קניות עם ילדים
-
חגית_פ*
- הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של חגית_פ*
קניות עם ילדים
רוצה לתקן את דבריי "לא לקחת את הילדים לקניות" (לפעמים המחשבה משיגה את ההדפסה בהרבה ומתפספסים לי דברים).
לסופרמרקט היא באה אתי ובוחרת לעצמה מעדנים וכו'.
למקום עם פוטנציאל ביזבוזי גבוה (כמו חנות צעצועים, למטרת קניית מתנה למישהו) אני לא אביא אותה כי זה סתם הולך להיות קשה ובסוף יש סיכוי להישבר ולקנות עוד מתנה, בשבילה, שבכלל לא התכוונתי ולא נחוץ.
לסופרמרקט היא באה אתי ובוחרת לעצמה מעדנים וכו'.
למקום עם פוטנציאל ביזבוזי גבוה (כמו חנות צעצועים, למטרת קניית מתנה למישהו) אני לא אביא אותה כי זה סתם הולך להיות קשה ובסוף יש סיכוי להישבר ולקנות עוד מתנה, בשבילה, שבכלל לא התכוונתי ולא נחוץ.
-
יונת_שרון*
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
קניות עם ילדים
אתמול היינו בחנות צעצועים לקנות מתנות. הילד הגדול התעלם ממה שיש בחנות -- הקניות שלו הרבה יותר מתוכננות והרצונות שלו ברורים ומדוייקים מדי בשביל קניה של רגע. הבן השני הסתכל בעניין על הרבה דברים, ואז גילה חיקוי ביי-בליידס (אל תשאלו -- סביבון מלחמה) בשניים וחצי שקל והחליט לקנות אותו. אז בדיוק כמו שכתבת, קניתי גם מתנה בשבילו באופן לא מתוכנן. אבל נראה לי שגם לצנועים ביותר בינינו קניות כאלה הן לא מה שמכאיב בכיס.
-
חגית_פ*
קניות עם ילדים
אצלנו הילדה חובבת ברביות (לא מזוייפות) ושמלות נסיכה יקרות למדי.
אז אולי אין מה להשוות.
כנראה שהיא לא מסתפקת במועט, או שהיא צעירה מילדייך.
אז אולי אין מה להשוות.
כנראה שהיא לא מסתפקת במועט, או שהיא צעירה מילדייך.
-
בשמת_א*
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
קניות עם ילדים
אצלנו הילדה חובבת ברביות (לא מזוייפות) ושמלות נסיכה יקרות למדי
השאלה היא:
ומה אתן יכולות להרשות לעצמכן?
מה שאני לא יכולה להרשות לעצמי אנחנו לא קונות, ובתי מבינה את זה מגיל שנתיים בערך.
השאלה היא:
ומה אתן יכולות להרשות לעצמכן?
מה שאני לא יכולה להרשות לעצמי אנחנו לא קונות, ובתי מבינה את זה מגיל שנתיים בערך.
-
חגית_פ*
קניות עם ילדים
כשאין (וזה המצב בדר"כ) היא לא מקבלת או שזה מחכה לאירוע מיוחד.
ובכל זאת, זאת סיטואציה שאני שמחה מלכתחילה לא להיכנס אליה. כי בגיל שלוש ומשהו קשה לה להכיל את ה"אין לי לקנות לך".
ובכל זאת, זאת סיטואציה שאני שמחה מלכתחילה לא להיכנס אליה. כי בגיל שלוש ומשהו קשה לה להכיל את ה"אין לי לקנות לך".
-
רעות_וצליל*
- הצטרפות: 02 ספטמבר 2003, 16:28
- דף אישי: הדף האישי של רעות_וצליל*
קניות עם ילדים
איך מחנכים ילדים ככה שיהיה אפשר ללכת איתם לקניות, ולא לשמוע אמא תקני לי ואמא תקני לי?
איך גורמים להם להסתפק במועט? ועם זאת שהם לא יחיו בהרגשה של חוסר, ואחרכך יגידו שהייתה להם ילדות עשוקה.
איך גורמים להם להסתפק במועט? ועם זאת שהם לא יחיו בהרגשה של חוסר, ואחרכך יגידו שהייתה להם ילדות עשוקה.
-
יונת_שרון*
קניות עם ילדים
שתי הצעות:
- אצל ילדים קטנים, לרוב מספיק להם לשחק בחנות ולא נורא חשוב להם לקחת את בדברים הביתה. לכן אפשר להקדיש זמן למשחק בחנות (בהשגחתך) וככה לתת להם למצות את החוויה שם. זאת אומרת שלקניה בחנות צעצועים יש להקדיש לפחות שעה, בחנות ספרים אפשר להסתפק בעשרים דקות, קפיצה לסופר-פארם יכולה לקחת 10 דקות, וכו'. כשהם גדלים קצת הם לומדים להחזיר את הדברים למקום בעצם אחרי שהם משחקים בהם, ואז יש לך חופש להסתכל בדברים אחרים בזמן שהם עסוקים (או סתם לקרוא ספר מהבית).
- אצל ילדים גדולים יותר שכבר התרגלו שהם צריכים לנדנד בשביל שיקנו להם, סביר תהיה תקופת "השתוללות קניות". רק אחרי שהם יבינו שאת לא מסרבת אוטומטית לקנות להם מה שהם רוצים, יהיה אפשר להתחיל לדון איתם לגבי מה כדאי לקנות, איפה ובכמה.
-
סמדר_נ*
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
קניות עם ילדים
ולילדים גדולים יותר ייתכן שכבר אפשר לתת דמי כיס שבועיים, בהתאם ליכולת, שהם יוציאו על מה שהם מוצאים לנכון, וכשיהיו גדולים אולי יקטן הסיכוי שהם ישאלו אוברדרפט איך יוצאים משם.
-
רעות_וצליל*
- הצטרפות: 02 ספטמבר 2003, 16:28
- דף אישי: הדף האישי של רעות_וצליל*
קניות עם ילדים
את הרעיון של לשחק בחנות, חשבתי שאני המצאתי עם חנויות בגדים...
כשרציתי בגדים הייתי הולכת לחנויות יקרות מאוד, מודדת דברים יקרים מאוד שבטח אף פעם לא יהיה לי לאן ללבוש, נהנית להסתכל על עצמי במראה, והולכת לשוק וקונה חולצה ב10 שקלים.
אבל מה עושים עם ממתקים שילדים רוצים כל הזמן?
אני יכולה להגיד לילד: תשחק קצת עם המסטיק ואז תדביק אותו יפה למדף...
צליל רק בת 4 חודשים, יש לי עוד הרבה זמן, אבל נראה לי שאני צריכה להתחיל בחינוך הזה כבר עכשיו, הרי היא רואה כל מה שאני עושה, והיא לומדת מזה...
סערת מוחות בבקשה
איך מתחילים בחינוך הזה מגיל אפס?
כשרציתי בגדים הייתי הולכת לחנויות יקרות מאוד, מודדת דברים יקרים מאוד שבטח אף פעם לא יהיה לי לאן ללבוש, נהנית להסתכל על עצמי במראה, והולכת לשוק וקונה חולצה ב10 שקלים.
אבל מה עושים עם ממתקים שילדים רוצים כל הזמן?
אני יכולה להגיד לילד: תשחק קצת עם המסטיק ואז תדביק אותו יפה למדף...
צליל רק בת 4 חודשים, יש לי עוד הרבה זמן, אבל נראה לי שאני צריכה להתחיל בחינוך הזה כבר עכשיו, הרי היא רואה כל מה שאני עושה, והיא לומדת מזה...
סערת מוחות בבקשה
איך מתחילים בחינוך הזה מגיל אפס?
-
תבשיל_קדרה*
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
קניות עם ילדים
הם פשוט באים לקניות תמיד.
-
יונת_שרון*
קניות עם ילדים
בנוסף:
- אף פעם לא לצאת לקניות על בטן ריקה.
- תמיד להביא מים ונשנושים מהבית.
-
תבשיל_קדרה*
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
קניות עם ילדים
תמיד להביא מים ונשנושים מהבית.
או, לפעמים, בגלל המרחק מהבית לסופר והדברים שאנחנו עושים בדרך, קודם קונים משהו קטן שאפשר לאכול מיד - נגיד, פיתות ופרי או יוגורט, אוכלים, ורק אז נכנסים.
או, לפעמים, בגלל המרחק מהבית לסופר והדברים שאנחנו עושים בדרך, קודם קונים משהו קטן שאפשר לאכול מיד - נגיד, פיתות ופרי או יוגורט, אוכלים, ורק אז נכנסים.
-
עדי_יותם*
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
קניות עם ילדים
רעות, אולי תוכלי למצוא רעיונות נוספים בדף חינוך ילדים לשימוש בכסף.
-
אורית_אוקו_ערוסי*
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של אורית_אוקו_ערוסי*
קניות עם ילדים
אני נכנסתי עם בנותי לחנות צעצועים שלא ידעתי מה יש בה והסתבר שיש בה תערוכת ברביות מפוארת וביתי השניה חתפה את החרעת של החיים שלה ביגלל שלא קניתי לה אחת, צרחה והתוללה=סצינה שלימה. בפעם שאחרי כבר הכנתי אותה מראש שאנחנו צריכים ליקנות מתנה לחברה ולא קונים לעצמנו כלום ושאלתי אותה אם היא יכולה לעמוד בזה, אז היא חשבה רגע ואמרה שכן. וכך ניכנסנו לחנות והיא רק היסתכלה וזה עבר בשלום.
אני מוצאת שאם אני מכינה את בנותי לתנאים שלי להצטרפותם למסע הקניות זה מקל על כולנו למרות שהן תמיד מנסות לבקש דברים נוספים.
אני מוצאת שאם אני מכינה את בנותי לתנאים שלי להצטרפותם למסע הקניות זה מקל על כולנו למרות שהן תמיד מנסות לבקש דברים נוספים.
-
יהודית_שפמן*
- הצטרפות: 12 יוני 2002, 21:42
- דף אישי: הדף האישי של יהודית_שפמן*
קניות עם ילדים
או ללכת ולהחליט מראש שכל אחד מקבל ממתק אחד...גם קנית שקט בסיבוב וגם הם נהנו.
-
מיץ_פטל*
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
- דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*
קניות עם ילדים
אצלנו לאחרונה יש משהו חדש.
אני מכינה להם רשימה כתובה בדפוס. הם לוקחים עגלה משלהם ויוצאים לקניות בעצמם.
אני עם עלה משלי ומשלימה את מה שנשאר.
יש שקט יש שיתוף פעולה וזה הרבה יותר מהיר.
חוץ מזה התחלתי להסביר להם על "להשוות מיחירים" - והרווחנו גם אימון ב פעולות - חשבון.
וסוף כל אחד יכול לקנות לעצמו "צ'ופר" ב 4 ש"ח.
אני מכינה להם רשימה כתובה בדפוס. הם לוקחים עגלה משלהם ויוצאים לקניות בעצמם.
אני עם עלה משלי ומשלימה את מה שנשאר.
יש שקט יש שיתוף פעולה וזה הרבה יותר מהיר.
חוץ מזה התחלתי להסביר להם על "להשוות מיחירים" - והרווחנו גם אימון ב פעולות - חשבון.
וסוף כל אחד יכול לקנות לעצמו "צ'ופר" ב 4 ש"ח.
-
ה_עוגיה*
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
קניות עם ילדים
אוי מיץ, איזה רעיון מעולה!
אם הייתי יכולה לשחרר את הילדות בסופר הייתי עושה את זה (לא יכולה. מפחדת מאנשים רעים)
אם הייתי יכולה לשחרר את הילדות בסופר הייתי עושה את זה (לא יכולה. מפחדת מאנשים רעים)
-
ילדת_טבע*
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
קניות עם ילדים
אחד הטיולים האהובים על החיפושית זה טיול לחנות הצעצועים. היא יודעת היטב שלא קונים כלום שלא הגענו כדי לרכוש אותו. יש לה דברים קבועים שהיא נהנת לראות. פעם הטיולים האלו היו לוקחים לה שעות אבל היום אחרי זמן מסויים היא אומרת "סיימתי פה" והולכת החוצה ואם אני טרם סיימתי היא מתישבת על המדרגה בכניסה לחנות ומחכה. לעיתים מאוד מאוד רחוקות היא חומדת משהו לעצמה ובדרך כלל אני רושמת לעצמי אם זה באמת משהו שווה כדי להגיד לסבתא כשתשאל מה לתת לה מתנה (מגנטים במליון צורות). הסופר נחשב מבחינתה לונה פארק ענקי ומרגש, בעיקר זה שיש בו עגלות קטנות ואשפר לרוץ איתן במעברים ולדרוס את אבא (אם יש שם מישהו שהחיזיון הזה מוכר לו מימי שישי בבוקר בגן שמואל אכן זו החיפושית שלי
). הכי היא אוהבת את המסע הקולינרי לשוק, לחנות הטבע, חנות התבלינים והירקן, שם היא זוכה לנשנש כל מני דברים שהיא מאוד מאוד אוהבת. אני תמיד צוחקת שבחנות ממתקים היא לא היתה נהנת כל כך כמו שהיא נהנת במקומות האלו. לאחרונה גיליתי שזה מאוד מאוד יעיל. היא זוכרת בדיוק מה צריך לקנות רק צריך להגיד לה והיא זוכרת ומזכירה לי כשאני נתקעת (כן, כן, אני מכינה רשימות אבל נוטה להשאיר אותן בבית). סך הכל היא לא חיה עם הורים שמתים על שופינג, אותי מאוד מאוד קשה להכניס לחנות בגדים לצורך קניות או מדידות, מעדיפה לקנות באיזה בסטה בדרך מפה לשם ורק אם באמת באמת חסר לי משהו (הנה, היום חצאית הודית ב25 ש"ח כדי שיהיה לי משהו לליל הסדר כי את כל שאר הבגדים שלי אני באמת מחרבת...).
אהבתי את הרעיון של מיץ פטל אם כי הקטנה שלנו עדיין קטנה וכשאנחנו עושים את הסיבוב בסופר עם העגלה שלה היא כבר יודעת מה היא צריכה להביא ואת המסלול שלה, אני עדיין עושה את זה איתה כי אחרת מישהו ידרוס אותה (בת שנתיים ושבעה חודשים ופיצית פיצית...).
אהבתי את הרעיון של מיץ פטל אם כי הקטנה שלנו עדיין קטנה וכשאנחנו עושים את הסיבוב בסופר עם העגלה שלה היא כבר יודעת מה היא צריכה להביא ואת המסלול שלה, אני עדיין עושה את זה איתה כי אחרת מישהו ידרוס אותה (בת שנתיים ושבעה חודשים ופיצית פיצית...).
-
אמא_של_שפן*
- הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*
קניות עם ילדים
גם שפן אוהב קניות של אוכל. אוהב לבחור, למשל בשוק אם הוא רוצה תפוזים או קלמנטינות, ברוקולי או שעועית. אוהב לעזור בסופר הגדול - להביא את השקית האדומה או קופסת הקרטון הירוקה. לבחור איזה סוג פסטה נקנה. כאלו מן דברים. וגם לי נחמד ככה. לוקח יותר זמן, אבל הרבה הרבה יותר כיף. בחנויות צעצועים הוא מתנהג כמו במשחקיה - אני לא חושבת שעולה בדעתו שאפשר לקחת משהו הביתה. לפעמים אני כן מציעה לו לקנות משהו - כמו כלי נגינה למשל. ואז אנחנו בוחרים מהמדף שמכיל רק כמה פריטים והמבחר לא מסחרר אותו.