זכרונות ילדות נעימים

יומן_זכרונות*
הצטרפות: 13 מאי 2005, 17:35

זכרונות ילדות נעימים

שליחה על ידי יומן_זכרונות* »

שלום וברכה לכל המשפחה.
נהנת לקרוא פה.
מגדלת ילדים וגדלה איתם.
מוטרדת קצת ממה יזכרו.
אני זוכרת לטובה ביקורים אצל סבא וסבתא.
זוכרת לטובה בניית סוכה.
קטיפת שסק משפחתית.
תחפושות יפות שהכינו לנו לפורים.
מה אתם זוכרים לטובה?
ומה תירצו שילדיכם יזכרו?
מתכוונת לחויות שחוזרות על עצמן,
כל שנה או כל כמה זמן.
כמו טקסים משפחתיים קטנים.
לא זכרון אחד מיקרי
(על זה קראתי בדף "זכרון ילדות")
אשמח אם תענו.
תודות רבות.
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

זכרונות ילדות נעימים

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

בני הדודים באים לבקר, וכולנו "ישנים" ביחד באותו החדר, עם מזרונים על הרצפה.
וגם אותו הדבר, אבל אצל סבא וסבתא.
(ורק תשמיטי מהזכרונות האלה את הרגע שההורים או סבא וסבתא באים וצועקים עלינו שנלך כבר לישון, כי הם לא מצליחים להרדם)
מנגל ביער בן שמן, עם בני הדודים, ולי ולבן דוד שלי מדליקים מדורה קטנה בצד, כי שנינו אוהבים לשחק באש.
שבת בים עם סבא וסבתא, וגם עם הבני דודים. פיתה עם שניצל בקר, מיונז ועגבניה.
שני_צו*
הצטרפות: 03 פברואר 2005, 00:44
דף אישי: הדף האישי של שני_צו*

זכרונות ילדות נעימים

שליחה על ידי שני_צו* »

יופי של דף, למתן את כל סיפורי הזוועות :-)
בראש הזכרונות הטובים - השטיח של הסלון. ערבים של חורף, ליד תנור הגז. משחקי מונופול בלתי מסתיימים עם האחים, שוכבים וקוראים על השטיח, צוחקים, מתגלגלים, רבים, בוכים, הרבה חיים על השטיח בסלון. שעות של לשכב ולעשות צמות מהחוטים של סוף השטיח תוך כדי חלומות מתוקים. לגלגל את השטיח הענק בשביל הנקיונות, ושיא השיאים להעז ולקפוץ מהגלריה לשטיח.
וכמו השטיח בחורף כך הדשא בקיץ, בתוספת מלחמות מים עם הצינור. הרבה לעקוב אחרי נמלים, להאכיל צבים ולחלום. הרבה לחלום.
וארוחות בוקר, ארבע צלחות, ארבע פרוסות עם שוקולד, ארבעה רבעים לחביתה.
ו"כולם להתרחץ בצינור לפני שנכנסים הביתה!"
וים בשבתות, אבא מורח שמן על עור מלא חול, שורט אבל נעים. ארמונות של חול וטפטופי בוץ. מפגשים של ידיים קטנות באמצע ארמונות חול ענקיים. תנורים של קובה בוץ. העליה התלולה של סידני עלי, הפקקים בדרך הביתה. וקריאות "מי ראשון במקלחת".
וימי כיף בלונה פארק. ספינת הפיראטים והבלרינה ורכבת השדים ורכבת ההרים ו..ו..
ומחבואים בבית, ופרה עוורת והפגנות נגד ההורים :-)
טוב, נו ועוד הרבה מאוד, עכשיו תור מישהו אחר להנות...
הערסית_מהשכונה*
הצטרפות: 05 אפריל 2005, 12:16
דף אישי: הדף האישי של הערסית_מהשכונה*

זכרונות ילדות נעימים

שליחה על ידי הערסית_מהשכונה* »

מה שהכי אהבתי זה שכשאמרו בחדשות שהקיץ הגיע ויום למחרת אבא היה מוציא את האוהל של הים עם הפסים הירוקים ומנער אותו בחצר וכל החולות והמלח היו מתפזרים באויר ואני הייתי שוכבת על ריצפת הבטון בידיים ורגליים פרושות ומרחיבה את הנחיריים להריח את הים ממש ממש פה בחצר וביום שבת אמא היתה מכינה ת'סנדביצ'ים הכי טעימים עם ביצה חומה של החמין וטונה ועריסה ומלפפון ועגבניה קרירים ועוד מלא מלא דברים ואז דבר ראשון לפני שנכנסים למים אני לא יכולה להתאפק ומחסלת 2 סנדביצ'ים במכה ורצה בשאגות למים.
אמא_לשלושה*
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 11:59
דף אישי: הדף האישי של אמא_לשלושה*

זכרונות ילדות נעימים

שליחה על ידי אמא_לשלושה* »

שבת בשעה שש בבוקר אחותי שני בני דודתי ואני חומקים החוצה בשקטטטט, היעד: החצר של השכנים
המטרה: לגנוב כמה שיותר מנגואים מבלי להעיר אותם.

העמדות: אחותי על העץ, בן דודתי מתחת לעץ,אני בכניסה לבית ובן דודתי השני ליד המקרר.
חלוקת התפקידים: אחותי קוטפת מהעץ, זורקת לבן דודי שמעביר אליי אני מעבירה לבן דודי השני שמכניס ישר למקרר.
אחרי בערך 15 העברות כאלה, חוזרים למיטה לישון עוד איזה שעתיים, קמים מכסחים את המנגואים ואחר כך מתפתלים מכאבי בטן ורבים על השירותים.
כל שבת אותו דבר ולא לומדים לקח.
שני*
הצטרפות: 13 מאי 2004, 14:40

זכרונות ילדות נעימים

שליחה על ידי שני* »

שבת בבוקר, צלוחית הפתעה מחכה ליד המיטה- כמה בייגלים, שתי קוביות שוקולד, וופל... ואני ואחותי אוכלות הכל לאט לאט, כל אחת מהצלוחית שלה. בודקות שרק לא נסיים ראשונות ונצטרך לקנא בקוביית שוקולד שנשארה לשנייה.
בערך_מוחלט*
הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13

זכרונות ילדות נעימים

שליחה על ידי בערך_מוחלט* »

חופשה משפחתית במושב שורש, אבטיח ופיתה עם שניצל (אופס) מהצידנית על חוף הים או בטיולים הרבים שהיו, כדורגל, פתאום למצא את עצמי מביט בפיסת טבע שמציצה מתוך חור בשמלת האספלט המכסה את שכונתי ולהרגיש מוזר באופן טוב... , "לפרוץ" למקלטים עם נרות ולגלות שם דברים מענינים, להקים חבורה ולהלחם :-). בטח לא סיימתי :-)
קלמנ_טינה*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*

זכרונות ילדות נעימים

שליחה על ידי קלמנ_טינה* »

אבא שלי ממציא סיפורים מצחיקים והזויים לפני השינה, עם דמויות קבועות שכוללות רופא במבטא ייקי, עורב מדבר ועוד רבים וטובים.

אני, ספק-ילדה ספק-נערה, מרדימה את אחי בנגינת בלוז בגיטרה בליווי שירי אבסורד

כשמגיעים לסבים באשקלון ונכנסים לרחוב הראשי כל בני המשפחה שרים "רואיייים את ה-ים! הייייי-נה ה-ים"

3-4 פעמים בשנה, פותחים את כל גיליונות בורדה ובוחרים מה סבתא תתפור ותסרוג לנו (בגד יפה ליומולדת תמיד נכלל בעסקה)

אמא נותנת לי שקית אגוזים ופירות יבשים כתחליף לממתקים שמגישים ביומולדת בגן טרום-טרום חובה.

ולא קשור למשפחה: אני חוזרת מחוג פעמיים בשבוע עם 4 ספרים מהספרייה הסמוכה, ומתלבטת איך להסביר לספרנית למה לקחתי בפעם הרביעית את אותו הספר, או למה לקחתי ספרים "לא לגילי". תערובת מענגת של אימה, התרסה ומבוכה.
tאמא*
הצטרפות: 02 מרץ 2005, 16:22

זכרונות ילדות נעימים

שליחה על ידי tאמא* »

נוסעים לסבתא, גרה בעיר מחכה לארוחת הבוקר קונים מהמכולת של יונה ביחד עם סבתא :שמנת לחמניות או פיתות גדולות שונות משל היום אולי גם גבינה, אוכלים עםרבעי עגבניה,מלפפונים אולי גם ביצה עין. למעשה לא שונה ממה שאוכלים בבית, אבל עד היוםאני לא מבינה למה אצל סבתא זה יותר טעים,
אצל סבתא השניה, גרה באותו ישוב שאנו גרים, יוצאים מבית הספר, זורקים הילקוטים וטסים לסבתא,בדרך נפגשת עם בת דודה שלי, סבתא בעבודה,סבא בגינה לוקחים ממנו מפתח,נוברים במטבח אחרי הפתעות:גלידה שוקולד עוגיות מיוחדות וכו.... מחזרים לסבא מפתח והולכים הביתה יש שעורים לא? בערב חוזרים לסבתא, אוכלים אצלה ארוחת ערב ואז היא שואלת: רוצים גלידה?(כאילו שלא יודעת שחיסלנו אותה בצהריים. ואנו כ"פוחדות" להתפס בקלקלתנו אומרות לא. וסבתא ניגשת למקרר אומרת אה ממזרתות היתן כאן בצהריים? עושה עצמה מופתעת. המצחיק הוא שרק כשאני כותבת את זה אני מבינה שכל הזמן ידעה.עד עכשיו חייתי באשליה שהערמנו עליה.
וטיולים שסבתא עושה לנו: כל פעם טיול לקברי צדקים משולב בטיולים בסביבה, טיול לרבי מאיר בעל הנס+טבריה כינרת צפת לא חשוב מה ואיך העיקר שכל טיול כזה הוא למען אחד/ת הנכדים/דות הטיול של א...., עולים על רכב הפיזו של מ...ז"ל הדוד, יושבים מאחור כל המשפחה שלנו ושל הדודה, +סבתא. עם סלים מלאים בכול טוב אוכל אבטיח ממתקים פירות ועוד. כשרוצים לישון פורשים שמכות על הריצפה של התנדר, שרים צוחקים רבים ועוד. לצרכים עוצרים בצד הדרך.מסתתרים ועושים גם הקטנים וגם הגדולים,,,, ואוו יש עוד מלא זכרונות חג שמח.
כן גם חגים אצל סבתא,ומלחמת ששת הימים ויום הכיפורים ועוד ועוד ועוד.....
שליחת תגובה

חזור אל “דברים שמעלים חיוך”