אבנגליזם:
- דף באתר של משרד החינוך. צריך לנסות להגיע למי שאחראי על האתר שם, ולשלוח לו כמה פסקאות עם מידע בטון נייטרלי וכמה קישורים. אני מוכנה לתרום את המידע והקישורים. אבל צריך מישהו שיעשה את "עבודת הרגליים" בשביל לגרום לזה לעלות לאתר שלהם. הטלפון של צוות האתר הוא 02:5888618.
- "לארוב" בפורומים שונים שאנשים עשויים לשאול שם על חינוך ביתי, ולהפנות אותם למידע מתאים. זה אומר לבקר בפורומים האלה כל יום, ולהכיר כמה קישורים בנושאים העיקריים שאנשים שואלים עליהם (ואם לא יודעים אז אפשר לבקש ממישהו אחר לענות). רשימת פורומים שכדאי לסקור ככה יש למטה, בהודעה של שגית.
- לארגן באופן שוטף את הדפים על חינוך ביתי כאן באתר, ובמיוחד את הדף חינוך ביתי -- להעביר מה שאפשר ל-מצב סיכום, לעשות פירוק לגורמים, לגייס אומץ למחוק דברים שכבר לא רלוונטיים, לקשר דפים שעוד לא מקושרים, וכו'. ככה יהיה אפשר להפנות אנשים שמחפשים מידע לדפים כאן.
- להתראיין לתקשורת. כאן צריך גם משפחות שיהיו מוכנות להתראיין בעת הצורך (עדיף עם ילדים מעל גיל 6) וגם מישהו שיחזיק רשימה של המשפחות האלה וטלפונים שלהן. ככה כל פעם שמחפשים משפחות לראיין, הוא יוכל ליצור את הקשר. צפריר שפרון שמח להתראיין. נם נאוה פרנס (לפעמים) מי עוד? מי מוכן לרכז את הנושא?
- הכנת flyer עם מידע בסיסי על חינוך ביתי, שיהיה אפשר לחלק באירועים או לתת לאנשי משרד החינוך (הידידותיים מביניהם) שיתנו למשפחות שפונות לבקש אישור. כמו זה שבאנגלית, רק מותאם לארץ.
קליטה:
- תמיכה למשפחות חדשות. אני לא בטוחה מה זה אומר, אבל נראה לי שרני וחדוה ואורנה וצפריר עושים את כבר שנים... אני אשמח אם מישהו יערוך ויכתוב יותר ברור מה צריך לעשות כאן, וכמובן אם יהיו מתנדבים. אולי אפילו חונכות או אימוץ? (בסגנון "בית ראשון במולדת")
- לרכז את כל החומר המשפטי והבירוקרטי. זה אומר להתקשר לכל משפחה שהיה לה איזשהו מגע עם משרד החינוך ולבקש מהם עותק של הניירות שלהם. ואחר-כך זה אומר לדעת לשלוף את המסמכים הרלוונטיים למי שמבקש עזרה -- למשל לצבור אוסף בקשות ל-אישור לחינוך ביתי שהתקבלו, שמות של אנשים במשרד החינוך ותחומי אחריותם, מידע לגבי איך התהליכים קורים בתכל'ס וכו'.