ככלי לקבלה לעבודה: דיון בדינאמיקה קבוצתית.
- לדיון בנושאים הקשורים לכישורי החיים הנבחנים בדינאמיקה קבוצתית ולדרכים ללמוד ולפתח אותם: דיון בכישורי חיים
פתיח אישי
אני מתעתד כנראה לעבור את התהליך הנקרא דינאמיקה קבוצתית כמבחן קבלה לעבודה. לקראת זה החלטתי ללמוד את הנושא, הן כדי להפיק תוצאות טובות יותר, והן כדי לרכוש מדור כישורי חיים אשר נבחנים בתהליך הזה.במלים אחרות, אני משתדל לא רק ללמוד למבחן, אלא גם להשתפר.
צעד נוסף - אני רוצה לסכם את המסקנות, המידע והתובנות שאני מגבש ולהעמידם לרשות הכלל.
הדף הזה גם יועיל לי - כאשר אני בונה את התחום ללמידה, זה משפר את ההבנה שלי בתחום. זה ההבט המשלים לחתימה של יונת שרון - אתה מלמד הכי טוב מה שאתה צריך ללמוד. אני מקווה ש, ברוח החתימה הזו, אהיה מורה טוב.
אני כותב את הדף כאילו שאני מבין משהו בנושא. תתעלמו מכך, או יותר טוב - תעזרו לי להבין מה שאני לא. אני אשמח לכל דיון על התוכן והמבנה של המבחנים. דיונים על נחיצותם פחות מעניינים אותי.
מקורות ומכוני הכנה
הכי קל לחפש "דינמיקה קבוצתית" בגוגל.כמו כן יש חומר על דינאמיקה קבוצתית באתר של מכון נעם
מכונים המכינים לדינאמיקה קבוצתית כוללים את מכון הדס ו מכון נעם
חומר רב אספתי מהאינטרנט באנגלית.
מסגרת מושגית
מטרת המבדק
מבדקי הדינאמיקה הקבוצתית משמשים לשתי מטרות שונות, וחשוב לדעת האם אתה נבחן לאחת, לשניה או לשתיהן.- התאמה לעבודת צוות.
- התאמה לניהול.
דוגמא למי שבוחנים בעיקר לנושאי ניהול*: מנהלי סניפים. ככלל, מי שעומד בראש קבוצה, ויש לו מעט אינטראקציה עם שווי-דרגה.
דוגמא למי שבוחנים בשני ההבטים*: ראש צוות תוכנה, יועץ, מנהל בדרגת ביניים. ככלל, מי שצריך גם לנהל, וגם לעבוד הרבה עם שווי-דרגה.
מה בודקים
הבוחנים מתבוננים בשלושה הבטים של ההתנהגות:- השפעה על הפעילות בקבוצה. מדובר על השפעה חיובית בעיקר, ועל עיצוב דרך ההתנהלות של הקבוצה והתוצאות שהיא השיגה.
- מעורבות בפעילות. כמה אתה תורם, כנראה שפחות ברעיונות ויותר בעשייה.
- דפוסי תקשורת. תקשורת אגרסיבית או שתלטנית זה רע, ואילו הקשבה, שיתוף פעולה ואסרטיביות זה טוב.
אם בוחנים אותך להיות איש צוות אז בוחנים בעיקר את דפוסי התקשורת שלך ואת המעורבות שלך בפעילות.
אם בוחנים אותך הן לניהול והן לחברות בצוות אז בוחנים את שלושת ההבטים.
נשים לב לחשיבות של המעורבות בפעילות: מי שאינו מעורב בפעילות אינו נחשב מתאים לא לניהול ולא לעבודת צוות.