לעבוד עם אוטיסטים
לעבוד עם אוטיסטים
קיבלתי הצעת עבודה לעבוד במוסד לאוטיסטים מבוגרים, העבודה לא אינטנסיבית אך דורשת מחוייבות, הייתי רוצה לדעת האם יש למשהו נסיון בעבודה מסוג זה, מה היא דורשת, מהם רגעי הקושי? ורגעי ההצלחה?
למה אני צריכה להכין את עצמי? ומה היא דורשת? אשמח מאד לשמוע מאנשים שהתנסו בעבודה כזו בעבר
למה אני צריכה להכין את עצמי? ומה היא דורשת? אשמח מאד לשמוע מאנשים שהתנסו בעבודה כזו בעבר
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
לעבוד עם אוטיסטים
עבדתי במשך 7 שנים בבית לאוטיסטים עבודה קשה בעיקר נפשית יש המון אלימות המון התעסקות בצד הטיפולי ופחות בצד ההדרכתי כמובן שזה תלוי מה רמתם מוזמנת לשאול עוד מכירה כמעט את רב המסגרות לאוטיסטים בעיקר באל"וט
לעבוד עם אוטיסטים
ש המון אלימות המון התעסקות בצד הטיפולי ופחות בצד ההדרכתי
וואו, הפתעת אותי עכשיו, אלימות? באיזה מובן?
אני אעבוד שם כמדריכה מספר שעות בשבוע, יש לי חשש גדול כי אני לא יודעת למה בדיוק לצפות, ויש לי חשש מעצמי, אם אני מתאימה לעבודה, אם התברכתי בתכונות שנדרשות כדאי באמת לתת ולעזור.
אני מרגישה בעיקר פחד, וגם פחד להתחייב ולעזוב באמצע, ובכך לפגוע יותר, לכן ביקשתי הכוונה ממי שיש לו נסיון, לאלו קשיים לצפות, ומה דורשת העבודה
וואו, הפתעת אותי עכשיו, אלימות? באיזה מובן?
אני אעבוד שם כמדריכה מספר שעות בשבוע, יש לי חשש גדול כי אני לא יודעת למה בדיוק לצפות, ויש לי חשש מעצמי, אם אני מתאימה לעבודה, אם התברכתי בתכונות שנדרשות כדאי באמת לתת ולעזור.
אני מרגישה בעיקר פחד, וגם פחד להתחייב ולעזוב באמצע, ובכך לפגוע יותר, לכן ביקשתי הכוונה ממי שיש לו נסיון, לאלו קשיים לצפות, ומה דורשת העבודה
-
התפוז_האורגני*
- הצטרפות: 01 אוגוסט 2009, 18:58
- דף אישי: הדף האישי של התפוז_האורגני*
לעבוד עם אוטיסטים
מה שפלונית כתבה לך נכון אבל באמת מפחיד מידי. בעיות אלימות קשות זה לא נפוץ כל כך. מנסיוני בעיות אלימות יש יותר אצל ילדים ומתבגרים מאשר אצל מבוגרים. לרב מבוגרים מאוזנים יותר תרופתית והורמונלית, ומכאן גם התנהגותית.
-
הקוסמת_מארץ_עוץ*
- הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
- דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*
לעבוד עם אוטיסטים
אני עבדתי כמדריכה עם אוטיסטים.
כעיקרון על הסקאלה יש את המיקרים הקלים יותר שמתלבשים לבד, אוכלים לבד, עצמאים.
אבל יש גם את אלו שצריך להלביש, לצחצח להם שיניים, לעזור במקלחת ובשירותים, לתפוס אותם חזק אם יש
להם התקף אלימות ועוד.
עבודה לא פשוטה בכלל המצריכה כוחות נפש והרבה אהבה בלב.
מצד שני - מאוד מתגמל ריגשית הרבה פעמים.
בהצלחה.
כעיקרון על הסקאלה יש את המיקרים הקלים יותר שמתלבשים לבד, אוכלים לבד, עצמאים.
אבל יש גם את אלו שצריך להלביש, לצחצח להם שיניים, לעזור במקלחת ובשירותים, לתפוס אותם חזק אם יש
להם התקף אלימות ועוד.
עבודה לא פשוטה בכלל המצריכה כוחות נפש והרבה אהבה בלב.
מצד שני - מאוד מתגמל ריגשית הרבה פעמים.
בהצלחה.
-
פלוני_אלמונית*
לעבוד עם אוטיסטים
מנסיוני בעיות אלימות קיימות גם אצל אוטיסטים מבוגרים איזון תרופתי זה משהו שמאוד קשה להגיע אליו בעיקר אצל אוטיסטים שלא מתקשרים הטיפול התרופתי אצלם הוא עניין של ניסוי ותהיה. אסתר זה נורא תלוי באיזו מסגרת את הולכת לעבוד ומה רמת האוכלוסיה?תגמול רגשי כמעט ולא קיים בגלל בעיות התקשורת שיש לאוטיסטים .זה כמובןעל רגל אחת
-
התפוז_האורגני*
- הצטרפות: 01 אוגוסט 2009, 18:58
- דף אישי: הדף האישי של התפוז_האורגני*
לעבוד עם אוטיסטים
ועדיין מבוגרים נוטים להיות יותר מאוזנים תרופתית והתנהגותית מצעירים ופחות אלימים בשל כך. זה לא אומר שאין מאוזנים ובלתי מאוזנים בשתי הקבוצות. אני קיבלתי תגמול רגשי בעיקר בעבודה עם צעירים, איתם נעשים נסיונות ל"שיפור" מצבם, ואילו אצל מבוגרים יותר לכיוון שימור.
אגב בעיות בתקשורת קונוונציונאלית עם אוטיסטים מולידים בעובד רגישות חדשה לניואנסים (או נטייה להדבקת משמעויות לעוויתות אקראיות) -בכל אופן. בחור שיוצר קשר עין ומפליק רבע חיוך לעבר המדריך שווה ערך לחיבוק ענק ושטף מחמאות וצ'ק שמן מבחינת התגמול הרגשי. הכל זה פרופורציה.
לדעתי אין בעייה להתחיל ולגלות אחרי חודש שזה לא בשבילך
אני עבדתי 3 שנים כמדריך בהוסטל
אגב בעיות בתקשורת קונוונציונאלית עם אוטיסטים מולידים בעובד רגישות חדשה לניואנסים (או נטייה להדבקת משמעויות לעוויתות אקראיות) -בכל אופן. בחור שיוצר קשר עין ומפליק רבע חיוך לעבר המדריך שווה ערך לחיבוק ענק ושטף מחמאות וצ'ק שמן מבחינת התגמול הרגשי. הכל זה פרופורציה.
לדעתי אין בעייה להתחיל ולגלות אחרי חודש שזה לא בשבילך
אני עבדתי 3 שנים כמדריך בהוסטל
-
שגית_פסקל*
- הצטרפות: 21 ספטמבר 2017, 03:23
לעבוד עם אוטיסטים
תוכניות התערבות מוקדמות - לתינוקות שמגלים הפרעה בהתפתחות הקשר.
מישהו מעוניין לספר חוויות, לשמוע? אני עוסקת בנושא וממש מחפשת את כל מי שגם כן עוסק בזה באזורנו,
אשמח להפרייה הדדית ושיתוף חוויות. יש מישהו?
מישהו מעוניין לספר חוויות, לשמוע? אני עוסקת בנושא וממש מחפשת את כל מי שגם כן עוסק בזה באזורנו,
אשמח להפרייה הדדית ושיתוף חוויות. יש מישהו?
-
פלוני_אלמונית*
לעבוד עם אוטיסטים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
אני בחית ריטה מחנכת לילדים עם צרכים מיוחדים עם תואר ממכללת גורדון כלכלך רוצה לעבוד עם ילדים אלה
אני בחית ריטה מחנכת לילדים עם צרכים מיוחדים עם תואר ממכללת גורדון כלכלך רוצה לעבוד עם ילדים אלה