טיפול בכאב כרוני אצל קשישים

פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שלום,
הסבתא היקרה שלי סובלת מכאבים חזקים בכל הגוף (שינויים ניווניים של הגיל, דלקות פרקים, שברים בחוליות כתוצאה מאוסטופורוזיס). הכדורים היחידים שמקלים עליה את הכאב הם הללו המשתייכים למשפחת נוגדי הדלקות (דהיינו וולטרן וכו'). הבעיה היא שהכדורים הללו לא מומלצים באופן עקרוני לגיל המבוגר (עלולים להזיק לכליות, ולגרום לדיומומים במערכת העיכול), יש לה רקע בדימום מסיבי ממערכת העיכול - אז היא לא יכולה לנטול אותם.
ניסינו הרבה מאוד סוגים אחרים של כדורים. הנרקוטים גורמים לה לבלבול. המטשטשים (טראמדקס, אופטלגין) גורמים לסחרחורות איומות וכאב ראש), מדבקות למיניהן להדבקה על מקום הכאב - לא יעילות כלל.

הבעיה היא שבאמת בגיל הזה תופעות הלוואי היסטריות וזה מטריף לראות אותה, מעבר לסבל ממחלות שונות, גם סובלת בטרוף מכאבים (באמצע הלילה, ביום, בהליכה, כמעט בכל תנועה או מגע). לגבי טיפולים מחוץ לבית,הסבתא היקרה שלי לא ממש מסוגלת ללכת לטיפול מחוץ לבית (מוגבלות בניידות) אלא אם מדובר על משהו חד פעמי. מעבר לכך, מנסיוני בדיקור וכו' לעיתים הריאקציות קיצוניות ולא טובות. בהתחשב בכך שמדובר באישה מבוגרת, אני חוששת ממישהו שהוא לא באמת מנוסה בתחום הגיל המבוגר על מנת למנוע נזקים (יתר לחץ דם וכו').

מטריף אותי שבעידן הנוכחי האישה המדהימה ובעלת כח הסבל האדיר (שהוכיח עצמו כל השנים) צריכה מכל כך הרבה כאב במשך תקופה ארוכה. אם למישהו ידע בעניין, ניסיון לגבי תרופות שכן עוזרות ושאינן נחשבות מסוכנות (בעיקר בנוגע למערכתה עיכול ודימומים שזה הסיכון המרכזי ברוב משפחת התרופות המטפלות בכאב) או אם יש למישהו ניסיון עם מטפלים אלטרנטיביים מאזור המרכז שמגיעים לבית. ובאותה הזדמנות - אני רוצה ללכת להתייעץ עם רופא גריאטר או פנימאי או מומחה לכאב טוב - אז אם יש המלצה גם לזה - אני אודה. בכלל כל דבר שיוכל לקדם את הטיפול בזה.

דבר נוסף, הסבתא סובלת מחרדות לפעמים (בתדירות גבוהה). שוב, גם פה אני חוששת משימוש בתכשירים אלטרנטיביים שיכולות להיות להם ריאקציות מזיקות בגילאים הללו (בייחוד לאדם עם רגישות וסיכון במערכת העיכול). אם יש בכל זאת, מניסיו,ן משהו בטוח שיכול להקל על החרדות אשמח לשמוע.
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

אני יכולה להמליץ לכן לבדוק את השירות של מרפאת כאב באיכילוב.

אני לא יודעת אם זה יעזור.מה שבדרך כלל עושים עם אנשים שסובלים מכאב כרוני זה 'לנסות עליהם ' כל מני תרופות, עד שמגיעים לתרופה הנכונה ולמינון הנכון.
איזה תרופות נרקוטיות היא קיבלה ? מורפין /דיורגסיק?-תרופות נרקוטיות טהורות, לעומת האלגוליזין .פחות יוצרות תופעות לוואי.

לי יש הרגשה שאם יש לה התנגדות כל כך גדולה לתרופות בדמות התופעות לוואי, כדאי לפנות לטיפול אלטרנטיבי.
מגע - זה המפתח לחום, לרכות, לשלווה.
כולם רוצים להיות מחובקים.ילד רוצה שאבא ואמא יחבקו, בגיל הבגרות -שיהיה אהוב/ה ,ובזיקנה ...מי אז? , לפעמים מתאלמנים, החברים בקושי נפגשים, התרבות שלנו שמרחיקה אותם מהילדים והתינוקות.

לא יודעת מה המצב עם סבתא שלך, מבחינה חברתית, צריך לבחון את זה.

אני חושבת שכן יש מצב לטיפולי ריקי,
לאוסטיאופטיה,
לצמחי מרפא,או נטורופטיה, אולי שינוי תזונתי קטן יעזור לה.
לעוצמת הרכות,דיקור
למצוא מטפל שיהיה מוכן לבוא אליה , להיות מוכנים לשלם על הזמן והוצאות הנסיעה.
לבעל חיים שהיא תוכל ללטף , (יש מחקרים בנושא), לי נראה הרבה יותר אמיתי והגיוני -נכד .

הרבה פעמים כאב הוא סימן לאשמה שמיסרת את האדם.
זה מה שמערכת הבריאות לא מסוגלת לו בשום פנים ואופן- להקשיב לסובל, להקדיש לו את הזמן בשביל להכיר אותו היטב, לתת לו מקום לפתוח את הלב, לאפשר לו לספר את סיפור חיו, לבכות על האסונות , להתמודד עם ההוצאה של כל השלדים מהארון,זו האשמה , לתת לזה זוית ראיה אמפטית ולתמוך.מי יכול ,לדעתך?

עבדתי בסיעוד 8 שנים(ועוד בהוספיס) ואני חוששת שהייתי די שבעת רצון מהמומחיות שלי בהשקטת הצעקות.
היום זה נראה לי כמו הקצה של הקרחון , למצוא איזה חומר ומינון, זה עיסוק שולי , שבטעות ובדחיפה גדולה מחברות התרופות המבוססות היטב, נהיה לעיקר.

העיקר הוא האדם , המשפחה , המגע והאמפטיה.
אבאשל_הבשל*
הצטרפות: 06 דצמבר 2006, 21:05
דף אישי: הדף האישי של אבאשל_הבשל*

שליחה על ידי אבאשל_הבשל* »

אני יכול להמליץ על פתרון שעובד,מומלץ, טבעי, אפשרי לגידול עצמי, פשוט ולא חוקי.
כוס חליטה של מריחואנה כל פעם שיש מיחושים וכאבים.
מקל ומאפשר תפקוד מלא.
כל רופא ימליץ לך על זה בשקט בשקט כדי שאף אחד לא ישמע.
http://www.google.co.il/search?hl=en&q= ... erly+pains
יש המון מאמרים בנושא
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לאבאשל
השאלה אם אין למריחואנה גם תופעות לוואי. היא לא אישה בריאה בדר"כ, אלא כאמור יש לה מס' בעיות ואני חוששת מריאקציות.

לאילה
באמת שקלתי ללכת למרפאת כאב של איכילוב. לגבי מה ששאלת על הנרקוטיקה, אני הבנתי שאם היא ניסתה אוקסיקונטין 10 - שזה נרקוטיקה קלה יחסית - והיו לה תופעות לוואי של בלבול אז פוסלים לחלוטין את נושא הנרקוטיקה. אבל את בעצם אומרת שהנרקוטיקה הטהורה אמורה להיות חסרת תופעות לוואי ולכן יש עוד מה לנסות?
לגבי טיפולים אלטרנטיביים. אני מאוד מאמינה בהם. מצד שני בתור בחורה שסבלה לא מעט כאבים, תחלואים וכו' - יש שלבים מסויימים במחלה שאין לך כח נפשי להשקיע בטיפול אלטרנטיבי שגם הוא ברובו צורך הרבה כוחות, סבלנות, ולא מעט ממנו קשור לניסוי וטעייה. אחת כמה וכמה כשמדובר באישה שכרגע מותשת מתהליכים ארוכים ותובעניים. כדור/ תוסף כלשהו או טיפול קצר מועד יותר נכון לה כרגע.
אבאשל_הבשל*
הצטרפות: 06 דצמבר 2006, 21:05
דף אישי: הדף האישי של אבאשל_הבשל*

שליחה על ידי אבאשל_הבשל* »

http://www.motiargaman.com/can0103.htm

שווה קריאה, בעיקר החלק הרפואי.
למיטב ידיעתי הלא מקצועית, אין תופעות לוואי למעט הגברת תיאבון (בשימוש אצל חולי סרטן לדיכוי הקאות)
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”