מתכונים לרגישים להרבה מזונות

רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

מאד נחמד המתכונים האלה, רק לא בדיוק מתאימים לתינוקות וילדים.
דבש אסור עד גיל שנה וחצי-שנתיים, עגבניות לא מתאים לבת פחות משנה וככה גם חצילים.
אני באמת זקוקה למתכונים לילדה שאלרגית להמון המון דברים.
הדבר שהכי עובד בדרך כלל זה לנסות להכין משהו שאין בו יותר משנים או שלושה מרכיבים, אחרת כבר ברור שיהיה שם משהו אסור.
אנונימי

שליחה על ידי אנונימי »

מתכונים ראו גם:
מדור מתכונים
מדור מתכוני אוכל חי
מתכונים לטיפול בקנדידה
מתכונים למאפים בלי קמח חיטה
מתכונים סטרילים לילד עם קושי בויסות תחושתי

אלרגיה למזון ראו גם:
בעיות אלרגיה
שילשול דמי אצל תינוק יונק
אמא אוכל – בלוג של רוקדת לאור ירח על החיים עם ילדה אלרגית להרבה מזונות.
בקשה מיוחדת של בשמת – בלוג של בשמת א על החיים עם ילד אלרגי להרבה מזונות.
שיטת אייפק

קישורים:
קומונת מתכונים לדיאטות מיוחדות בתפוז
מאמרים של [po]תמי גלילי[/po] על דיאטות לרגישים למזון

הדף נוצר מאיחוד מתכונים לילדים אלרגיים, עזרה במציאת מתכונים לדיאטה נטולת כמעט הכל.

עריכה: טול טול (מרץ 2011).

ממרח בצל (רוזה לי)
מרכיבים
4 בצלים בינוניים
4 כפות שמן זית
4 כפות דבש
8 שיני שום קלופות
1/4 כפית מלח
דרך הכנה: קולפים את הבצלים וחתכים לרבעים, מערבבים את השמן, הדבש והמלח בקערה ומוסיפים את רבעי הבצלים ושיני השום, מערבבים היטב לכיסוי ומניחים בתבנית אפיה קטנה, אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-30-40 דקות ללא כיסוי, מערבבים מדי פעם. מוציאים מהתנור ומעבירים לקערת מעבד מזון, מפעילים עד לקבלת ממרח אחיד, מגישים מיד או מאחסנים במקרר מכוסה.
מטבל חצילים (רוזה לי)
חציל בינוני
פלפל אדום מנוקה מגרעינים וקצוץ
כפית מיץ לימון
כפית מיץ ליים
בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן בלבד)
כפית גדושה זרעוני כמון
קורט קינמון טחון
קורט מלח
גבעולי כוסברה לעיטור
קולים את החצילים מעל להבה פתוחה, או דוקרים במזלג מסביב ואופים בתנור עד שיתרככו. מצננים. בינתיים, שמים במעבד המזון פלפל, מיץ לימון, מיץ ליים, בצל ירוק, כמון, קינמון ומלח. מערבלים לתערובת חלקה, ומשאירים בגביע המעבד. קולפים את החצילים. מוסיפים לתערובת הפלפל שבמעבד המזון, ומערבלים לתערובת חלקה . מעבירים לקערת הגשה, ומעטרים בכוסברה קצוץ.
ממרח עגבניות מיובשות (רוזה לי)
חומרים:
עגבניות מיובשות
שמן זית
חומץ בלזמי
מלח
דרך ההכנה: משרים את העגבניות במים למשך כמה שעות. סופגים את המים ומכניסים את העגבניות למעבד מזון. מוסיפים שמן זית, חומץ בלזמי ומלח ומעבדים במעבד עד שמקבלים עיסה חלה. לאוהבים מעט פיקנטיות, אפשר להוסיף גם שן שום אחת כתושה.
ממרח פלפלים (רוזה לי)
1 ק"ג גמבה אדומה
1/2 ק"ג פלפל ירוק מתוק
4 שיני שום
1/2 כוס שמן זית
מלח
את הפלפלים יש לקלות על האש עד קבלת גוון שחום מכל הצדדים. לצנן ולקלף (מומלץ לתת להם "להזיע" בתוך שקית ניילון ואז לקלף). להוציא את הליבה ואת הגרעינים, ולטחון במעבד מזון עם כל שאר החומרים.
{
ממרח טופו- אבוקדו (רוזה לי)
חבילת טופו
2 אבוקדו
עשבי תיבול טריים לפי הטעם (פטרוזיליה, כוסברה, לימונית, עירית, ריחן) קצוצים דק
שום לפי הטעם
כף שמן זית
כף מיץ לימון (אפשר גם יותר, לפי הטעם)
מלח, פלפל, זעתר לפי הטעם
מערבבים את כל החומרים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק. את הממרח המתקבל יש לשמור במקרר עד שבוע. אפשר להשתמש בו כממרח על לחמים, קרקרים, מילוי לירקות, רוטב לפסטה, אורז ועוד
ממרח שקדים (רוזה לי)
חומרים:
1/4 כוס שקדיה (טחינת שקדים)
1/2 כוס טחינה גולמית
אופן הכנה: מערבבים היטב את שניהם ומורחים - קלי קלות. (יודעת שטחינה זה חומר אלרגני, אבל אולי...). אפשר להחליף את השקדיה בסילאן.
{
חמאת קשיו או בוטנים מעשה ידי בית (רוזה לי)
אין פה מוצרי חלב!!!! ואפשר לוותר על הדבש. פשוט מתקבל ממרח "פרווה": לא מלוח ולא מתוק.
½1 כוסות קשיו או בוטנים קלויים או לא קלויים
3-4 כפות שמן תירס או סויה
מלח לפי הטעם
½ כפית דבש
אופן ההכנה: קולים את הקשיו או הבוטנים (בכלי פלסטיק רחב למיקרו מפזרים את הקשיו או הבוטנים מזלפים עם היד כמה טיפות מים מכניסים למיקרו ל 4.5 דקות על עוצמה מלאה) מקלפים את הקליפות הדקות. שמים שמן בקוצץ. מוסיפים את הבוטנים ומערבבים עד למירקם הרצוי. מוסיפים מעט מלח לפי הצורך. (ניתן להוסיף שום, תבלינים יבשים לפי הטעם). מאחסנים בצנצנת סגורה במקרר.
קינואה עם מנגולד ומשמשים מיובשים (רוזה לי)
המרכיבים:
1 כוס קינואה
100 גרם משמשים מיובשים, חתוכים לרצועות
1 חבילה מנגולד טרי שטוף היטב וחתוך גס
1 בצל יבש, קצוץ
3 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
מלח, פלפל שחור גרוס גס
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה: שוטפים היטב את המנגולד ומאדים בסיר עם מעט מים רותחים בתחתיתו, על אש קטנה, עד להתרככות המנגולד. מסננים ומניחים במסננת בצד. מחממים 1-2 כפות שמן זית בסיר. מטגנים את הבצל הקצוץ וכשהוא מזהיב מוסיפים לסיר את השום הפרוס, לטיגון קצר עד להזהבה. מוסיפים לסיר כוס קינואה, מלח ופלפל שחור גרוס גס, ומטגנים על אש בינונית במשך 2 דקות. כשנראה כי כל גרגרי הקינואה טוגנו מכל הכיוונים מוסיפים לסיר את המנגולד והמשמשים ומוזגים לסיר 2 כוסות מים רותחים. מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומנמיכים לאש הקטנה ביותר. מבשלים על אש קטנה במשך 10 דקות לערך – עד שהמים מתאדים לגמרי. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך עשר דקות נוספות.
אם יש בעייה עם המנגולד או הבצל - ניתן להוריד אותו\אותם. ניתן גם לשים רק שן שום אוחת (אם כי רצוי לשים את כל השלוש). מנסיון. וזו מנה שניתן לארוז בקופסת פלסטיק ולקחת לדרך.
נשנוש שקדים (רוזה לי)
המרכיבים:
1 ביצה
1/2 כוס סוכר חום
300 גר' שקדים פרוסים
100 גר' שומשום (אפשר להחליף בקינמון טחון גס, או בסילאן - כמות יותר קטנה, לפי הספיגה)
אופן ההכנה טורפים את הביצה במזלג ביחד עם הסוכר. מוסיפים את השקדים והשומשום. בעזרת שתי כפיות "מנטפים" עיגולים מהתערובת על נייר אפייה. אופים בחום בינוני עד להזהבה.
קל מאוד לארוז בשקית או בקטפסא קטנה ולקחת.
עוד נשנוש משקדים (רוזה לי)
המרכיבים:
300 גר' מחמאה
4 שקיות סוכר וניל
4 כפות סוכר רגיל
1 קמח אוסם קטן
100 גר' שקדים טחונים
אבקת סוכר - לזריה
אופן הכנה: מערבבים את כל החומרים יחד- חוץ מהשקדים - עד שמתקבלת עיסה אחידה. לאחר שהעיסה אחידה מוסיפים את שקית השקדים הטחונים עד לקבלת עיסה אחידה שוב. שמים נייר אפיה בתבנית אפיה ומסדרים שורות עם רווחים סבירים שהעוגיות לא ידבקו. חשוב מאוד – ליצור עיגולים קטנים מהבצק (ללא מעיכה אפילו קלה) ומסדרים את העיגולים ואופים בתנור מחומם מראש למשך 20 דקות לערך בחום של 180 מעלות. עוגיות עדינות ויש לבדוק שלא ישרפו באפיה. לאחר שמתקררות יש לפזר אבקת סוכר. לגיוון: לערבב אבקת סוכר עם אבקת קינמון ולפזר- טעים!
סלט גרגרי חומוס שלמים (רוזה לי)
המרכיבים:
3 בצלים גדולים קצוצים
8 כפות שמן זית
צרור כוסברה טרייה, ללא גבעולים, קצוצה גס
ענף עלי נענע טריים, קצוצים גס
מיץ מ-2 לימונים טריים
2 שיני שום כתושות
3 פלפלים אדומים קלויים על האש, או במחבת ללא שמן
1 כפית גדושה כמון טחון
אופן ההכנה: משרים את גרגירי החומוס במים ומכסים למשך הלילה. למחרת שוטפים ומבשלים במים, ומכסים עד שהם מתרככים. קוצצים את הפלפלים הקלויים לקוביות קטנות. מערבבים את שאר החומרים יחד. טועמים ומוסיפים עוד כמון, מיץ לימון, או שמן זית לפי הטעם.
ניתן לשחק עם הירקות שמוסיפים, וכמובן שניתן לארוז בקלות בקופסה קטנה.
מתכוני עדשים (הדס מצוי)
2 מתכוני עדשים:
  1. להשרות עדשים ירוקים ללילה. למחרת לטגן בצל בינוני אחד קצוץ, להוסיף את העדשים, מים כדי כיסוי, שתי עגבניות חתוכות לקוביות ושתי כפות של רסק עגבניות. להביא לרתיחה, להנמיך ולבשל עד שהעדשים מתרככים. מלח ופלפל לפי הטעם. יוצא מעולה, משביע,נורא טעים עם איזה דגן ומצוין למע' העיכול (-:
אני אוכלת את זה גם עם יוגורט כבשים (יוגורמה) שאני קוצצת פנימה כוסברה.
  1. מרק עדשים כתומים: להשרות עדשים כתומים ללילה לשטוף היטב. בסיר לאדות בצל קצוץ, להוסיף 2 שיני שום מרוסקות, 4 גזרים חתוכים לקוביות וחצי ראש כרוב חתוך לרצועות קצרות. לאדות תוך ערבוב 10 דק', להוסיף את העדשים וקופסא קטנה של רסק עגבניות, למלא מים עד 2 ס"מ מעל העדשים, להביא לרתיחה , להנמיך את האש ולבשל עד שהעדשים מתרככים. אני מרסקת עם המוט בלנדר באופן גס. תיבול- מלח, פלפל, מיץ לימון בסוף הבישול.
לגבי כמויות העדשים- אני שמה חצי חבילה ולא זוכרת כמה יש בחבילה....
בתאבון @}

פשטידה (אילה א )
יש לי מתכון לפשטידה אבל יש בו ביצה אבל את יכולה לשים רק את החלמונים זה הכי פושט בעולם . כי אני המצאתי את זה :-)
לוקחים קישואים ומרסקים אותם אפשר לרסק גם בצל או גם גזר בקיצור מרסקים ירקות . מוסיפים להם תבלינים שאוהבים . ביצה או 2 עד שירטבו (רק חלמון עבורך רק חלבון עבורי) (בואי נגור ביחד ואז יהיה לנו השלמה בביצים :-) )וגם שמן זית וחרדל אם את אוהבת .טהדהדדהדם עלה והצלח לתנור . אופים עד שהלמעלה משחים .
מוכן.
פסטרמה ביתית (אילה א)
קונים חזה הודו נקבה במתכון הפשוט משרים ואופים במתכון המסובך מבקשים שיעשו לך כיס .
מכינים מרינדה אני מכינה יין רכז רימונים קטשופ דבש וחרדל אבל אני לא יכולה לחשוב על מרינדה לא טובה. משאירים ליל מושרה (הופכים מידי פעם )

במתכון המסובך משפשפים את הכיס במלח גס לוקחים בשר טחון מתבלים אותו בהרבה עשבי תיבול ובצל וצנובר(כמו תערובת לקבב) ומכניסים את זה לכיס ומכניסים לתנור (בתוך המרינדה
במתכון הפשוט מכניסים לתנור בתוך המרינדה
חום 170 בערך עד שמשחים יפה ונראה טעים . מידי פעם הופכים ושופכים מהרוטב על ההודו .
לחם תפוחי אדמה מהיר (רוזה לי)
הנה הלחם שדיברתי עליו - זה מזכיר מעט בטעמו לחם תפוחי אדמה אירי.
מרכיבים:
1 כוסות קמח תפוחי אדמה
מעט יותר מצי כוס קורנפלור (לרגישים לתירס אפשר להחליף את הקורנפלור בחצי כוס נוספת של קמח תפוחי אדמה, או קמח תירס, אבל זה לא רצוי אם לא הכרחי בגלל ההבדל בספיגת נוזלים)
1 כף אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים
2 כפות שמן זית או קנולה
2 בצלים ירוקים פרוסים דק מאד
1 כף שמן זית או קנולה
1 כף שמן שומשום
1 שן שום כתושה
קורט פפריקה חריפה (לא חובה)
דרך הכנה: מקלפים את תפוחי האדמה המבושלים, מועכים למחית חלקה ומעבירים לקערת מעבד מזון.
מנפים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפיה ומוסיפים למעבד המזון, מוסיפים את השמן והבצל הפרוס. מפעילים את מעבד המזון בפולסים עד לקבלת בצק אחיד, אם הבצק יבש מוסיפים מעט מים, אם הוא דביק מוסיפים מעט קמח.
לשים את הבצק במשך שתי דקות על משטח עבודה מקומח קלות, עוטפים בניילון נצמד ומניחים למנוחה של 30 דקות במקרר.
מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, שמן השומשום, השום והפפריקה, מניחים בצד. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 20 ס"מ, בעזרת מברשת מורחים מעט מתערובת השמן על צד אחד של הבצק. מחממים היטב מחבת טפלון על להבה בינונית, מנמיכים ללהבה נמוכה, מניחים עיגול בצק במחבת כאשר הצד המרוח למטה, מורחים את הצד העליון, מטגנים עד להשחמה. מצד אחד והופכים לטיגון הצד השני. מוציאים על נייר מגבת לספיגת עודפי שמן, חותכים למשולשים ומגישים חם.
גיונים:
  • ניתן להחליף את הבצל הירוק בבצל מטוגן.
  • ניתן להוסיף 1 כף עשבי תיבול לפי הטעם.
פרינטה מקמח חומוס (רוזה לי)
קיבלתי היום את המתכון הזה, שאולי יתאים לך:
פרינטה: פרינטה היא לחם המיוצר בשיטה עתיקה של שימוש בקמח ומים בלבד, ללא חומרי התפחה. פרינטה עושים ממגוון גדול של קמחים ולאו דווקא מקמח חומוס. הפרינטה שמיוצרת בליגוריה ובפיימונטה, מיוצרת מקמח חומוס. (אני מניחה שאפשר להחליף את הקמח גם בקמח כוסמין או תירס, אבל לא בקמח שקדים).
החומרים:
1 כוס אחת קמח חומוס
4 כוסות מים פושרים
1 מעט מלח
אופן ההכנה: יוצרים בצק דליל מאוד ומניחים לנוח במשך כשעה. מורחים תבנית אפיה בשמן זית משובח. שופכים לתבנית את העיסה בגובה של כ-1.5 ס"מ. מערבבים את העיסה בתבנית עד שהשמן מתערבב עימה היטב. אופים בתנור בחום של 230 מעלות עד שהפרינטה מזהיבה. אוכלים חם. חותכים לריבועים קטנים, ומפזרים מעל פלפל שחור.
תבשיל שעועית מאש (קרוטונית מהמרק הגדול)
משהו שבמקרה הכנתי אתמול למפגש וזכה להצלחה:

בסיר בינוני לטגן בשמן 5 שיני שום קצוצות, להוסיף 2 כפות של רסק עגבניות, לטגן כך (הטיגון משפר את טעם הרסק), חתיכות קטנות של ראש סלרי בינוני (אפשר גם לחתוך אותו ל-2-3 פרוסות גדולות ולהוציא אח"כ מהתבשיל).
להוסיף תבלינים הודיים בנדיבות: כורכום, קארי, גאראם מסאלה, פפריקה מתוקה וזרעי כוסברה (לא חייבים הכל, הגאראם מסאלה והקארי חיוניים).
כדאי מאוד לזרוק בשלב הזה לתוך הסיר 2-3 כנפיים או גרונות עוף, שייתנו טעם. אפשר גם בלי, אבל... :-)

לכל זה להוסיף 2 כוסות מאש, וגם מלח, להוסיף 3-4 כוסות מים חמים (מהקומקום) ולתת לבעבע לפחות 40-50 דקות, או עד שהשעועית רכה ונימוחה. אם המים מצטמצמים מאוד, להוסיף עוד קצת - שלא יישרף אלא ייצא בדרגת סמיכות של נזיד.

אגב, את המאש אפשר להשרות כמה שעות קודם, אני לא הספקתי אפילו, אבל יצא מצוין.
צ'ילי (רחל ברמן)
טוב, הגרסא שלי כבר מזמן לא מקסיקנית, אבל זה טעים. אני אנסה לעשות את זה מסודר, אבל אל תיקחי את הכמויות ברצינות מדי, זה הכול הערכות גסות.
  • כ-1/3 כוס שמן זית
  • בצל גדול או שניים, חתוכים לקוביות
  • פלפל או שניים, חתוכים לקוביות
  • אופציונאלי אבל מומלץ: פלפלים חריפים לפי הטעם, קצוצים דק
  • אופציונאלי: פטריות, כמה שמתחשק, חתוכות גס
  • כ-500 גרם בשר בקר טחון (עדיף אורגני, כמובן. ואני מניחה שאפשר סוגים שונים של בשר, פשוט אף פעם לא ניסיתי)
  • כ-500 גרם קטניות מושרות ומבושלות (משקל אחרי השריה ובישול, כן?)
  • קופסא או שתיים רסק עגבניות, או 5 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות
  • תבלינים ירוקים (אורגנו ו/או בזיליקום ו/או פטרוזיליה, אני מניחה שכוסברה גם תהיה סבבה, אבל לא ניסיתי)
  • מלח פלפל
  • אופציונאלי - שלוק יין אדום
מטגנים את הבצל (והפלפל החריף) בשמן על אש בינונית-גבוהה, וכשהוא נהיה שקוף מוסיפים את הפלפלים (והפטריות). אחרי דקה או שתיים מוסיפים את הבשר, ומטגנים ומערבבים עד שכולו שינה צבע והתפורר לגושים קטנים. אם רוצים, שופכים פנימה קצת יין אדום (זה רק לטעם, האלכוהול מתנדף מיד). מוסיפים עגבניות/רסק ותבלינים, מערבבים ומכניסים את הקטניות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומשאירים כחצי שעה עד שכל הטעמים מתערבבים טוב טוב. טועמים ומתקנים תיבול.
אם רוצים גרסא צמחונית, פשוט שמים יותר קטניות ומוותרים על היין (ועל הבשר, כמובן). אפשר גם להוסיף כל מיני ירקות אחרים פנימה - לפעמים זה יוצא לי יותר תבשיל-ירקות-עם-קטניות מצ'ילי, תלוי במה יש במקרר.
בקשר לבחירת הקטניות - אני אוהבת תערובת עם גדלים וצבעים שונים, אז בדרך כלל יש לי שם איזושהי שעועית כהה (או שתיים או שלוש), פול, חומוס, ועדשים או מאש.

ואם יש אצלכם בבית חילוקי דעות לגבי החריף, פשוט עושים סלסה ומי שרוצה מוסיף. לסלסה טריה ופשוטה, צריך עגבנייה בשלה, שמינית בצל, 2 פלפלים חריפים בלי הגרעינים, חופן כוסברה, ולבלנדר. כמות החריפות כמובן תלויה בסוג הפלפלים והכמות שלהם, אז אין בעיה לעשות התאמות אישיות.

לגבי הקטניות אפשר כל סוג, מאש (mung bean) פחות גורמות לגזים ופחות לאלרגיה
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

ממרחים לילדים אלרגיים:
חמאת אגוזים (לא בוטנים) - מקדמיה, שקדים (הכי טעים לדעתי) וכו' - לילדים שאינם אלרגיים לאגוזים
אגאבה - תחליף דבש פחות אלרגני (מיץ מתוק שמופק מקקטוס, בעל ערך גליקמי נמוך)
טחינה (לילדים שאינם אלרגיים לשומשום)
ממרח "חומוס" מקטניות שונות (אפשר להכין משעועית מכל סוג, עדשים וכו')
רסק פרי או חמאת פירות (בארה"ב יש חמאת תפוחים או אגסים, שעשויה מתפוחים או אגסים שבושלו בישול ממושך)
תמי_גלילי*

האם האלרגיה למוצרי חלב של הילדה היא אלרגיה "קלאסית" או intolerance? רגישות ללקטוז (סוכר החלב)? רגישות לקזאין (חלבון החלב)? מה הסימפטומים?

וראי גם את הדף בעיות אלרגיה (כולל ההודעה שלי שם). אני ממליצה מאוד על דייאטת רוטציה, בתיסוף אנזימים לפני כל מאכל.
רוקדת_לאור_ירח*

לי יש ממש בעיה מה להכין לילדה.
בעיקר אם נוסעים ולא אוכלים בבית. עד לא מזמן כמעט כל מה שאכלה היה חייב להיות מבושל, עכשיו נוספו גם דברים שלא חייבים לבשל כמו פירות שונים (לא כולם, לחלק היא רגישה) , עגבניות. זה מאד מקל על החיים.
יש לי דף שנקרא אמא אוכל באמצע הדף שם מפורט פחות או יותר מה מותר לה ומה אסור למרות שזה משתנה כי לפעמים אני מגלה שמשהו שחשבתי שבסדר הוא לא ולעומת זה עם הזמן לפעמים מסתבר שיש דברים שזה בסדר כבר, או לפחות בסדר מדי פעם אם לא תאכל כל יום.

נגיד את המתכון של האבוקדו עם הטופו מאד אהבתי.
אבל: אני רגישה בעצמי לאבוקדו (היא לא), לגבי טופו, אני לא לגמרי סגורה על התגובה שלה, אבל כנראה שזה בסדר. עם זאת חבל לי להכין משהו כזה שרק היא תוכל לאכול ואני לא איהנה ממנו וכנראה חלק גדול ממנו ייזרק. אבל האם אפשר לערבב את הטופו עם עגבניות נניח?
טחינה מככבת במתכונים רבים אבל אצלנו יש/הייתה בעיה עם טחינה. זה שהיא אכלה השבוע ולא קרה כלום לא אומר לי שעכשיו אפשר להטביע את האוכל שלה בטחינה , מניסיון ממש לא.
בקיצור, אני אשמח לחידושים והמצאות ורעיונות למאכלים שאפשר לקחת אם נוסעים (לאכילה בבית יש לי כבר רפרטואר עשיר) עם מגבלות די רציניות של ילדה שאסור לה המון המון דברים, כולל רוב הדגנים.
הנה אתגר.
רוזה_לי*
הצטרפות: 20 יוני 2006, 16:57
דף אישי: הדף האישי של רוזה_לי*

שליחה על ידי רוזה_לי* »

בקשר לממרח הטופו אבוקדו - ניתן לערבב עם עגבניות, אבל צריך להמעיט במיץ לימון (או בכלל להסיר אותו), ולהמעיט עם השום. כמו כן השילוב של זעתר ועגבנייה לא נשמע לי משהו, אז אם את רוצה לצרף עשבי תיבול, רצוי שאלה יהיו כמו אורגנו, בזיליקום, נענע ותימין.
ולחברה שלי יש מתכון עם עיקרון דומה של טופו וזוקיני, אבל יותר מרכיבים. אני אנסה לברר לך מה המתכון, ולנסות לפשט אותו אם ניתן.
ובקשר לטחינה - לא התכוונתי להטביע את המזון שלה בממרח הזה. לא רצוי!!!!! ממש לא. מה שכן, אולי זה יכול לשמש ממרח לעת מצוא לכריך.

ואיזה סוג של מתכונים לדרך את רוצה? ממרח לסנדביץ'? סלט\פסטה שניתן לארוז בקופסא?
וחוץ מזה לפי הרשימה, ניתן בקלות לקחת גזר, בננה, משמש ותפוח (טוב, בננה אולי לא) במצב טרי לדרך. רעיון?
רוזה_לי*

שליחה על ידי רוזה_לי* »

ואיך את מסתדרת עם לחם (אם מותר לי לשאול?) ועוגה לילדה ליום הולדת? יש לי כמה מתכונים ללא קמח חיטה (לאח שלי אסור), אז אני מוכנה לתת לך אותם. רק תגידי.

וסליחה על השאלה: את רוצה מתכונים לך, לילדה או לשתיכן? יצאתי קצת מבולבלת, למי לתת מתכון.
רוקדת_לאור_ירח*

איזה יופי של מתכונים!
בעיקרון, לה אסור המון דברים, אבל אם אני מבשלת לה, ולאור העובדה שהיא קטנה ויכולה להחליט גם שזה לא טעים לה, לא בא לה, אז אני מבשלת לה דברים שמתאימים לשתינו, כי ממילא הרגישויות שלי מועטות וחופפות את שלה, למעט אבוקדו שלה מותר ולי אסור. אז ככה שהמתכונים עבורה.
לא מסתדרת עם לחם.
אי אפשר להכין לחם לילדה שאסור לה גלוטן, ביצים, חלב, תירס... היא אוכלת פריכיות אורז.
ובקשר לעוגת יום הולדת: לקראת גיל שנה חשפתי אותה לגלוטן, בפעמים הראשונות לא היתה תגובה. היתה עוגה רגילה ליומולדת (היא לא בדיוק רצתה לטעום ממנה, אבל אחרי יומיים טעמה קצת) ובאותה תקופה התחילו תגובות קשות שהתבררו אחרי זמן כרגישות לגלוטן ואז הפסקנו. מאז לא היה עוד יומולדת, היא בת שנה וחצי. המצב משתפר, בקצב הזה ביומולדת הבא היא תאכל עוגה עם ביצים, שוקולד וקמח. הלואי אמן.

תודה רבה על המתכונים הקיימים.
סלט_פירות*
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

שליחה על ידי סלט_פירות* »

הסתבר לי שאני רגישה לכל מיני דברים שלא ממש קל להסתדר בלעדיהם ביומיום, ועוד יותר קשה ככה לאכול בחוץ. אבל עם זה נסתדר.
אני מחפשת מתכונים טעימים ומגוונים למצבי.
ההגבלות הן:
מרכיבים שאסור לי לצרוך:
תירס
דוחן
שיבולת שועל
חיטה
שיפון
אורז
חלב פרה
שעועית
סויה
אננס
קשיו
Cola nut

מרכיבים שצריך להוריד בצריכתם:
גריסים
חיטת דורום
חלבון ביצה
Crab
שמרים

הבדיקה לא בדקה כוסמין, קינואה ואמרנט. בגלל ההגבלות בדגנים למינהם, בקרוב אעשה בדיקה של רגישות לגלוטן, כדי לוודא שאני יכולה לצרוך גם את מה שלא בדקו.
בכל מקרה, בכמעט-שנה האחרונה התזונה שלי לא כוללת חלב, בגלל רגישות של היונקת.
היתה תקופה שצרכתי סויה, והפסקתי כי הרגשתי שזה לא טוב לי ואכן הבדיקה אוששה את התחושות שלי.

אגב, את הבדיקה עצמה עשיתי לא סתם כדי לראות למה אני רגישה, אלא בגלל בעיות עור (פסוריאסיס. מבאס מאוד). כך שאני מקווה לראות שיפור דרך התזונה החדשה.
רחל_ברמן*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

טוב, זה נראה המון, אבל זה לא כזה נורא. שימי לב מה את כן יכולה לאכול: את כל סוגי הבשר, העוף והדגים, כל הירקות והפירות, ורוב הקטניות והאגוזים. נכון, דגנים מהווים חלק נכבד מהדיאטה שלנו, אבל זה לא הכרחי. אפילו הייתי אומרת שהרשימה של מה שמותר לך לאכול מזכירה באופן מחשיד את מרכיבי תזונתם של ציידים-לקטים, שהיא בוודאי בריאה לנו ומאפשרת מרחב בישולי מעניין.

חוץ מזה, תפוחי אדמה לא מופיעים ברשימה, כך שאם את ממש זקוקה לפחמימות מרוכזות יש את זה. מתכונים ממש אני לא אכניס מפאת קוצר הזמן (והעובדה שאני בכלל אמורה לכתוב עכשיו תיזה ולא לשוטט בבאופן), אבל יש לי כמה רעיונות.
  • צ'ילי - בצל, עגבניות, שעועית (אפשר מכמה סוגים), אפשר גם בשר, וכמובן פלפלים חריפים.
  • מוקפץ ירקות עם הרבה שקדים או בוטנים. אפשר לעשות רוטב אינדונזי נהדר מחלב קוקוס, חמאת בוטנים, קצת סויה וחריף לפי הטעם. כמובן שעוף ילך פה טוב, אבל אפשר גם בלי.
  • דאל (תבשיל עדשים הודי). תעשי חיפוש באינטרנט, יש מיליון מתכונים, וכולם טעימים. ואם כבר עדשים, אז:
  • מרק עדשים סמיך, עם כמון. מוסיפים קצת לימון בצלחת וזה ממש נפלא. עובד גם עם קצת חתיכות עוף (אבל לא יותר מדי).
  • סלטים גדולים ועשירים, כמו בבתי קפה. כיף וקל להכנה, זה סתם נראה נורא מורכב בסוף. אפשר לשים גם גבינת עיזים, אם זה בסדר לך.
  • סאשימי. יאמי.
תמי_גלילי*

תבדקי אתרים שנותנים מתכונים לדייאטת SCD כמו pecanbread.com
יש גם קומונה "מתכונים לדייאטות מיוחדות", קישור מהפורום שלנו בתפוז (מס' 1248).
אם מדובר באלרגיות, דייאטת רוטציה יכולה לעזור מאוד - כתבתי עליה בדף בעיות אלרגיה .
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

מסכימה עם רחל ברמן בעיקרון (אם כי, רחל - גבינת עיזים היא גם מוצר חלב, גם אם הקזאין אחר).

התוצאה שלך ממש צועקת: תפריט מלא ירקות ופירות טריים ומקומיים (רצוי אורגניים, גוף אלרגי גם לא ממש אוהב כימיקלים במזון שלו, כמדומני), ופיצוחים ושקדים מקומיים (אני קונה אורגניים לא קלויים, זה הכי לא מקולקל).
טחינה, שקדים, אבוקדו, זיתים, שמן זית - בסדר לך?
שעועית לבנה, עדשים, פול וחומוס - בסדר לך?
מיכלול_ה*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

סיון, האם אפשר לשאול איזה בדיקה עשית?
האם הבדיקה הציע טיפול פרט להמנעות מכמעט כל סוגי הפחמימות?
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

מכמעט כל סוגי הפחמימות
לא נכון, לא "פחמימות" אלא דגנים.
ויש כמה תפיסות שהדגנים הם שורש כל רע לרוב האנשים.
סלט_פירות*

מנסה לענות לחלק מהשאלות. אחזור אח"כ לנסות לענות להכל.

והבהרה, אני לא גרה בארץ אלא בקנדה. אז מתכונים או רעיונות כלליים יעזרו לי יותר מאשר המלצות על מוצרים ספציפיים.

מיכלול ה, הבדיקה היא clinicians]זאת test directory[/po].aspx
משום מה אני לא מצליחה לקשר ישירות לבדיקה. צריך לבחור באות F ואז קליק על FOOD INTOLERANCE SCREENING (IGG)
בכל מקרה, הקישור לא נותן הרבה, אבל בגדול זו בדיקת דם שמזהה אי סבילות. היא בודקת 93 מאכלים. יש גם בדיקה מקיפה יותר אבל יקרה הרבה יותר. לכן אעשה בדיקת אלרגיות וגלוטן דרך רופא המשפחה, בתקווה שזו תהיה מספיק מדוייקת.
אל הבדיקה הגעתי דרך הנטורופתית שלי. היא הציעה משהו בסגנון דיאטת רוטציה מצד אחד, אבל באותה נשימה אמרה שממה שכתוב להמנע עדיף לעשות זאת כדי לראות שיפור במצב העור כמה שיותר מהר.
ואני מסכימה עם בשמת. יש לי עוד סוגי פחמימות שאני יכולה לאכול. (ומעניינת התפיסה לגבי הדגנים).

עד לא מזמן, נמנעתי מרוב הקטניות, בעיקר בגלל גזים לי וליונקת. עכשיו כשהיונקת בת שנה, אני יכולה לנסות שוב עדשים ואולי גם חומוס (שבדר"כ אני לא אוהבת).
הפחד מעדשים עוד נשאר מאז שהיא היתה בת 5 חודשים והגיבה בצרחות אל תוך הלילה, 3 שעות אחרי אכילת מרק עדשים. אז אני נזהרת.
מצד שני אני חייבת להוסיף קטניות לתזונה שלי. אז הגיע הזמן לנסות. מתכוני העדשים ינוסו בקרוב. בתקווה שלא ישפיעו על הבטן הרגישה של הקטנטונת.

סאשימי. יאמי. :-) בהחלט!
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

שליחה על ידי אילה_א* »

אני חייבת להוסיף קטניות לתזונה שלי
למה את חייבת ? אפשר לחיות חיים טובים מאוד בלי קטניות
האמת שאני יכולה לדמיין חיים מאוד מאושרים בלי לאכול את רוב האוכל הזה למעשה את כולו מלבד אורז .
את יכולה לאכול דגים ועוף וגם קציצות
תפוחי אדמה
פסטרמה ואני די בטוחה שבקנדה בכל מקום ישמחו להכין לך אג ילו אומלט (כי מה עם עושים עם כל החלמונים שנשארים מהאג וויט אומלטס?)
ירקות חתוכים מבושלים או חיים .
נבטים פטריות פירות חיים ויבשים
עוגת שוקולד ואם את ממש רוצה דגן אז גם קוסמת
. אנטיפסטי
אם את רוצה מתכון למשהו מאלה אני אשמח לתת לך אותו .
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

הפחד מעדשים עוד נשאר מאז שהיא היתה בת 5 חודשים והגיבה בצרחות אל תוך הלילה, 3 שעות אחרי אכילת מרק עדשים. אז אני נזהרת.
אופס. הייתי נזהרת עוד.
כשאמא אלרגית, יש סיכון גבוה מאוד מאוד שגם התינוקות אלרגיים, ולא הייתי מנסה משהו שכבר גרם לתגובה קשה. 3 שעות זה הזמן שלקח לחומר שהיא אלרגית אליו לעבור אליה דרך החלב.

עם הגבלות על חיטה ושיפון, וחשד לגבי כוסמין, הייתי נמנעת מכל לחם שהוא ומבצקים בכלל. לא לחם, לא עוגות, לא עוגיות, לא איטריות, לא פסטה וכל הדברים שגדלנו עליהם בתור האוכל הכי בסיסי )-: מזדהה איתך ומבינה אותך מאוד מאוד ((-)) חייתי ככה כמה שנים (7 שנים ללא מוצרי חלב מכל סוג, שנתיים ללא סויה, אורז, תירס וכו' וכו').

לגבי קינואה - יש סיכוי, כי בעצם זה לא דגן, רק אוכלים את זה כמו דגן.

אבל אפונה יבשה אולי תעבור בשלום?
וסושי בלי אורז...
אצות הן יופי של מזון.

הבעיה עם חלמונים בלבד היא, שנשאר עליהם קצת חלבון.
הבעיה עם פסטרמה היא, שזה אוכל זבל.
בשר, דגים, ובעיקר בשר שגדל חופשי (אורגני וחופשי) - טוב. את אוכלת בשר צייד?
אילה_א*

שליחה על ידי אילה_א* »

מותר קצת חלבון ככה כתוב
פסטרמה שמכינים לבד בבית היא ממש לא זבל היא טעימה ובריאה ואם תרצי אני אתן לך מתכון (בשמת אם לא תזהרי תקבלי אותה מחר במקום עוגה)
עוגת שוקולד בלי קמח
ויש לי גם עוגת פרג בלי קמח אבל יש בה ביצים .
ממשיכה לחשוב
חשבתי על לביבות מכל מיני סוגים תרד, תפוחי אדמה , וגם על פשטידת קישואים .
וגם על קציצות מרק ירקות
(קוסקוס מותר ?)
רוזה_לי*

שליחה על ידי רוזה_לי* »

מצטרפת להמלצה ש לביבות - אפשר להשתמש ברסק עגבניות כחומר קושר במקום הביצה.
כמובן שגם מרקים, לביבות, קציצות ופסטרמה ביתית כפי שנכתב למעלה.
כמו כן יש לחם שטוח מקמח תפוחי אדמה, שאפשר להכניס לתפריט במקום הלחמים הרגילים.
פסטה אמיתית עשויה מקמח דורום - אז לפי מה שמופיע למעלה - אין בעיה בכמיות קטנות של פסטה מדי פעם עם רוטב.
יש הרבה ירקות טעימים כשהם חלוטים או אפויים בתנור (קישוא, חציל, בטטה וכו').
אפשר להכין ממולאים (עם מילוי של ירקות ובשר או רק ירקות - בלי אורז!)
אפשר להכין עוף צלוי בתנור עם ירקות שורש.
ועוד...
מותר ל סלט פירות לאכול די הרבה, תכלס.
סלט_פירות*

תודה על כל התגובות.

אפשר לחיות חיים טובים מאוד בלי קטניות
יכול להיות. אבל הנטורופתית שלי נתנה לי תפריט שצריך לכלול קטניות. זה חשוב לאיזון התזונה ובאופן כללי מאוד בריא. השאלה היא איזה קטניות לא עושות גזים... וזו שאלה טובה. בינתיים אני בסדר עם אפונה. ננסה עדשים בכמויות קטנות.
מישהו ניסה להכין מג'דרה על בסיס קינואה? זה יוצא טעים?

הייתי נמנעת מכל לחם שהוא ומבצקים בכלל בשמת, זאת בעצם הנקודה שכואבת לי בשינוי הזה.
אני אוהבת לחם. אחת הארוחות הפשוטות והאהובות עלי היא ארוחת ערב ישראלית - ביצים, לחם, סלט, משהו למרוח על הלחם. מאז שאני בלי מוצרי חלב אני בעיקר מורחת אבוקדו וטחינה. זה טעים ומצוין.
אז עכשיו אני לא אוכלת ביצים כל יום. מנסה משהו כמו פעמיים-שלוש בשבוע. וארוחה כמו הנ"ל ללא לחם יכולה להחזיק אצלי כמה ימים. מקסימום שבועיים (נזכרת איך הייתי מנשנשת פסטרמה עם ירקות בשלב הראשון של south beach לפני 3 שנים).

לחם שטוח מקמח תפוחי אדמה - יש למישהו מתכון? זה נשמע מאוד מעניין.
מצאתי מעט מתכונים של לחם מקמח שקדים. אין לי בעיה לנסות, אבל בגלל שהגדולה (4 וחצי) רגישה לשקדים, לא הייתי רוצה להכין את זה על בסיס קבוע. היא גם ככה מתבאסת שהיא לא יכולה לטעום לי מהדגני הבוקר (אמרנט) כשהם רטובים מחלב שקדים.

מותר ל סלט פירות לאכול די הרבה, תכלס.
תכלס זה נכון. אני לא רעבה ומחפשת מה לאכול כי הכל אסור. ארוחות חמות הן דווקא יחסית לא בעיה.
אני אוכלת בטטות, תפו"א (במידה), בשר/עוף/דגים. קינואה. ירקות, פירות.
ניסיתי להכין כוסמת בשישי בערב. יצא פחות נורא ממה שזכרתי מטעימות עבר. אבל יש מקום לשיפור, כי הטעם הבסיסי שלה לא ממש טעים לי. אם יש למישהו מתכון מנצח, זה יכול לגוון את התוספות בארוחה.
ארוחות בוקר וערב, הקלות יותר - הן הבעיה ללא לחם וביצים.
ברוב הפשטידות יש ביצה ו/או קמח כלשהוא. יש אולי רעיון לפשטידות נטולות-אך-טעימות?
אילה_א*

שליחה על ידי אילה_א* »

לגבי ארוחות קלות יש פרכיות אורז מקוסמת מותר לך אותן ?
יש מין דבר כזה כמו פריכיות שקוראים לו קליליות אני אבדוק מה יש בו
אם מותר לך אותו אז את יכולה להניח עליו סלט טונה וירקות נשמע לי טעים מאוד .

מצטרפת להמלצה ש לביבות - אפשר להשתמש ברסק עגבניות כחומר קושר במקום הביצה.
או אם רוצים מתוק אז רסק תפוחים

השאלה היא איזה קטניות לא עושות גזים
אם תמצאי כאלה תגלי לי , חבל שאין אייקון לאף סתום :-)
תמי_גלילי*

לדעתי, הבדיקה היחידה שנותנת תשובות מהמינות ומקיפות לנושא רגישויות מזון היא דייאטת אלימינציה. (שוב מפנה אותך לעמוד על בעיות אלרגיה). זה לא כלי טיפולי אלא כלי איבחוני גרידא. בדיקת IGG בודקת סוג ספציפי של תגובה אלרגית, אבל יש עוד סוגים - IGE, IGM, IGA.... ויש רגישות (INTOLERANCE). כל הבדיקות האלה יכולות גם לפספס.

לפי הרגישויות שתיארת SCD יכולה להתאים לך מאוד, וגם דייאטה פליאוליטית.

הנה מאמרים על שתיהן, וגם על דייאטה נטולת גלוטן וקזאין ודייאטת רוטציה:
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... sc=0&ssc=0

הייתי נמנעת מכל לחם שהוא ומבצקים בכלל - בשמת, זאת בעצם הנקודה שכואבת לי בשינוי הזה.
הרבה אנשים מרגישים ככה.
אם זה קשה לך, וכיוון שידוע שיש רגישויות, אני מהמרת שיש גם התמכרות. ד"ר קרישר המנוח, מומחה לאלרגיות, אמר לנו:
YOU CRAVE WHAT YOU ARE ALLERGIC FOR וטען שכל אלרגיה היא גם התמכרות.
בהתנסות שלי לגבי דייאטות נטולות עמילנים (סוג הפחמימות שיש לך איתו בעיה כנראה - עייני במאמר על SCD. לא מדובר רק בדגנים אלא גם בירקות שורש עמילניים ובלא מעט קטניות), מדובר בגמילה לכל דבר ועניין. המשבר הראשון מגיע בסביבות היום הרביעי. אם צולחים אותו, המשבר השני מגיע כעבור כשבועיים. אם צולחים גם אותו, האהבה לעמילנים עוברת. כשהקפדתי על הדייאטה הזו לחם, פסטה וכל דבר המכיל עמילנים נראה לי כמו יציקה...

עוד דבר שאני ממליצה עליו מאוד זה אנזימים. אם קטניות עשו לך גזים, רוב הסיכויים הם שהן לא התעכלו כראוי אלא הזינו טפילי מעיים כמו קנדידה (יש באתר כמה דפים בנושא, אולי כדאי שתקראי גם אותם). הגזים עלולים להיות תוצרי לוואי של תסיסת העמילנים בעקבות הגעתם לטפילי המעיים.

אננס, אם אינו אורגני, עובר טיפול בטיטניום דיאוקסיד שגם הבן שלי רגיש אליו. יש סיכוי שאת רגישה לזה ולא לאננס עצמו.

אגב, אני גרה בניו יורק, את מוזמנת להתקשר אם בא לך - 914-533-7235

תמי
תמי_גלילי*

ואני ממליצה מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד להימנע מטונה!!!!!!!
הרעלת כספית
רוזה_לי*

שליחה על ידי רוזה_לי* »

שעועית מאש לא יוצרת גזים. בשום מקרה!
סלט_פירות*

תמי, רפרפתי על המאמר עכשיו בכמה דקות שיש לי.
ההבדל העיקרי בין הדיאטה הזאת לממצאי הבדיקה שלי (שאני מבינה ויודעת שהיא לא מושלמת ולא מבהירה בדיוק למה אני רגישה), חוץ מהעובדה שאני לא אוטיסטית, הוא האורז.
אורז מוזכר גם בתור פתרון ותחליף להמון דברים. במקרה שלי גם את זה אין. ובבדיקת ה IGG הערכים של האורז היו הכי גבוהים, אז ממש אסור לי.

לאט לאט אני מתחילה להבין שכנראה אצטרך לוותר על כל הדגנים. גם על הכוסמין, למרות שטרם הוכחה רגישות. מקווה להגמל בקלות ובעיקר לא להשתעמם קולינרית (אחת הסיבות שנטשתי את הצמחונות אחרי שמונה וחצי שנים. שעמום וכאבי בטן. וזה היה לפני 7 שנים. מסתבר שהרגלי האכילה שלי עברו הרבה טלטלות...).
תמי_גלילי*

לאיזו דייאטה את מתכוונת? ב-SCD אסור אסור אסור אורז...או כל דגן אחר, או כל עמילן אחר. לאורז יש גם ערך גליקמי גבוה במיוחד, למי שמתייחס לכך כאל מדד.
SCD לא נועדה לאוטיסטיים, אבל הורים אימצו אותה כי היא עבדה. כנ"ל דייאטה פליאוליתית. את דעתי למה הן או כל דייאטה הגורסת הימנעות מעמילנים עובדת, כתבתי בחלק האחרון של המאמר על SCD.
כאמור אם תרצי לדבר אשמח - אני בבית ואנחנו ערים עד מאוחר בלילה.

לגבי שיעמום, ולא לגמרי קשור:

אחת מהנחות הבסיס של SIT (חשיבה המצאתית שיטתית) היא שיצירתיות פורחת בתנאים של הגבלות. כשזורקים רעיונות בלי הגבלה הכמות גבוהה אבל איכות הרעיונות נמוכה...לעומת זאת כשיש הגבלות, כמות הרעיונות אולי פוחתת אבל האיכות עולה.

מצאתי שלגביי זה נכון. אחרי הרבה מאוד שנים על דייאטות מגבילות בצורה זו או אחרת, לי או לילד שלי, גיליתי שכשיש פחות חומרים לעבוד איתם, ממציאים יותר מאכלים. לא תאמיני מה אפשר לעשות מעוף ואורז בלבד, למשל....

בלי לסתור את האמור לעיל, גיוון זו ממש מילת מפתח לדייאטה בריאה, ולא רק בגלל האלרגיות. אנחנו בנויים לאכול מאות סוגים של צמחים ובעלי חיים, אבל הדייאטה המערבית מכילה רק כמה עשרות פריטים. בעקבות הדייאטות המשונות שעשיתי לי/לנו/ליותם גם גיליתי שלל מאכלים שלא ידעתי עליהם קודם. הייתה תקופה שהוא אכל ברוטציה בשר אנטילופה, יען ודוב ולחמים עשויים מקמח שורש לוטוס, קינואה וערמוני מים...

תמי
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

_הייתי נמנעת מכל לחם שהוא ומבצקים בכלל בשמת, זאת בעצם הנקודה שכואבת לי בשינוי הזה.
אני אוהבת לחם. אחת הארוחות הפשוטות והאהובות עלי היא ארוחת ערב ישראלית - ביצים, לחם, סלט, משהו למרוח על הלחם_
((-)) כל כך מזדהה!!!
אם זה קשה לך, וכיוון שידוע שיש רגישויות, אני מהמרת שיש גם התמכרות
מסכימה לגמרי עם תמי גלילי.
בעצם, זאת הסיבה שהדגשתי את זה.
אני הייתי יכולה לחיות רק על "לחם ומשהו". באמת. לקח הרבה שנים עד שתפסתי שזה ממש רע לי.
אחרי שעברתי טיפול אייפק אינטנסיבי, אני כבר לא אלרגית לחיטה ולדגנים אחרים, ועדיין - לחם מפיל אותי.

בינתיים אני קונה פה פסטרמה שנראית לא מעובדת נורא
אל תסמכי בשום אופן על מה ש"נראה". תבררי היטב.
אם אסור לך מוצרי חלב פרה, אז שתדעי שהחומר המייצב שבה עלול להיות קזאין, חלבון החלב (הגורם האלרגני ביותר בחלב הפרה).
במוצרים מסחריים, שצריכים להחזיק, שמים חומר מייצב. כיוון שזה חומר "טבעי" (מרכיב של חלב פרה) אז יכול להיות שיהיה רשום שם "מחומרים טבעיים בלבד" או משהו כזה. בקיצור: לא לאכול שום דבר מוכן מראש, שלא ביררת בדיוק בדיוק מה יש בו.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני הכנתי צ'ילי משעועית מאש ויצא נהדר. יותר טוב (כמעט) מהצ'ילי הרגיל, ועם הרבה פחות תופעות לוואי.
רחל_ברמן*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

בקשר לצ'ילי - כן, אפשר להשתמש באיזה קטניה שבא לך, ואני בד"כ מערבבת כמה, זה טעים וגם יפה בצלחת.
בקשר לקטניות - עד כמה שידוע לי כולן גורמות פוטנציאלית לגזים, והדרך למנוע אותם זה... לאכול יותר קטניות. פשוט, הגזים נוצרים בגלל שאם קטניות הן לא חלק קבוע בדיאטה שלך, אין לך את הפלורה המתאימה בקיבה. לכן עדיף להתחיל בקטן ולבנות לאט את הכמויות, וכמובן לשים לב טוב טוב שמה שהקטנה שלך הגיבה אליו באמת היה גזים, ושאין בעיה כללית אחרת עם קטניות.
בקשר לאוכל קר - את אוהבת רטטוי? זה אמנם תבשיל, אבל הוא נורא טעים (גם) קר. מטגנים בצל בשמן זית, מוסיפים פרוסות קישוא וחציל, וכשהם ממש כמעט מוכנים, מוסיפים רסק עגבניות (עדיף כמובן ביתי) ותבלינים ירוקים (בזיליקום/אורגנו/פטרוזיליה) ופלפל שחור. עוד קצת לבשל, וזהו. אני גם מכירה כאלה שמוסיפים צנוברים.

וכמובן, סלטים גדולים ושמחים, עם או בלי בשר קר, זה גם נהדר. אה, וארוחת הבוקר האולטימטיבית: סלט פירות מפירות קשים ואגוזים. נניח, תפוח, אגס, אפרסק ושקדים, עם קצת קוקוס מגורר וטיפה מיץ תפוחים שלא יהיה יבש מידי (בגרסא לאורחים: טיפה ליקר פירות/שקדים). זה ממש מתחיל טוב את היום, כי הסוכר פירות נותן אנרגיה זמינה מידית והאגוזים נותנים אנרגיה שמתפרקת בגוף לאט יותר, וזה ממש ממש ממש טעים, ויש מליון גרסאות לפי העונה.
רוקדת_לאור_ירח*

אם אסור לה תירס, זה לא אומר שאסור לה קורנפלור?
לא בהכרח.
שמת לב שלתינוקות יש דייסות מוכנות מקורנפלור ולא מתירס? כשפיצקה היתה קטנה, לעיתים מאד רחוקות נתתי לה מהדיסה הזו בתוך חלב אם, כשממש לא יכולתי לבשל. היה ממש בסדר.
יום אחד אחות ט"ח גאונה אמרה לי לנסות לתת לה תירס וניסיתי. היה קטסטרופה.
בדיעבד הסתבר שתירס מאד אלרגני ואלרגולוגים לא ממליצים לתת לפני גיל שנה, בטח לא לילדים אלרגים. מצד שני קורנפלור זה בסדר בדרך כלל כי הרגישות היא לחלבון ולא לעמילן. במקרה של סיון דווקא לא הייתי מנסה, כי היא כנראה רגישה לעמילנים כאמור.

סיון, מצטערת שהמתכון של הכוסמת לא מצא חן בעייניך.
בקשר לקינואה, אנחנו אוכלים אותה בבית כמו קוסקוס, בסיר אידוי ואחר כך בתוך מרק ירקות.
סלט_פירות*

בקשר לקינואה, אנחנו אוכלים אותה בבית כמו קוסקוס, בסיר אידוי ואחר כך בתוך מרק ירקות.
את זה דווקא לא ניסיתי. אבל עם קינואה יש לנו כבר נסיון טוב כמה שנים. מבשלים כמו אורז. עם בצל ותבלינים ואפונה קפואה או בתוך רוטב שנשאר מבשר או עוף. יאמי!
אני לא מוותרת על הכוסמת. ננסה לשפר ולשכלל. משהו בטוח יעבוד.
רוקדת_לאור_ירח*

משהו בטוח יעבוד
תנסי קציצות כוסמת עם ירקות. אני נוהגת להדביק קציצות ירקות עם מעט טחינה.
רוקדת_לאור_ירח*

ניסיתי היום את המתכון של לחם תפוחי האדמה. לדעתי יצא מעולה וגם שאר הטועמים נהנו, אבל פיצקה שהיא הסיבה לכל זה לא נגעה בו. בעצם- שיחקה איתו קצת ואחר כך הטביעה חתיכות ממנו בכוס המים שלה. היא לא כל כך בענין של תפוחי אדמה, אלא אם כן מדובר בתפוצ'יפס (והיא דווקא לא מאד אוהבת אוכל מעובד בדרך כלל).
סלט_פירות*

אני לא מוותרת על הכוסמת. ננסה לשפר ולשכלל. משהו בטוח יעבוד.
הצלחתי! :-)
נשאר לי המון רוטב מגולאש. היחס יצא קצת יותר מ 1:2, אז יצא קצת דייסתי אבל הכי חשוב - בטעם של הרוטב בלי הטעם הבסיסי של הכוסמת.
אפילו האיש התלהב.
ואפילו הבנות (4.5 ושנה) אכלו בתאבון.
טול_טול*
הצטרפות: 25 מאי 2009, 19:11
דף אישי: הדף האישי של טול_טול*

שליחה על ידי טול_טול* »

ערכתי את הדף, העברתי את רוב המתכונים למעלה, ניקיתי חלק מהשיחות.
אולי פעם אני אערוך את הדף עד הסוף (-: .
שליחת תגובה

חזור אל “בלוגים”