מוסריות השימוש בפרווה ועור

עומר_ס*
הצטרפות: 20 פברואר 2004, 11:51
דף אישי: הדף האישי של עומר_ס*

שליחה על ידי עומר_ס* »

מה ההבדל בין בגדים מפרווה לבגדים מעור? יש הרבה יותר בגדים מעור, שבגללם הרגו הרבה יותר בעלי חיים.
נסיכת_השום*
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*

שליחה על ידי נסיכת_השום* »

לא מצדיקה שמוש בבגדי עור, אבל יש הסבר על ההבדל בקישור שלמעלה.
חוץ מזה שאם בגד עשוי מעור של פרה, נניח, אז גם אוכלים את הבשר שלה. זה איך שהו נשמע יותר הגיוני שאם בכל מקרה הורגים את הפרה בשביל הבשר שלה, אז גם משתמשים בעור שלה.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מה ההבדל בין בגדים מפרווה לבגדים מעור? יש הרבה יותר בגדים מעור, שבגללם הרגו הרבה יותר בעלי חיים.
מה זה משנה?
יש אנשים שבשבילם יש הבדל. פרווה מגעיל אותם יותר מעור. זה לגיטימי שימחו רק נגד זה!
מי שלובש עור לא יכול למחות נגד שימוש בפרווה? מי שלא אוכל בשר לא יכול למחות נגד שימוש בעור? מי שאוכל דברי חלב לא יכול למחות נגד אכילת בשר? מי שלא עוזר לפלשתינאים לא יכול להתנדב בצער בעלי חיים? מי שלא עוזר לילדים רעבים בקונגו לא יכול לעזור לפלשתינאים?

אם כל אחד יפעל לפי צו מצפונו, בלי לעשות חשבונות של לשנות את כל העולם קודם, אז זה יגרם בכל זאת שינוי.
כל אחד שם את הקו במקום אחר, וזה בסדר. כל אחד עושה את מה שהוא יכול לעשות וזה גם בסדר. לצפות לעשות הכל זה לא מציאותי, ולעשות כלום במקום זאת, זה חבל.

אז אם מישהו שאוכל סטייקים כל ערב החליט להתחיל את העצומה הזאת וזה יגרום לקסטרו להפסיק למכור את הפרווה, זה מצויין! העובדה שאותו אדם אוכל סטייקים לא מעלה ולא מורידה מבחינת ההישג.
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

שליחה על ידי סיגל_ב* »

אוי כמה מזוויע.

טרה, כל מילה. |Y|
רק_טוב*
הצטרפות: 15 ינואר 2005, 01:32

שליחה על ידי רק_טוב* »

שאם בגד עשוי מעור של פרה, נניח, אז גם אוכלים את הבשר שלה
זה בדיוק העניין, העורות ל תעשייה נלקחים מפרות שנשחטות לצורך אכילה, במקרה הפרוות אין זה כך, כאן החיה נרצחת בעבור פרוותה בלבד, החייות הללו הן חיות קטנות ותעשו אתם חשבון מהיר כמה ארנבות צריך להרו בשביל מעיל אחד...
חותמת על העצומה.
לוונדר_סגול*
הצטרפות: 24 ספטמבר 2004, 16:05
דף אישי: הדף האישי של לוונדר_סגול*

שליחה על ידי לוונדר_סגול* »

טרה, כל מילה.
אני צריכה להדפיס את זה, בחיי
כל כך הרבה פעמים באים אלי עם הטיעונים המפגרים האלה
לדוגמא על הסבל של העגבניה שאני אוכלת,
שבא להראות את הצמחונות שלי כמוטעית, כביכול.
נראה לי שאנשים שמרגישים אשמה על האדישות שלהם,
מפריע שלמישהו אחר אכפת מספיק בשביל לצאת מגבולות הנוחות שלו.
מעדיפים שכולם ישנו ואפחד לא ידליק את האור, זה מציק...

|Y|
עומר_ס*

שליחה על ידי עומר_ס* »

מי שלובש עור לא יכול למחות נגד שימוש בפרווה?
בוודאי שכן. אבל...
יש הבדל מהותי בין המקרה הזה למקרים אחרים שהובאו כאן. אפשר להנות מסטייק וסנדלים, ולמחות נגד פרוות ועורות, אלו הם מקרים שונים מבחינה עקרונית. אבל למחות נגד פרווה וללבוש עור זה מוזר לדעתי, כי מוחים נגד מה ש"מקובל" ומה שנוח לנו אנו מקבלים, למרות שאין הבדל עקרוני, לדעתי. (בתרבות האסקימוסית, מן הסתם, הם לובשים פרווה ומפגינים נגד בגדי עור). זה כמו להתנגד לניסויים בבעלי חיים למשחת שיניים, ולתמוך בהם לשמפו.
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

עומר, קראת מה ש רק טוב כתבה?
את הסנדלים התנכיות מייצרים מעור של פרה שנשחטה ממילא עבור תעשיית המזון. גם אם כל העולם יחרים סנדלי עור הפרה עדיין תשחט, כל עוד האדם ימשיך לאכול בשר.
את הפרווה מייצרים מבעלי חיים שנשחטים אך ורק עבור תעשיית הפרוות. אם כל העולם יחרים פרוות, לא ישחטו אותם.
ההבדל הוא מאד עקרוני וכלל לא נובע רק ממה שכן ולא מקובל.
מעבר לכך אני מסכימה עם טרה רוסה שבכל מקרה אין פה שום צביעות ומוטב למחות מחאה קטנה ומצומצמת מאשר כלום.
נסיכת_השום*

זה כמו להתנגד לניסויים בבעלי חיים למשחת שיניים, ולתמוך בהם לשמפו
דוקא מאוד שונה. ניסויים בבעלי חיים זה משהו שקיים רק בחברה המודרנית. אכילת ולבישת בעלי חיים הם דברים שקיימים פחות או יותר ממתי שהאדם התחיל להיות אדם... מה שכן, את החיות שהאדם הקדמון הרג בשביל הפרווה או העור שלהם, הוא גם אכל, וצורת ההריגה לא היתה ממוכנת כמו היום.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שליחה על ידי יונת_שרון* »

עומר, עוד הבדל בין עור פרות לבין פרוות שועלים הוא ששועלים הם חיות בר. זה כמו שאין בעיה שתשתמש בזעתר שאתה מגדל בגינה שלך, אבל מן הראוי שלא תקטוף זעתר שגדל בר.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

שחיטה כשרה לא כרוכה בעינויים אני מניחה
את מניחה לא נכון.
השחיטה הכשרה כרוכה בעינויים איומים, בניגוד לשחיטה הלא כשרה. לינק, מישהו?
נסיכת_השום*

בתור אוכלת בשר ונועלת עור אני גם חתמתי על העצומה בלב שקט.
אולי שווה לבדוק אילו יצרניי סנדלים תנכיים משתמשים בעור של חיות שבשרם גם נאכל.
ואני גם שמחה שלפחות הבשר שאני אוכלת לא נשחט בשחיטה כשירה, וגם בדרך כלל לא במפעלים.
עומר_ס*

שליחה על ידי עומר_ס* »

עור פרה
שימוש בעור פרה הוא מצויין, אבל ישנם חיות רבות (נחשים, תנינים, פילים וכד') שמומתות רק עבור עורם. מהצד השני, פרוות כבש, שמומת לצורך בשרו - מה רע?

ניסויים בבעלי חיים זה משהו שקיים רק בחברה המודרנית. אכילת ולבישת בעלי חיים הם דברים שקיימים פחות או יותר ממתי שהאדם התחיל להיות אדם
ואז? גם לבישת עורות קיימת מקדמא דנא. לכולי עלמא שימוש בבע"ח לבשר הוא תקין, ומכאן ואילך הגבול דק, לענ"ד, בין השימושים השונים.

הבדל בין עור פרות לבין פרוות שועלים הוא ששועלים הם חיות בר
מה עם האווזים אותם אנו מפטמים והם "שלנו", בגינה שלנו, מדורי דורות?

שחיטה כשרה לא כרוכה בעינויים אני מניחה
שחיטה כשרה הייתה במשך אלפי שנים העדינה ביותר שהייתה קיימת, וגם כיום שחיטה כשרה לא כרוכה בעינויים, אם כי ייתכן שיש שחיטות מהירות ממנה.
הדיון על גזירת השחיטה הוא עתיק (משנת 1850) . המאבק נגד שחיטה יהודית, מהאתר דעת המאבק ההיסטורי על שחיטה יהודית, מהאת דעת
יש כיום מספר פתרונות בתהוות, ואני בטוח שפתרון מתאים ימצא.
עומר_ס*

שליחה על ידי עומר_ס* »

צפירת הרגעה.
כמובן שאני בעד כל יוזמה שתקדם את העולם לכיוון הטוב, ולו בפרומיל.

ואגב, איך הפרסומות שהם קיבלו כאן? כמה אנשים נכנסו לאתר שלהם? בעולם הפרסום (האכזרי והקר) של היום, גם חשיפה שלילית טובה לעיתים.
נסיכת_השום*

אני האמת לא יודעת מספיק, איך עובדת שחיטה כשירה, זה לא נכון שקודם צריך שכל הדם ינזל החוצה, מה שיוצר גסיסה איטית וארוכה של החיה?
אני אף פעם לא אשכח וידאו שראיתי שמראה תרנגולות תלויות ממכונה כשדם מטפטף מהן, רובן עדיין מפרפרות.
לוונדר_סגול*

וגם כיום שחיטה כשרה לא כרוכה בעינויים, אם כי ייתכן שיש שחיטות מהירות ממנה.
איזה ניסוח חלקלק להתחמק מהעובדה שהכוונה בעינויים היא למה שעובר על הפרה עד שמגיע הרגע המבורך בו היא מתה.

גם אלפי המילים בשני הקישורים שהבאת באים לטשטש עובדה פשוטה שמספיק לצפות בשחיטה הכשרה או לקבל דיווח חי ממה שקורה שם, כדי להבין שזו שחיטה אכזרית.

"שחיטה כשרה נחשבת לשחיטה הממזערת את סבל החיה. למעשה אין זה כך.
ההלכה מחייבת שבעל החיים יהיה בהכרה מלאה בזמן שחיטתו.
הדבר מביא למאבק אלים, קורע לב וחסר סיכוי המסתיים במקרים רבים בכפיתתו ובגרירתו לעבר סכין הקצבים.
רישום גלי מוח מראה כי גם לאחר חיתוך עב העורקים, בעל החיים הנשחט נשאר בהכרה וגוסס למוות עד כחצי דקה לאחר שחיטתו."
(מתוך אתר האינטרנט של אנונימוס, עמותה ישראלית לזכויות בעלי חיים).

"בשל צווי ההלכה היהודית, שוחטים את בעלי-החיים בישראל כשהם בהכרה מלאה. הדבר מביא למאבק אלים וחסר-סיכוי, הכרוך בזירוז החיה באמצעות מוטות ברזל ושוקים חשמליים, הרמתה מרגליה באמצעות מנוף וגרירתה בכוח לעבר סכין השוחט."
מתוך עלון "על קצה המזלג" של אנונימוס.

בעולם כבר הבינו את זה אבל בארץ זה כנראה לא יקרה לעולם... הדתיים...

"בשוויץ, נורבגיה ושבדיה אסורה השחיטה הכשרה, בנימוק של התאכזרות לבעלי-חיים"

"משרד החקלאות ההולנדי אוסר שחיטה יהודית כשרה של שוורים בנימוק שהיא גורמת "סבל מוגזם",
ומנוגדת לחוק האוסר התעללות בבעלי-חיים." (חודש מאוחר יותר הותרה השחיטה בתנאי שלא תארך יותר משלוש שניות)

מועצת רווחת בעלי החיים בבריטניה המליצה לממשלה לאסור על שחיטה לפי ההלכה היהודית או המוסלמית.
למועצה הוצג מחקר הקובע כי פרות ועופות מאבדים את הכרתם כשתי דקות לאחר שגרונם משוסף,
וכבשים מאבדות הכרתן בתוך 14-70 שניות.
מתוך Ynet מתאריך 30.5.02, וואלה 31.5.02 והארץ 9.6.02, 15.5.03

ח"כ אברהם פורז, יו"ר הלובי למען בעלי-חיים: "בעולם מקובל שמהממים בעלי-חיים במכת חשמל, ואז החיה מאבדת את ההכרה במכת חשמל ולא סובלת.
הרבנים אסרו זאת [...]. לכן השחיטה היהודית היא באמת אכזרית, וההולנדים צודקים בכך שאסרו אותה, גם אם באופן חלקי".
מתוך Ynet מתאריך 30.5.02

עומר ס
יש כיום מספר פתרונות בתהוות, ואני בטוח שפתרון מתאים ימצא.
ובינתיים ההתעללות נמשכת...
פתרונות לעקוף מצוות שפוגעות בנוחיות של הדתיים דווקא המציאו וממשיכים להמציא כל הזמן.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שליחה על ידי יונת_שרון* »

הבדל בין עור פרות לבין פרוות שועלים הוא ששועלים הם חיות בר (אני)
מה עם האווזים אותם אנו מפטמים והם "שלנו", בגינה שלנו, מדורי דורות? (עומר)
אז הם לא חיות בר, ולכן השיקול של שמירה על הבר לא רלוונטי לגביהם. מה זה קשור? (גם לתרנגולות בלול הטלה אין חיים מאושרים במיוחד)
עומר_ס*

שליחה על ידי עומר_ס* »

שחיטה יהודית
כדאי להבהיר מספר נקודות בקשר לשחיטה היהודית:
  1. יהודי שומר מצוות לא שוחט לפי ההלכה בגלל שזה מהיר (בתקופות מסוימות) או איטי (כיום). הוא שוחט כך כי זו ההלכה, והוא ימשיך לאכול בשר שנשחט כך, ללא קשר לטיעונים שמובאים בפניו.
  2. חוק. כמו שאין חוק נגד המילה, כמו שאין חוק נגד השארת לקט שכחה ופאה, או כנגד שחיטת קורבנות, כך אין מקום לערב חקיקה נגד מצוות שחיטה. למען הסיר ספק: אני גם נגד חלק מהחוקים הדתיים כמו "חוק החזיר", "חוק החמץ" וכיו"ב.
  3. אין וויכוח על העובדות: כיום ישנם צורות שחיטה רבות מהירות וטובות ממנה. לכן אין טעם לנסות לשכנע בנקודה זו.
  4. ציטוטים של פורז הם לא באמת טיעון (-: (מצטער. הייתי חייב... )
  5. ישנן הרבה רמות של שחיטה יהודית, ואין לראות את כל ההכשרים כמקשה אחת. ללא ספק אני בעד מתן עדיפות לשחיטות זריזות יותר. באנונימוס אוהבים לראות את אותם שחיטות "רעות" ואיטיות, ומתעלמים מהשחיטות הזריזות והנקיות שמתבצעות בחלק מהמשחטות (שחיטה? נקייה? )-: )
  6. שחיטה, בכל צורה, ניתן לצלם רע מאוד. הדם ממשיך לזרום גם לאחר המוות, במיוחד אם הפרה תלויה בצורה מסויימת, שמטרתה לרוקן את הדם (אם יש ביולוג בקהל אשמח לקבל תיקונים). צילום של שחיטה המונית תמיד מזעזים, ואישית, אני לא מסוגל לראותם.
  7. תיקונים ביהדות מתקדמים מאוד לאט. הנושא של השחיטה הוא רגיש ביותר בגלל מספר הכשרויות המעורבות. דיונים בנושא יש כבר זמן רב, ואני מקווה שהפתרון המעשי יהיה זריז. גם לגבי שעון שבת, למשל, התקיימו דיונים רבים - ועדיין מתקימים, והשימוש בו אינו מובן מאליו. כנ"ל פרוזבול והיתר עיסקה.
  8. שחיטה בישראל. רוב של שחיטת הבשר הגס הכשר לא מתרחשת בישראל. יש בישראל שחיטה רבה לא כשרה, של בהמות שנפסלו או זקנות, המיועדות לגויים. אני לא יודע היכן צולמו הסרטים, ומהיכן העדויות.
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

יהודי שומר מצוות לא שוחט לפי ההלכה בגלל שזה מהיר (בתקופות מסוימות) או איטי (כיום). הוא שוחט כך כי זו ההלכה, והוא ימשיך לאכול בשר שנשחט כך, ללא קשר לטיעונים שמובאים בפניו.
יש לי דעה (לא במיוחד טובה) על כל מי שעושה משהו ללא קשר לטיעונים שמובאים בפניו.
ולא משנה אם הוא דתי, חילוני, לבן, שחור, ירוק, או כל דבר אחר.

<אגב, "אלוהים אמר: יש לשחוט כך וכך" זה גם "טיעון". לא טיעון של אלוהים. טיעון של אדם מסויים שאומר שכך אמר אלוהים>
עומר_ס*

שליחה על ידי עומר_ס* »

אולי מישהו יעשה משהו מתישהוא, ויפריד את שני הדיונים שיש כאן, שינתן יהיה לשמור על רצף?
עומר_ס*

שליחה על ידי עומר_ס* »

נקודה נוספת לחותמי העצומה: ואם יתברר שחברת "זארה" מארגנת אותה, בנסיון לפגוע במתחרים? ואם יתברר שזה מיזם של סוחרי כתובות על מנת לשלוח לכם דואר זבל פירסומי? מישהו מכיר את הדומיין arforum.org ? אני ממש לא אוהב לשים את קולי וחתימתי מאחורי כל מסמך (מפוקפק?) שמסתובב במרשתת.

ביצי חופש
דיברתי עם אדם מענף הלול, שנראה לי אמין (מכיר אותו מגיל 0). הוא טוען שהתרנגולות לביצים גדלות בקבוצות של 3 בכלוב, שהסתבר מנסיון שזה הכי טוב להם. כיום בעקבות כל הרעיונות של ביצי חופש וכד' שמים אותן בכלובים גדולים, או בקבוצות גדולות בשדה מצומצם, והתרנגולות נלחמות אחת בשניה ופוגעות בעצמן, ולא אוכלות בצורה סדירה. הטענה היא ששלוש בלול זה איזון כי יש מאזן אימה יציב וידוע, בקבוצות גדולות הם מתקבצות ופוגעות אחת בשנייה.
עומר_ס*

שליחה על ידי עומר_ס* »

עודד, בוודאי שאתה צודק. כשאני אומר "אלוהים אמר" אני מתכוון: אני מאמין שמשה כתב בתורה את הדברים שקיבל מאלוהים. ואני מקבל פרשנות יחידה (מתוך אלפים) לדברי משה, ואני מקבל פירוש הלכתי צר ומסויים המתאים לפרשנות זאת.
ובגלל שאני מאמין, שרירותית, שזו הדרך הנכונה לחיות, לא משנה איזה טיעונים ישימו בפניי, אמשיך לדבוק בה.

ובהערת אגב: כולנו כאלו. כולנו מקבלים אקסיומות ודבקים בהם למרות שמוכיחים לנו אחרת.
לוונדר_סגול*

הוא טוען שהתרנגולות לביצים גדלות בקבוצות של 3 בכלוב, שהסתבר מנסיון שזה הכי טוב להם.
אם אתה מתייחס לתרנגולות כאל מכונה לייצור ביצים אז כנראה שאתה צודק
אבל תרשה להזכיר לך שתרנגולת היא בעל חיים
שכמו כל בעלי החיים

רוצה להיות חופשיה

איך אפשר להגיד שלהיות כלוא בכלוב עם עוד 2 תרנגולות זה הכי טוב להם???
זה הכי טוב לבעל העסק.
אתה באמת מאמין למה שאתה כותב?
עומר_ס*

שליחה על ידי עומר_ס* »

התרנגולות לביצים גדלות בקבוצות של 3 בכלוב, שהסתבר מנסיון שזה הכי טוב להם
כתבתי בהמשך, שכאשר הם בקבצות גדולות הם פוגעות אחת בשנייה. האפשרות של לשחרר את התרנגולות לחופש, ללכת לטייל בעולם, אינה אפשרות מבין האפשרויות הקיימות בפני מגדלי העופות לביצים. אני לא בא לתקן את העולם כעת. אני אעשה תיקון קטן אם במצב הקיים נמצא את הסידור האופטימלי לעופות.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני ממליצה לאלה שכותבים כאן כל מיני דברים תיאורטיים על גידול עופות בלולים, ללכת לבקר בכמה לולים.
אני כבר שנים קונה אך ורק ביצי חופש אורגניות, מלולים טובים.
טרה_רוסה*

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

האמת, שאני לא מבינה את הכיוון שתפס הדף הזה
וגם, אני לא מבינה את אלה שמצהירים שכאילו אכפת להם, אבל בגלל שהם לא נזירים טיבטים, מצפונית הם לא יכולים לחתום על העצומה.
זה יוצא כאילו שהם נורא מצפוניים. שהם לא יכולים לחתום כי הם לא שלמים עם זה.
על מה בדיוק אתם מגינים? על זכותן של נערות בנות 16 לנהות אחר האופנה הדבילית האחרונה מבית מטחנת הכסף קסטרו? זה יותר חשוב מזכויותיהן של הארנבות? בחיאת. מילא אם אתם רגילים לאכול בשר וללבוש עור וקשה לכם להיפרד מזה, אבל פרווה?? בישראל? האם יש משהו יותר מגוחך ומיותר? האם יש איזשהו עיקרון חופש האופנה שלא שמעתי עליו שגורם לכך שיש איזושהי זכות נשגבת למעצבי אופנה שסיימו שנקר לפני שנה להחליט כמה ארנבונים ישחטו למען חופש הביטוי שלהם? ואתם תומכים בזה? (כן, כשאתם נמנעים מלחתום, אתם תומכים).

אגב, עומר, מוזר לי שאתה משתמש בביטויים כמו "מצחיק אותי" ו"צבוע" על מנת לתאר את הבחירות המצפוניות של אחרים. אז אולי אנשים חושבים אחרת ממך. זה עדיין לא הופך את הרגשות שלהם למצחיקים.
עומר_ס*

שליחה על ידי עומר_ס* »

אגב, עומר, מוזר לי שאתה משתמש בביטויים כמו "מצחיק אותי" ו"צבוע" על מנת לתאר את הבחירות המצפוניות של אחרים. אז אולי אנשים חושבים אחרת ממך. זה עדיין לא הופך את הרגשות שלהם למצחיקים.
צודקת. סליחה. תמר כל הזמן מעירה לי על כך, ולא תמיד אני שולט בזה בהצלחה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מילא אם אתם רגילים לאכול בשר וללבוש עור וקשה לכם להיפרד מזה, אבל פרווה?? בישראל? האם יש משהו יותר מגוחך ומיותר?
רציתי להעיר גם בהקשר למה שכתבו למעלה שגם בעבר לבשו עורות ופרוות - שעד כמה שאני מבינה, בעבר לבישת העורות והפרוות הייתה בעיקר לצורך ממשי - של חימום הגוף, או פשוט בגד לגוף, כי כך הם ידעו להכין בגדים.
אך היום העורות ובעיקר הפרוות הן בדרך כלל לקישוט והתגנדרות. וזה די שונה.
ואולי יש היום בגדים או נעליים מעור שאנשים יכולים להתקשות למצוא להם תחליף אחר איכותי מספיק. אך פרוות בדרך כלל, ובפרט באקלים שלנו, כפי שכתבה טרה רוסה, הן אך ורק לקישוט. הווה אומר: מותרות.

אז גם מי שחושב שמותר להשתמש בבעלי חיים לצורך חשוב, קיומי של האדם, כמו מי שמאמין שחשוב לאדם לאכול בשר (שגם על זה חלוקות הדעות), ואפילו אם הוא חושב שנעליים מעור זה צורך חשוב, עדיין אני לא רואה שום סיבה שיתמוך בשימוש בבעלי חיים לצורך מותרות כגון התקשטות והתייפייפות.

לדעתי זה קצת מקביל להבדל בין ניסויים בבעלי חיים לצורך רפואה (שגם על זה יש חילוקי דעות עד כמה זה בכלל עוזר, וגם יש היום שיטות טובות יותר, אבל נניח שזה באמת עוזר), לבין ניסויים בבעלי חיים לצורכי קוסמטיקה (כאשר גם ככה יש בשוק מספיק מוצרים טובים שלא נוסו על בעלי חיים.)

דבר נוסף, בקשר לפרות הנשחטות שנתלות מהרגליים לפני השחיטה, אני גם שמעתי שבנוסף לכל הסבל שהן עוברות - הרגליים גם יוצאות להן מהמפרקים בזמן התלייה, מפאת כובד הגוף שלהן. תארו לכם איזה סבל זה.
יעל_צ*
הצטרפות: 04 מאי 2004, 21:31
דף אישי: הדף האישי של יעל_צ*

שליחה על ידי יעל_צ* »

אני חתמתי.
לא מרגישה צורך לפרט כאן מה אני אוכלת, נועלת וכו'.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

ומה לדעתך יקרה כשכל השוק יעבור לצריכת 'ביצי חופש'?
  • לא יהיו עודפים היסטריים כמו שיש כל שנה בשוק הרגיל? (כל שנה מושמדות אלפי, או עשרות אלפי, תלוי בשנה, ביצים "רגילות" בגלל ייצור עודף מעבר למכסות)
  • יהיו חודשים עם חוסר בביצים? (בחודשים שהמטילות "נחות", בלולים האורגניים לא משתמשים בשיטות הקונבנציונאליות ש"מכריחות" את המטילות להמשיך להטיל, אלא מאפשרים להן לנוח. אז במשך חודשיים או יותר יש מחסור בביצים. לפעמים אין בכלל, לפעמים יש טיפה וכל הלקוחות מתחלקים במעט הביצים שהגיעו).
זאת חקלאות אחרת.
כמו שבילדותי, לא היו עגבניות ומלפפונים כל השנה - רק בעונה.
זו, אגב, שאלה מעניינת.
אני חושבת שזה יהיה תלוי ב"מי קובע".
כלומר, אם מתוך החוק המדינה תגיע לאיסור על חקלאות לא-אורגנית (זאת המגמה באירופה, ויש תוכניות חומש ועשור שמדברות על 100% חקלאות אורגנית תוך כך-וכך שנים, מה שיכלול גם איסור על ייבוא תוצרת לא-אקולוגית לאירופה, וזה שוק מרכזי שלנו), אז באמת כל השוק יצטרך לעבור לביצי חופש (אני לא נכנסת לסוגיות של עבריינות ורמאות, שצפויות לפחות בתקופה הראשונה כאשר אנשים מועברים לחקלאות אורגנית לא מתוך בחירה, כמו היום, אלא מתוך כפייה).
לעומת זאת, אם לא מדובר בהכתבה "מלמעלה", אז כוחות השוק יקבעו במידה מסוימת.
בין כוחות השוק יש גם מה שהזכרתי קודם - צרכי הייצוא לאירופה, שמעודדים יותר ויותר חקלאים לעבור לאורגני.
אבל אז יש גם חשיבות לצרכנים, וכרגע מדובר ברוב מכריע של צרכנים שבשבילם, "אין ביצים" זו ירידה בלתי מתקבלת על הדעת ברמת החיים.
אני, אם אין ביצים אורגניות - אז אין ביצים בבית, וזהו. אוכלים דברים אחרים, שהם כן בעונה. חברתי, אם אין ביצים אורגניות, תלך לסופר ותקנה ביצים "רגילות".
פלוני_אלמונית*

רק עכשיו ראיתי אחד מהסרטונים.
אני מזועזעת עד עמקי נשמתי. מזועזעת עד כדי כך שאפילו לא יוצא לי בכי. זאת כזאת זוועה שלבכות עליה זה כלום.

הם פשוט חותכים להם איברים וקורעים מגופם את הפרווה בזמן שהם עדיין בחיים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! והם ממשיכים לפרפר עוד זמן רב אחר כך !!!!!!!!!!!!!!!!!! אלו ייסורי הגוף הכי גדולים שאני יכולה להעלות בדעתי !
זה נראה שזה נמשך כמו נצח. לא דקה ולא שתיים. דקות רבות מאוד מאוד (ואולי שעות?) של ייסורי תופת.

אלוהים !

אני באמת לא יודעת איך אני חיה את חיי בזמן שקורים כאלה דברים. אני לא יודעת.
עומר_ס*

שליחה על ידי עומר_ס* »

רק עכשיו ראיתי אחד מהסרטונים.
אני חושב שהסרטים האלו הם היוצא מהכלל, שלא מעיד על הכלל. איני מכיר את תחום הפרוות, אבל את תחום השחיטה אני מעט מכיר. יש סרטים נגד השחיטה הכשרה, ואין בינהם לבין המציאות במשחטות הגדולות דבר. אלו סרטים על שחיטה פיראטית או שחיטה מקומית, שאינם מעידים על הכלל.
מטרת הסרטים אינה להציג את האמת, אלא להשיג מטרה כלשהי. לצורך מטרה זו הם מעט מעוותים את האמת, וצריך להיות מודעים לכך.
פלוני_אלמונית*

לצורך מטרה זו הם מעט מעוותים את האמת, וצריך להיות מודעים לכך.

עומר, אתה ראית את הסרטים האלה????
איזה עיוות של האמת יכול להיות כשמראים לך בפרצוף את הנורא מכל? אני לא יכולה לשכוח את התמונות שראיתי שם. מחריד. מחריד. מחריד. וזה קורה. באמת. במציאות. זאת האמת.
ולפי המיומנות של מי שעשה שם את כל הזוועות האלה, אפשר לראות שהוא בקי ורגיל. כך שיש לנחש שזה לא היה מבצע חד פעמי.

אתה רוצה להגיד שלא כל תעשיית הפרוות עושה כך?

קודם כל - איך אתה יודע אם זה הכלל או היוצא מהכלל?
שנית - מספיק אחד כזה כדי לזעוק לשמיים.

אני בטוחה שגם אם זה לא 100% המקרים, זה גם בהחלט לא משהו יוצא מן הכלל.

מטרת הסרטים אינה להציג את האמת, אלא להשיג מטרה כלשהי.
ואיזו מטרה בדיוק?
הרי ברור שהמטרה שלהם היא להגן על היצורים האומללים האלה. ולא היה צורך להגן עליהם, לולא מה שקורה להם היה האמת. אז ברור שהסרטים מציגים בדיוק את מה שקורה, לא לשם שום אינטרס נסתר, אלא פשוט כדי שזה לא יקרה.

זה לפעמים נורא מרגיז שאנשים מגינים על דברים זוועתיים בכל מיני מילים ראציונאליות כאלה.

הסרטים לא עשו לך כלום? או שלא ראית אותם?
צוויליך*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 20:35

שליחה על ידי צוויליך* »

חתמתי
ו
לא קונה קסטרו מעתה ועד בכלל.
יש מספיק שקרנים שאפשר לתת להם את הכסף שלך - למה דווקא להם.

<שידעו>
עומר_ס*

שליחה על ידי עומר_ס* »

אין כמו קסטרו.
גם העלו את הנושא לסדר היום |Y| גם הראו שחרם צרכנים עובד |Y| וגם הראו שבעצם לא אכפת להם מהצרכנים |Y|
עוד משהו?
מירית_שיר*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2005, 02:15
דף אישי: הדף האישי של מירית_שיר*

שליחה על ידי מירית_שיר* »

למעשה לקסטרו זה כלל לא משנה כן פרוה או לא פרווה, הם את שלהם השיגו כל העולם ולהקת דיבר עליהם והכניסו את שמם שוב פעם לראש האנשים, אפילו עליכם אנשי באופן הצליחו לעבוד

אם בארזים נפלא שלהבת מה יומרו אזובי הקיר
אמא_חדשה*
הצטרפות: 21 אוגוסט 2003, 17:49

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

חתמתי ואחתום עוד אלף פעמים אם צריך, כי נמאס לי!
נמאס לי מהתעללות חסרת לב בבע"ח בשם האופנה והיופי. נמאס לי שמנסים אייליינרים ורילמים על עיני שפנים שקשורי בידיים, שלא יגרדו. ונמאס לי שחיות נכחדות נצדות כי אנחנו אוהבים שרשראות משיני שנהב ותיק מעור קרוקודיל. נמאס לי שבשביל פלצנים מהסייסטי מחזיקים עגלי חלב בלי מים בין קירות שלא יזוז, והיפנים אפילו משביחים את הבשר עם בירה ומכות באלות כל יום כדי שיהיה יותר רך. נמאס לי מפיטום אווזים, ממראות הלולים שבהם חיים עופות באיזה מגירות מתכת אחת על השנייה כשחצי מתות לפני השחיטה. נמאס לי מדובים מסכנים שמוחזקים קשורים בכלובים ומנקזים להם את מיץ המרה כי זה תורם לכח הגברא. ונמאס לי מכלביות מתפוצצות כי לאנשים אין את המודעות לסרס ולעקר. נמאס לי מבע"ח שנזרקים לרחוב כי הבעלים עברו דירה ולא נוח להם יותר, אז משאירים מאחור קשור בחבל לעמוד בלי מים ובלי אוכל. נמאס מחיות מסכנות דרוסות בשכונה כי הבעלים מתעצלים ללוות אותם בטיול. נמאס לראות ילד בועט בחתול וההורים מעודדים "כן ,חתול רע, חתול רע". נמאס לראות חיות בר מסכנות חיות בכלובים כדי שנוכל להשתעשע וגם לזרוק להן במבה לכלוב.
אוי, נמאס לי מכל כך הרבה דברים... היום עוד לא התחיל ואני כבר עצבנית... אולי עדיף לחיות בבועת האדישות?
עומר_ס*

שליחה על ידי עומר_ס* »

הסיסמה שלהם היא "זה רק נראה יקר...", אולי זה רק נראה פרווה? (-:
נבט_חיטה*
הצטרפות: 14 מאי 2005, 23:13
דף אישי: הדף האישי של נבט_חיטה*

שליחה על ידי נבט_חיטה* »

אם כל אחד יפעל לפי צו מצפונו, בלי לעשות חשבונות של לשנות את כל העולם קודם, אז זה יגרם בכל זאת שינוי.
|Y|
חתמתי.
מירית_שיר*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2005, 02:15
דף אישי: הדף האישי של מירית_שיר*

שליחה על ידי מירית_שיר* »

חברת קסטרו לא שמה קצוץ על העצומות שנחתמות ,הם רואים כסף , כסף וכסף מול העיניים והם נורא שמחים על הפירסום חינם שהם מקבלים
הדס_מצוי*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2005, 15:02
דף אישי: הדף האישי של הדס_מצוי*

שליחה על ידי הדס_מצוי* »

נכנסתי לחנות קסטרו במתחם שפיים היום. אני אוהבת את הבגדים שלהם. תמיד מוצאת שם משהו לאישה ממש לא אנורקטית כמוני.
מאז הפרוות הפסקתי לקנות שם. היום הסתובבתי כדי לבדוק קודם האם יש פרוות או אין. יש פרוות
המוכרת פנתה אלי ושאלה אם יכולה לעזור. אמרתי ש"לא תודה" ואז היא שאלה אם לא מצאתי כלום. אמרתי שמצאתי אבל אני לא קונה בגלל הפרוות. פטרה אותי בנפנוף יד, סובבה ת'גב וזהו. אין לנו שום השפעה. מתסכל אותי שאין חרם צרכנים בארץ (חוץ מהמגזר הדתי שבזה יש לנו הרבה מה ללמוד ממנו).
בא לי להרביץ למישהו. באמת.
מ*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2004, 16:20

שליחה על ידי מ* »

פרסמתי גם ב ככר השוק. קיבלתי אי-מייל המזמין להפגנה היום אחה"צ נגד חברת קסטרו. נראה לי מאוד מאוד חשוב להשתתף.

לשון ההזמנה:

אתם מוזמנים להצטרף להפגנה הבאה נגד מכירת הפרוות ברשת קסטרו שתערך ביום חמישי הקרוב, ה-24 בנובמבר [=היום], בשעה 17:00 מול חנות קסטרו בדיזנגוף סנטר, תל אביב.

אנא הצטיידו במשרוקיות והפיצו הודעה זו לכל חבריכם ומכריכם!

תודה על השתתפותכם במאבק!
מ*

שליחה על ידי מ* »

חתמתי.
מ*

שליחה על ידי מ* »

(מופיע גם בככר השוק)

הזמנה להפגנה
יום המחאה הבינלאומי נגד תעשיית הפרוות הסינית

יום שני 13/2/06, שעה 16:00, מול שגרירות סין, רח' בן-יהודה 222, תל אביב

מחצית ממוצרי הפרווה המיוצרים בעולם מקורם בסין. עשרות מיליוני בעלי-חיים, ביניהם שועלים, דביבונים, ארנבות וגם כלבים וחתולים, נטבחים בסין מדי שנה עבור פרוותם. מאחר שאין בסין שום חוק שמגן על בעלי-חיים, תנאי הגידול של החיות מחרידים והפשטת הפרווה מהן נעשית לעיתים בעודן בחיים. צילומי סתר שנעשו לאחרונה בסין מתעדים את ההתעללות הקשה בבעלי-חיים בתעשיית הפרוות. הם מופצים בימים אלה ברחבי האינטרנט וחלקם אף שודרו בטלוויזיה בכמה מדינות.

המאבק הבינלאומי נגד תעשיית הפרוות בסין הוא יוזמה של פעילי זכויות בעלי-חיים מישראל. כ-30 מדינות הצטרפו עד כה ליוזמה והקימו את הקואליציה הבינלאומית נגד תעשיית הפרוות הסינית. בימים אלה מתגבש בקואליציה מאבק משותף במטרה להגן על בעלי-החיים בסין. המאבק יכלול הפגנות ציבוריות, הפעלת לחץ על שגרירויות סין בעולם, דרישה ממזכירות האו"ם להתערב להצלת בעלי-החיים בסין, פנייה לוועד האולימפי בהצהרה על החרמת האוליפיאדה שתתקיים בסין ב-2008, ועוד.

יריית הפתיחה של המאבק הבינלאומי תהיה סדרת הפגנות שיערכו מול שגרירויות סין ברחבי העולם ביום שני, ה-13 בפברואר 2006.

ההפגנה בישראל תתקיים מול שגרירות סין ברח' בן-יהודה 222 בת"א (בין ז'בוטינסקי לשד' נורדאו) ביום ב', ה-13 בפברואר, בשעה 16:00.

כולכם מוזמנים לקחת חלק בהפגנה ולהביא איתכם חברים נוספים. מומלץ ללבוש בגדים שחורים או כהים ולשאת פרח לזכר עשרות מיליוני הקורבנות המעונים בתעשיית הפרוות מדי שנה.

אנא הפיצו הודעה זו לכל חבריכם ומכריכם!

למידע נוסף על ההפגנה, על יום המחאה הבינלאומי ועל תעשיית הפרוות:
אנונימי

שליחה על ידי אנונימי »

הבוקר, קניתי לבן הזוג שלי מעיל "עור?" MIKA
אם זה עור אמיתי אני אוכל לשכנע אותו יותר בצדקת הדבר. (הדבר נקנה בחנות יד שניה) המוכרת גם לא ידעה.
מישהו יודע משהו על מעילי MIKA.?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

זה כנראה מעיל שעיצבה מיקה בשן (אשתו של יגאל), ואם כן - בהחלט עור אמיתי.
פלוני_אלמונית*

אם קנית בחנות יד שניה וזה באמת של מיקה - זכית. הבגדים שלה עולים (הרבה) אלפי שקלים...
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

אם קנית בחנות יד שניה וזה באמת של מיקה - זכית
לא לשכוח שממעיל עור תמיד יש מפסידים.
פלונית_לעכשיו*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2006, 22:08

שליחה על ידי פלונית_לעכשיו* »

לגבי מעיל מיקה המפורסם...אם אפשר לשאול..
למה את צריכה לשכנע אותו "בצדקת הדבר"?
ומה זה באמת משנה אם זה עור אם אין את התחושה של האיכות של עור..
כל הענין של שם ו כביכול שווי בגלל פירמה זו או אחרת כל כך לא רלונטי בעיני לעומת כוונה ,פונקציה והרגשה טובה פשוטה.
איני מבקרת
כמו משתפת..אז אים מיקה היא...זה שוה?
פלוני_אלמונית*

_אם קנית בחנות יד שניה וזה באמת של מיקה - זכית
לא לשכוח שממעיל עור תמיד יש מפסידים._
אם כוונתך לפרה אז אני לחלוטין לא מסכים
הפרה נשחטה בשביל בשרה, ובמקום לזרוק את עורה לפח עשו בו שימוש.
אבל כל זה היה כשהמעיל היה יד ראשונה.

במעיל יד שניה זה מן הסתם לא תקף. אין שום תמיכה בתעשיית העור על ידי קניה של מעיל עור יד שניה, להיפך, מחזור פריטים שכאלה יקטין את הדרישה להרוג עוד פרות מסכנות (בעודן בחיים )
לכן בהנתן אדם שרוצה מעיל עור , רצוי שזה יהיה יד שניה
טרה_רוסה*

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

הפרה נשחטה בשביל בשרה, ובמקום לזרוק את עורה לפח עשו בו שימוש.
ובכך והגדילו את רווחיות תעשיית הבשר.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

אין שום תמיכה בתעשיית העור על ידי קניה של מעיל עור יד שניה
דווקא יש. למשל, שליחת המסר לכל מי שרואה את הלובש, שבישראל החמה צריך או כדאי ללבוש עורות של חיות.
צמחונית*
הצטרפות: 09 ינואר 2005, 04:18

שליחה על ידי צמחונית* »

_הפרה נשחטה בשביל בשרה, ובמקום לזרוק את עורה לפח עשו בו שימוש.
ובכך והגדילו את רווחיות תעשיית הבשר._

לא רק שהגדילו את רווחיותה, למעשה כיוון שתעשיית הבשר היא בזבזנית מאד במשאבים מטבעה, ספק אם היתה יכולה להתקיים במימדיה הנוכחיים ללא התמיכה המסיבית של תעשיית העור הנלווית אליה, שמקזזת את יחסי ההשקעה/ רווח.
מי שקונה עור תומכת באופן ישיר גם בתעשיית הבשר.

<והמרגיעון: כולנו זקוקים לחסד. גם פרות?>
פלוני*
הצטרפות: 14 נובמבר 2001, 21:52

שליחה על ידי פלוני* »

מי שקונה עור תומכת באופן ישיר גם בתעשיית הבשר.
סליחה על הבוטות אבל , יאללה יאללה.
קודם כל דובר על עור יד שניה,
וחוץ מזה גם נעליים חגורות תיקים ארנקים עשויים מעור.
ואם כבר , אז פרות לבשר ועור הן בנות המזל, הפרות המסכנות באמת הן החולבות, הן באמת זקוקות לחסד.
אז לכל מי שאוכל חמאה או יוגורט (יוגורט ביו אורגני כמובן) או רחמנא ליצלן שותה חלב, או נועל נעלי עור, או חוגר חגורת עור או מארנק ארנק עור. בבקשה להפסיק עם ההטפה.
ז"א , את ההודעה הבאה בנושא נא לכתוב בשם, "צמחונית טבעונית שאינה צורכת אפילו חמאה וגם אינה משתמשת בעור למוצריו או אוכלת סוכריות"

למי שלא יודע יש בארץ סוכריות, כולל כאלה בהכשר של הבד"ץ שמכילות ג'לטין המופק מעצמות חיות
כמעט ושכחתי _ואינה לובשת סוודרים" בל נא נשכח את הכבשים המסכנות
להבהיר, מי שלא אוכל בשר למען כדור הארץ, כל הכבוד לכם באמת. (בלי ציניות) אבל אם אתם מתנגדים גם לכל התעשיה הנלווית אז תוודאו שאתם לא חוגרים חגורת עור או לובשים סוודר לפני ההטפה
אלה_לי_לה*
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

_פעם בשבוע יוצא הגבר ושוהה, 3 שעות בלילה בחוץ, באויר הלילה המקפיא.
עור יחמם אותו הכי הרבה._

סליחה, אבל בולשיט. עור כבר מזמן לא נחשב למחמם האידיאלי, היום יש סיבים סינטטים שמבודדים הרבה יותר טוב, וכרוכים בהרבה פחות סבל
פליז איכותי זו דוגמה טובה, חלקו עשוי מבקבוקים ממוחזרים.
הרעיון הוא סיבים סינטטים דקיקים שמבודדים מצוין ומאדים נוזלים במהירות, הרבה יותר נוחים, הרבה יותר קלים, הרבה יותר מחממים והרבה פחות פוגעניים.
הסיבה היחידה להמשיך וללבוש עור היא להראות אטימות לסבל, יש אנשים שעדין חושבים שזה גברי או סקסי :-S
פלוני_אלמונית*

בא לי להרגיש שהרווחתי.
אין תווית? על העור עצמו לא מוטבע היכן שהוא MIKA?
מישהי*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2001, 07:42

שליחה על ידי מישהי* »

אלה לי לה
מסכימה איתך לחלוטין
רק לומר בולשיט זה לא משרת את המטרה אלא להפך(:
מישהי*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2001, 07:42

שליחה על ידי מישהי* »

ועוד בתגובה ל-אלה לי לה
("...הסיבה היחידה להמשיך וללבוש עור היא להראות אטימות לסבל, יש אנשים שעדין חושבים שזה גברי או סקסי ):
:
מצורף לינק למאמר מאלף העוסק בקשר שבין היות החברה בה אנו חיים חברה כוחנית ואלימה ובין המשמעות הסמלית של מוצרים שהפקתם כרוכה באלימות,(אם כי הכתבה בהקשר בשר):
http://www.anonymous.org.il/Fiddes.htm
אנונימי

שליחה על ידי אנונימי »

_סליחה, אבל בולשיט. עור כבר מזמן לא נחשב למחמם האידיאלי, היום יש סיבים סינטטים שמבודדים הרבה יותר טוב, וכרוחים בהרבה פחות סבל
פליז איכותי זו דוגמה טובה, חלקו עשוי מבקבוקים ממוחזרים.
הרעיון הוא סיבים סינטטים דקיקים שמבודדים מצוין ומאדים נוזלים במהירות, הרבה יותר נוחים, הרבה יותר קלים, הרבה יותר מחממים והרבה פחות פוגעניים.
הסיבה היחידה להמשיך וללבוש עור היא להראות אטימות לסבל, יש אנשים שעדין חושבים שזה גברי או סקסי_
כל כך נעלבתי מאיך שאמרת כאן את הדברים,
שמרוב בהלה מחקתי את דבריי.
אם את צמחונית, טבעונית, למה לך לענות על שאלה שמישהו שואל לגבי מעיל עור?
אמא_של_שפן*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*

שליחה על ידי אמא_של_שפן* »

כי לעיתים קרובות צמחונים/טבעונים הם לא רק אנשים עם העדפה קולינרית, אלא אנשים עם אג'נדה. וככאלה הם מרגישים צורך לשכנע גם את שאר העולם. ולפעמים אנשים שמאמינים בדברים בלהט לא שמים לב שהם גסי רוח, ושאז לא מקשיבים להם.
פלוני_אלמונית*

plonit
לא ענית לי

_בא לי להרגיש שהרווחתי.
אין תווית? על העור עצמו לא מוטבע היכן שהוא MIKA?_

אני בצד שלך
<צמחונית וכו' אבל זו אני>
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

כדי להפיץ את האידאולוגיה בה היא מאמינה. אגב, אני מסכים עם כל מילה של אלה בנושא.

אז לכל מי שאוכל חמאה או יוגורט (יוגורט ביו אורגני כמובן) או רחמנא ליצלן שותה חלב, או נועל נעלי עור, או חוגר חגורת עור או מארנק ארנק עור. בבקשה להפסיק עם ההטפה.
אני דוקא נוטה להאמין שמי שכתב/ה את טענותיה שם אכן לא אוכלת חמאה או לובשת צמר. למה לזלזל באידאולוגיים אמיתיים? בתחום זכויות בעלי החיים אני מכיר הרבה אידאולוגיים אמיתיים.
אלה_לי_לה*
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

יקירות ויקרים, אין בכוונתי להעליב, גם לא להיות גסת רוח, אבל טענות שפג תוקפן לפני 30 שנה לפחות, ועדין מעודדות בני אדם לפגוע ביצורים חיים מפריעות לי.
ליתר דיוק, מכאיבות לי
באותה המידה שהייתי כואבת ומתרעמת על הודעה שמעודדת חטיפת נשים ורציחתן בסרטי סנאפ, כך הודעה כמו שהוצגה כאן מזעזעת אותי

כולנו רגישות, טובות ונדיבות,
אבל למה רק לבני מיננו?

עבורי לבישת גוויות של חיות אינה אופנה, היא הצהרה שלא איכפת ללובש/ת מיצור שאינו היא.
וזה כואב
צמחונית*
הצטרפות: 09 ינואר 2005, 04:18

שליחה על ידי צמחונית* »

פלוני יקר, כמה דברים:

א. על אף שאני באופן אישי פחות או יותר עונה על ההגדרה "צמחונית טבעונית שאינה צורכת אפילו חמאה וגם אינה משתמשת בעור למוצריו או אוכלת סוכריות", הרעיון שלי ממש לא היה להטיף לאף אחת, ואני מצטערת אם כך התקבלו הדברים שלי. כתבתי את ההערה לגבי המידה שבה תעשיית העור חיונית לעצם קיומה של תעשיית הבשר, לא כדי להטיף, אלא כדי להתמודד עם הטיעון הנפוץ והשגוי ש"מה זה משנה הפרה כבר מתה". זה משנה, וזה אפילו קריטי, במושגים כלכליים גרידא. נראה לי חשוב שהמידע הזה יגיע לא/נשים, כך שיוכלו לעשות בחירה מושכלת יותר בנוגע לצריכת מוצרים מן החי.

ב. בהמשך לסעיף א': מה פשר הרשימה שהצגת על תקן דרישות סף למי שרוצה לטעון איזשהו טיעון נגד צריכת מוצרים מן החי?... האם אני צריכה להיות מהאטמה גנדי כדי שתהיה לי הזכות המוסרית לומר שתעשיית העור כרוכה בניצול, אכזריות והרג מיותרים? לא טענתי שאני מושלמת, לא טענתי שאני יותר טובה ממישהי אחרת, וגם לא אמרתי שום דבר בגנות מי שבוחרת לצרוך מוצרים כנ"ל. ובטח שלא אמרתי שאני בעצמי לא שותפה לפשעים האלה ואחרים במידה כזאת או אחרת.
על כן, ומאחר שלא באתי לחנך אף אחת או לחלק ציונים ב"מוסריות", נראה לי מיותר לחלוטין שתבדוק בציציותי ותשפוט את מידת ה"מוסריות" שלי. בסך הכל הרי יכולתי להיות גם קרניבורית לובשת עור ועדיין לטעון מה שטענתי.

לסיכום, סליחה על הבוטות אבל , יאללה יאללה.

<המרגיעון: זה לא נגדך, זה בעדי>
טבעונית*
הצטרפות: 26 אוגוסט 2007, 15:07

שליחה על ידי טבעונית* »

ל"מרוויחה" מעיל עור
יש גם מישהי שהפסידה
טבעונית*
הצטרפות: 26 אוגוסט 2007, 15:07

שליחה על ידי טבעונית* »

רוב העור המשמש בתעשיית מוצרי העור, מופק מחיות שנוצלו בתעשיות אחרות,
רבים מאתנו מניחים, שהפקת העור נלווית לתעשייה העיקרית מבלי להשפיע עליה.
ההפך הוא הנכון:
מאז ראשית התיעוש של ייצור המוצרים מן החי, במאה התשע-עשרה, ועד עצם היום הזה,
"מוצר-לוואי" הם תנאי הכרחי להשגת רווחים; העור, העצמות, הדם, השיער, הטלפיים – חלקי הגוף שאינם נאכלים על-ידי בני-אדם – הכל מעובד ונמכר בתור מזון לחיות שונות, כימיקלים ואבזרים שונים. העור הוא היקר מבין "מוצרי-לוואי" אלה.
גידול החיות, הובלתן, הריגתן ועיבודן – כל אלה גוזלים משאבים רבים, ובתנאים אלה קובעות ההכנסות מ"מוצרי-לוואי", האם תוכל התעשייה להיות רווחית.
איילת_א*
הצטרפות: 22 נובמבר 2005, 00:26
דף אישי: הדף האישי של איילת_א*

שליחה על ידי איילת_א* »

_ל"מרוויחה" מעיל עור
יש גם מישהי שהפסידה_

|Y| |Y| |Y|
אמא_של_מוגלי*
הצטרפות: 21 יוני 2006, 23:16
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_מוגלי*

שליחה על ידי אמא_של_מוגלי* »

ל"מרוויחה" מעיל עור
תתחדשי ותהני, מכל הלב
אנונימי

שליחה על ידי אנונימי »

תתחדשי ותהני, מכל הלב
וואלה, תודה.
טוב לראות שיש גם מישהו שמבין את העניין, ומפרגן. ולא עושה סתם רווח פוליטי על מעיל עור שנקנה ביד שניה.
שוב תודה.
דליתוש_ב*
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

היום יש סיבים סינטטים שמבודדים הרבה יותר טוב, וכרוכים בהרבה פחות סבל
אבל כרוכים גם בלא מעט זיהום וגועל נפש חברתי ומפסידים רבים משל עצמם. לדעתי, כל מעיל יד שניה, יותר טוב מכל מעיל יד ראשונה |Y| תתחדשי!
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מוסיפה על זה, שסיבים סינתטיים הם לרב תוצרים ישירים של זיקוק נפט, הם לא מתכלים, וגם אם הם עשויים מפלסטיק ממוחזר, תהליך המיחזור מזהם את הסביבה (גם לנו וגם לפרות)

לא שאני לובשת מוצרי עור ופרווה (אני לא) אבל אם כבר להשתמש בטיעון, אז רצוי להבין אותו עד הסוף. התמונה איננה בשחור לבן, יש יתרונות וחסרונות לכל אחת מהבחירות, ובסופו של דבר ההכרעה היא אישית. (זה נראה לי די ברור מהדיון שהתפתח פה)
גילוי נאות - אני כן משתמשת בצמר כבשים ובנוצות.

עוד מבט - כל הדיון על יעילות העור מגיע מפרספקטיבה צרה ביותר של הצרכים במחסה ובמעטה של יצור אנושי שחי בתנאי טמפרטורה מסויימים. פה למשל הצרכים אחרים לגמרי. (פחות הגנה מרטיבות למשל, ויותר הגנה מקור. עור ממש לא מיטבי... לבד כן, פליס כן, פוך כן, צמר כן...)
ג'ינ_ג'ית*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

גם לי נדמה שזה של מיקה בשן.
תתחדשי :-)
צליל_מכוון*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2008, 00:40
דף אישי: הדף האישי של צליל_מכוון*

שליחה על ידי צליל_מכוון* »

אני מנסה לגבש דעה האם השימוש בשאריות עור (מסנדלר /רפד) עבור תפירה הוא אקט אקולוגי או להפך.
אישית - בעיני כל שימוש בשאריות של מישהו במקום לזרוק לפח הוא אקולוגי/ממחזר ולא משנה אם זה פלסטיק, בד, עור ומזון.
היות וזה מיועד למכירה בעתיד, אני גם שומעת קולות פנימיים וחיצוניים שהשימוש בעור מנוגד למגמה הירוקה , אשמח לתובנות.
פלוני_אלמונית*

טבע, אנשים שיש להם רחמים, כל בעלי חיים הם אור בעולם הזה. האנשים המתעללים בבעלי חיים באופן ישר או המשלמים לחברות שמתעללות בחיות מעבדה, מגדלים בעלי חיים למטרת פרווה ועור בתנאים המעוררים זועה, מגלי צאן ובקר בתנאי סבל רב - הם אונסים את הטבע, כי אין להם רחמים ואין להם רחמים כי אין להם נשמה!

הבשר זה אנרגיה של אימה שהרגישו בעלי חיים לפני ששחטו אותם, בנוסף הבשר מכיל חומרים כימיים מזיקים. אם תפסיקו לאכול בשר המצפון והמעיים שלכם יגידו לכם תודה. בני אדם יכולים לבחור בגדים חמים בלי לעשות סבל לאף אחד. כי אף אחד לא צריך לסבול בשביל איזה מסקרה ארורה, שחברות קוסמטיקה התעללו בחיות מעבדה כשהזריקו חומרים כימיים לעיניים של שפנים והחומר הגורם למוות איטי מרשים להשתמש במוצרי קוסמטיקה (חברות שעורות ניסויים בבעלי חיים, אין את הארנב המצויר על גבי המוצר, המעיד שחברת קוסמטיקה לא ערכה ניסויים). חברות קוסמטיקה לא עורכות ניסויים הם גם חברות שמוצריהם טבעיים יותר ויש פחות חומרים כימיים מזיקים או אין חומרים מזיקים כלל - 100% טבעי = בריא ויפה. תהיו מודעים מה אתם צורכים, תהיו מודעים מה הצריכה שלכם גורמת!
פלוני_אלמונית*

הטבע נברא למטרת חיים! עם ישראל מחכה למשיח, בעלי חיים גם מחכים ליום כאשר יפסקו סבל, ניצול, אונס, התעללות, כאב. אפשר לשלב ידיים ולשבת בלי לעשות שום דבר. באופן כזה אנשים חסרי רחמים יהרסו את העולם. אפשר לקום ולפעול לשנות את היחס של אנשים לטבע. כי חיות גם "אנחנו".
פלוני_אלמונית*

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

טוב אולי די להתבכיין לרובכם היום בבית יש משהוא שהסוי מפרווה ועור או שאתם אוכלים משהו מהחיות האלה!!!
שליחת תגובה

חזור אל “דפי בית של עורכים שבהם דיונים וטיפים”