אני והיא אחה''צ

פיקו*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2004, 18:51

אני והיא אחה''צ

שליחה על ידי פיקו* »

שלום,
רציתי להתייעץ בסוגיה \ בעיה שמטרידה אותי, ואולי פה יהיו הצעות חכמות.
הנוכחים: אני (אמא) והיא (בת חמישה חודשים)
הזמן: אחה"צ- לפנות ערב
הלוקיישן: בית קטנטן וחצר ענקית
וזה הולך ככה:
אני איתה בבית כל הזמן, במשך הבקר שפר גורלנו וגם אבא בד"כ נמצא והכל יותר קל, אבל בלי קשר לאבא, שעות הבקר והצהריים הן השעות הטובות שלה והכל זורם ונעים. אחה"צ הפתיל שלה מתקצר,
והיא נוטה לקוטריות ולחוסר סבלנות.
הפיתרון שלי עד כה היה פשוט לצאת החוצה, אם זה לחצר שלנו ששם היא ישר נרגעת, מסתכלת על העצים, מדברת עם הכלבים ובאופן כללי מבסוטית, או שלפעמים אנחנו קופצות לחברה או להורים או שמבקרים אותנו או סתם מטיילים קצת ברגל ואני מצליחה למשוך די טוב עד שש-שבע שאז כבר עושים אמבטיה ואוכל ולישון.
בימים האחרונים אני מפתחת דאגות מהחורף.
כבר עכשיו בערך בחמש מתחיל להיות קריר וחשוך ועוד שניה אופצית החצר לא תהיה קיימת ונהיה שתינו "תקועות" בבית הקטנטן שלנו שלמרות שהוא מקסים וכייפי אין בו הרבה מרחב ואני רואה אייך אפילו עכשיו כשהכל פתוח היא מאבדת בו סבלנות די מהר.
יש לנו חדר שינה שאני דואגת לסדר כל בקר כדי שיהיה נעים וישמש אותנו לשהיה ויש את המרחב הכללי של הבית שהוא בעצם חדר אחד לא גדול שאליו מחובר מטבחון וזהו..
היא בד"כ על הרצפה עם צעצועים ועינינים, כשאנחנו מבשלים אנחנו עושים את החיתוכים וכד' על שרפרף נמוך כך שהיא יכולה להיות "שותפה" אבל בעצם אין פה מספיק מקום לכלום.
ואני דואגת.
אז נכון שאפשר קצת לטייל גם בחורף ולנדוד בבתים של אחרים אבל..למישהו יש רעיון איך אני מעבירה את התקופה הקרה והרטובה עם בת חמישה חודשים מקסימה בחלל קטנצ'יק בלי ששתינו נתחרפן?
וחוצמזה רציתי להגיד שלום ותודה, אני "נוסעת סמויה" באתר הזה כבר כמה זמן ובאופן בלתי מוסבר מרגישה מאד בבית אז שלום ותודה :-) (הלוואי ויצא פה חיוך...זה לפחות מה שניסיתי).
רוני_בלוני*
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

אני והיא אחה''צ

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

אני באמת רוצה לעודד אותך, אבל חוסר סבלנות בבת חמישה חודשים? חכי כשהיא תהייה בת שנה, שנה וחצי, שנתיים, שלוש... כל החיים עוד לפניכם.
גם אצלנו החורף קשה, אמנם הבנות בבוקר בגן, אבל בחורף עם הקמין הדולק והאווירה המדהימה, הסלון הופך קצת למגרש משחקים ואין מה לעשות (אצלי הן כבר גדולות: ארבע וחמש וחצי, אז יש לגו ופאזלים, ודפי ציור, מבשלים יחד ואופים יחד, ופותרים חידות, ולומדים, זה כייף באמת אבל לפעמים עמוס מדי, מבולגן ורעשני, ונמאס לשבת רק בתוך הבית בלי לצאת) חורף זה זמן המשפחה.
אני לא יודעת איפה את גרה, אולי יש קניון קרוב אלייך, אולי יש בו משחקייה ועם הזמן היא תגדל ויהיה לכן נעים לבקר שם יחד, אולי יש איזו קבוצות התעמלות (עם תינוקות), או מפגשים אחרים במתנ"ס או משהו.
כשהבנות שלי היו תינוקות, כולם בשכונה שלנו היו חדשים שרק נכנסו לגור, ובכל יום אחרה"צ היינו נפגשות עם הילדים בבית אחר, אפילו חנוכה ראשון ושני היינו עושים יחד. ככה גם היתה תמיכה לאמהות וגם היכרות וקירבה בין התינוקות הרכים. הבית גם נשמר כמו שצריך ומקסימום הייתי אופה עוגה פעם ב....כשהיה מפגש אצלי.
אולי תוכלי למצוא עוד אמהות בסביבה עם תינוקות. חוץ מזה יש גם ימים יותר בהירים בחורף ואפשר להלביש את הקטנה ולצאת לטיול קצר.
בתי הקטנה נולדה בחודש נובמבר והבת הגדולה (בהפרש של שנה ושמונה חודשים) נכנסה למעון רק חודשיים לאחר שהקטנה נולדה, לא היה לי רכב והייתי לוקחת אותה מהמעון בעגלה יחד עם הקטנה (בגשם וברוחות, אנחנו גרים במקום גבוה) הליכה לא קצרה, ועשיתי זאת מדי יום, לא היה קל אבל אין ברירה. זה אפשרי.
קחו את החורף בסבבה. מה שכן מעודד אותי כשיש חופש ואני לבד עם הבנות בבית:
זה לקרוא על החינוך הביתי, ואז אני אומרת לעצמי:
"את מסוגלת, ואת תעשי זאת מכל הלב, עם ישנם הורים שזו דרך החיים שלהם, להיות בבית כל היום (בלי מסגרות חינוך) עם הילדים, גם את מסוגלת, ואת תעשי זאת מכל הלב כי אלו הבנות שלך, ואת כל כך רצית להיות אמא, את תעשי זאת באהבה גדולה וסבלנות רבה". וזה עובד!
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

אני והיא אחה''צ

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

בימים האחרונים אני מפתחת דאגות מהחורף.
מכירה את התחושה...
החלטתי לא לדאוג ממה שעדיין לא קרה. כלומר, אולי הפתרון יגיע מעצמו?
חוץ מזה, בחורף היא כבר לא תהיה בת חמישה חודשים, אלא בת 7, 8, 9, ו-10 חודשים. ואז כבר אפשר לעשות דברים שכרגע את לא יכולה לעשות איתה.
אם היא קוטרית בערב, אולי היא צריכה לישון יותר במשך היום?
שמיכת_טלאים*
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 14:42

אני והיא אחה''צ

שליחה על ידי שמיכת_טלאים* »

תינוקת בתוך מנשא מסוג תינוכיס, מעיל גדול (לאימא) מעל, רכוס כך שהראש של הקטנה מציץ החוצה, וכובע חם לקטנה אפשר לטייל ככה נפלא גם בחורף והילד מוגן לגמרי. הקטנצ'יק של יליד סוף מרץ כך שבתחילת החורף הראשון שלו היה היה בן שבעה חודשים. טיילנו ככה המון (להנקות אפשר להיכנס לקניונים).
ברונית_ב*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 14:16
דף אישי: הדף האישי של ברונית_ב*

אני והיא אחה''צ

שליחה על ידי ברונית_ב* »

אולי תעברו לבית קצת יותר גדול? בא בחשבון? אם לא ואם כן, אז יש את: המלצות משחקים לחורף , אוויר צח וטיולים בלי מנשא וגם את הרשימה הצהובה .

> ובמבטא פולני: כמה חורף כבר יש בארץ?? <
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

אני והיא אחה''צ

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

מצטרפת לכך שלא כדאי להיבהל ולדאוג ממה שעדין לא קורה, ואולי יתגלה שלא-מפחיד בכלל.

הצעה:
אפילו שהבית קטן, האם אפשר להזמין אורחים? שכנה, חברה, דודה, גיסה וכדו' אחר-הצהריים. מהניסיון שלי למבוגר נוסף יש רפרטואר מרשים שמרתק תינוקות (וגם סבלנות 'טריה') ומעסיק אותם.
(הסתייגות- יש תינוקות שזרים גמורים מאד מלחיצים אותם)
פיקו*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2004, 18:51

אני והיא אחה''צ

שליחה על ידי פיקו* »

תודה על התגובות,
כן, כנראה שהצעד הראשון הוא לשנות משהו בראש אצלי ודי התחלתי עם זה,
יצא לי גם לדבר קצת בימים האחרונים עם כמה אמהות שעברו חורף בתנאים דומים לשלי וזה קצת איפס אותי,
ובנתיים חמסינים :-), אז אולי באמת עדיף להתרכז בעכשיו
תודה אני-ווי
א_ל_א_ן*
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

אני והיא אחה''צ

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

שם הדף מגניב.
נראה לי שלקראת החורף כדאי יהיה לרענן את הדף.
אני (חדשות) והיא (חדשות) ואחה"צ שכולם כולם מכירים.
שליחת תגובה

חזור אל “התפתחות התינוק”