להסביר פנים באופן טבעי

ארני_ש*
הצטרפות: 21 ספטמבר 2003, 07:18
דף אישי: הדף האישי של ארני_ש*

להסביר פנים באופן טבעי

שליחה על ידי ארני_ש* »

לפעמים אני קוראת באתר על אמהות שבאו למפגש ראשון ויצאו מאוכזבות, ואת תגובות האמהות הותיקות מאותו המפגש.
אני אפילו לא כל כך זוכרת מה הן עונות, אבל לי זה נשמע תמיד נכון. האמת שאני לא כל כך מתעכבת על כך, כי אני לא בחינוך ביתי ולא מזוהה עם חינוך ביתי, מבין כל הדברים ש'באופן טבעי ' stand for,
למרות שאני מזוהה עם אספקטים אחרים של הקהילה באופן כללי.
אני עוד אציין, שכשאני התחלתי לבוא למפגשים בחודש מרץ לא התאכזבתי. נהפוך הוא, אולי תודות להדס ומשפחתה ולעוד חברות קבוצה .(תודה)
ובכל זאת ...

במפגש שהיה אתמול נכחו שלוש משפחות חדשות, השוקלות חינוך ביתי. אני לא יודעת איך נשים אחרות התרשמו, אבל אני שופטת את עצמי ודי בחומרה, שלמרות ששוחחתי קצרות עם ה'חדשים' (אחת מהם באה דרכי) לא ממש נתתי פתח לשאלות או להכרות מקיפה יותר. הייתי עסוקה בענייני. בהחלט יצאתי עם הרגשה של אנטיפטיות .

אני די כועסת על עצמי, שלא ניגשתי והצעתי את מספר הטלפון שלי, או הזמנתי, או שאלתי אם רוצים איזו אינפורמציה, אם ירצו לשאול שאלות וכו...
זה לא דורש יותר מדקה של תשומת לב. לאדם החדש שמגיע, זה עושה את כל ההבדל. הרי מחר הוא יחזור לגן, יגיד לגננת שהוא לא מרוצה מכך וכך, ויקבל את כל ההתייחסות (אם כי לא בטוח שמשהו בגן ישתנה, אבל בתחושה שלו - הקשיבו לו, הוא קיבל מענה)

למה אני מעלה את הבעיה הזו עכשיו ?
כי דיברתי עם חברתי, שלא יצאה בהרגשה שהיא רוצה להפגש עם הקבוצה שוב.
או כי אני מתחילה להרגיש יותר שייכת ופחות חדשה בעצמי .

היות שנראה לי שזו בעיה שקורת בכל הקבוצות בארץ, אני מעלה פה את השאלה. למה אנחנו כאלה אנטיפטיים? מה זה ייקח מאיתנו לתת דקה של תחושת שייכות או מענה? או לפתוח דלת למתלבטים?
אל תפנו אותי לדף אמץ חולם, כי מי שבא ללישכתנו לא ניגש למזכירה שתפנה אותו למאמץ או לועדת הקליטה. כולנו ועדת קליטה. או שאולי צריך למנות מכל קבוצה נציג ?!

למה יש לי הרגשה שהם לא יבואו שוב?!
ענת_גיגר*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*

להסביר פנים באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_גיגר* »

ארני, ראשית אני מוקירה את רגש האחריות שלך כלפי אנשים חדשים שמגיעים. אני מאמינה שפתיחת הלב לאדם חדש שמגיע, זו מתנה לכולם: למצטרף, לותיק, ולקבוצה בכלל.
צר לי על אכזבתה של החברה שלך. לא קל להגיע למפגש כל כך גדול והמוני, ועוד ביום כל כך חם ולגלות שבתכלס כל אחד עסוק בענייניו.
אני מוכנה לקחת אחריות על עצמי ולהשתדל יותר בפעמים הבאות. הנה, אוטוטו פארק הירדן, הזדמנות מצוינת!
ובנוסף, יש לי אמפטיה כלפי עצמי וכלפי שאר הנפגשות. הייתי רוצה להיות מסבירת פנים תמידתמידתמיד ולהתחבר לאנשים חדשים. לא תמיד יוצא . לפעמים זה קורה כי כל תשומת הלב שלי מושקעת בקטנטנים שלי, ואני מסוגלת למינימום תקשורת עם הזולת. אני כותבת את זה, כי השם שבחרת לתת לדף קצת צורם לי. קהילה אנטיפתית זה כבר תמיד, וזה כבר כולם. אני לא חושבת שזה נכון. שתינו השתלבנו, בחרנו להשתלב בקבוצה הזאת, ולהיות חלק ממנה. אני בטוחה שלא היינו עושות זאת אם היא הייתה אנטיפתית. אגב, אני חושבת שיש פה באתר דפים נוספים שעוסקים בחוויה דומה, אבל לא זוכרת את שמם. אולי משהו כמו אי השתלבות במפגשי חינוך ביתי.
אני לא יודעת אם כל החדשים הרגישו כמו חברתך. אני מקווה שלא. אם הם קוראים, שיתנו לנו עוד צ'אנס.
אין לי את הטלפון של האבא שהגיע (בכוונה לא כותבת שם, אבל היה רק אבא אחד), אז אם אתה קורא, צור קשר!
ארני_ש*

להסביר פנים באופן טבעי

שליחה על ידי ארני_ש* »

מקבלת את הצרימה , אני מנסה להחליף את השם ולא הולך לי בעריכה , אני לא מייחסת לאף אחד כוונה רעה , גם לא לעצמי , אבל בהחלט להבא אשתדל יותר .
אם מישהו יודע לערוך את שם הדף אנא החליפו את שמו למשהו צורם פחות אולי :להסביר פנים באופן טבעי ,
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

להסביר פנים באופן טבעי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ארנית, ברוך שובך (יונים) לאתר.
יערתך.
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

להסביר פנים באופן טבעי

שליחה על ידי סיגל_ב* »

ארני, ראי ביתי:קהילה השתייכות ואינטימיות. בכלל נראה לי שכדאי להעביר את הדף שלך לקבוצת הצ'יק צ'ק של החינוך ביתי, לא?
ארני_ש*

להסביר פנים באופן טבעי

שליחה על ידי ארני_ש* »

תודה , אראה ,לא יודעת מהי קבוצת הציק ח'ק של החינוך הביתי , אבל אם הוא לא מעורר דיון פורה מצידי הוא למחיקה .
סיגל_ב*

להסביר פנים באופן טבעי

שליחה על ידי סיגל_ב* »

ארני,
ראי ביתי:דף פתיחה, ביתי:מה חדש מחודש.
פשוט העבירו את כל נושאי החינוך ביתי לקבוצת צ'יק צ'ק נפרדת עם מה חדש נפרד והכל.

אני חושבת שהדיון הזה בהחלט במקום, אפשר להעביר אותו לדף ביתי:קהילה השתייכות ואינטימיות אם זה בסדר מבחינתך. נראה לי שזה מתאים לשם. מה דעתך?
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

להסביר פנים באופן טבעי

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

נראה לי שבמפגשים גדולים (כדוגמת ההוא של יום חמישי שנעדרנו ממנו) קשה באמת לתת תשומת לב כנה ומלאה למישהו, ומכאן, גם לחדשים.

אני חושבת שבתור מישהי שהיתה חדשה והשתלבה לה בהדרגה, מפגש יותר קטן ומצומצם נותן הרבה יותר הזדמנות וסיכוי.
אני הייתי שמחה לפגוש אמהות בתחילת הדרך או בשלב המחשבות (שרק אמש עוד היינו בו) ולתת מעצמי ובכלל, אבל זה כמובן יבוא אחרי שאצליח להחליף מילה או שתיים, כלומר: שהילדים יהיו עסוקים ומאפשרים.

אני מאמינה שהדבר לא נובע מאנטיפטיות, אלא בעיקר מחוסר פניוּת ואולי לפעמים לפעמים גם קצת מחוסר מודעות.

ולחברתך המתחדשת, הציעי באמת להצטרף אלינו למפגשון קטן או תני טלפונים של מי שמוכנה. את יכולה לתת את שלנו בשמחה {@
סיגל_ב*

להסביר פנים באופן טבעי

שליחה על ידי סיגל_ב* »

ארני,
שכחתי את הקישור הזה, שמסביר הכל: קבוצה עצמאית למדור חינוך ביתי.
ארני_ש*

להסביר פנים באופן טבעי

שליחה על ידי ארני_ש* »

תודה כמה חומר קריאה , אעבור על כל הקישורים אחד לאחד.
שליחת תגובה

חזור אל “הקהילה - בוירטואליה ובמציאות”