בלדה לעוזבת קיבוץ

פניקה_קלה*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2010, 16:20

בלדה לעוזבת קיבוץ

שליחה על ידי פניקה_קלה* »

חשבתי שזה עבר לי בקלות, אבל הנה, חצי שנה אחרי שעזבנו, קיבוץ שיתופי, עכשיו מגיע הלחץ..
צריך לשלם ביטוח לאומי, ולמלא טפסים.. דו"ח הכנסות מאז 95 (וואט דה פאק?!), ולמה אני זכאית? ואם אני רוצה דמי אבטלה, מי יודע מתי המשכורת האחרונה נכנסה לי?( בקיבוץ הכל היה מנוהל לא על ידי ולא דרכי).. וכל המסמכים שצריך, ולשנות במשרד הפנים מקום מגורים ולהביא הוכחות שאני גרה במקום אחר ו.. ו..
אני שנתיים עם הילדה בבית, ועכשיו כבר לוחץ המצב הכלכלי,ואני מרגישה אבודה.
חם לי. (זה המצב או שפשוט זוועה היום בלי קשר??)
איך מתמודדים עם כל הבירוקרטיות?
ובעיקר, מה עוד אני חייבת לעשות בתור אזרחית חופשייה (עלק) במדינתנו?
אני לא נשואה, אגב.. מה שמחייב תשלום לביטוח לאומי- זה כבר הבנתי.. איזו בדיחה..
יש למישהו עצות איך לעבור את זה בשפיות? אני מרגישה כמו בתקופת הבגרויות, שהכל סגר עליי. בא לי פשוט להתעלם ולוותר על דמי האבטלה. אבל זה יהיה טיפשי מצידי.
בקיצור, אשמח לתגובות, עצות ובכלל..
תודה s-:
טנא_מלא_כוכבים*
הצטרפות: 03 דצמבר 2007, 18:12
דף אישי: הדף האישי של טנא_מלא_כוכבים*

בלדה לעוזבת קיבוץ

שליחה על ידי טנא_מלא_כוכבים* »

שלום,
חם לי. (זה המצב או שפשוט זוועה היום בלי קשר??
קודם כל - חם בחוץ היום בלי קשר. ויבש. גם מסמכים וסידורים זה מייבש.
ולשנות במשרד הפנים מקום מגורים - לא צריך. אני כבר 8 שנים לא מתגוררת בקיבוצי, וכתובתי עדיין שם. אפשר, אם את רוצה.
לגבי ענייני משכורות ואישורים - כשיצאתי מהקיבוץ הייתי צריכה אישורים על שכר, הלכתי למנהל החשבונות, בקשתי נייר רשמי ומפורט לגבי הכנסותי בשנה החולפת, קבלתי והכל הסתדר.
למה אני זכאית? אפשר לברר הכל באתרי המוסדות השונים - ביטוח לאומי, משרד הפנים, מועצה או עיריה וחבריהם. את מתכוונת לזכאות לדמי אבטלה?
אני לא נשואה, אגב.. מה שמחייב תשלום לביטוח לאומי. לאיזה תשלום את מתכוונת? אם את חיה עם בנזוג, ויכולה או רוצה להוכיח זאת, יש אפשרות למלא טופס של מעמד "ידועים בציבור", שפוטר את האשה מתשלום חודשי לביטוח הלאומי (מקוה שאני מדייקת, ואם לא, אשמח לתיקונים).
איך מתמודדים עם כל הבירוקרטיות? אחת אחת, לאט לאט, ולפי סדר (ואפשר לנוח בין לבין...). לי עזר לשאול, לרשום, להתעניין אצל אחרים (כמו שאת עושה פה), שוב לרשום לעצמי, לקבוע ביומן מועדים לסגירה של זה, ואחר כך זה ואחר כך ההוא.
בהצלחה וחיזוק ו... התחלה טובה ומעצימה "בחוץ" @}.
פניקה_קלה*

בלדה לעוזבת קיבוץ

תודה:)
האם "ידועה בציבור" זה לא מעמד משפטי שדורש עורך דין? איפה קיים טופס כזה? בביטוח לאומי?..ו.. כן, התכוונתי לזכאות לדמי אבטלה. מכיוון שקיבלתי "דמי מחייה" מאז שבתי נולדה, מהקיבוץ, לא עלה הצורך בדמי אבטלה. ועכשיו, כשאני צריכה את זה, ייתכן ואני לא זכאית כי עבר זמן רב מידי מאז עבדתי לאחרונה.
בנזוגי אומר שחייבים לרשום שינוי מקום, לפני הכל.
למה יש לי כזה פיק ברכיים?
זה כמו שתמיד כשאני רואה שוטר, ישר אני מרגישה אשמה במשהו..
טנא_מלא_כוכבים*
הצטרפות: 03 דצמבר 2007, 18:12
דף אישי: הדף האישי של טנא_מלא_כוכבים*

בלדה לעוזבת קיבוץ

שליחה על ידי טנא_מלא_כוכבים* »

בנזוגי אומר שחייבים לרשום שינוי מקום, לפני הכל. - לא ידוע לי על חובה כזאת. אולי זאת חובה ש"בהרגשה" או שיש לכם סיבה לכך (רצון לקבל הפחתה במסים בשל מגורים באזור עדיפות לאומית, למשל, או רצון לקבל שיבוץ לקלפי בחירות קרוב למקום מגוריכם). אני כאמור שנים מחוץ לבצה, וכתובת מגורי עודנה רשומה כקיבוץ הולדתי.

האם "ידועה בציבור" זה לא מעמד משפטי שדורש עורך דין? איפה קיים טופס כזה? בביטוח לאומי? - כוונתי לטופס שניתן להוריד מאתר האינטרנט של הביטוח הלאומי, למלא ולהגיש לצרכי התחשבנות בביטוח הלאומי. אם את לא מוצאת איפה להוריד, אוכל לקשר לך, או אפשר לקבל בסניף.

לגבי זכאותך - בדקי. את יכולה לבדוק כאן, או בפורומים מתאימים באינטרנט (אולי יש פורום מתאים בתפוז, למשל) או בלשכה.

לאט לאט, נשימה עמוקה וצעד צעד.
חדש, לא מוכר, לומדים, לא מסובך אחרי שמתידדים.
בהצלחה!
פניקה_קלה*

בלדה לעוזבת קיבוץ

תודה טנא,
הולכת לישון, ומשאירה את הלחץ כאן..
לילה טוב :)
שליחת תגובה

חזור אל “קהילה”