ירקות וגזים

גברת_שוש*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2007, 20:18

ירקות וגזים

שליחה על ידי גברת_שוש* »

שלום לכולם,

חיפשתי חיפשתי ולא מצאתי דף העוסק בקשר שבין אכילת ירקות לגזים. אם מישהו מכיר דף העוסק בנושא אשמח להעביר את הודעתי לשם...

לאחרונה הגברתי את כמות הירקות והפירות שאני אוכלת. בד בבד הבחנתי בכך שהעיכול, בניגוד למה שחשבתי, לא משהו... כלומר גזים, תחושת נפיחות ואי שקט. יש למישהו עצות/חוויות/הסברים לחלוק בנוגע לזה?
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

ירקות וגזים

שליחה על ידי אילה_א* »

כן חלק מההתנקות של מערכת העיכול קשור ביותר גזים
מעבר לזה יש ירקות שגורמים ליותר גזים ואולי כדאי להפחית באכילתם
אולם אולי כמו בקטניות ככל שאוכלים יותר הגוף לומד יותר לעכל אותם - שאלה מעניינת
גברת_שוש*

ירקות וגזים

שליחה על ידי גברת_שוש* »

תודה אילה על התגובה הזריזה.

אני לא יודעת אם מדובר בהתנקות כי רק הגדלתי את הכמות (והורדתי בשר חוץ מדגים מהתפריט). חוץ מזה אני עדיין אוכלת מוצרי חלב ואוכל מאוד מגוון בכלל, וגם קצת זבל מדי פעם...

אני נזכרת עכשיו בספר שרפרפתי בו פעם, בו נטען שהכי בריא לאדם לאכול עד הצהריים רק ירקות ופירות, ובכלל להפחית באכילת אוכל מעובד. המחבר הוסיף הערה שדי הצחיקה אותי: בנימה מתנצלת ממש הוא הסביר ששינוי כזה בתפריט יכול לגרום לגזים ושכדאי להיות מוכנים לזה.

נכון שירקות מסויימים (כמו ברוקולי וכרישה) גורמים לזה יותר מאחרים. אבל מה אפשר לעשות? אולי יש דרך למנוע או להפחית את התופעה הלא נעימה הזאת...? התחושה שלי היא לא ממש של התנקות, יותר של נפיחות (אפשר לקרוא בשורוק או בחולם, לפי הצורך...)
גברת_שוש*

ירקות וגזים

שליחה על ידי גברת_שוש* »

אולי with passion יידע לענות לי...?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

ירקות וגזים

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אני נזכרת עכשיו בספר שרפרפתי בו פעם, בו נטען שהכי בריא לאדם לאכול עד הצהריים רק ירקות ופירות, ובכלל להפחית באכילת אוכל מעובד. המחבר הוסיף הערה שדי הצחיקה אותי: בנימה מתנצלת ממש הוא הסביר ששינוי כזה בתפריט יכול לגרום לגזים ושכדאי להיות מוכנים לזה.
אולי "רזה לתמיד" ? (הקשור איכשהו לתפיסה התזונתית הקרויה Neanderthin ).

נכון שירקות מסויימים (כמו ברוקולי וכרישה) גורמים לזה יותר מאחרים. אבל מה אפשר לעשות? אולי יש דרך למנוע או להפחית את התופעה הלא נעימה הזאת...?
מן הסתם את אוכלת גם את גזעי הברוקולי? אולי לקלף אותם היטב קודם.
בכל אופן, לא חייבים לאכול מה שעושה לך כבד וקשה. יש, תודה לאל, מבחר עצום של פירות וירקות. אם זה באמת קשור להתרגלות של הגוף, רפדי את הדרך לברוקולי בהמון מלפפונים וגזרים :-)
גברת_שוש*

ירקות וגזים

שליחה על ידי גברת_שוש* »

אולי "רזה לתמיד" ?

לא חושבת, זה היה ספר גדול כזה וצבעוני... לא חושבת שאצליח להיזכר בכותרת, זה היה לפני כמה שנים.

לקלף גזעי ברוקולי? את מתכוונת להוריד מהם את השכבה העליונה? כי אני לא רואה שיש שם משהו לקלף... אני אנסה, תודה.

בכל אופן, לא חייבים לאכול מה שעושה לך כבד וקשה
אבל אני אוהבת ברוקולי וכרישה! :-)
אני אנסה גם לשלב ירקות אחרים (פחות גזיים) כמו שהצעת, תודה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

ירקות וגזים

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

את מתכוונת להוריד מהם את השכבה העליונה? כי אני לא רואה שיש שם משהו לקלף...
בהחלט! יש שם קליפה קשה וסיבית. התוך רך וקל יותר. אם את עושה חתך רוחב, תראי את זה בבירור (ציפוי קליפה).
גברת_שוש*

ירקות וגזים

שליחה על ידי גברת_שוש* »

הממממ... כבר מחר אני מתכוונת לחקור את העניין, מתכננת להכין פירה ברוקולי.

תודה קרוטונית:-) אני תמיד נהנית לקרוא אותך, אגב.
with_passion*
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

ירקות וגזים

שליחה על ידי with_passion* »

אהלן - נשמע לי כמו חומציות נמוכה בקיבה. בשביל שיפור מידי - לשתות רבע כוס חומץ תפוחים אורגני ונא רבע שעה לפני הארוחה. ובטווח הארוך - לעבוד על חומציות בריאה על ידי תזונא עשירה בעלים ירוקים ודלה במזונות מעובדים מבושלים ומסוכרים...
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

ירקות וגזים

שליחה על ידי אילה_א* »

סורי אופק אמנם הזמנתי אותך לכאן אבל לפי מיטב ידיעתי חומץ תפוחים הוא חומר כל כך חזק שהוא ממש ממוסס את השניים ואסור להכניסו לפה
סוסת_פרא*
הצטרפות: 29 ספטמבר 2007, 21:16
דף אישי: הדף האישי של סוסת_פרא*

ירקות וגזים

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

בספר 'רזה לתמיד' באמת כתוב שעדיף לאכול רק פירות עד הצהריים, כי זהו זמן הניקוי של הגוף ופירות עוזרים לניקוי.

ירקות לעומת זאת, מומלצים בשאר היום בתוספת למאכלים אחרים, ולא ביחד עם הפירות.

לפי השיטה הזו שנקראת שיטת 'ההיגיינה הטבעית' יש 2 התייחסויות עיקריות לפירות:
  1. בבוקר עדיף רק פירות ולא אוכל אחר.
  2. בשאר היום, בכלל לא רצוי לאכול פירות ביחד או לאחר אוכל אחר. פירות זה רק על קיבה ריקה !!!
הסיבה לכך שפירות רק על קיבה ריקה - כי זמן עיכולם מועט מאוד ביחס לשאר האוכל, וכיוון שהם מכילים סוכר - בגלל הסוכר הם מתסיסים את שאר האוכל ומעכבים את עיכולו של האוכל, וגם בגלל הצירוף שלהם לאוכל אחר - זמן העיכול של הפירות מתעכב מאוד (במקום שיתעכלו תוך חצי שעה-שעה לוקח להם כמה שעות). בקיצור, במקום עיכול תקין של האוכל נוצרת תסיסה ממושכת בקיבה.

זו יכולה להיות סיבה טובה מאוד לגזים.

וזה כמובן סותר את ההרגל בתרבותנו לאכול פירות כקינוח. פירות לפי שיטה זו ממש לא בריאים כקינוח.

כך שגם אם את אוכלת הרבה פירות וירקות, אבל מערבבת פירות עם אוכל אחר, מאוד יכול להיות שזה מה שגורם לך גזים.

אני הייתי מציעה לך באמת לנסות איזו תקופה לא לאכול פירות יחד עם אוכל אחר. ואם תרצי פירות אז רק בבוקר על קיבה ריקה (במשך היום הקיבה בד"כ לא ריקה, כי לאוכל בד"כ לוקח הרבה יותר זמן להתעכל ממה שנדמה לנו - לדעתי לפחות 6 שעות, ואצלי למשל זה 8-10 שעות).

לפי שיטה זו עדיף בכל מקרה עד הצהריים לאכול רק פירות. אבל אם את רוצה לאכול אוכל אחר עוד קודם לצהריים, אז לפחות לחכות לאחר הפירות איזה שעה, שעה וחצי, ואז לאכול.

בהצלחה. {@
סוסת_פרא*
הצטרפות: 29 ספטמבר 2007, 21:16
דף אישי: הדף האישי של סוסת_פרא*

ירקות וגזים

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

אני, דרך אגב מתרגלת את השיטה הזו כבר המון שנים (לא את כל השיטה של הפרדת המזונות, אלא רק הפרדת פירות מאוכל אחר), ומרגישה עם זה ממש טוב.
פירות על הבוקר זה מאוד מרענן, ומרגיש כ"כ נכון. אני כבר ממש לא מסוגלת לפתוח את הבוקר עם אוכל אחר.

החלק היותר חשוב אפילו: אני כמעט אף פעם לא אוכלת פירות לאחר ארוחה, ואם קרה והתפתיתי - בדרך כלל הרגשתי את זה ממש טוב (סמטוכה בקיבה :-P).

אני לא אומרת שזו הסיבה היחידה לגזים. אבל נראה לי שזה מאוד מאוד משפיע.
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

ירקות וגזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מחזק את הטענה של סוסת פרא
עדיף לאכול פירות על בטן ריקה (כמה שעות אחרי ארוחה כבדה, או על הבוקר) ולא לצרף אליהם כלום, או לחלופין לצרף אליהם רק ירקות עליים (עלים ירוקים), עדיף בסיסיים (לא חומציים).
ירקות בצירוף לא נכון זה מתכון בטוח ומדוייק לעיכול עצל וגזים.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

ירקות וגזים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

גם אצלי (ואצל המשפחה) ירקות גם מעוררים גזים במערכת העיכול. על קיבה מלאה או ריקה. זה לא קשור לניקוי כי אנחנו לא חיים רק על ירקות. אגב, גם קטניות, פירות וחטיפים יוצרים אותה ריאקציה. זה נכון שככל שאוכלים קטניות (מאותו סוג?) הגזים נעלמים?!
לא כולם יכולים לאכול פירות על קיבה ריקה, או בבוקר. יש פיתרון אחר?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

ירקות וגזים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני שומעת הרבה על צירוף לא נכון של ירקות או פירות... מה זה אומר? אילו שילובים הם לא נכונים?
ציל_צול*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

ירקות וגזים

שליחה על ידי ציל_צול* »

אילו שילובים הם לא נכונים?
אלו שגורמים לך להרגיש לא טוב.
אל תאמיני לכל דבר אחר, שמתאר בסך הכל את החוויה של אנשים אחרים או את החוויה שהם חושבים שיש לכלל, או לרבים.
הרבה אנשים נזהרים מכל מיני צירופים שונים ומשונים כי הם שמעו ש... או קראו ש...
חבל.
לפעמים צירוף לא מוצלח למישהו לא בגלל הירק או הפרי אלא בגלל ריסוסים או בישול או שזה נא או מה שזה לא יהיה.
מיכאלה*
הצטרפות: 13 פברואר 2003, 21:29

ירקות וגזים

שליחה על ידי מיכאלה* »

בטיול בהודו התזונה שלי התבססה בעיקר על פירות (מתקלפים) בבוקר, אורז, קטניות וכל הסאמוסות והצ׳אפטי שבסביבה. בלי חלב בכלל (למעט פאניר- הגבינה המקומית וצ׳אי.) בלי ירקות טריים בכלל!! כל תופעת הגזים נעלמה לחלוטין ב״ה. יכול להיות שירקות טריים ובעיקר עלים ירוקים כ״כ מעצבנים ומקשים על מערכת העיכול? בארץ אני אוכלת בעיקר ירקות טריים.. תודה
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”