סדר מועקות במקום סדר עדיפויות

רחל*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2003, 22:57

שליחה על ידי רחל* »

אני רוצה להציע מושג חדש: סדר מועקות.
וההסבר:
אני עסוקה בדרך כלל בארגון סדר העדיפויות שלי, דהיינו - מה שחשוב יותר תופס מקום "גבוה" יותר בארגון הזמן שלי, תשומת הלב שלי וכו'.
אני לא מתכוונת לבטל תפיסה זו, אלא רוצה להציע בחצי הומור את התובנה, שיש דברים שאנו עושים לא על פי סדר העדיפות שיש להם בחיינו, מבחינת משקל ערכי, אלא על פי המועקה שהם מייצרים בחיינו.
דוגמאות?
אז יש לי רק כאלה מין יומיומיות ואתם מוזמנים להציע עוד:
אם יש איזה ערימת כביסה שתקועה לי באמצע הסלון ומנגחת לי את העיניים ו"מעלה לי את הסעיף " בכל פעם שעיני נחות עליה, יתכן, שלמרות שבסדר העדיפויות הערכי, תבוני, קוסמי ומה שתרצו היא באמת במקום האחרון - היא בכל זאת מייצרת לי מועקה [סיבות אפשר למצוא בלי סוף...].
אני רוצה שהיא תיעלם! מכיון שאיש לא מעלים אותה במקומי [לאחרונה - בתי, שתחיה, תופסת יוזמות מקומיות :-) ] - אני מוצאת עצמי מתנפלת עליה בשצף קצף ומעלימה אותה ..... עד הערימה הבאה.
וכנ"ל -
כלים בכיור,
עבודה להגשה שלא ממש דחופה/ חשובה ,
ערימת ניירת שלא מפריעה לאיש וגם אין בה שום דבר דחוף למימוש
תיק לא מסודר,
ו.............. עוד כהנה וכהנה....

והערה להבהרה - אני ממש ממש לא בנאדם "מוזיאוני" בהגדרות הסדר שלי!

וכאשר המועקה המקומית הזו נעלמת לי - אני מסוגלת להתפנות טוב יותר לסדר העדיפויות שלי :-/
יערת_דבש*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*

שליחה על ידי יערת_דבש* »

אני חושבת שרחל היא ההפך הדחיינית כרונית.
ראי דחיינות כרונית.
ראי גם FLY LADY
שרון_ג*
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

שליחה על ידי שרון_ג* »

ערימת כביסה שתקועה לי באמצע הסלון
תמצאי לה מקום פחות מנקר עיניים...
רחל*

שליחה על ידי רחל* »

חבר'ה, ממש לא!!! לא ללעוג!
אני סופר דחיינית!!! תנו לי את הכבוד המגיע לי ככזו!
וראיתי את הפליירית ואני זקוקה לעצותיה כמו כל דחיין מכובד, ומתחילה ליישם רק את הצעדים הראשונים.

אבל כדי שתשתכנעו בדחיינותי - אז הנה [רשימה חלקית]:
לא הגשתי דרישה לתשלומי נסיעות כל השנה שעברה והפסדתי את הכסף,
לא שילמתי קנסות תעבורה בזמן - והם תפחו, ותפחו, ותפחו,
ניירת על שולחן העבודה - שבועות! [אם לא חודשים...],
הכביסה הלא מקופלת - הס מלהזכיר... היא צפתה איתי בכל כך הרבה תכניות טלויזיה במקום להתקפל מעצמה שאפשר לבקש ממנה לענות על סקרים של הרגלי צפייה...
והכביסה שטרם כובסה? וזו שתלויה בחוץ והחליפה מזמן צבע?

וחוץ מזה - לא חשוב מהן ה"מועקות" הפרטיות שלי - מה, לכם אין מין מועקות שבאות, לפעמים, לפני דברים חשובים ועקרוניים הרבה יותר?
שרון_ג*
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

שליחה על ידי שרון_ג* »

אני יכולה לספר לך, רחל, שעם כל הדחיינות והבטלנות שלי, כשהבית מבולגן זה גורם לי לכזאת מועקה...
לא שזה גורם לי לסדר, חלילה וחס, אבל המועקה קיימת.
אני זוכרת כשהיתה לי עוזרת, איזה אור בעיניים היה לי כשהייתי חוזרת מהעבודה לבית נקי. איך הייתי מצפה שיעברו עוד שבועיים והיא שוב תגיע. אפילו שהיא לא "מנקה כמו שאני אוהבת".
כמו שאני אוהבת לנקות זה טוב ויפה, אבל קורה בתדירות נמוכה מדי.
עודד_לבנה*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41

שליחה על ידי עודד_לבנה* »

סדר מועקות זה רעיון ענק.
באמת.
רחל*

שליחה על ידי רחל* »

עודד,
;-)
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

_סדר מועקות זה רעיון ענק.
באמת._
מצטרפת!

ואת עוד חושבת לא לבוא לפארק הירדן???? רק הופעת ואת כבר נראית לי נדבך קיומי פה!
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אבל לא הבנתי.
אפשר הסבר למיניקות? (-;
רוחלה*
הצטרפות: 01 יולי 2004, 07:38

שליחה על ידי רוחלה* »

בשמת,
תודה, אבל קשה להתמודד עם התפקיד "נדבך קיומי". זה תואר מחייב?! :-)

גילה,
אוי ואבוי, ממש קשה לי להסביר יותר ממה שהסברתי... אולי מישהו יעזור?
תבשיל_קדרה*

אני אנסה:
במקום לעשות את מה שהכי חשוב/בא לי לעשות, את מציעה להפטר ממה שהכי מעיק?
רוחלה*
הצטרפות: 01 יולי 2004, 07:38

שליחה על ידי רוחלה* »

גילה,
תודה על ההירתמות, שאלות זה דבר מעורר ומחדד.
אני אנסה בכל זאת:
תראי, זה היה יכול להיות אידיאלי לפעול ככה, להפטר קודם ממה שמעיק, אבל דחיינים בדרך כלל לא פועלים מתוך איזה רציונאל מעשי, הם בדרך כלל מונעים על ידי הדחיינות שלהם.
אני יותר מתייחסת למצב שבו, עקב הדחיינות [ואם נהיה סלחנים כלפי עצמנו - או עקב נסיבות חיים מלחיצות, עומס וככה] קיימים סביבי כל מיני טיזרים שכל חשיבותם הוא במועקה שהם גורמים לי.
אין להם, אוביקטיבית, שום חשיבות של אמת. ויתרה מזו - אני עצמי לא מיחסת להם שום חשיבות [לפחות לא במודע, אם ניתן כבוד לפרויד] ובטח ובטח לא שמה אותם בראש סדר העדיפויות שלי.
למשל:
נניח שברור שבראש סדר העדיפויות שלך יהיה לספר לילד שלך סיפור/ לשחק איתו וכן הלאה. אבל יש משהו שממש ממש מעיק עלייך. מה? אני יודעת, אולי יש בחדר שלו כמה צעצועים זרוקים שממלאים את רצפת החדר. ובעצם, אם את שואלת את עצמך, את עונה שממש לא אכפת לך שיהיה איזה בלגאן שם. כאילו - מה באמת יותר חשוב? ואפשר, אם מוכרחים (?!?!) לסדר את זה גם אחר כך, לא?
אבל משום מה - ושווה לבדוק אולי למה, אבל זה לא הענין כרגע, אנחנו עוד בשלב ההגדרות - את לא מסוגלת להתרכז! הבלאגן הזה מעיק עלייך. ואז את קמה, או דוחפת את כל הצעצועים לערימה אחת וזה מספיק, נרגעת ומסוגלת לספר את הסיפור, או שהמועקה לא תעבור לך עד שלא תראי אותם ואז את דוחפת אותם לארון בלי סדר, העיקר שייעלמו - ואז נרגעת, או שאם מצבך ממש ממש חמור- את נאלצת לסדר אותם כמו ש"צריך" בתוך הארון - ורק אז נרגעת....

אני למשל, יכולה לחוש מועקה מכיור מלא וממטבח הפוך, אבל כדי להשתחרר מהמועקה אני מסדרת רק עד הנקודה שבה המועקה שוככת.

ונקודה חשובה שחשבתי עליה רק הרגע - לא תמיד אותו טיזר [אולי טריגר יותר טוב?] מפעיל את המועקה!
לעתים אני מסוגלת להתעלם לחלוטין ולאורך זמן מאותו X או עד שהוא מייצר מועקה או עד שאני מטפלת בו סתם ככה, כי בא לי או כי לא מפריע לי לטפל בו.
ועוד נקודה - רמת ה"סידור" עד שהמועקה שוככת - גם היא משתנה מאירוע מועקתי אחד למשנהו...
תבשיל_קדרה*

רגע, אז מה, סדר מועקות בא לתאר שיטה שאת מציעה לנו, או שיטה לפיה אנשים נוהגים לעיתים?
לי זה נראה קצת כמו "לטפל קדם במה שדחוף", כשדחוף כאן בהגדרתו ע"י לא דחינים: "דחוף זה מה שלא בוצע במועדו".
כלומר - להגיע לשלב המועקה כדי לעשות משהו, זה קצת להיות מונע בידי משהו אחר, משהו רע, לא?

קשה להתמודד עם התפקיד "נדבך קיומי". זה תואר מחייב?!
את רוצה "אושיה" במקום? (-;
עודד_לבנה*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41

שליחה על ידי עודד_לבנה* »

יש בעיה עם סדר מועקות:
זה יחייב אותי לעשות סדר בדירה לפני שאי מתחיל לעשות משהו מועיל :-P
ש_מים_וארץ*
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

אם אני מבינה אותך נכון רוחלה רחל ה אז הבעיה היא בעצם הבאסה מִקדִימות המועקה על ההעדפה.
וכאשר המועקה המקומית הזו נעלמת לי - אני מסוגלת להתפנות טוב יותר לסדר העדיפויות שלי + :-(

אבל שימי לב, מה שאת בעצם אומרת זה, שמה שנמצא בראש סדר העדיפויות שלך הוא הרצון להסיר את המועקה.
רחל_ה*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2004, 21:17
דף אישי: הדף האישי של רחל_ה*

שליחה על ידי רחל_ה* »

גילה,
אני לא מציעה שום שיטה, אני אומרת שזה פשוט כופה את עצמו עלי.
זה לא משהו שכרגע יש לי שליטה עליו [ובדמיוני אני מתרוצצת אחוזת מועקות בבית, מסדרת מנקה מקפלת........חחחחחחחחח , ממש!!!] , אני מסרבת כרגע לשים את זה באיזו שהיא מסגרת, אני נכנעת לתופעה
ממש כמו שהדחיינים - ואני בתוכם - נכנעים ל"ייצר הדחיינות".
וכשמדברים על "דחוף" אז בתוך זה מקופלת הנחה שהמשהו הזה שלא נעשה - יש לו חשיבות עד כדי כך שאם הוא לא נעשה הוא נעשה דחוף. אני לא מצליחה לראות שום דבר דחוף בכביסה לא מקופלת, כיור מלא וכיוב'. לכל היותר- לא נעים, לא מסודר וזהו. אבל מה לעשות שפתאום זה מעיק?!

ואת צודקת - זה כנראה מונע ממקום "רע". אולי זה מין שוטר פנימי קדמון שהוטבע שם פעם ועושה "נו-נו-נו"?
לא יודעת. מוכנה לחשוב ולקבל הצעות.
ל"הגנתי" אומר שיש לי לא מעט חברות שזה ככה אצלן. אתם חושבים שזה ענין של דור הקשישים?

ועודד,
זה לא מחייב אותך. או שיש לך מועקות שמשתקות אותך או שלא.
אם הן אינן משתקות אותך עד שאתה חייב להסירן - אז אתה במצב מצוין!

אולי הפתולוגיה שלי החריפה עד כדי פנייה לציבור המקצועי - נא תנו שם לתסמונת!!!
ש_מים_וארץ*

בכלל לא תסמונת.... ראי את דברי למעלה.
הנפש שלך רוצה/זקוקה לסביבה מסודרת/שקטה/הרמונית כדי ליצור.
אני דווקא מאוד מזדהה עם זה ולא חווה את זה כפתולוגיה.
גם אני, לא מצליחה להתישב ליד מכונת התפירה שלי אם לא סידרתי ואירגנתי לי קודם את חדר העבודה.
רחל_ה*

שליחה על ידי רחל_ה* »

אורית,
"הנפש שלך רוצה/זקוקה לסביבה מסודרת / שקטה/ הרמונית כדי ליצור"....

כמה נכון.
ואולי מה שאני צריכה לעשות זה להכיר בצורך הזה, להפסיק להלחם בו ואולי, אולי, אולי אפילו להקדים ולהפתיע את המועקה בטרם תתפתח ותרים ראש - ולפנות לעצמי מקום לעצמי......

פתאום אני חושבת לעצמי ש... שאולי אני לא מפרגנת לעצמי את הסדר שאני רוצה שיהיה לי. אולי אני נלחמת בזה כי מה, אני אהיה כמו [לא חשוב מי]? אני אכנע למוסכמות, לחברה ל- לא יודעת אפילו למי אני אמורה להכנע ובמי אני נלחמת...
בפעם הראשונה אני חושבת - אולי בכלל אני אדם מסודר מטבעי? שהשתבש לה משהו בדרך ואי הסדר הפך למין מסך ערפל נוח? מין משהו שואב אנרגיות שמאפשר לא להתעסק בדברים עמוקים יותר?
אני אומרת זאת כיון שלאחרונה אני במסע ארוך אל תוך עצמי שנוחל הצלחה במונחים של שקט פנימי, של דיבור פנימי ולא עינוי ]נימי, של התחלה של אהבה וקבלה עצמית [אוי, המושגים הללו קשים לי!!!]
ומתוך כל זה אני חשה יותר ויותר עונג בסדר. הוא משקף את היופי שאני מתחילה לחוש מבפנים.

ויותר מזה- אני פוחדת לגעת בכוח היצירה שיש בי [רישום]. ואולי הגיע הזמן...

אורית - תודה.
אם_הבנים_שמחה*
הצטרפות: 11 מאי 2004, 23:14
דף אישי: הדף האישי של אם_הבנים_שמחה*

שליחה על ידי אם_הבנים_שמחה* »

אני חושבת שרחל היא ההפך הדחיינית כרונית
גמני. חושבת ומקנאה בו זמנית.

ואןלי בגלל שאני דחיינית כרונית של כל מה שבאמת דחוף אין לי מקום בגוף למועקות שכאלה. בבחינת מותרות.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

טוב, כמובן שרחל מדברת פה על סוג של שיבוש.
בדיוק אני מתמודדת עם זה.
אני שמה לב, שיש ערימה כל כך גדולה של "משימות" בחיי, ויש כל כך הרבה "זבל" בבית שלי (עדיין) - למשל, ערימות ניירת שצריך למיין, לזרוק, לטפל (מכתב לזה, לטפל בזה, לדאוג לעניין הביטוח, לסדר את העניין ההוא) - שאני מרגישה כל כך, אבל כל כך overwhelmed מכל זה, שאני רוב הזמן בורחת.
למשל, בורחת לאתר הזה. וזו רק דוגמא.
אני בורחת מכל מה שאני לא רוצה לעשות אבל מרגישה חייבת לעשות , וזה כבר מלכלך את מה שאני כן רוצה ואוהבת לעשות (אתם מכירים את החינוך לסדר עדיפויות של: "קודם תעשי מה שצריך, ואחר כך תקבלי פרס ותזכי לעשות מה שאת רוצה"?). אז מה קורה?
דחיינות כרונית , זה מה שקורה.
מרוב העומס, אני כבר עושה פחות מדי.
אז מה אני כן עושה? באיחור, אני הדייקנית שתמיד עמדה בזמנים והשלימה את כל המשימות, באיחור אני "מכבה שריפות" . אלה המועקות. מנסה לטפל במשהו שפתאום כבר נעשה כל כך דחוף שמוכרחים לסלק אותו.
אבל הוא רק הדבר שהכי קל לי להתמודד איתו באותו רגע.
במקום למצוא את תלוש המשכורת שלי מאוגוסט 2002 ולטפל סוף סוף בתשלומים של חופשת הלידה שלי - באמת, כמו ש- פליי ליידי אומרת, אם אני אשים טיימר זה באמת ייקח רבע שעה לכל היותר - זה רובץ עלי וגורם לי לרגשי אשמה שאני לא עושה את זה וזה מצטבר עם עוד חמשת אלפים משימות קטנות כאלה, ואז אני לא עושה את מה שבאמת צריך ודחוף, אלא רק את הדבר שפתאום קופץ לי מול העיניים ושיש לי כוח נפשי לעשות רק אותו ברגע זה.
רחל_ה*

שליחה על ידי רחל_ה* »

בעקבות הקריאה פה אימצתי כמה מהרעיונות של ה"עפה" [אין לי כוח לעבור לאנגלית] ומצאתי שבאמת הערימות הולכות ופוחתות. בכל פעם אני עושה משהו קטן ולא מייסרת את עצמי על מה שלא נעשה. לדוגמה - התחלתי עם חדר העבודה המזעזע שלי. בעבר כשהייתי מתחילה הרגשתי רע שרק מיינתי ניירות וזרקתי את המיותר ולא המשכתי ותייקתי [.?!?!], לא ביצעתי משימות מתבקשות וכבר דחופות וכו'. אז מה שקרה הוא שעזבתי הכל ובכל פעם רק מיינתי ניירות וכו'. מין לופ שכזה.
עכשיו - מתוך זה שלמדתי לא לחוש אשמה - קודם מיינתי, למחרת - סידרתי כמה מדפים ופיניתי מקום, למחרת - כבר היה לי חשק לעוד משהו וכן הלאה. גם הכביסה והמטבח משתפרים.
זאת רק התחלה, אבל מעודדת.

מה שכן, אני שמה לב לקולות שעולים והם מענינים.
התברר לי שאני נלחמת לא רק באמי הפרפקציוניסטית, הביקורתית, זו שעשתה תמיד במקומי [אוי ואבוי איך את עושה, תני לי, אני כבר אעשה] וכך סירסה, אלא גם בבעלי שתמיד סבל מהדחיינות האיומה שלי, מזה שהוא נאלץ לעשות את הסידורים מול הרשויות ולא רק וכן הלאה. והכי חשוב - בעצמי, כי כבר הפנמתי את כולם וזהו, גם אם הם יחזרו בתשובה ויהפכו בעצמם לדחיינים/עצלנים/בטלנים /מפרגני עצלות - גמרנו, הלך עלי, הקולות הם שלי?
זה ממש קרב!!!!

דרך אגב, זה קורה לי גם בתחום של לעשות כושר.
מצד אחד - כשאני צועדת, הולכת לחדר כושר - אני מאושרת, נהנית מהכוחות, מהמרץ, מהמראה המשתבח.
מצד שני - אני נלחמת בעצמי, עושה לעצמי דווקא.

אולי נדבר גם עלזה???
יש על זה כבר דף?
תבשיל_קדרה*

אני לא מציעה שום שיטה, אני אומרת שזה פשוט כופה את עצמו עלי.
אה!
אז עכשיו אני מבינה הכל.
ומזדהה (-:
ש_מים_וארץ*

רחל ה,
מכירה את הספר עוצמת הרכות של טובי בראונינג?
מומלץ בחום
@}
טל_טיבי*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2004, 18:48
דף אישי: הדף האישי של טל_טיבי*

שליחה על ידי טל_טיבי* »

האם גודל המועקה = לגודל רגשי האשמה באשר לבלתי נעשה?

גם לי יש סדר מועקות.
עכשיו ממש אני יושבת באמצע חדר העבודה שלי, שלפני יומיים החלטתי לסדר את כל הניירת שבמשך שנתיי נערמת לה בערימת "למיון וסידור". באיזשהו שלב הפכה הערימה לכמה וכמה ערימות ותי-ערימות שאין לי שום מוטיבציה לגעת בהם, שמונעות ממני לקבל מטופלים. סביר להניח שלקראת יום שלישי (יום ראשון ב"כ חופש ויום שני ברמת-גן) אני פשוט אערם בחזרה את הערימה ל"מיון וסידור"..... וארגיש נורא לא בסדר.
טובי_י*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 06:09

שליחה על ידי טובי_י* »

יערה!
הוצאת לי את המילים מהפה.
גם לי היה נדמה שרחל היא ההיפך מדחיינית כרונית.
אני למשל עושה את ההיפך, ככל שהמשהו מעיק - הוא נדחה למועד מאוחר יותר.
רק כאשר מדובר באיום על חיי (במונחים מערביים) - אני פועלת.
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

זה יחייב אותי לעשות סדר בדירה לפני שאי מתחיל לעשות משהו מועיל
תקופות ארוכות זה בדיוק מה שעשיתי, כנראה כתירוץ למה אני לא עושה משהו מועיל.

אני כל הזמן מפנטז על לקחת יום חופש מהעבודה (בטח יום אחד לא יספיק...) ולטפל בכל הדברים הקטנים שמעיטקים עלי במכה אחת. אז למה אני לא עושה את זה? ולמה אני צריך יום חופש ולא יכול לעשות את זה בשישבת למשל?

ולי יש מושג אחר משלי: סדר כיבוי שריפות. בבית (וגם בעבודה בעצם) אני מרגיש שאני עסוק בעיקר בכיבוי שריפות, ומה שנותר לקבוע זה איזו שריפה בוערת יותר (תרתי משמע). ומה שאני לא יכול לעשות זה להוציא את הראש מעל המים (איזה מים? מדברים על שריפות, לא?) ולהתפנות לסדר עדיפויות או דברים שוליים כאלה...
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

פלייליידי טוענת שהדברים הקטנים שמעיקים עלינו, מעיקים כל כך בגלל הפרפקציוניזם שלנו.
בגלל שנדמה לנו שכדי לעשות את זה "כמו שצריך" צריך זמן.
מה שרובץ עלינו איננו הזמן שייקח לעשות את זה, אלא החרדה שלא נצליח לעשות את זה "הכי טוב", "בצורה הנכונה", "כמו שצריך" (חרדות מבית הספר!!!! וגם מבית ההורים כמובן), ואז המשימה הקטנים נעשית כל כך מעיקה. כל כך מלאה פחד וחרדה. שניכשל. שלא נעמוד במשימה. זה נראה ענק. זה דורש התכוננות נפשית, כמו "התכוננות למבחן". אי אפשר פשוט לשבת ולעשות את זה (ולגלות, כמו שפלייליידי מלמדת אותנו, שזה בסך הכל לקח 15 דקות, רבע שעה).

אז השלב הראשון:
להיפטר מהפרפקציוניזם.
פשוט לעשות משהו.

כשעבדתי על הדוקטוראט, עזר לי מאוד שאבא שלי טפטף לי כל הזמן: זו לא עבודת חיים, זה לא צריך להיות הכי מקיף, הכי כולל, הכי עמוק, לסגור את כל הקצוות, זה רק צריך להיות מספיק. כשתגיעי לסדר גודל של דוקטוראט - תפסיקי. זהו.
כל הזמן הוא אמר לי את זה (מכיר אותי, מכיר את עצמו). וזה עבד. אני באמת הצלחתי לכוון את עצמי ולגמור את המחקר.
ככה פלייליידי אומרת כל הזמן: פשוט תעשו משהו, לא חשוב מה.
אחד הטריקים שלי כדי להתחיל בעבודה אקדמית שמרוב פרפקציוניזם נדמה לי שאני לא יודעת מאיפה להתחיל אותה, הוא להתחיל באמצע (לדלג על הפתיחה, שהיא תמיד מפחידה, והכלל לגביה הוא לכתוב אותה בסוף), ולהגיד לעצמי שזו בסך הכל טיוטה. מין פיסקאות שזורקים לתוכן רעיונות, "אחר כך כבר נעבד את זה".
איך הטריק עובד?
שמרגע שמתחילים, לא חשוב מה, לא חשוב איך, כבר נעלם ומתפוגג הפחד הגדול מכובד המשימה.
וברגע שכותבים משהו שמתכוונים מראש שלא יהיה מושלם, כבר נעלם ומתפוגג הפחד ש"זה לא ייצא לי כמו שצריך".
ואז יש טיוטה שאפשר לעבוד עליה.
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

שליחה על ידי אביב_חדש* »

שמרגע שמתחילים, לא חשוב מה, לא חשוב איך, כבר נעלם ומתפוגג הפחד הגדול מכובד המשימה.
אוי, כמה שזה נכון לגבי כל דבר בחיים שלנו.
אדמה_טובה*
הצטרפות: 15 אפריל 2004, 13:14
דף אישי: הדף האישי של אדמה_טובה*

שליחה על ידי אדמה_טובה* »

נא תנו שם לתסמונת!!!
חרדה.
מסכימה עם בשמת מאוד מאוד.
ב_דחילו*
הצטרפות: 13 יוני 2004, 10:05

שליחה על ידי ב_דחילו* »

וברגע שכותבים משהו שמתכוונים מראש שלא יהיה מושלם, כבר נעלם ומתפוגג הפחד ש"זה לא ייצא לי כמו שצריך".
מאוד מדבר (גם) אלי. שמעתי פעם על כלל אחר שאומר שמה שחשוב לנו, אהוב עלינו, אנחנו 'באמת' רוצים, תמיד נמצא זמן ואנרגיות להשלים ולהתמיד בו. תמיד נמצא זמן ללכת עם הילדים למקומות שחשוב לנו להיות בהם. תמיד נמצא זמן לשקוע בעתון/ספר/אתר אהוב.

בצורה כזו אפשר להשתמש בכל ה'ערמות' המאוסות כתרגיל לרענון כל מיני 'צריכים' ולבחון אותם מחדש או קצת לטלטל אותם. למשל, זה יכול להיות במקום כושר ש'חייבים' פעילות שמערבת מפגש עם אנשים (או לסחוב עגלה בעליות). הכי כיף לעשות סידורים ביום של קפה עם חברות או בעל. אם כבר יום מבוזבז אז למה לא להשחית אותו :-)

גם אצלי ההתחלות קשות - ממחר אתחיל... ואם אני מוצאת רצף בין מה שעכשיו למה ש'יום אחד' אעשה זה עוזר לי להתחיל באמצע, כמו שבשמת כתבה.
רחל_ה*

שליחה על ידי רחל_ה* »

גם לי היה נדמה שרחל היא ההיפך מדחיינית כרונית.

זה מתחיל להיות נכון רק עכשיו.
ושמתי לב שזה הולך ומשתפר ככל שאני נעשית שלמה ורגועה יותר עם עצמי. ככל שאני נלחמת פחות עם כל מיני שדים וקולות שלי. [לא, עוד לא לאשפז :-) ]. והפתעה - גם ככל שהחרדה הולכת ופוחתת.
לאט לאט הדברים מסתדרים כאילו מעצמם, לאט לאט אין לי צורך לצבור מועקות שתעקנה עלי ואני עליהן. לאט לאט נעשה לי בסדר לארגן ולהתארגן בהתאם לזרימה כזו נעימה שיש לי עם עצמי. ואם אני לא עושה את הדברים - אני כבר לא בחרדה וכבר לא במועקה... אני כבר לא מענישה את עצמי על אי עשייה [כן, כן, כביסות, תיוקים, סידורים, קנסות - כל מה שהיה קודם, ראו לעיל].
האם זה אומר שהמועקה היא מין סוג של ענישה עצמית? אולי במקום עשייה? אולי קצת כמו שמשתמשים ברגשי אשמה?

בכל אופן - עצם העלאת הדברים ועצם התהליך שאני עוברת בתקופה האחרונה עם עצמי עושה פלאים לענין סדר המועקות שלי.

אוי ואבוי - על מה אכתוב מעכשיו?! מוכרחים למצוא משהו חדש... ;-)
טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*
הצטרפות: 05 יוני 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*

שליחה על ידי טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח* »

דף נפלא!
בים של בלאגן-אין כח-אין חשק-ממילא לא אצליח להשתלט על הכל...
אני שמה פוקוס (מיקוד) ע-נ-ק על מה שכן עשיתי (לדוג', למדתי עכשיו ב"אוניברסיטה" של "באופן טבעי")
זה עושה נפלאות!!!!

(בקרוב ממש יבוא משיח, ומובטחים לנו הרבה משרתים שיפנו לנו זמן ללמוד תורה, ולעשות את הדברים שבאמת רצינו...
כתוב שכל מי שלובש ציצית מובטחים לו 2,800 משרתים)
רוזמרין*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

שליחה על ידי רוזמרין* »

כתוב שכל מי שלובש ציצית מובטחים לו 2,800 משרתים

אוי ואבוי! מי צריך משרתים? וכל-כך הרבה? בשביל זה לטרוח?
אגב, נשים לא לובשות ציציות. להן לא יהיו משרתים. אולי הן יהיו המשרתות.
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

ומי יפנה זמן למשרתים?
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”