ביקורת מוצרי מזון אורגני
-
גברת_פלפלת*
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
ביקורת מוצרי מזון אורגני
מוצרי המזון האורגני הם הרי יקרים, לא תמיד זמינים, ולא מוכרים לכלל הציבור כמו מוצרי מזון אחרים. 'לנסות' מוצר מזון מסויים יכול לעלות לנו ביוקר רב, מה שגורם לנו לחשוש לרכוש אותו או להתאכזב מאוד אם קנינו והוא לא היה מוצלח.
לכן אני חושבת שנראה תועלת רבה מניסיונם של אחרים לגבי מוצרים מסויימים, ביקורת חיובית או שלילית, הצעות ואזהרות.
הרעיון הוא שבעתיד אפשר יהיה לסדר את הדף לפי מוצרים: קמח שיפון, דגני בוקר, טחינה מלאה וכו'.. כך שכשמישהו ירצה לרכוש אחד מאלה הוא יוכל להיכנס ולקרוא בזריזות, משהו כמו חיתולים רב פעמיים ביקורת .
לכן אני חושבת שנראה תועלת רבה מניסיונם של אחרים לגבי מוצרים מסויימים, ביקורת חיובית או שלילית, הצעות ואזהרות.
הרעיון הוא שבעתיד אפשר יהיה לסדר את הדף לפי מוצרים: קמח שיפון, דגני בוקר, טחינה מלאה וכו'.. כך שכשמישהו ירצה לרכוש אחד מאלה הוא יוכל להיכנס ולקרוא בזריזות, משהו כמו חיתולים רב פעמיים ביקורת .
-
גברת_פלפלת*
ביקורת מוצרי מזון אורגני
אני אתחיל (-:
סיפור קטן שגרם לי לפתוח את הדף הזה:
נערכתי להכין כמות די גדולה של מאפים, אותם אני מקפיאה ומוציאה בשעת הצורך (מנגנוני הישרדות של אמא בחינוך ביתי).
האיש היקר אץ רץ אל הסופרמרקט האורגני הרחוק ממקום מגורינו, ורכש לנו כמה קילוגרמים של קמח כוסמין אורגני, בנוסף ליתר המוצרים הרגילים.
הבוקר ניגשתי לקמח ('מרשל אורגני'), ואחרי שרוקנתי את תכולת השקית ראיתי תולעת קטנה בקיפול של הניילוון. נו, טוב, תולעת קטנה לא תהרוג אותי, אני הרי מנפה את הקמח. אז כמובן שניגשתי לנפות את הקמח, אבל נשארתי עם כמות עצומה של קמח שלא מתנפה.(בנפה רגילה לחלוטין). זאת אומרת, הטחינה היתה גסה מדי, מה שהשאיר את מה שאני משערת שהוא הקליפה (העשירה בויטמינים, מינרלים וסיבים) היקרה תרתי משמע. מאחר ואני לא משתמשת בקמח לא מנופה, נאלצתי לזרוק לפח כמות די מכובדת של קמח.
טוב, ניגשתי לשקית השניה. הבחנתי בחוטים דקיקים שמצביעים על נוכחות חרקים שאכלו את הקמח לפני. קמח ישן מאוד!
השקית השלישית לא נפתחה, והחלטתי להחזיר אותה לחנות.
השקית הרביעית היתה של חברה אחרת, "תבואות". גם שם, אותו סיפור של רבע הקמח נשאר בנפה. (יותר גרוע אפילו מ'מרשל אורגני'). כל הקמחים היו בתוקף של לפחות שנה!
בעבר השתמשתי בקמח כוסמין מלא של 'אדמה' (בטחינת ריחייים) ולא היו תופעות כאלה.
בקיצור, מאוד מעצבן, מאוד מאוד יקר (כ- 25 ש"ח לק"ג!) ומבזבז זמן יקר.
להבא אדע שכדאי לי להישאר עם הקמח של 'אדמה'.
ואם כבר בקמח עסקינן: לפני כמה חודשים מצאתי מלא (מלא!!!) פרפרים מתים בתוך שקית קמח אורגני מנופה של הרדוף )-: איכס.
סיפור קטן שגרם לי לפתוח את הדף הזה:
נערכתי להכין כמות די גדולה של מאפים, אותם אני מקפיאה ומוציאה בשעת הצורך (מנגנוני הישרדות של אמא בחינוך ביתי).
האיש היקר אץ רץ אל הסופרמרקט האורגני הרחוק ממקום מגורינו, ורכש לנו כמה קילוגרמים של קמח כוסמין אורגני, בנוסף ליתר המוצרים הרגילים.
הבוקר ניגשתי לקמח ('מרשל אורגני'), ואחרי שרוקנתי את תכולת השקית ראיתי תולעת קטנה בקיפול של הניילוון. נו, טוב, תולעת קטנה לא תהרוג אותי, אני הרי מנפה את הקמח. אז כמובן שניגשתי לנפות את הקמח, אבל נשארתי עם כמות עצומה של קמח שלא מתנפה.(בנפה רגילה לחלוטין). זאת אומרת, הטחינה היתה גסה מדי, מה שהשאיר את מה שאני משערת שהוא הקליפה (העשירה בויטמינים, מינרלים וסיבים) היקרה תרתי משמע. מאחר ואני לא משתמשת בקמח לא מנופה, נאלצתי לזרוק לפח כמות די מכובדת של קמח.
טוב, ניגשתי לשקית השניה. הבחנתי בחוטים דקיקים שמצביעים על נוכחות חרקים שאכלו את הקמח לפני. קמח ישן מאוד!
השקית השלישית לא נפתחה, והחלטתי להחזיר אותה לחנות.
השקית הרביעית היתה של חברה אחרת, "תבואות". גם שם, אותו סיפור של רבע הקמח נשאר בנפה. (יותר גרוע אפילו מ'מרשל אורגני'). כל הקמחים היו בתוקף של לפחות שנה!
בעבר השתמשתי בקמח כוסמין מלא של 'אדמה' (בטחינת ריחייים) ולא היו תופעות כאלה.
בקיצור, מאוד מעצבן, מאוד מאוד יקר (כ- 25 ש"ח לק"ג!) ומבזבז זמן יקר.
להבא אדע שכדאי לי להישאר עם הקמח של 'אדמה'.
ואם כבר בקמח עסקינן: לפני כמה חודשים מצאתי מלא (מלא!!!) פרפרים מתים בתוך שקית קמח אורגני מנופה של הרדוף )-: איכס.
ביקורת מוצרי מזון אורגני
השאלה היא האם זאת אשמת היצרן, החנות או שמא אצלך בבית האיחסון לא היה טוב
-
עודד_המחפש*
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
ביקורת מוצרי מזון אורגני
טוב, אני אמשיך.
לא אורגני, אבל כן טבעי וללא מוצרי חלב:
גלידה חדשה ממש מעולה שנקראת "ג'לאטי" www.gilati.com.
עכשיו בגינה האורגנית בבית יצחק במבצע: השני בחצי מחיר. (מחיר רגיל 28 שח ל-400 גרם)
אני ממש התלהבתי.
לא אורגני, אבל כן טבעי וללא מוצרי חלב:
גלידה חדשה ממש מעולה שנקראת "ג'לאטי" www.gilati.com.
עכשיו בגינה האורגנית בבית יצחק במבצע: השני בחצי מחיר. (מחיר רגיל 28 שח ל-400 גרם)
אני ממש התלהבתי.
ביקורת מוצרי מזון אורגני
אשמח לדעת מה המרכיבים בגלידה?
-
תזמורת_הים*
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
ביקורת מוצרי מזון אורגני
נכון. אני מאחסנת קמח רק במקרר, ולא היו אף פעם בעיות (רק קמח הרדוף- לא יודעת לגבי האחרים).
בכל מקרה זכותך לדרוש מהחנות החזר על מוצר שהיו בו תולעים.
נכון. אני מאחסנת קמח רק במקרר, ולא היו אף פעם בעיות (רק קמח הרדוף- לא יודעת לגבי האחרים).
ביקורת מוצרי מזון אורגני
יש קמח כוסמין ושיפון נדמה לי גם של דר מרק במקרר גם בחנות!! ואחכ למקרר או פריזר.קונים שק במחיר זול בקו אופ אורגני או מתחלקים עם חברים וטוחנים במחיר זול וטרי עם טעם נפלא וכמובן אפשר להנביט ולעשות לחם מונבט ,בריא יותר מקמח ואז פחות סכוי לתןלעים.
מאד מומלץ בעיני ולאורך שנים משתלם מאד לקנות מכונה שטוחנת לקמחים ,לא מזמו משהו פרסם שהוא מיבא.
מאד מומלץ בעיני ולאורך שנים משתלם מאד לקנות מכונה שטוחנת לקמחים ,לא מזמו משהו פרסם שהוא מיבא.
-
עודד_המחפש*
ביקורת מוצרי מזון אורגני
אשמח לדעת מה המרכיבים בגלידה?
אני מעתיק מהאריזה:
חלב סויה, סוכר, אגוז לוז, אבקת קקאו, דקסטרוז, מייצבים: גואר גם, סודיום אלגינט, קרגינן (מופקים מצמחים-עץ ואצות), מלח ים.
ללא כולסטרול, פחות מ-7% שומן, ללא צבעי מאכל, ללא חומרי טעם וריח, ללא חומרים משמרים, מיוצר בישראל.
אשמח לדעת אם מישהו מכיר את כל הרכיבים האלה - עד כמה הם טובים/רעים?
אני מעתיק מהאריזה:
חלב סויה, סוכר, אגוז לוז, אבקת קקאו, דקסטרוז, מייצבים: גואר גם, סודיום אלגינט, קרגינן (מופקים מצמחים-עץ ואצות), מלח ים.
ללא כולסטרול, פחות מ-7% שומן, ללא צבעי מאכל, ללא חומרי טעם וריח, ללא חומרים משמרים, מיוצר בישראל.
אשמח לדעת אם מישהו מכיר את כל הרכיבים האלה - עד כמה הם טובים/רעים?
-
גברת_פלפלת*
ביקורת מוצרי מזון אורגני
אצלי בבית זה הספיק לשהות כמה שעות.
בחנות- זו חנות די חדשה ('עדן' בראשל"צ) אז זה לא היה שם חודשים על גבי חודשים. אני חושבת שזה היצרן.
תזמורת- האיש שלי הוא כזה שלא יחזיר שום דבר, גם אם היה בו שאריות של פסולת גרעינית. והוא זה שעושה את הקניות.. (-:
ובכל מקרה- אני תכננתי יום שלם של אפיה, הבאתי את אמא שלי שתשמור על הילד, פיניתי את היום, ומה עכשיו? לא חבל? זה נורא מבאס, גם אם מחזירים לי את כספי.
הרעיון הוא לקנות מוצר טוב! למה אף פעם לא מצאתי תופעות כאלה בקמחים רגילים לא אורגניים? (התחלופה, סביר להניח) היצרנים והחנויות אמורים לדאוג שלא יקרו תופעות כאלה, שלצערי חוזרות על עצמן.
אצלי בבית זה הספיק לשהות כמה שעות.
בחנות- זו חנות די חדשה ('עדן' בראשל"צ) אז זה לא היה שם חודשים על גבי חודשים. אני חושבת שזה היצרן.
תזמורת- האיש שלי הוא כזה שלא יחזיר שום דבר, גם אם היה בו שאריות של פסולת גרעינית. והוא זה שעושה את הקניות.. (-:
ובכל מקרה- אני תכננתי יום שלם של אפיה, הבאתי את אמא שלי שתשמור על הילד, פיניתי את היום, ומה עכשיו? לא חבל? זה נורא מבאס, גם אם מחזירים לי את כספי.
הרעיון הוא לקנות מוצר טוב! למה אף פעם לא מצאתי תופעות כאלה בקמחים רגילים לא אורגניים? (התחלופה, סביר להניח) היצרנים והחנויות אמורים לדאוג שלא יקרו תופעות כאלה, שלצערי חוזרות על עצמן.
-
סילביה_א*
- הצטרפות: 22 ינואר 2008, 12:31
- דף אישי: הדף האישי של סילביה_א*
ביקורת מוצרי מזון אורגני
לי זה קרה עם אורז אורגני בתפזורת. בבית העברתי אותו לצנצנות זכוכית וכשבאתי להשתמש בו אחרי כשבוע היו בו המון תולעים...
אז נראה לי שהמקור הוא בשק הגדול בחנות.
ושאלה: באילו כלים הכי כדאי לשמור את הקמח במקרר? האם כדאי לשמור גם את האורז במקרר?
אז נראה לי שהמקור הוא בשק הגדול בחנות.
ושאלה: באילו כלים הכי כדאי לשמור את הקמח במקרר? האם כדאי לשמור גם את האורז במקרר?
-
אלטר_אגו*
- הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
- דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*
ביקורת מוצרי מזון אורגני
חלב סויה
אני חושבת שסויה לא אורגנית עלולה להיות מהונדסת גנטית. "אצלנו" בביוסנטר (אני כותבת אצלנו כי זה ביתנו השני...) היתה מישהי מאד נחמדה שמכרה את גלידות שהיא מייצרת - אולי אותה גלידה? - וקניתי ממנה בבנה-פקאן טעימה מאד. אבל כששאלתי אותה על עניין הסויה המהונדסת, היא לא ידעה לענות לי.
קמח - לא היו לי בעיות כאלה עם קמח חיטה ושיפון מלאים של "הרדוף" ושל "אדמה" ושל "ניצת הדובדבן".
אני חושבת שסויה לא אורגנית עלולה להיות מהונדסת גנטית. "אצלנו" בביוסנטר (אני כותבת אצלנו כי זה ביתנו השני...) היתה מישהי מאד נחמדה שמכרה את גלידות שהיא מייצרת - אולי אותה גלידה? - וקניתי ממנה בבנה-פקאן טעימה מאד. אבל כששאלתי אותה על עניין הסויה המהונדסת, היא לא ידעה לענות לי.
קמח - לא היו לי בעיות כאלה עם קמח חיטה ושיפון מלאים של "הרדוף" ושל "אדמה" ושל "ניצת הדובדבן".
-
גברת_פלפלת*
ביקורת מוצרי מזון אורגני
בקמח חיטה ושיפון גם אני לא נתקלתי בבעיות. חוץ מקמח של הרדוף, מלא בפרפרים, פעם אחת. אני חושבת שזה בגלל שהם יותר נפוצים ונמכרים, ולכן התחלופה שלהם גדולה יותר.
אני שומרת קמח במקרר, בכלי זכוכית או באריזה המקורית שלו. אם האורז נמצא בכמות גדולה ולא בשימוש תדיר, הייתי שומרת גם אותו במקרר, לפחות בקיץ. בחורף אני לא חושבת שיש בעיה.
תבלינים אני גם שומרת במקרר, בטח שבקיץ.
אני שומרת קמח במקרר, בכלי זכוכית או באריזה המקורית שלו. אם האורז נמצא בכמות גדולה ולא בשימוש תדיר, הייתי שומרת גם אותו במקרר, לפחות בקיץ. בחורף אני לא חושבת שיש בעיה.
תבלינים אני גם שומרת במקרר, בטח שבקיץ.
-
לבנה_במילואה*
- הצטרפות: 25 פברואר 2008, 21:44
- דף אישי: הדף האישי של לבנה_במילואה*
ביקורת מוצרי מזון אורגני
בשבת טעמנו קמח מלא אורגני של סוסיא (11 שח לקילו מנופה- שומרים בהקפאה)
הוא טעים מאוד!!
מומלץ! יש מתכון מעולה על האריזה
הוא טעים מאוד!!
מומלץ! יש מתכון מעולה על האריזה
-
תמי_גלילי*
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
ביקורת מוצרי מזון אורגני
המרכיבים שאני מכירה כבעייתיים:
סויה - שנויה במחלוקת. אם היא לא אורגנית, עדיף להתרחק (מרבית הסויה הלא אורגנית היום עברה הנדסה גנטית מאסיבית)
סוכר - לא צריך לפרט למה זה רע
דקסטרוז - עוד סוג של סוכר מעובד (מפירוק של עמילנים), בדרך כלל עשוי מתירס (עוד מוצר שאם אינו אורגני הוא מהונדס קשות)
קרגינן - מסרטן
המרכיבים שאני מכירה כבעייתיים:
סויה - שנויה במחלוקת. אם היא לא אורגנית, עדיף להתרחק (מרבית הסויה הלא אורגנית היום עברה הנדסה גנטית מאסיבית)
סוכר - לא צריך לפרט למה זה רע
דקסטרוז - עוד סוג של סוכר מעובד (מפירוק של עמילנים), בדרך כלל עשוי מתירס (עוד מוצר שאם אינו אורגני הוא מהונדס קשות)
קרגינן - מסרטן
-
עודד_המחפש*
ביקורת מוצרי מזון אורגני
ככל הידוע לי בארץ אסור לשווק מוצרים שעברו הנדסה גנטית.
אבל אני לא יודע אם באמת עומדים באיסור הזה.
אבל אני לא יודע אם באמת עומדים באיסור הזה.
-
אלטר_אגו*
ביקורת מוצרי מזון אורגני
חשבתי שבארץ אסור רק לגדל גידולים מהונדסים. חיטה וסויה מהונדסות בתוך מוצרים מעובדים - מוכרים חופשי. אבל אני חיה משמועות לא מבוססות, אני אנסה לחפש מידע יותר מוסמך.
-
טלי_מא*
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
ביקורת מוצרי מזון אורגני
אסור לגדל, מותר לייבא ולשווק.
-
אם_פי_3*
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
ביקורת מוצרי מזון אורגני
דקסטרוז - אאל"ט זה סוכר פירות.
-
אלטר_אגו*
ביקורת מוצרי מזון אורגני
אסור לגדל, מותר לייבא ולשווק.
תודה!
תודה!
-
אפרת_נ_היא_עדיין_מתעגלת*
- הצטרפות: 15 דצמבר 2008, 11:49
ביקורת מוצרי מזון אורגני
בשבת טעמנו קמח מלא אורגני של סוסיא
אולי לא לעניין אבל למי שרלוונטי-
את התנחלות סוסיא אני מכירה אישית ולא לטובה- מהקיצוניים שבמתנחלים, מתנכלים סידרתית לפלסטינים השכנים ואלימים (עדות מיד ראשונה)
אז באמת לא כדי להתחיל וויכוח אלא כדי לידע את מי שחשוב לו ורוצה לדעת. אני אישית מחרימה
אולי לא לעניין אבל למי שרלוונטי-
את התנחלות סוסיא אני מכירה אישית ולא לטובה- מהקיצוניים שבמתנחלים, מתנכלים סידרתית לפלסטינים השכנים ואלימים (עדות מיד ראשונה)
אז באמת לא כדי להתחיל וויכוח אלא כדי לידע את מי שחשוב לו ורוצה לדעת. אני אישית מחרימה
-
לבנה_במילואה*
- הצטרפות: 25 פברואר 2008, 21:44
- דף אישי: הדף האישי של לבנה_במילואה*
ביקורת מוצרי מזון אורגני
לא מתחילה ויכוח.
מכירה אנשים מסוסיא והם מקסימים, טובים ולא מתנכלים לפלסטינים וכמובן שלא אלימים.
חבל לשפוט קבוצה שלמה לפי מיעוט. (בכל קבוצה יש גם קיצוניים)
אז באמת לא כדי להתחיל וויכוח אלא כדי לידע את מי שחשוב לו ורוצה לדעת
מכירה אנשים מסוסיא והם מקסימים, טובים ולא מתנכלים לפלסטינים וכמובן שלא אלימים.
חבל לשפוט קבוצה שלמה לפי מיעוט. (בכל קבוצה יש גם קיצוניים)
אז באמת לא כדי להתחיל וויכוח אלא כדי לידע את מי שחשוב לו ורוצה לדעת
-
סבטקסט_כפול*
- הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
- דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*
ביקורת מוצרי מזון אורגני
חברת אסם משתמשת במזון מהונדס גנטית. בדוק !
מזון מהונדס גנטית בישראל
מזון מהונדס גנטית בישראל
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
ביקורת מוצרי מזון אורגני
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
לא לעניין להכליל את כל תושבי סוסיא בעניין שבודדים עוסקים בו. תחרימו אדם לא ישוב.
רציתי את הטלפון להזמנות של סוסיא להזמנת קמח. פעם הזמינו עבורי והיה מעולה
לא לעניין להכליל את כל תושבי סוסיא בעניין שבודדים עוסקים בו. תחרימו אדם לא ישוב.
רציתי את הטלפון להזמנות של סוסיא להזמנת קמח. פעם הזמינו עבורי והיה מעולה
ביקורת מוצרי מזון אורגני
קראתי שחקלאות אורגנית משתמשת לרוב בדשן שמבוסס על הפרשות בעלי חיים אורגניים. כלומר מלאים בחיידקי אי קולי. בארה"ב היו שתי התפרצויות של מגיפות קולי בגלל זה.
למישהו ידוע משהו על זה? ואיזה משק לא משתמש בכאלה?
למישהו ידוע משהו על זה? ואיזה משק לא משתמש בכאלה?