אסימוב המוסד אליג'ה ביילי

אבי_מירושלים*
הצטרפות: 03 ספטמבר 2003, 15:48

שליחה על ידי אבי_מירושלים* »

יש לי שאלה פשוטה, האם מישהו ניסה לקבוע מה הסדר הנכון לקריאת ספרי המוסד וספרי אליג'ה ביילי

למיטב ידיעתי כמה וכמה ספרי השלמה נכתבו לאחר שסדרת הבסיס נכתבה כאשר כל הספרים הם (כך נראה לי)

המוסד השמימי, מוסד וקיסרות, המוסד האחר , פאתי המוסד
מערות הפלדה, השמש העירומה, רובוטים של שחר, רובוטים ואמפריה, מוסד וארץ
בטרם המוסד, לקראת המוסד. אם יש נוספים בין בעברית בין באנגלית אשמח להתעדכן

אני שב לאסימוב לאחר פרידה של חמש עשרה שנה והוא מדהים ומדכא כאחד, וגם מזכיר דילמות שכבר מתקיימות בעולמינו זה

בתודה מראש
אבי
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אני חושבת שעדיף לקרוא אותם בסדר בו הם נכתבו, ולא לפי התקופות בהם עלילתם מתרחשת. פשוט הספרים המאוחרים נסמכים על מידע שמופיע במוקדמים, ולרוב הם מוסיפים תובנות חדשות שנסמכות על מה שנלמד בינתיים.
שחר_קליין*
הצטרפות: 11 מאי 2003, 12:54
דף אישי: הדף האישי של שחר_קליין*

שליחה על ידי שחר_קליין* »

אבי
אתה אני?
גם אני בדיוק עכשיו חוזר לאסימוב אחרי הרבה זמן
ומתלבט בסדר.

קראת את סיפורו של אורסון סקוט קארד על המוסד?
סיפור קצר שהוא מין הומאז' לאסימוב
לאורט יש כמה פורומי מד"ב אינטנסיביים
http://forums.ort.org.il/scripts/forum.asp?forum=190
אבי_מירושלים*

תודה על ההפנייה לקארד - איפה זה בדיוק התפרסם?

אני קורא מד"ב מוגבל. קראתי יותר קלאסיקה ואני לא מעודכן 15 שנה(ולכן לא ממש מסוגל לחבור לפורומים עכשוויים) . וגם אז מה שעניין אותי יותר זה תחזיות לגבי טבע האדם ,

מהמוסד זכרתי בעיקר את הרעיון הבסיסי ( המדהים לטעמי) של מדע הפסיכוהסטוריה , ובמקביל לו ביכולת של פסיכולוגים מלומדים דיים להשפיע על התפתחויות הסטוריות. מה שמדהים בסדרת אליג'ה ביילי הוא תחזיות על אנשים שמנהלים קשרים בויזפון ופותחים ממגע כי הוא מלוכלך. על עולם שלא מסוגל לספק את המותרות לתושביו ומגביל את השימוש בהם ,
ואני מודה שאני מתבונן על ישראל של היום והעולם בכלל וזה נראה קרוב הרבה יותר למציאות

אבי
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

שליחה על ידי תמר_ס* »

מתה על אורסון סקוט קארד.
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

שליחה על ידי חגית_ל* »

וואו, בדיוק אמרתי היום לבעלי שכל סידרת אסימוב שלי נעלמה כשהייתי קטנה ואיך אני מתגעגעת לספרים האלה ושחייבים חייבים - פעם כשיהיה כסף - לקנות אותם שוב. בטח יש להשיג אותם בצומת ספרים. אני דווקא מתכוונת לאנוכי הרובוט, מחר כפול 9 ועוד כמה שאני לא זוכרת את שמם.
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

שליחה על ידי רועי_שרון* »

גם אני מתלהב לאחרונה מאורסון סקוט קארד. אני בדיוק קורא את הספר הרביעי בסדרת המשחק של אנדר, ועל המדף ממתינים לקריאה עוד שלושה ספרים אחרים שלו.

ניסיתי לקרוא את אסימוב שוב לפני שנה, אבל הפסקתי יחסית מהר. לפתע הוא נראה לי פשטני מדי, אפילו רדוד. בעבר נהניתי ממנו מאד.

חגית ל, אם את רוצה יש לי 13 ספרים של אסימוב, מתוכם 5 מסדרת המוסד. אשמח להשאיל אם לא תשכחי להחזיר. אם את רוצה, אז "כתבי לי" [email protected].
אבי_מירושלים*

אני מניח שניתן להאשים את אסימוב גם בפשטנות, אבל תחזית על עולם שבו צפייה מחליפה ראייה מדהימה אותי לחלוטין וגם הבקורת הגלומה בתוכה גם הכניסה למערות הבטון על פני האופן הטבעי נראת לי מהותית ומשמעותית
קלא_אילן*
הצטרפות: 23 יולי 2002, 19:39
דף אישי: הדף האישי של קלא_אילן*

שליחה על ידי קלא_אילן* »

קראתי את סדרת המוסד, ומאד נהניתי.
במיוחד מהמוזח... מילה נצחית.

את "המשחק של אנדר" קראתי, ואהבתי.
אבל אני לא בטוח שזה הספר לקרוא בגיל 13...
די הזדעזתי.
יוני_א*
הצטרפות: 18 דצמבר 2003, 00:53
דף אישי: הדף האישי של יוני_א*

שליחה על ידי יוני_א* »

א. מה הקשר (מהותי, לא רמזים בין הספרים) בין ביילי למוסד.
ב. יש שני סדרות שמסתיימות יחד- המוסד ועוד סדרה אחת (שני ספרים בסה"כ - לא זוכר איך קוראים להם) שמדברת על המתנחלים (ז"א אלה שחיו מאות שנים, לא חלו וכו' - מי שמגיעים לכוכביהם בספרים האחרונים) שמסתיימות ביחד בספר האחרון - זו דעתי לפחות
אבי_מירושלים*

עד כמה שאני יודע כבר הפסיכלוג של אורורה הוא ראשון הוגי הפסיכוהסטוריה הסדרה שכל המוסד מבוסס עליה, דהיינו מדע התגובות הסבירות של חברות. ככלל אליג'ה ביילי עוסק בעיקר במוגבלותם והתפתחותם של חוקי הרובוטיקה, אסימוב מדגיש כי יש קשר בין חוקים אלו לחוקי ההתנהגות האנושית.
מבחינה זו נראה כי אסימוב מאמץ מודל בו כולנו מונעים ע"י דאגה לאנושות כמובן שמה פרוש דאגה כזו זו שאלה מורכבת כפי שהוא מראה בכל התפתחות מושגי הרובוטים.
יוני_א*
הצטרפות: 18 דצמבר 2003, 00:53
דף אישי: הדף האישי של יוני_א*

שליחה על ידי יוני_א* »

לכו לספריה ותקראו לרענון הדיון
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

שליחה על ידי תמר_ס* »

המשחק של אנדר מזעזע גם בגיל 30. אבל מהמם.
הילה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

שליחה על ידי הילה* »

לא הבנתי, איך קוראים לספר שאורסון סקוט קארד כתב על המוסד?
ואגב המוסד: עד היום לא הבנתי לאיפה הלכו אנשי סולריה. מישהו יודע באיזה ספר זה כתוב? ב"מוסד וארץ" כשהם מגיעים לסולריה הם מותקפים על ידי הרובוטים אבל לא מוסבר לאן האנשים נעלמו.
עומר_ס*
הצטרפות: 20 פברואר 2004, 11:51
דף אישי: הדף האישי של עומר_ס*

שליחה על ידי עומר_ס* »

יש לאורסון סקוט קארד (דרך אגב הוא חבר אמת של ישראל והיה פה) ספר של סיפורים קצרים בשם מפות במראה (הוצאת אופוס). הסיפור השני שמופיע בו מתרחש בסביבה הספרותית של המוסד. לאחר הסיפור מופיע קטע שבו אס"ק מסביר מדוע עשה זאת אע"פ שלרוב הוא לא אוהב את השיטה הזו (זו עצלנות להתחבר לסביבה שמישהו כבר פיתח ולבנות עליה נדבך נוסף).
בנוגע לשאלה המקורית: כדאי לקרוא את הספרים לפי הסדרות שלפיהם הם נכתבו.
ז"א בתחילה הסידרה של אליג'ה ביילי, לאחר מכן את רובוטים ואימפריה (שלא שייך). ואז את סדרת המוסד לפי הסדר בה היא נכתבה, ואת הסיפורים של לפני המוסד יש לקרוא בסוף.
הילה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

שליחה על ידי הילה* »

תודה עומר.
בר_עדש*
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*

שליחה על ידי בר_עדש* »

מה פתאום למחיקה? יש פה דיון ענייני, גם אם קצר, ויש כאן הצעות שימושיות לחובבי אסימוב.
אני מקטלג אותו ב מדור ספרים וספרות .
שליחת תגובה

חזור אל “המלצות ספרים לפי נושא”