טיפול תזונתי ברגישויות

תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

טיפול תזונתי ברגישויות

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

בשמת, אנא קיראי את הספר GOOD CALORIES, BAD CALORIES - אני מתה לדעת מה את חושבת עליו, בתור מישהי שטובה בניתוח ביקורתי... אני גם חושבת שתיהני :-) .
ולגבי בנך - האם הוא אוכל פירות וירקות צבעוניים?
קיטוזיס זה משהו שאפשר לבדוק די בקלות - יש סטריפים (כמו של חולי סכרת) שבעזרתם בודקים שתן, ואם הצבע המתקבל חזק במיוחד יש קיטוזיס. לעניות דעתי אפשר להשיג כאלה בבתי מרקחת וחנויות שמוכרות תוספים.
תמי_גלילי*

טיפול תזונתי ברגישויות

בשמת, סליחה על העיכוב בתגובה, כבר כמעט שבועיים שאנחנו חולים בסבב בשפעת אלימה במיוחד, וזה עדיין לא נגמר (הבנתי שגם את חולה. החלמה מהירה ושלמה!).
הראש שלי עדיין מלא נזלת, אז רק כמה נקודות בינתיים:
אם הוא אוכל הרבה תפוחי אדמה, אני לא חושבת שהוא מגיע לקיטוזיס. בתפוחי אדמה יש הרבה מאוד פחמימות.

הרגישויות והאלרגיות מזכירות לי מאוד את יותם, אז יש לי מסר אופטימי: השבוע הוא בן שמונה, ומבחינת האלרגיות והרגישויות המצב טוב לאין ערוך ממה שהיה כשהוא היה בן שש. כבר מזמן לא עשינו לו בדיקות, אבל די ברור שהוא הרבה הרבה פחות רגיש ממה שהיה. אני לא צריכה לספר לך איזו הקלה עצומה זו מבחינתנו.

מה קרה? יש כמה אפשרויות:
שהוא "גדל מזה" - למשל, שהכבד שלו היום מסוגל יותר לעבד רעלים.
שהקילציה שעשינו לו עזרה. ראינו שיפור מיידי אחרי קילציה, וזה שיפור שהתמיד.
שאחד הדברים האחרים שעשינו עזר.
???? לכי תדעי ????

הצעות שאני יכולה לחשוב עליהן:
דייאטת רוטציה. מסובכת, מעצבנת, דורשת המון השקעה ותיכנון, אבל לפחות אצלנו היא עבדה בצורה ניתנת-למדידה (בדקנו אלרגיות לפני ואחרי). היתרון הגדול של דייאטת רוטציה הוא שהיא מאפשרת לאכול גם דברים שאלרגיים אליהם במידה קלה עד מתונה. כתבת שהוא צריך גיוון, אז זה דווקא יכול להתאים לו. ייתכן אפילו שהרצון שלו לגוון ולא לאכול אותו דבר יום אחרי יום מעיד על צורך אמיתי של הגוף, כי ככה בדיוק דייאטת רוטציה עובדת. כל עוד אוכלים את האלרגן פעם בארבעה ימים או יותר (תלוי לפי איזו גירסה), אין תגובה אלרגית. אז אולי הילד "מסדר לעצמו" דייאטת רוטציה ספונטנית...

בדיקות לא שיגרתיות כמו בדיקת מתכות, פאנל מלא למעיים, וכו'. שולחים את הבדיקות לארה"ב והן יקרות מאוד, אבל הן יכולות לגלות לך דברים חדשים ולהתוות כיווני טיפול. אני ממליצה כרגיל על חיה לוטנר או רוני אנטן שעובדת עם ד"ר ברגר. יש גם רופא חדש בארץ שעלה לארץ לא מזמן ומטפל בגישה הזו אבל אותו אני לא מכירה עדיין.

עוד משהו שחשבתי עליו באיחור (חושבת לאט, מה לעשות): לפעמים אם יש מעי דליף (מה שבדיקות מעיים כמו אלה שהמלצתי עליהן יכולות לגלות לפעמים), התוצאה יכולה להיראות כמו אלרגיות פחות או יותר לכל דבר, ואלרגיות חדשות לבקרים. אולי יש לו מעי דליף? במקרה כזה, כדאי לנסות SCD שזו דייאטה די דומה לתזונת אומגה, NEANDERTHIN וכו', רק שם הדגש הוא לא על הימנעות מפחמימות אלא על הימנעות מעמילנים. עוד דייאטה לא קלה, אבל לגביה יש בארץ תמיכה - יש אגודה שמתמחה בעניין ונותנת הדרכות, שיעורי בישול, קבוצות תמיכה וכו'.

(אפשר גם לעשות דייאטת רוטציה + SCD ביחד, אם כי זה כמובן לא קל).

רק בריאות.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

טיפול תזונתי ברגישויות

שליחה על ידי בשמת_א* »

הימנעות מעמילנים
תודה רבה תמי! איזו השקעה! מה זה למשל עמילנים, בעצם? לא תפוחי אדמה בראש ובראשונה?
תמי_גלילי*

טיפול תזונתי ברגישויות

עמילנים הם סוג ספציפי של פחמימות מורכבות שנמצא בדגנים, ירקות שורש עמילניים כמו תפוחי אדמה ובטטה, וקטניות (גם כאשר מנביטים).
בעצם, הרבה דייאטות שעובדות בנויות על הימנעות או הפחתה מאסיבית בעמילנים. NEANDERTHIN למשל טוען שרובנו בכלל לא בנויים לאכול אותם.

הנה קישור ל מאמר שלי על דייאטת SCD (לא להיבהל מהאורך, רובו הוא רשימה של מותר/אסור) , שבו מוסבר באופן כללי הרציונל שמאחורי הדייאטה.
אני ממליצה מאוד על הספר של איליין גוטשייל "לצאת ממעגל הקסמים", וכדאי לך לדעתי גם ליצור קשר עם אגודת depart]עזרה ומזור id[/po]=28316 . יש להם ניסיון מצטבר עם די הרבה אנשים ואני מאמינה שהתמיכה שלהם יכולה לעזור מאוד, כיוון שהדייאטה לא קלה ולא פשוטה, בעיקר בהתחלה.

מאמר שלי על דייאטת רוטציה
(יש שם גם מאמר על GFCF אם זה מעניין אותך).
תמי_גלילי*

טיפול תזונתי ברגישויות

אופס, שכחתי עוד משהו - אנזימים. אם יש בעיה של מעי דליף, לפעמים נטילת אנזימים מבית טוב יכולה להקל ואפילו להחליף את דייאטת SCD.
אני ממליצה על האנזימים של יוסטון או קירקמן.
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”