_הרבה אנשים שעברו לתזונה חיה מגלים את זה בהפתעה כי מכרו להם שאפשר לאכול שומן "חי" כמה שרוצים.
בעיני סביר להניח שהבעיה היא לא בשומן אלא בסוגו ובכך שהוא מגיע עם הרבה מאוד פחמימות.... (אם כבר מפרקים למרכיבים)_
מה שתמי אמרה.
_גוגוס, זו דרך הראייה המקובלת לגבי העלאה במשקל - שצורכים יותר אנרגיה ממה שמוציאים, ושמשומן משמינים.
היא לא נכונה. זה מודל פשטני שהיום, לשמחתי, מתחילים להבין איזה נזק עצום הוא גרם וגורם. (מקווה שבשמת תפרט)._
אוי, הרמת לי להנחתה!
על זה בדיוק כתבתי
אין לי כוחות להרחיב כרגע.
)-:
בעצם די הרחבתי במה שכתבתי "כאן"
הקשר בין תזונה לניוון הפנים והגוף (2011-06-08T14:55:13)
ולפי כל מה שגארי טאובס מנתח בספר הזה, כולל מחקרים על חברות ציידים לקטים, ועל חברות עם חקלאות חלקית - לא תיתכן בחברות האלה השמנה כמו זו שרואים בצלמיות. זה מוכרח להיות או
- תוצאה של חברה חקלאית שמתבססת על דגנים וסוכרים (כך שגם אם ארכיאולוגים טוענים שהצלמיות הן מתקופה טרום חקלאית, הייתי מטילה ספק קודם כל בתיארוך של הארכיאולוגים לפני שהייתי מטילה ספק בעובדה שאפשר להשמין מחיי ציידים לקטים)
- או תוצאה של פיטום מכוון (שוב, אפשרי אך ורק בחברה נייחת עירונית שבה מפטמים מישהי בתוך מקדש או משהו כזה),
- או כמו שכתבה מצ'רה - "אידיאל" אסתטי ולא מציאות. ככה הם דמיינו לעצמם את האלה, במין הריון מתמיד ועם שדיים שופעים ביותר וכן הלאה, אבל לא יותר מציאותי מאשר סוס מכונף או טורסו של גבר עם גוף של סוס.
ההבדל בין האפשרות הראשונה לשנייה הוא, שבראשונה יכולות נשים להגיע למראה כזה אם הן אוכלות לחם ודבש כל היום
באופן טבעי, ובשנייה דבר כזה לא יקרה באותה חברה
באופן טבעי וחייבים לפטם אותן באופן מלאכותי כדי להגיע לתוצאה כזאת.
ניתוח של מחקרים רבים שנעשו כבר החל במאה ה-19 מראה, שהשמנה במובן obesity היא חד משמעית תוצאה של
תת תזונה. חלק מהאנשים מגיבים בהתנפחות לאכילה של מזון ריק מויטמינים ועשיר בסוכרים (קמח לבן וסוכר לבן בעיקר), וחלק אחר מהאנשים מגיבים ברזון שלדי לאותה תת תזונה.
כמו כן נעשו מחקרים רבים מאוד על דיאטות הרזיה וכן על השימוש בפעילות גופנית להרזיה, והתוצאות החד משמעיות היו הפוכות למה שממשיכים להפיץ.
הדבר התמוה והמקומם הוא, שאותם חוקרים שעשו את המחקרים, וראו בשטח את הכישלונות המהדהדים והמזעזעים (מה קרה לאותם אנשים שעשו להם דיאטות הרזייה, איך זה גרם להם להשמין, איך זה השפיע עליהם בצורה קשה מבחינה נפשית ואחרת, גרם לפגיעות ולנזקים שלא שוערו מראש ושגם אם הם הפיכים אז לקח שנים להחלים מהם) - המשיכו לכתוב אחר כך המלצה שזו שיטת הטיפול בהשמנה!
כאילו שום דבר שעלה במחקר לא חיבר אותם עם המציאות.
המחקר הראה כישלון.
הם מתארים את הכישלון, כותבים את זה במפורש, ושורה אחרי זה - "הדרך היחידה כיום לטפל במשקל עודף היא דרך הדיאטה".
אבל הרגע כתבת שזה לא מצליח לעולם?
איך אתה מגיע מזה למסקנה שצריך להמשיך ולהמליץ על דיאטות?
אותי, זה מקומם.
כניעה ל
תפישות שבי, לקונבנציות, להיות כלואים בתוך הקונצפציה שנכשלת תמיד ולא להיות מסוגלים לראות את זה ברמה הכי פשוטה - אותי זה מזעזע.
אז יונת, אני מכירה השמנה עונתית. היא אכן קשורה לחורף וקיץ. כשמתקרר בחוץ הגוף הבריא עולה מעט, כשמתחמם בחוץ הגוף הבריא יורד מעט.
אלה תנודות של 2-3 קילו בד"כ, לא משהו רציני.
ואין לזה קשר למזון.
גארי טאובס מפריך את ההיפותיזה שמעולם לא הוכחה, לפיה אנחנו בנויים להשמין בעיתות שפע ולכן הגוף שלנו בנוי בחברת השפע להשמין בלי הגבלה מרוב שפע מתמיד. בין היתר הוא מנתח בצורה אינטליגנטית את כל המחקרים על חברות של ציידים לקטים, וטוען שלמעשה אין שם מחסור. אפילו בזמנים של בצורת קשה ורעב קשה באפריקה, חברות הציידים לקטים שחיו שם ממש ליד - לא סבלו ממחסור כלל וכלל! הן אכלו שפע עצום של מזונות ולא סבלו לא מתת תזונה, לא ממחסור, לא מרעב, מכלום! וכל זה - ממש במרחק גיאוגרפי קצרצר ממיליונים שמתים לידם מתת תזונה.
אבל שלא חיים כציידים לקטים ולא יודעים להשיג לעצמם את האוכל הזה.
וגם, אותן חברות אכלו בעלי חיים במצבים שאנחנו לא היינו נוגעים בהם עם קילשון בחברה שלנו. למשל, בעלי חיים במצב ריקבון די מתקדם...
בכל אופן, השורה התחתונה: הוא טוען שזה מיתוס שחברות כאלה סבלו אי פעם מרעב.
אין שום עדות לזה, ולהיפך, יש לנו רק עדויות בכיוון ההפוך. שבכל מצב שהוא, חברות ציידים לקטים מצאו שפע מזון מכל מיני סוגים.
מי כן סבל?
חברות כאלה שנדחקו על ידי האדם הלבן, שנושלו משטחי המחייה שלהן, שאפשרויות הצייד שלהן נגזלו, צומצמו באכזריות.
כפיצוי על גזילת האוכל שלהם יישבו אותם בשמורה ונתנו להם במתנה קמח לבן, אורז לבן וסוכר לבן. וקפה.
ואז הם השמינו. כשלא יכלו לאכול את התזונה שלהם, ובמקומה נאלצו להשביע את רעבונם בקמח וסוכר, ועוד קמח ועוד סוכר. 80% מהתזונה - קמח וסוכר.
הם עבדו עבודה פיזית קשה והיו בכושר מצויין. כך שזה לא בגלל אורח חיים נייח וחוסר פעילות גופנית. בכלל לא.
זהו בינתיים.