סקר שיני חלב

אנונימי

סקר שיני חלב

שליחה על ידי אנונימי »

אני רוצה לערוך סקר,
בנוגע לשאלה עד כמה נפוצה התופעה של שיניים שמתחילות להתפורר לפני גיל שלוש.
אשמח לשמוע מהניסיון שלכן כי אני לא זוכה לראות הרבה ילדים בגילאים האלו ובקרב המעטים שאני כן רואה הסטטיסטיקה מדאיגה מאוד.
סקרנית_מודאגת*
הצטרפות: 27 מאי 2010, 15:04

סקר שיני חלב

שליחה על ידי סקרנית_מודאגת* »

כבר כמה זמן אני מסתכלת על השיניים של הילדה שלי.
היא בת שנה וחצי, יונקת ואוכלת בריא מאוד.
יש לה שש שיניים קדמיות, על הארבע העליונות יש כתמים לבנים, אני חושבת שהם הופיעו אחרי שהשיניים בקעו.
היום ראיתי שבאזור של הכתמים האמייל מתחיל להתקלף, והכתמים הופכים לחומים.
לא נשארה לי ברירה אלא להכיר בזה שיש כאן בעיה.
אני נזכרת במשפחתון שעבדתי בו קצת לפני שהיא נולדה, ל2 מתוך 5 ילדים שם השיניים היו במצב של התפוררות מתקדמת, הם היו בני פחות מ-3. לפני כמה ימים ראיתי עוד ילדה בת שנתיים עם שיניים במצב די קשה. כל הילדים היו של הורים שמקפידים מאוד על תזונה בריאה.
אני לא רואה הרבה ילדים בגיל הזה ורציתי לעשות סקר ולשמוע מכן מה ההתרשמות שלכן לגבי שיני החלב של הילדים שלכן או של אחרים.
נראה לי לא סביר ששיניים שמתפוררות לפני גיל שלוש תהיה תופעה כל כך נפוצה.
אז בבקשה, אתם מוזמנים לכתוב מה שעולה לכם בהקשר הזה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

סקר שיני חלב

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

עששתכתוצאה מהנקת לילה ?
יוטי_בעיר*
הצטרפות: 05 אפריל 2009, 21:21
דף אישי: הדף האישי של יוטי_בעיר*

סקר שיני חלב

שליחה על ידי יוטי_בעיר* »

מה דעתך ללכת לרופא שיניים מיוחד לילדים קטנים?
הוא ידע לאבחן את הבעיה וגם לטפל.

כל הילדים היו של הורים שמקפידים מאוד על תזונה בריאה.
אני אמא שמקפידה על אוכל בריא :-) ולילדים שלי (בני שנתיים ו-5 וחצי) יש שיניים במצב מצוין (טפו טפו טפו).
(אם מתעלמים מהעובדה שליותם עפה שן אחת ועוד שן אחת נסדקה עקב נסיון שלו לרדת את המדרגות רכוב על גבי בימבה).
רק תזונה בריאה לא מונעת בעיות בשיניים. חשוב לצחצח להם שיניים טוב ויש גם גנטיקה.
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

סקר שיני חלב

שליחה על ידי יעלי_לה »

אני מכירה די הרבה ילדים שהשיניים שלהם היו במצב כזה בגילים כאלה. עם ובלי הנקת לילה.
אצלנו בגיל 5 השיניים במצב (טפו טפו טפו) מעולה, ולא הגבלתי הנקה בלילה.

אם כבר, אולי קשור למחסור בסידן...?
סקרנית_מודאגת*

סקר שיני חלב

תודה רבה על התשובות, לקחתי בחשבון את האפשרויות שאתן מעלות וכמובן שאני מקפידה לצחצח לה שיניים.
לגבי השפעה של הנקה על מצב השיניים, לדעתי זה אבסורד לחשוב שהנקה תשפיעה לרעה. ראיתי גם את העדויות שבשמת הביאה באחד הדפים שמגבות את זה, אבל אני מבינה שהדעות חלוקת.
בדף הזה אני באמת פשוט רציתי לעשות מעין סקר ולשמוע מה ההתרשמות של אחרים פה באתר לגבי מצב השיניים ה"נורמלי" אצל ילדים.
אני אשמח מאוד לשמוע עוד רשמים ורעיונות.
לילה טוב.
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

סקר שיני חלב

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

רופא שיניים (מומחה לילדים) ומהר.
נשמע כמו התחלה של עששת.
תזונה בריאה לא מונעת עששת. למעשה יש הרבה מזונות בריאים מאד שהם מצע מצוין לחיידקים (תמרים למשל, מזיקים לשיניים לא פחות משוקולד פרה או במבה).
אצלנו היתה התחלה של עששת בגיל שנה וחצי, ברגע שהתחלתי להקפיד על צחצוח (כלומר לצחצח בעצמי בוקר וערב, בצורה יסודית ונכונה לפי הנחיות הרופא) העששת נעצרה.
הרופא שלי סיפר לי על פעוטות בני שנה +- שהגיעו אליו עם חורים ונזקקו לסתימות. כנראה שזה ממש לא נדיר היום.
בכל אופן מצב כמו שאת מתארת מחייב לדעתי מעקב צמוד אצל רופא.
עורכת*
הצטרפות: 24 אוגוסט 2005, 21:38

סקר שיני חלב

שליחה על ידי עורכת* »

עששת בגיל הינקות?
צודקת. יותר טוב. מתפוררות זה באמת קצת פיכסה :-)
(עעע, האם גם אני אגיע לשמות כל כך מוצלחים מתישהו?? :-) )
סקרנית_מודאגת*

סקר שיני חלב

ההצעות לשינוי השם יכולות להיות טובות לזמן שבו הדף יכנס לארכיון, אבל כרגע, כנראה שזה לא כל כך הובן, אני באמת מנסה לערוך סקר פשוט.
אולי אני אשנה את תחילת הדף וזה יהיה יותר ברור...
יוטי_בעיר*
הצטרפות: 05 אפריל 2009, 21:21
דף אישי: הדף האישי של יוטי_בעיר*

סקר שיני חלב

שליחה על ידי יוטי_בעיר* »

טוב, עניתי כבר אבל גם כתבתי המון הערות יחד עם זה אז אענה שוב רק לסקר:
יש לי ילדה בת 5 וחצי וילד בן שנתיים+ , שניהם במעקב של רופא שיניים (הוא נפגע בשיניים לפני כמה חודשים מנפילה אז אנחנו עוקבים כל חודשים בערך לראות שהסדק לא מתלכלך ומזדהם) ולשניהם שיניים בריאות ללא חורים או עששת (בלי עין הרע ואני מקוה שימשיך ככה).
סקרנית_מודאגת*

סקר שיני חלב

טוב אני נותנת לסקר עוד צ'אנס, ברשותכן...
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

סקר שיני חלב

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

היא בת שנה וחצי, יונקת ואוכלת בריא מאוד.
_כל הילדים היו של הורים שמקפידים מאוד על תזונה בריאה.
אני אמא שמקפידה על אוכל בריא_
אני לא יודעת למה מתכוונים כשאומרים "אוכל בריא". מוכנה לפרט?

בשביל הסקר, למרות שלא נראה לי שזה מדעי בכלל...
בתי בת 4 עם שיניים שלמות, פרט לשני שברים מנפילה לפני 3 שנים שלא התפתחו לחורים. בני בן שנה וחודש ורק יוצאות לו שיניים טוחנות ראשונות (pre molars)
אנחנו לא מצחצחים לילדים שיניים.
פלוני_אלמונית*

סקר שיני חלב

גם אצלנו שיני חלב מכוסות בדוק של כתמים לבנים. מעצבן נורא. אי אפשר להסיר בצחצוח ונראה כל הזמן כאילו השנים מלוכלכות (ועושה רושם שזה גם יוצר סביבה יותר טובה לליכלוך להתפס). גיל שנתיים הנקה נונ סטופ, הרבה ירקות מעט פירות מעט מאד דגנים ובשרים. ללא סוכר או מזון מעובד. רופא שינים אחד אמר שזה יכול להיות מקור להתחלת עששת (ומיד מרח את השינים בפלואור) ואחר אמר שזה סתם הצטברות סידן שמקורה יכול להיות לחץ נפשי או משהו בזמן הווצרות השן(?) לא ברור כזה. בכל אופן מצחצחים במרץ (במשחה טבעית בלי פלואור למרות שאולי עדיף עם...) ומקווים לטוב.
אנונימי

סקר שיני חלב

שליחה על ידי אנונימי »

אצלנו עם הנקה עד גילאים מאוחרים יחסית (2.5, 3.5, כרגע בן 2 וחודש ועוד יונק), כולל הנקת לילה, עם צחצוח חצי מוקפד - היו פה ושם חורים אבל לא משהו דרמתי ולא היתה התפוררות ולא כתמים.
הגנטיקה מהצד שלי ממש לא משהו להתפאר בו.
מהצד של האיש - היו לי תקוות רבות, שכרגע הצטמצמו עבור הצעיר, כי אצל הגדולים כבר ברור שלא.
רוני*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2002, 23:19

סקר שיני חלב

שליחה על ידי רוני* »

נו.. אבל לא כתוה פה שום דבר. מה עושים??? גם לבת שלי בת שנתיים וחודש יש את הכתמים המחוררים... וגם לבן דוד שלה... אז זה כנראה גנטיקה. אבל מה עושים??? כבר קבעתי תור לרופא... אבל מה הוא יכול לעשות? ואיך הוא יצליח להסתכל לה על הפה בכלל? אני עושה את זה כשהיא ישנה.... אוף נו היא צריכה לעוד כמה שנים טובות את שיני החלב המקסימות שלה!!!
תזמורת_הים*

סקר שיני חלב

רופא שיניים מומחה לילדים (זו התמחות בפני עצמה) יהיה מסוגל להסתכל בפה ובשיניים וגם לטפל אם יהיה צורך. זה המקצוע שלו.
אנחנו במעקב אצל רופא שיניים מגיל שנה וחצי, כבר ילד שני.
הכתמים המחוררים הם עששת ואם היא לא תטופל הם יהפכו לחורים והמצב רק יחמיר.
אם קבעת תור את יכולה להיות שקטה (רק תוודאי שהרופא מומחה לילדים-.אם לא, הייתי מבטלת וקובעת לרופא מומחה שמנוסה בבדיקה של ילדים ופעוטות (לידע כללי, ההמלצה היא להתחיל להבדק מהשן ה 7-8 ואפילו קודם, כלומר גיל שנה +-).
הרופא שלנו הוא צביקה רפה שפרטיו מופיעים בדף SOS רופאי שיניים. יש עליו כמה וכמה המלצות שם.
פלוני_אלמונית*

סקר שיני חלב

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

יש לי ילדה בגיל 5 וגיליתי אצלה חור בשן האם כדאי ללכת לרופא שניים לטיפול או שמדובר בשיניי חלב ואין צורך לעשות טיפול בגיל זה ????
תזמורת_הים*

סקר שיני חלב

בהחלט יש צורך, עששת לא מטופלת בשיני חלב תפגע בהמשך בשיניים הקבועות. מהר לקבוע תור לרופא מומחה לילדים.
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”