התערבות משרד הבריאות אחרי לידת בית

קרן_אור*
הצטרפות: 27 יולי 2002, 23:17
דף אישי: הדף האישי של קרן_אור*

שליחה על ידי קרן_אור* »

לא יאמן. אם זה לא היה כל כך מצחיק אותי זה בטח היה מאוד מעצבן אותי.
לפני כמה ימים הגיע אלינו מכר , וסיפר שהוא היה במרפאה במושב בו אנחנו גרים, והאחות שאלה אותו אם הוא מכיר אותנו, כי התקשרו אליה ממשרד הבריאות לשאול עלינו. למה ? - כי ילדנו בבית.
לא התייחסתי - כי לא היה לי למה.
ולהפתעתי הרבה, אתמול בבוקר קיבלתי טלפון. הם שלחו אלי הביתה מישהי לבדוק את התינוקת. הזמנתי אותה לבוא,
מה איכפת לי.
היא הגיעה, שאלה על הלידה, על זה שאנחנו לא מחסנים את הילדות, על למה התינוקת עדיין לא אוכלת , ורק יונקת (עוד אין לה חצי שנה). בחנה (ללא רשותי!!!) את הגדולה - בת שלוש. "את יודעת לספור עד שלוש?"
התחלתי לצחוק לה בפרצוף. הילדה ספרה לה עד עשר והוסיפה בשביל הכיף את הא"ב, סיפרה לה על כל קורותיה בשבוע האחרון, ו...בפולניות גם סיפקה לה חיבוקים ונישוקים (היא באמת היתה נחמדה).
הקטנה בינתיים מצאה לה בדיוק את הרגע הנכון להתחיל לזחול (יש!!!!!!!!), וחייכה את מיטב חיוכיה.
בסופו של הביקור היא אמרה שהם לא יכולים להכריח אותי לחסן, או לבוא לטיפת חלב, או לתת לתינוקת לאכול , והיא רואה שהכל בסדר (תודה באמת), אז היא רק ממליצה לי לגשת לביקור אחד בטיפת חלב על מנת להרגיע את הרוחות.
אמרתי שכיוון שהיא טרחה להגיע עד אלי, לא איכפת לי לטרוח ולהגיע לטיפת חלב מתישהו. לא התחייבתי על תאריך אבל הבטחתי להגיע.
ולי כל הסיפור הזה נשמע מוזר לחלוטין. בטח האחות במושב היא זאת שפתחה את זה - צעקה על בעלי כמה ימים לפני הלידה שללדת בבית זה מאוד מסוכן ושאנחנו לא אחראים.
אנחנו מאוד אחראים לדעתי האישית.
ואני מופתעת ממידת האחריות שמגלה משרד הבריאות בענייני. אבל אין להם כבר במה להתעסק שם??? לצערי אני מכירה כמה בתים אחרים של הזנחה בריאותית מזעזעת של הילדים. למה אליהם לא מגיעים?
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

נראה לי, בסך הכל, יופי של דבר, לא? שירות עד הבית :-P
וגם ברצינות - טוב שיש ביקור כזה, כדי לראות שכולם בריאים.
זה שבגיל חצי שנה, לתינוקת יונקת, שואלים אותך על מזון מוצק - מה לעשות, לא הכל מושלם. יש טיפשים גם במקום בו נעשית עבודה חשובה.
אגב, כל דיווח של ביקור "רשמי" בבית של יולדת בית שהשורה התחתונה שלו היא שהמשפחה "נורמלית", הוא טוב למוניטין של לידות בית, יולדות, ומילדות..
תודה על תרומתך (-:
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

שליחה על ידי חגית_ל* »

אנחנו גם זכינו לטלפונים ממשרד הבריאות כשבטיפת חלב גילו להם שילדנו בבית. לביקור לא זכינו. זה בהחלט יכול להלחיץ - האח הגדול עינו פקוחה - אבל כניראה שזה באמת חשוב.
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

שליחה על ידי אם_פי_3* »

לא בטוח שזה קשור ללידת בית, אלא לטיפת חלב, אבל אולי (לא בקיאה בנהלים העירוניים, ומושב זה לצורך העניין הזה, עיר) בגלל שילדת בבית, לא עברתם את המסלול הרגיל.
גם אצלנו, לאחר הלידה, ביקרה אחות טיפת חלב, נתנה לי חוברות (אחת מהן: ילדנו בבית. קראתי בניקוד אחר מהכוונה המקורית (-: ) ווידאה שהכל בסדר. אם הייתי יולדת בבי"ח, היא היתה עושה את זה לאחר החזרה מבי"ח.
אמא_של_יונת*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

אם פי 3,
בקיבוץ אחות הקיבוץ ממלאת גם את תפקיד טיפת חלב, לא? והיא - למיטב ידיעתי - מבקרת באופן סדיר בכל בית ילדים ואצל כל תינוק שנולד, גם אם נולד בבית חולים.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אחת מהן: ילדנו בבית. קראתי בניקוד אחר מהכוונה המקורית
שעה עד שהבנתי איך צריך לקרוא את זה.
הפתיע אותי, למען האמת, לשמשרד הבריאות יש חוברת כזו...
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

מעניין. גם אנחנו ילדנו בבית ולא זכינו לשום תגובה.
מטיפת חלב התקשרו אלי רק כשהיתה בהלה על איזו מחלה (לא זוכרת איזו, אולי חצבת) והיינו אצלם ברשימות שלא באנו לחסן, אז צלצלו אלי במיוחד שאבוא לעשות חיסון, אלא אם כן אני מתנגדת לחיסונים מסיבות אידיאולוגיות. אז אמרתי שאני לא מחסנת מסיבות אידיאולוגיות, אז אמרו טוב, תודה, אבל אם תשני את דעתך אז תבואי.

אה, והם גם היו נחמדים והתקשרו אלי עם התוצאות של בדיקת ה-PKU, שמשום מה נשלחו מבית החולים אליהם.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

גם אלי התקשרו עם בדיקות PKU ושאלו למה לא באנו. עניתי שאני לא מחסנת ועושה מעקב אצל רופאת ילדים. אחרי כמה ימים קיבלתי בדואר העתק של איזה טופס בו האחות כתבה שדיברה איתי בטלפון ושאני לא מחסנת (כנראה לתיק האישי ?!).

אולי יש הבדל בין מי שהולך אחרי הלידה לבדיקה בבית חולים ובין מי שלא ?
אנחנו הלכנו.

האמת שכשהייתי אצל רופא הנשים הוא אמר איזה משהו שגרם לי לחשוב שאולי דיברו איתו עלי, אבל לא שאלתי אותו למה הוא מתכוון בהערה שלו, ואולי לא הבנתי נכון.
גלית_ועמרי*
הצטרפות: 06 אפריל 2003, 00:11
דף אישי: הדף האישי של גלית_ועמרי*

שליחה על ידי גלית_ועמרי* »

אלינו התקשרו כשעמרי היה בן שנתיים וחצי לברר למה עוד לא הגענו לחיסון הצהבת של גיל שנה וחצי
לקח לי חצי שעה לשכנע אותה שאני לא מ"המשוגעים" האלה שלא מחסנים באופן עקרוני ולא שולחים לגן באופן עקרוני וכו'... אלא שפשוט מכיון שהילד ממילא בבית אין טעם לחסן עכשיו וניתן לו כשיהיה קריטי.
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

שליחה על ידי אם_פי_3* »

גילה - לא למשרד הבריאות, לקופ"ח כללית. גם חוברות על הנקה, התפתחות (בסיסי מאד, לפי גיל), חיסונים.
אמא של יונת - נכון. כבר לא מבקרת בבית ילדים (אצלנו כן, אבל רק כי הבת שלה שם...) אבל כן מבקרת כל אחד. נדמה לי שבתיאוריה, לכל יולדת אמורה להגיע אחות טיפת חלב הביתה פעם אחת (לא בקיבוץ).
אנחנו לא הלכנו לבי"ח אבל בגלל שזו קהילה והאחות גם עשתה מעקב הריון, אז כמובן שידעו שילדתי בבית (כמו כל הקיבוץ).
אמא_ל_5*
הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

_אחת מהן: ילדנו בבית. קראתי בניקוד אחר מהכוונה המקורית
שעה עד שהבנתי איך צריך לקרוא את זה.
הפתיע אותי, למען האמת, לשמשרד הבריאות יש חוברת כזו..._
גם אני בדיוק אותו דבר. אבל אז נזכרתי בחוברת, שאני כמובן מכירה.

ולגבי ביקור הבית היזום - דווקא משמח אותי שיש בכלל פונקציה כזאת. לא ידעתי. היתה בטיפולי אמא שממש דאגתי לשלום תינוקה, ולא ידעתי איך לברר שהכל תקין. אם הייתי יודעת שיש אפשרות כזו, הייתי פונה למשרד הבריאות כדי שיבקרו את האמא הזאת.
אפרת_מ*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2003, 22:08
דף אישי: הדף האישי של אפרת_מ*

שליחה על ידי אפרת_מ* »

ילדנו בבית
גם אני בשיא הטבעיות קראתי אחרת מהכוונה המקורית, והופתעתי!

התקשרו ממשרד הבריאות.א ולי כי יש היום הרבה לידות יחסית, הם חוסכים ומתקשרים בלבד.
הטיעון היה שהגיעו בדיקות PKU ושאר בדיקות סקר גנטיות ולא היה כתוב להם היכן היתה הלידה... מיילדת הבית אמרהשהיא תמיד כותבת וזה מאוד ברור שזו לידת בית, וזה כנראההיה התרוץ שלהם להתקשר. בדרך גם תחקרו אותי אם אני מתכננת ללכת לטיפת חלב. ולא ממש הופתעו לתשובה שלא, ותהו איך זה שרב יולדות הבית לא הולכות לטיפת חלב (מה שתמך כמובן בהשערה שהם מתקשרים לכל/רב יולדות הבית ולא שהיה משהו לא ברור בכרטיס שבגינו התקשרו).

לקח לי חצי שעה לשכנע אותה שאני לא מ"המשוגעים" האלה שלא מחסנים באופן עקרוני ולא שולחים לגן באופן עקרוני וכו'
למה לשכנע? אני מהמשוגעים האלו :-)
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”