לידה מוקדמת בבית

שרה_ק*
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

לידה מוקדמת בבית

שליחה על ידי שרה_ק* »

לידה מוקדמת צריכה להתרחש בבי"ח בכל אופן (כי הילוד צריך טיפול מיידי) כמה מוקדמת? לענייות דעתי, מהשבוע שהעובר יכול לנשום, אפשר ללדת בבית ואז ללכת לרופא להבדק. לא חייבים ללכת לבית החולים אם הכל בסדר. אם התינוק קטן מדי, אפשר לשאוב ולתת לו טיפות קולסטרום. ללכת על שיטת הקנגרו, לשאת את הפג ערום רק עם חיתול מתחת לחולצה של האמא.
מה יעשו בבית החולים - אינקובטור מחומם, זונדה עם מזון מלאותי לפגים, שבטוח הרבה פחות טוב מהקולסטרום.. וגם מלא חוטים מחוברים, לבדיקת לחץ דם, דפיקות לב וכל מיני. לדעתי פג שנמצא על האמא כל הזמן מתפתח יותר טוב מאשר להיות באינקובטור.
מובן שאם הפג לא מסוגל לאכול אפשר לראות את זה ואז ללכת לבית החולים לעזרה הנדרשת להזנתו.
וגם כן מובן שאם הפג עדיין לא מסוגל לנשום מעצמו, ויכול לשרוד רק עם מכונות החייאה, צריכים ללדת בבית החולים, אבל לנסות כמה שיותר מוקדם להוציא אותו משם, ועם לדרוש שהאמא תוכל לשאוב את הקולסטרום שלה, ושתוכל לגעת כמה שיותר בפג כדי לזרז את התפתחותו
שמיכת_טלאים*
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 14:42

לידה מוקדמת בבית

שליחה על ידי שמיכת_טלאים* »

לעניות דעתי, מהשבוע שהעובר יכול לנשום, אפשר ללדת בבית ואז ללכת לרופא להבדק. לא חייבים ללכת לבית החולים אם הכל בסדר. אם התינוק קטן מדי, אפשר לשאוב ולתת לו טיפות קולסטרום. ללכת על שיטת הקנגרו, לשאת את הפג ערום רק עם חיתול מתחת לחולצה של האמא.
לעניות דעתך indeed - ותגידי שמונים פעם ביום תודה שאין לך חצי מושג ירוק על מה את מדברת. אין לך שום גבולות? כלום? יש לך מושג בכלל מה זה פג? את באמת חושבת שבלידת פג מישהו יודע אם הוא ינשום בכוחות עצמו כשהוא ייצא מהרחם, או לא? חשבת פעם מה ההשפעה של 5, 10 או 15 דקות בלי חמצן על פג? מה זה אומר על איכות החיים העתידיים שלו?
מה יעשו בבית החולים - אינקובטור מחומם, זונדה עם מזון מלאותי לפגים, שבטוח הרבה פחות טוב מהקולסטרום.. וגם מלא חוטים מחוברים, לבדיקת לחץ דם, דפיקות לב וכל מיני
ודאי - כל מיני שיטות שהומצאו במיוחד לעינוי פגים. על האטות דופק שמעת? על הפסקות נשימה? על שפכי דם במוח? טרחת לברר מה מדיניות ההזנה של פגים? האם מעודדים אימהות לתת להם חלב שאוב? אין שום גבול לשנאת הרופאים ובתי-החולים שלך? אינקובטורים הם לא מכשירי עינויים, פגיות הן לא סניפים של האינקוויזיציה, ומי שנתקפה צירים מוקדמים תיטיב לעשות, לעצמה ולילדה, אם תטוס לבית החולים כמה שיותר מהר.
אני מבינה שלא תשקטי ולא תנוחי עד שמישהי תנסה ללדת פג בבית - וזו הסיבה היחידה שבכלל טרחתי להגיב לגיבוב השטויות חסר האחריות הזה. נראה לי שצריך לצרף להודעות מהסוג הזה את האזהרה Do not try this at home.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

לידה מוקדמת בבית

שליחה על ידי בשמת_א* »

לעניות דעתך indeed - ותגידי שמונים פעם ביום תודה שאין לך חצי מושג ירוק על מה את מדברת
אל תכעסי כל כך, שמיכת טלאים, יש משהו גם בדבריה של שרה.
ואני בטוחה שאת יודעת, שבמדינות עולם שלישי שבהן אין כל התנאים שיש לנו, שיטת הקנגורו היא באמת הדבר היחיד שיש להם, והעובדה היא שהיא הצילה ומצילה חיי פגים רבים מאוד. אני משוכנעת שאת מכירה את המאמרים המקצועיים.
ואם לא, אז יכול להיות שיש לי אחד מהם שקיבלתי סרוק, ואשמח לשלוח לך. חכי, אני אבדוק. כן:
מאת נילס ברגמן - כן, שבדי - Nils Bergman, M.D., MPH, ושם המאמר נקרא "טיפול קנגורו אמהי - שיקום הפרדיגמה המקורית לטיפול ביילודים ולהנקה". סליחה שלא היה לי כוח להעתיק את הכותרת באנגלית, אי אפשר היה לעשות copy . זה מאמר מ-2001.

אני אישית דיברתי עם אילנה שמש על השאלה: מתי אפשר ללדת פג בבית. כזכור, ריחפה עלי הסכנה של לידה מוקדמת, וממש ישבתי עם אילנה על התאריכים. היא אמרה שבמקרה שאלד מוקדם, אז משבוע 35+4 או 35+5 (אני לא זוכרת בדיוק אז אל תתפסו אותי במלה, אולי זה היה 35+6) היא כבר תסכים ליילד אותי, אבל היא אמרה במפורש שבכל מקרה של לידה עד 36+6 (את הבכורה שלי ילדתי ב-36+6, לידה רגילה ולא פגית) אנחנו ניסע מייד אחרי הלידה לבית החולים, כי גם אם התינוק נולד ללא בעיות נשימה ובמשקל לא רע, עדיין עלול להתפתח משהו תוך חצי שעה, וחייבים להגיע לבית החולים תוך חצי שעה. המטרה בלידת בית במקרה גבולי כזה היתה שלפחות תהיה לידה רכה. אני גרה במרחק קצר מבית חולים, והיתה גם אפשרות ללדת אצל אילנה, שנמצאת גם היא במרחק נסיעה קצר משני בתי חולים. אלה היו שיקולים רלבנטיים.

אני מאמינה שלשרה יש גם הכלים להצליח במה שהיא כותבת. ואני לא יכולה לדמיין לי אחת שרק תקרא את דבריה של שרה, ובלי שום ידיעה משל עצמה, תיכף תקבל את זה והיא בדיוק תלד פג ותעשה את זה בבית (-; אז לא צריך לכעוס כל כך. יש מקום גם לעצותיה הקיצוניות של שרה, וכל יולדת תעשה את השיקולים שלה. מקסימום, שרה נותנת רעיונות למי שמתאים לה גם להקשיב להם וגם לחקור ולבדוק את העניין בעצמה.

ולגבי הנשימה, למיילדת בית מוסמכת יש גם ערכת הנשמה או איך שקוראים לזה. היא מנשימה בדיוק כמו בבית החולים - אבל מובן שזה לא משהו לאורך זמן, אלא צריך להתפנות לבית החולים. לכן, אם הפג אינו יכול לנשום בכוחות עצמו בהחלט אי אפשר לעשות את מה ששרה מציעה. אבל איך שאני קראתי אותה - היא התנתה את עצתה בדיוק בסוגיה, אם הפג יכול לנשום בכוחות עצמו או לא.
שרה_ק*
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

לידה מוקדמת בבית

שליחה על ידי שרה_ק* »

לעניות דעתך indeed - ותגידי שמונים פעם ביום תודה שאין לך חצי מושג ירוק על מה את מדברת. אין לך שום גבולות? כלום? יש לך מושג בכלל מה זה פג? את באמת חושבת שבלידת פג מישהו יודע אם הוא ינשום בכוחות עצמו כשהוא ייצא מהרחם, או לא? חשבת פעם מה ההשפעה של 5, 10 או 15 דקות בלי חמצן על פג? מה זה אומר על איכות החיים העתידיים שלו?
אל תתפסי אותי במילה שלי. אם חס וחלילה היו מתחילים צירים נגיד בשבוע השלושים, הייתי מבררת אם זה זמן שפג יכול לנשום. אם זה מדי מוקדם, אז בשביל זה ברוך השם יש בתי חולים. אם קראת בסיפור הלידה שלי, התחילו לי צירים בשבוע ה34 ששקלתי ברצינות ללכת לבית החולים כי לא הייתי בטוחה שפג בן 34 שבועות יכול לנשום בכוחות עצמו, והעדפתי ללכת על בטוח. ברוך השם שהצירים הפסיקו תוך עשרים דקות וכך לא הייתי צריכה ללכת לבית החולים.
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”