בין האינטואיציה לשעון

פפריקה_הונגרית*
הצטרפות: 17 מאי 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של פפריקה_הונגרית*

בין האינטואיציה לשעון

שליחה על ידי פפריקה_הונגרית* »

בס"ד
אני מבולבלת! מאוד.
מצד אחד- יועצת (נחמדה מאוד, וטובה!) אומרת לי להאכיל 8 פעמים ביממה, ולהעיר אותו באמצע הלילה (הוא ישן 6 7 דעות רצוף), ובפעם האחרונה שהערתי אותו הוא פשוט "התחרפן" לא הי'ה מוכן לינוק, ינק כדי להרגע, ונרדם עליי אחרי 2 דקות, וישן עוד 4 שעות רצוף, להניק אותו כל פעם 40 דק', בערך.
דודה שלי שהיא אחות בטיפת חלב, אומרת שאסור שישן יותר מ5 שעות כי אז הם נכנסים להיפוגליקמי'ה, ושאסור שבין תחילת הנקה לתחילת הנקה יעברו יותר מ-4 שעות, 5 אם זה לילה והוא ישן, שאסור להניק יותר מ20 דק' לכל צד כי יותר מזה הוא מבזבז אנרגי'ה על היניקה יותר מאשר מקבל ממנה.

מצד שני- האינטואיצי'ה שלי (וגם ראיתי כאן בכמה מקומות, וגם שמעתי מאמא שלי >כן, הפולני'ה< ומכמה אמהות) אומרת לי לא להעיר אותו, שזה בסדר שהוא ישן (גם אמא שלי אומרת כך, וגם בעלי) ושזה בסדרגם שהוא יונק 40 ד',ישן שעה, כמה פעמים רצופות....... ושזה לא נורא אם אני מניקה שעה ויותר.

רופא ילדים שבדק את הבן שלי (חודש) אמר שהכל בסדר, ושלא נורא אם אין לו יציאה כל יום, הבטן שלו לא קשה, והוא לא צורח מכאבים (מה שאמור לקרות אם הוא "מפוצץ" מבפנים......
מצד שני בהנקה, וגם כאן אומרים לי שחייב כל יום לפחות יציאה אחת......

כל פעם שהוא יונק אני מתרוקנת לגמרי, וגם שומעת גמיעות, כשהוא ער, הוא רגוע, הוא נראה יותר שמנמן מאשר לפני כמה ימים, מחר אלך לשקול אותו,בע"ה, לראות כמה העלה.....

אז מה- להסתכל על השעון, להעיר אותו שעתיים אחרי שסיים לאכול (מבחינתי זה מנוחה של שעה וחצי, כי אני גם שואבת.........) , לחרפן אותו, להתחרפן בעצמי, ולהרגיש שאני מתעלמת ממשהו בפנים?
או להניק אותו כמה שהוא רוצה, מתי שהוא רוצה, לתת לו לישון כמה שהוא רוצה, גם אם הוא "נכנס להיפוגליקמי'ה", ולהסתכן בלהיות "מזניחנית".?

(לציין שקשה לי להגיע לטיפת חלב, אני לא גרה בעיר, וזה סיפור ארוך....)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

בין האינטואיציה לשעון

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אני לא מומחית, אבל עד שיבואו המומחיות:
בהנקה לא מסתכלים על השעון. לא מגבילים את משך היניקה מכל צד אלא ממתינים עד שישמוט לבד (או יירדם). מציעים צד שני ורואים אם הוא רוצה, וממשיכים כנ"ל.

לגבי להעיר - זה נכון שבד"כ מעירים רק תינוקות קטנים ששוקלים פחות מ-3 קילו (כל 3 שעות).
אבל אבל אבל(!) - את אומרת שאין לו מספיק יציאות - קקי אחד ביום זה לא מספיק. בגיל הזה (עד 6 שבועות נדמה לי) צריך 3-4 פעמים קקי כל יום. לכן אי אפשר להיות רגועים מדי, וכדאי לעשות כדברי היועצת ולהעיר.
דברי הרופא לא מבוססים - החשש כאן אינו עצירות אלא צריכה לא מספקת של חלב.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

בין האינטואיציה לשעון

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

וגם, חן - האם היועצת לא התייחסה לנושא היציאות? זה קריטי...
חלק מהתפקיד שלה הוא מעקב, ואת צריכה להרגיש חופשייה להתקשר אליה, לעדכן אותה, לתת עוד פרטים, לשאול עוד משהו.
אמא_בגובה_דשא*
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:31
דף אישי: הדף האישי של אמא_בגובה_דשא*

בין האינטואיציה לשעון

שליחה על ידי אמא_בגובה_דשא* »

העניין של היציאות, אם זה הדבר היחיד ש"חריג" לא אומר כלום, כי יש ילדים המעכלים חלב אם כמעט בשלמות.

האם יש מספיק חיתולים רטובים?

קצת קשה לענות ככה בוירטואליות על השאלות שלך, כי יש כאן כ"כ הרבה גורמים.

זה נורמלי שתינוק יונק כל שעתיים ואח"כ פותח מרווחים. לכן ההנקה היא לא "כל 3 שעות" אלא 8-12 פעמים ביום.
שמת לב להבדל בניסוח? זה לא מקרי.

מצד שני, חם, ותינוק מיובש לא מתעורר לאכול אלא נרדם עוד יותר עמוק, אז חייבים להיות עם האצבע על הדופק.

למה את שואבת? מותר לשאול?
פפריקה_הונגרית*

בין האינטואיציה לשעון

בס"ד
קודם כל- גם בקשר לצריכה נמוכה של חלב הוא התייחס- הוא לא מיובש, לא אפאטי, מגיב, רפלקסים טובים, ערני, נרדם אחרי 40 דקות לפחות של יניקה (לא מתוך ייאוש אחרי 10 כמו שהיו יומיים כאלה), יש לפחות 7 חיתולים ספוגים ביום, אין יציאה כל יום, וע"פ המשקל שאצלי בבית (מחר אני מקווה לוודא בע"ה) הוא עלה 50 גר. מאתמול להיום.....
לגבי המעקב- זה יצא שזה מאוד מלחיץ אותי, כי המשקל אצלי לא בטוח בסדר, לפחות לא כשיש עליו תינוק צורח, ששונא להישקל....... היא ביקשה שאאכיל אותו בהפרש של 3 ש' בין תחילת הנקה לתחילת הבאה, ויוצא שאני כמעט לא נחתי, כי לקח לו זמן להירדם, ולא תמיד הוא נרדם אחרי שעה, נגיד, והייתי צריכה עוד לשאוב (להגדיל את אספקת החלב, שירדה) בערך חצי שעה, ונשאר לי שעה וחצי לישון, וגם מענדי נטרף מזה שאני מעירה אותו בלילה ביום הוא דווקא אוכל בערך כל שעה וחצי שעתיים.
התייחסה לנושא היציאות- זה בעיקר מה שמלחיץ אותה, והאמת בעקבותי'ה גם אותי. כי שוב- הוא לא מיובש, ודווקא התעגל בימים האחרונים, ואמא שלי נמצאת רוב היום בבית, הייתי רוצה להאמין שהיא היתה אומרת לי אם התינוק לא נראה בעיני'ה בסדר, ואני מניחה שהיתה אומרת, דווקא היא ובעלי טענו שתינוק לא מעירים, ואני יודעת (וגם אמי אמרה) שהורמון הגדילה מופרש בשינה, וכשהוא מתעורר בבוקר הוא מתעורר רגוע, אבל לא "מעולף", ולא צורח. הייתי אצל הרופא (כנ"ל) והוא אמר שלא מדאיג אותו שאין יציאות כל יום כל יום, ושחלב אם נספג מאוד בקלות לגוף, ויתכן שאין לו מה להפריש.

ממתינים עד שישמוט לבד זה לפעמים לא קורה גם כמעט כל הלילה (אני על תקן מוצץ....)

העניין של היציאות, אם זה הדבר היחיד ש"חריג" תשאלי , אולי יש עוד משהו חריג, שאני לא עולה עליו..... ?

לגבי להעיר - זה נכון שבד"כ מעירים רק תינוקות קטנים ששוקלים פחות מ-3 קילו (כל 3 שעות). מענדי לא שוקל 3 קילו מאז חודש שמיני, נראה לי.... הוא השתחרר 3.500 , והוא מאוד ארוך ורזה, מה שיכול אולי להראות כאילו לא אוכל מספיק......
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בין האינטואיציה לשעון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מהניסיון הקטנטן שלי ורק מניסיוני (פעוטה בת שנה וחצי שעדיין יונקת לפעמיים ובן חודשיים) אני לא מעירה אותו כשהוא ישן ואני אפילו מאושרת שזה קורה ולחילופין מניקה אותו גם שעה עם צריך כל שעה.
לי זה עובד.
יש לו יציאות כל שלושה-ארבעה ימים וזה תקין (גם לנו זה קורה לא?)
פפריקה_הונגרית*

בין האינטואיציה לשעון

בס"ד

אני לא מעירה אותו כשהוא ישן ואני אפילו מאושרת שזה קורה
תאמיני לי, שגם אני... לא יודעת, היא ממש הלחיצה אותי. היו לי ימים מאוד קשים, מבחינה נפשית, ונראה לי שגם למענדי. הוא ממש התחרפן, מסכן.

אבל- התינוק שלך בן חודשיים, אז אחרי 6 שבועות זה בסדר יציאה כל כמה ימים. הבן שלי בן חודש, וזה (נאמר לי) לא בסדר- כי צריך שיהיו 1-3 יציאות ביום....
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

בין האינטואיציה לשעון

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אל תשאבי בלילה, אלא רק ביום.
בעקרון, אמורות להיות 8-12 הנקות ביום. אם הוא יונק ביום כל 3 שעות, את חיבת להעיר בלילה. אם הוא יונק כל שעתיים ביום, לילה ארוך יותר זה סביר.

מתי כן מעירים?
  • אם התינוק קטן (מתחת לשלושה קילו) - זה לא המקרה שלכם.
  • אם התינוק לא עולה טוב במשקל/לא מרטיב די חיתולים, ויש חשש שהוא לא מתעורר לינוק מרוב חולשה שמקורה באי קבלת די חלב.
מתי נפגשת עם היועצת? אולי תדברי אתה שוב?
מתי הוא חזר למשקל הלידה? כמה הוא עלה מאז?
האם היניקה שלו מכאיבה לך?
האם הוא רגוע בתום יניקה?
האם יש יניקות אחריהן הוא ערני?
האם הוא יונק משני צדדים בכל פעם?
האם את רואה שינוי בגודלו לפי הבגדים?

את שואבת גם בלילה? הייתי מנסה להמנע. ככה ש"להעיר לינוק בלילה" יהיה רק לינוק, בלי לקום לשאוב.
את אומרת שלפעמים הוא עם הציצי בפה כל הלילה, אז איפה ההתלבטות אם להעיר? הוא יונק.
ענת_קדם*
הצטרפות: 17 דצמבר 2004, 23:36
דף אישי: הדף האישי של ענת_קדם*

בין האינטואיציה לשעון

שליחה על ידי ענת_קדם* »

לחרפן אותו, להתחרפן בעצמי, ולהרגיש שאני מתעלמת ממשהו בפנים?
אין שום סיכוי בעולם שהאינטואיציה שלך טועה. כן חשוב לבדוק מידי פעם. אבל נשמע לי שאת מכירה את הילד שלך מספיק טוב.
עצות...כמה זה קשה.
אני יכולה רק לספר כי היכרתי משהי שהתינוקת שלה עשתה יציאה פעם שבוע והרופא אמר לה שעד 10 ימים זה תקין ליונקת (בת 3 חודשים). זה מה שידוע לי.
אני זוכרת לילה אחד (שלצערי לא חזר) הילד שלי בן חודשיים ישן 7 שעות רצוף. אני מהלחץ ,שאמרו לי בדיוק מה שאמרו לך, להעיר. לא ישנתי רק שכבתי לידו ובדקתי שהוא נושם, תוך התדיינות עם בעלי אם להעיר או לא. בסוף הנסיך קם לו אחרי השינה הטובה מוכן ליניקה הגונה ואני מרוטה מחוסר שינה פיספסתי את ההזדמנות היחידה שלי בשנה וארבע לישון 7 שעות;-).

היו לי ימים מאוד קשים, מבחינה נפשית, ונראה לי שגם למענדי. הוא ממש התחרפן, מסכן.
נראה לי שמה שממש קשה פה זה,לפחות אצלי ככה, שתחושת האחריות על התזונה של הילד היא עלייך. תאמיני בעצמיך. את כל כך יודעת. אין אדם בעולם המכיר טוב ממך את הילד שלך. שימי יד על הבטן, קחי נשימה עמוקה ותבדקי מה נכון לך שזה שווה גם מה נכון לילד ופשוט תעשי.
פפריקה_הונגרית*

בין האינטואיציה לשעון

בס"ד
לא ישנתי רק שכבתי לידו ובדקתי שהוא נושם, תוך התדיינות עם בעלי אם להעיר או לא. בסוף הנסיך קם לו אחרי השינה הטובה מוכן ליניקה הגונה ואני מרוטה מחוסר שינה פיספסתי את ההזדמנות היחידה שלי בשנה וארבע לישון 7 שעות. - (()) ....... זה עוד יחזור.

האם היניקה שלו מכאיבה לך? -כן, כי אני "סתומה", ונתתי לו מוצץ כמה פעמים.... אבל ככה זה לא מכאיב כל-כך, ומרוקן אותי לגמרי.
האם הוא רגוע בתום יניקה?- כן, מאוד, ואף נרדם לשעה שעתיים, לפעמים, בשבוע האחרון שמתי לב שנשאר ער במהלך שעות האור....
האם יש יניקות אחריהן הוא ערני? -כן, יש המון פעמים שהא יונק 40 דק', ואז ערני ולא בוכה, אלא מבסוט לאיזה 20 דק' (לדוגמא עכשיו, מר-אפרוח נותן לאמא שלו לאכול, אפילו שהוא לא ישן......)
האם הוא יונק משני צדדים בכל פעם?- לא תמיד, צד אחד שלי לפעמים ממש משביע אותו (הצד ה"מנצח" אצלי...) ואם אני לא שואבת, כמו שקרה ביומיים האחרונים, הצד השני (עם פטמה שקועה) לא כל-כך אהוד אצלו....
האם את רואה שינוי בגודלו לפי הבגדים?- אמור להיות שינוי תוך שבוע? ז'תומרת שינוי ניכר?

משהי שהתינוקת שלה עשתה יציאה פעם שבוע והרופא אמר לה שעד 10 ימים זה תקין ליונקת (בת 3 חודשים).- מענדי בן חודש. הבנתי שעד 6 שבועות אמורה להיות יציאה כל יום...

אמורות להיות 8-12 הנקות ביום- שמתי לב שבמהלך היום הוא יונק איזה 6-7 פעמים....., ובבוקר יניקה אחת גדולה, חוזר לישון 3 שעות, ובערב עוד פעמיים עד שישן רצוף , אז זה מספיק, נכון?
אם התינוק לא עולה טוב במשקל/לא מרטיב די חיתולים, ויש חשש שהוא לא מתעורר לינוק מרוב חולשה שמקורה באי קבלת די חלב.- 7-8 חיתולים ספוגים (!!!) לגמרי. ואגב בנושא חיתולים-
עדכונים עדכניים-
א.- היתה למענדי יציאה מאוד קטנה, אבל צהובה לגמרי, מה שכנראה אומר שהוא באמת סופג ממש ממש את כל החלב (אחרת זה הי'ה כהה, ועצירותי, נכון?)
ב.- ניסיתי שימשיך אותה מעל האסלה, הוא אמנם לא המשיך, אך בזה נראה לי שפתחנו דרך לחיים בלי חיתולים (או לפחות נסיון לכאלה....) ..
פפריקה_הונגרית*

בין האינטואיציה לשעון

בס"ד
שאסור להניק יותר מ20 דק' לכל צד כי יותר מזה הוא מבזבז אנרגי'ה על היניקה יותר מאשר מקבל ממנה.
מה עם האמירה הזו? יש התייחסות?
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

בין האינטואיציה לשעון

שליחה על ידי בשמת_א* »

שאסור להניק יותר מ20 דק' לכל צד כי יותר מזה הוא מבזבז אנרגי'ה על היניקה יותר מאשר מקבל ממנה.
לא נכון.

אומרת שאסור שישן יותר מ5 שעות כי אז הם נכנסים להיפוגליקמי'ה, ושאסור שבין תחילת הנקה לתחילת הנקה יעברו יותר מ-4 שעות, 5 אם זה לילה והוא ישן, שאסור להניק יותר מ20 דק' לכל צד כי יותר מזה הוא מבזבז אנרגי'ה על היניקה יותר מאשר מקבל ממנה.
הכל לא נכון. לגבי היפוגליקמיה, לא רלבנטי למקרה שלך, וגם פה העצות הרפואיות בענייני הנקה יותר מורכבות.

ושזה בסדר גם שהוא יונק 40 ד', ישן שעה, כמה פעמים רצופות....... ושזה לא נורא אם אני מניקה שעה ויותר.
נכון, זה בסדר גמור בגיל הזה.

אמר שהכל בסדר, ושלא נורא אם אין לו יציאה כל יום, הבטן שלו לא קשה, והוא לא צורח מכאבים
לצערי לרופא זה אין ידע בסיסי בהנקה.
השאלה היא לא עצירות (אין עצירות בהנקה), אלא אם הוא מקבל מספיק חלב.
אם אין מספיק יציאות, חשוב לבדוק את המשקל. הוא בדק עלייה במשקל?

מספר ההנקות הממוצע בגיל הזה הוא 8-12 הנקות ביום. מספר ההנקות הנורמלי בגיל הזה הוא לפחות 8-12 הנקות (למעט מקרים נדירים שיונקים פחות והם עדיין בסדר).

חן, אני מניחה שהיועצת ביקשה ממך גם להעיר אותו כי בהתחלה היה ברור שיש בעיית חלב ושהוא לא קיבל מספיק. בשביל זה צריך היה לגרות אותו לינוק הרבה, ולשאוב כדי להגביר אצלך את כמות החלב, ולהעיר אותו - העיקר שיקבל.
חשוב מאוד שתשקלי אותו באותו משקל כל כמה ימים, ותראי איך הוא עולה.
אם הוא עולה יפה במשקל - מינימום של 150 גרם לשבוע, אז אפשר להפסיק לדאוג בעניין הקקי.
בגיל הזה, עד 6 שבועות מהלידה, כשאין מספיק קקי זה בדרך כלל אומר שהתינוק לא מקבל מספיק חלב שמן.

אחרי גיל 6 שבועות - כל דפוס קקי הוא תקין.

כדאי לחזור ליועצת ולהתייעץ איתה לגבי הלילה, אם הוא יונק יותר משמונה פעמים במשך היום.
אם הוא יונק בלילה מתוך שינה, כמובן אין צורך להעיר אותו.
ושוב: תשקלי. תשקלי. תשקלי.
אם הוא עולה יפה, לא צריך להעיר אותו משינה כדי לינוק. זה סימן שההנקה מסתדרת, ולא צריך להציק לו.
אבל לא מספיק לשפוט לפי "מראה עיניים". הרבה מאוד אמהות טעו בגדול. חשוב משקל אובייקטיבי, במצב של בעיה - שקילות כל שבוע, ובדיוק באותו משקל, ועירום. כמובן, על המשקל מניחים חיתול בד נעים.
פפריקה_הונגרית*

בין האינטואיציה לשעון

בס"ד
עדכון, גם אם זה רק בשבילי- היום הוא שוקל 4.470.......
(מינימום של 150 גרם לשבוע - דודתי האחות-טיפת-חלב אמרה שהמינימום-מינימום הוא 15 גרם ליום בממוצע....)
פפריקה_הונגרית*

בין האינטואיציה לשעון

בס"ד
שזה כמעט קילו מאז יום השחרור (חודש חצי...) - השתחרר 3.500
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”