בלוג תמר בלי חיתולים

אמא*
הצטרפות: 02 ספטמבר 2001, 23:05

בלוג תמר בלי חיתולים

שליחה על ידי אמא* »

בהשראת סיפור של אם שגידלה את בנה ללא חיתולים הייתי מושיבה את בתי הצעירה בדפני באמבטיה ריקה כל עוד היינו בבית. הכותבות בדף זה נתנו לי מוטיבציה, וכעת הרחבתי את השיטה ואני מלבישה לה חיתול רק כשחייבים.
יש פיספוסים, אבל מעט, ההחלטה להוריד את החיתול פתחה בינינו ערוץ תקשורת נוסף ואני ממש נהנית מהענין.
תודה רבה לכותבות שהאירו את עיני ואת ישבנה.

אני שמה אותה על הסיר או מחזיקה אותה בתנוחה של פיפי בחוץ או מעל אסלה, אחרי שהיא מתעוררת ובכל פעם שהיא מביעה חוסר נוחות שלא נפתר עם ציצי. אני מרגישה שכאשר היא ב"תנוחה של פיפי"
היא מנסה לרוקן את מעיה ואת שלפוחיתה גם אם זה לא לוחץ לה. אני משתדלת להיות רגועה ולא לשדר לחץ לכן אני מלבישה לה חיתול רב פעמי כשאני בבית של אחרים, בקניות או בחתונה.
זהו ,המעבר היה לנו פשוט וקל אך עדיין יש פספוסים .:-) בהצלחה
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

בלוג תמר בלי חיתולים

שליחה על ידי בשמת_א* »

איזה יופי!
זה שכשהיא בתנוחה, היא מנסה מייד להתרוקן - זה בדיוק שיתוף הפעולה שלה, והעברת הדגש ל"שיחרור". בהדרגה, עם הגברת השליטה, תבוא ההתאפקות מאליה.
אחת המחברות לעיל, אינגריד באואר, ענתה לשאלות בהסבר, שהרבה פעמים הפיספוסים נחסכים ממנה פשוט מפני שהיא עושה "הפסקות יזומות" לצרכים ברווחים לא גדולים, בימים שלא הולך לה להיות קשובה או שהילד לא מאותת בעצמו, וכך הוא "מרוקן" לפי הזמנה, ולא מגיע לשלפוחית מלאה ופיספוס.
הייתי שמחה לשמוע על הפיספוסים: האם היא כבר מנסה לאותת כשהיא צריכה? בת כמה היא בדיוק?
אמא*

בלוג תמר בלי חיתולים

שליחה על ידי אמא* »

הי בשמת, איזה כיף שעוד מישהי מתענינת בהפרשות של ביתי:-D.
הפיספוסים קורים כאשר אני שומעת שהיא מתלוננת אך אומרת לעצמי: עוד רגע, ודוחה את זה יותר מדי או כשאני מחזיקה אותה בתנוחה דומה לתנוחת הפיפי. תמר תהיה בת 7 חדשים ב-1.11 .את התלונות שלה אני מפרשת כאיתותים.
אמא*

בלוג תמר בלי חיתולים

שליחה על ידי אמא* »

כיף לשמוע מניסיונן של אחרות, אצלנו אני מרגישה שזה כבר ממש מסודר. תמר בת 9 חדשים ואנחנו לא משתמשים בחיתול פרט ללילה. אתמול היינו בחתונה ולא היתה בעיה, בשלב זה אנחנו עומדים על כפספוס אחד ביום. כשהיו נסיגות פשוט לקחתי נשימה עמוקה, החזרתי לידיה את המושכות וחזרנו למסלול. :-D

בתשובה לשאלות:
נראה לי שעברו כארבעה חודשים מרגע שהתחלנו.
איך אני יודעת שהיא צריכה: עכשיו אני מרגישה שזה שילוב של חוש שפיתחתי (מי אמר שלהתעסק כל היום בקקי ופיפי זה מנוון?) וההשתדלות שלה פשוט לשחרר כשהיא בתנוחה.
הפספוסים צפויים מראש כשאני אומרת לעצמי שלמרות שיש לי הרגשה שצריך לקחת אותה, יש משהו בעל קדימות.
הבעיה שלא נותר לנו אף מאפיין "תינוקי" ;-)
אמא*

בלוג תמר בלי חיתולים

שליחה על ידי אמא* »

עידכונים לגבי המצב אצלינו, תמר בת 11 חודש ואנחנו כבר ממש לא לא זוכרות מה זה חיתולים. אנחנו מתואמות טוב מאוד ואני מרגישה שההתעסקות בזה כבר לא רבה בכלל. שתי התפתחויות שהתרחשו הן שתמר כבר לא הסכימה לעשות פיפי בחיתול במשך הלילה ולא הצליחה לישון כי לחץ לה כנראה. אז קנינו קערות פלסטיק גדולות שמונחות ליד המזרונים שלנו ובלילה כשאני מרגישה שהיא חסרת מנוחה אני מחזיקה אותה מעל הקערה אחר כך מניחה את קערה שוב ומרוקנת רק בבוקר. אין פספוסים ,כנראה מתוך שינה אנחנו מתואמות יותר. דבר נוסף הוא שהיא כמה פעמים ניגשה לבדה לסיר והתישבה עליו. אני צריכה לעשות ניסוי ולא להציע לה את הסיר אלא כשהיא מבקשת. אני אעדכן בהמשך. כיף לדעת כמה זה פשוט להזכר בידע קדום . תודה .
אמא*

בלוג תמר בלי חיתולים

שליחה על ידי אמא* »

אז עכשיו יש לנו את יניב, בן 11חודש, לא הלבשנו לו חיתולים בשעות היום מלידה. היו הרבה פיפוסים בהתחלה עד שעליתי על הרגישויות התזונתיות שלו (כלומר מה בתזונה שלי מפריע לו, קיטניות לא מונבטות, פירות הדר, מוצרי חלב) עכשיו זה הולך בקלות יחסית ואני מקווה שבפעם השלישית- גלידה.
שליחת תגובה

חזור אל “גידול ילדים ללא חיתולים”