הכל התחיל בבת אחת לפני כשבועיים. הייתי לחוצה והלחצתי אותה למהר. והיא אכן נלחצה
כשזה לא עבר מעצמו הראיתי לה בראי איך היא יוצרת לעצמה פצעים. הסברתי לה שלא כדאי לגרד. אז היא שואלת אותי: "אז איפה אני אגרד?" או שהיא שואלת אם בראש אפשר לגרד... כאילו הגירוד הוא רק לשם הפורקן ולא כי ממש מגרד לה במקום מסוים.
אני גם לא פוסלת לגמרי את האספקט הפיזי, במיוחד שלי יש רקע של בעיות עור. אבל בגלל אופן הגירוד ואופי הפצעים זה יותר נראה לי כמו ביטוי של מצוקה רגשית, אמצעי לשחרור מתח. אגב, בעבר הקרוב היא חרקה שיניים בשינה. זה עבר מעצמו.
באופן כללי היא נראית במצב טוב. היא אנרגטית ונראית שמחה. כן נטרפת מדי פעם כשדברים לא מתנהלים כרצונה, אבל פחות מבעבר. אולי אספר על זה עוד אחכ. דווקא היום היה לה קשה מהבחינה הזו, וגם הפצעים נראו קשים מתמיד.
אני חושבת שהדבר החשוב ביותר זה לתת את הדעת למצוקה הרגשית שלה ולתמוך בה כמה שאפשר, אנחנו משתדלים לעשות את זה.
נקודתית לגבי הפצעים, אני לא יודעת איך כדאי לנהוג. הרי אם זה אמצעי לשחרור לחץ ואני אחסום לה אותו, זה עלול להופיע במקום אחר, או גרוע מכך, להצטבר בפנים. מצד שני, אולי בלי קשר למתח ההרגל השתרש וקשה לה להיגמל ממנו והיא צריכה את עזרתי בכך.
ניסיתי לעזוב את זה לכמה ימים בתקווה שזה יעבור מעצמו כשהיא תהיה פחות במתח, בינתיים המצב החריף.
היום לראשונה התחלתי להזכיר לה באינטנסיביות. היא שיתפה פעולה. היא אמרה לי פעמיים מעצמה "אמא, לא גרדתי". אז אולי זה התחיל לחדור לתודעתה. אני מתלבטת אם להמשיך בתזכורות האינטנסיביות האלה. סתם תזכורת פה ושם לא אפקטיבית כי זה חזק ממנה.
תודה שקראתם. אשמח לשמוע את דעתכם.