הפסקת הריון רצוי

תות_שדה*
הצטרפות: 19 פברואר 2002, 21:05
דף אישי: הדף האישי של תות_שדה*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי תות_שדה* »

היינו היום בסקירה מוקדמת. כן אני בהריון. עדיין לא סיפרתי כאן באתר.
העובר לא תקין. איזו שפה. לא תקין. יש לו כל מיני מומים והרופא המליץ על הפלה.
אני בוכה כמעט רוב הזמן מאז הבדיקה בצהריים.
אני לא רוצה לראות ולפגוש אף אחד.
משום מה אני יודעת שאני יעבור את זה אבל מתי? איך? מאיפה הכוחות?

יש לי את תומר המקסים בן שנה וחודשיים. עדיין יונק. מה יהיה איתו? איך אניק אותו אחרי לידה/הפלה???
הרי אני אקבל בטח כל מיני תרופות למינהן (אולי אפידורל?)

צריכה עזרה בעיקר לגבי ההנקה של תומר (אני מנסה לפקס את עצמי ליומיום. זה קשה אבל חייבים)
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

וואו. איזה חדשות קשות.
אין לי עצות מעשיות, רק (())
אמא_ל_5*
הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

אוי, תות שדה, כמה עצוב.
יש בטיפולי אמא שהיתה במצב דומה מאד לשלך, אך הפסקת ההריון היתה בשבוע 26 (אני מניחה שאת בשלב יותר מוקדם לפי דברייך). זה כמובן היה מאד קשה. גם היא חששה מאד מה יהיה על תינוקה היונק בן השנה ושלושה, ואף שקלה לעבור את התהליך לבד, כדי שבעלה ישאר עם התינוק.
מאד עודדתי אותה לשקול זאת שוב, כי ללא ספק עבורה ועבור בעלה זה היה תהליך קשה שישאר עמם לכל החיים, ולבסוף התינוק נשאר עם סבים אוהבים, והסתדר מצוין, למרות שהתהליך היה ארוך מהצפוי - שלושה ימים.
לגבי ההנקה - לא צפויות בעיות מיוחדות. בהפלות משתמשים בחומרים היוצאים מהגוף מאד מהר, וברגע שאת תהיי כבר מספיק ערנית כדי להניק, הוא כבר יוכל לינוק. בגרידה לרוב אין צורך באישפוז, או לכל היותר ליממה. אם מדובר על לידה מוקדמת זה יכול להיות מעט יותר ארוך, ואם לא יוכלו להביא את בנך אלייך, או שתהיי במצב שלא תוכלי לטפל בו, כדאי יהיה לשאוב קצת כדי להמנע מגודש ודלקת.
אם יש לך שאלות ספציפיות פני אלי ישירות.
מאחלת לכם כוחות לעבור את התקופה הקשה הזאת.
רונה_בראון*
הצטרפות: 20 אוגוסט 2001, 01:27
דף אישי: הדף האישי של רונה_בראון*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי רונה_בראון* »

היי תות,
אני כל כך מצטערת... את תמיד מוזמנת "לקחת קצת זמן" ממישהי שמוכנה להקשיב...
את יכולה להתקשר, או סתם לבוא...
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי אם_פי_3* »

(())
וזה בטח ברור מאליו, אבל חשוב לבצע סקירה נוספת, אצל רופא אחר (ורצוי ידוע במומחיותו), לוודא שאכן האבחנה נכונה. כבר היו דברים מעולם.
(()) )':
תות_שדה*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי תות_שדה* »

תודה לכל מי שכתב וחיבק וכו', אני עכשיו אחרי שבוע מרגישה יותר טוב. היה קשה לי בעיקר ביומיים הראשונים, המון בכי, וקושי לתפקד, אבל היום כבר השלמתי איכשהו עם המצב ואני ממשיכה הלאה.
עכשיו אני נמצאת בתוך הפרוצדורות הרפואיות (שבינהן עוד אולטראסאונד, ממש היום), ומחר יש ועדה להפסקת הריון.

אח"כ כנראה אצטרך להחליט בין גרידה ובין לידה מוקדמת מכיוון שאני "גבולית" מבחינת שבוע הריון (17).
אם יש למישהי תובנות לגבי העניין אשמח.
אני מעתיקה לכאן את מה שכתבתי בדף של אמא ל 5 לגבי החששות שמלווים את שני התהליכים:
הגרידה היא בהרדמה מלאה (יש סיכונים?) אבל מסתיימת מהר (ומה עם ההחלמה של גרידה? ארוכה יותר מלידה?)
ולידה- כמו שכבר אמרת, היא ארוכה יותר, אבל איכשהו נראית לי באינטואיציה טבעית יותר. מה גם שבלידה אפשר אח"כ לנתח את העובר. אחרי הכל יש גם את תומר שיונק עדיין.
אני גם אחרי לידה קיסרית (לפני שנה וחודשיים) ואני פוחדת שיגרמו לי נזק בגרידה, יש לי הצדקה?
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי תמר_ס* »

אוי תות, כמה עצוב.(()))':
הייתי מתייעצת עם ד"ר ברדה.
שיהיה בהצלחה ותעדכני.
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי נועה_בר* »

תות (())
לצערי, יש לי קצת ניסיון עם גרידות, אני הגעתי לשבוע 15 והאמת חשבתי שאח"כ כבר עושים לידה מוקדמת אבל אולי טוב לשמוע שלאו-דווקא.
לפי אורך התהליך שעברת (כשבוע עד היום) אני מניחה שתעברי את הפעולה בבית-חולים. יש את האפשרות הפרטית שלפי מה שהבנתי מרופא הנשים יש הבדלים משמעותיים בין השניים ( אולי הוא רצה להרוויח עלי אבל שיכנע אותי בהגיון) באופן פרטי עולה הרבה כסף אבל נתנו לי משהו שמרחיב קודם ( כ-15 שעות לפני) את צוואר הרחם כך שההרחבה אח"כ היא הרבה פחות מכאנית. יש לכך משמעות אדירה מבחינת הכאבים של אח"כ (אצלי זה היה כך ועברתי לא אחת כך שיכולה להשוות) מעבר לכך הרופא הפרטי משתמש באולטראסאונד במשך כל הפעולה ולכן הסיכוי לפגוע ברחם הוא קטן בהרבה - זה מה ששכנע אותי. מדובר על כמה שעות והביתה, ואין כאבים נוראיים אח"כ שוב תלוי בהרחבה שעברת, כמו מחזור פחות או יותר וקצת דימום ( אם הפעולה נעשתה טוב).
ההרדמה היא אומנם כללית אבל לא מאוד עמוקה, מתעוררים מיד אח"כ וכל הפעולה היא של 20 דקות בערך.
נחים קצת בגלל ההרדמה ואוכלים (קודם את בצום ) וזהו. מדהים כי כאילו ברגע אחד זה נגמר, קשה לעכל.
לידה מוקדמת מרגישה לי הרבה יותר "אכזרית" כי את עוברת הרבה כאבים אבל אני לא מספיק יודעת אז לא אומר.
האם באמת חשוב לך לבדוק את העובר? מה אפשר למצוא? לא יודעת.
לגבי הנקה אני לא יודעת, תצטרכי לקחת אנטיביוטיקה - זה בטוח. יש פה מנוסות ממני בכך.
מזל שיש לך ילד בבית! ובכל מקרה אל תלכי לבד אם את יכולה ואל תדאגי מהוועדה - סתם עו"ס ששואלת שאלות קטנות. בירוקרטיה.
כדאי שתדאגי שיהיה איתך לפני התהליך תרופה הומאופתית שנקראת "ארניקה" תבקשי בפוטנץ 30CH .
לקחת לילה לפני, ממש לפני שאת נכנסת לחדר ניתוח ומיד אחרי שאת יוצאת - כל פעם 3 גלובולים על הלשון.
עוזר מאוד נגד כאבים ועוזר מאוד לגוף להתמודד עם הטראומה (לעיתים מוציא בכי גם), הריפוי הרבה יותר מהיר. אם את רוצה עוד מידע תשאלי. ובכל מקרה מה שתבחרי מקווה שיעבור לך הכי קל שאפשר. מבאס לאללה, אבל עובר!
תות_שדה*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי תות_שדה* »

נועה,
פתאום לא חשבתי לעבור את התהליך באופן פרטי. לא יודעת למה. משום מה כאילו נראה שלי שהפרטי הוא בעצם לא חוקי או "שחור" ובעצם לא עובר אפילו ועדה.
אז חשבתי שבבית חולים זה יותר הגיוני (בתור אחת שתומכת בלידות בית)...
ולגבי הארניקה, קונים את זה בבתי מרקחת שעובדים עם תרופות המואופתיות? (זכור לי משהו מלידת הבית שלי...)

אנחנו כנראה עושים את זה במאיר.
לגבי הכאבים בלידה מוקדמת, דווקא הכאבים הם נפשיים יותר (לעבור לידה). כאבים פיזיים כמעט ולא כי נותנים אפידורל לכל אורך התהליך.
גם לא נותנים אנטיביוטיקה, לא? הרי זוהי לידה.

מונו נוקי תודה על ההפנייה. כתבתי שם שאלה.
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי תמר_ס* »

תות, בטח שפרטי. קחי את הכי טוב שיש.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

תות,
קודם כל (()), נשמע נורא קשה.

היה דף בו מישהי שאלה על הפלה באמצעים טבעיים, וצפריר הציע לה משהו בסגנון של פרידה מהעובר, בקשה ממנו שיעזוב. אולי זה מדבר אליך.
נשמע לי שזה תהליך טוב (מה זה "טוב"?) - עם או בלי הפלה מלאכותית-רפואית.
נועה_בר*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי נועה_בר* »

קחי את הכי טוב שיש.
ככה אני הרגשתי. כמובן, הכי חשוב שתלכי עם מה שטוב לך! ( גם הפרטי עובר וועדה - כולם, כי זה החוק)

ולגבי הארניקה, קונים את זה בבתי מרקחת שעובדים עם תרופות המואופתיות כן. אם את עדיין באזורינו (אני כבר לא ) אז אפילו בניו פארם באורות, בכל מקרה קודם להרים טלפון ולהזמין ואז לבוא לקחת - לפעמים הם בעצמם מזמינים ממקום אחר.
גם הריבוע הירוק בבנימינה וגם בזכרון יש אחד (לפחות) שכחתי שמו.
מכירה מישהי שעברה לידה מוקדמת להפסקת הריון אם תירצי עוד פרטים כדי להחליט (אם בכלל את עוד מתלבטת).
שיעבור הכי קל ומהר שאפשר.
תות_שדה*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי תות_שדה* »

נועה,
קודם כל תודה על ההקשבה.
מכירה מישהי שעברה לידה מוקדמת להפסקת הריון אם תירצי עוד פרטים כדי להחליט
כן אני מעוניינת בכמה שיותר מידע.

גילה, אני זוכרת את הדף ההוא. משום מה קשה לי לבקש ממנו להפסיק לחיות או משהו כזה. בכלל קשה לי עם כל העניין הזה, כך שאני לא יודעת בכלל מה לבקש ממנו.

זהו לבנתיים
נועה_בר*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי נועה_בר* »

תות, אדבר איתה היום ואשאל אותה אם בסדר למסור את הטלפון שלה. אהיה בקשר מאוחר יותר.
כמה זה נתון לשיקול דעתך? מה אומר הרופא? יש לך עדיין טלפון שלי בדף הבית שלך. ( אח"כ תמחקי ).
נועה_בר*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי נועה_בר* »

תות, דיברתי והיא מחכה לטלפון שלך. בנתיים סיפרה לי מה שהיה איתה ומסתבר שאחרי הלידה היו צריכים לעשות גם גרידה כי לא יצאה כל השליה, בכל אופן אחרי לילה כבר הלכה הביתה. שאר הפרטים אצלה.
רונה_בראון*
הצטרפות: 20 אוגוסט 2001, 01:27
דף אישי: הדף האישי של רונה_בראון*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי רונה_בראון* »

היי יקירה,
ואם את רוצה ליווי אוהב ותומך לחדר לידה (אם זו תהיה ההחלטה) דברי אתי!!! וגם אם סתם בא לך לדבר, או לבכות ושיקשיבו לך (כי מגיע לך!). אני פה קרוב.
תות_שדה*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי תות_שדה* »

נועה, תודה על העזרה. בסוף דיברתי עם מישהי שגם עברה לידה והיא עודדה אותי. מה גם שבסוף הרופא הסביר לי שבשבוע שלי מאוד מומלץ לידה ולא גרידה.

אז מהחר אני מתאשפזת. עכשיו אני שוב מתחילה להרגיש לא טוב. קניתי את הארניקה לפי המלצתך, נועה, ועוד מעט אני אקח קצת.

רונה, המון תודה על התמיכה שאת נותנת ורוצה לתת. אם אצטרך אוזן קשבת מחר או תמיכה אני אתקשר. מספיק גם לדעת שאת שם בשבילי.

מקווה לחדשות טובות יותר
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

תות שדה,

קראתי את הכותרת של הדף ולא הצלחתי להתאפק. נכנסתי, קראתי ונחרדתי בשבילכם כל-כך. כמה קשה, כמה כואב ... מרגישה שאין לי מילים וגרוני מתמלא בגוש גדול כל-כך. אין אף מקרה דומה למשנהו, אבל כל המקרים קשים, קשים נורא.
(()) ענק ענק והלוואי ותהיו כבר בעוד כמה חודשים מכל הסיפור הזה, כשהכל יכאב כבר פחות.
חושבת עליך ושולחת אהבה גדולה, מכל ליבי.
אם_פי_3*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי אם_פי_3* »

עוד (()) לימים הקשים.
תות_שדה*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי תות_שדה* »

אנחנו אחרי.
עברתי לידה מוקדמת בשבוע 17. השיליה לא רצתה לצאת לכן גם עברתי מעין גרידה (לא ממש גירדו) בחדר ניתוח אבל לא בהרדמה מלאה, אלא אפידורלית. השיליה לא יצאה שלמה, אבל תוך 2 דקות הוציאו אותה.

לא היה קל, בעיקר ארוך ולא נעים. כל הפחדים והחששות נמוגו. נשארתי רק אני בלי ההריון. יחסית אני בסדר, נראה לי שהתגברתי. רק בכל פעם שאני הולכת לשרותים ופוגשת בדימום, אני חושבת: "רצחתי את הילד שלי". כנראה שזה לא יעזוב אותי אף פעם.

תומר הסתדר יופי בלעדיי. יש לו סבתא מדהימה שלא עזבה אותו לשנייה. היא ישנה איתו במיטה המשפחתית שלנו והם הסתדרו מצוין יחד.
הביאו לי אותו לבי"ח יום אחרי והוא ינק ועכשיו הוא גם ממשיך לינוק. מבחינתו הכל בסדר.

תודה לכל מי שלוותה אותי ברגעים הלא פשוטים האלו.

נועה, נראה לי שהארניקה עבדה מצוין. לקחתי כל הזמן לפני אחרי וגם כמה פעמים תוך כדי (אני מקווה שלא יותר מדי..). עכשיו אני חושבת על לטפל בעצמי גם בבעיות האחרות בעזרת הומאופטיה. על זה בטח אשאל בדף אחר.

לא יודעת למה אבל יש לי רצון למחוק את כל מה שכתבתי כאן בדף. אולי כדי למחוק את זה מהזכרון. בנתיים אני אשאיר. נראה איך ירגיש לי בהמשך.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אוי, זה נשמע כל כך קשה. (())
מה אומרים? לא יודעת.
נועה_בר*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי נועה_בר* »

(()) באמת קשה. בעיקר המחשבות . אוי, זו דרך מאוד לא "אלגנטית" להתייסר!
אולי תמיכה לאחר אובדן הריון ? (לא מכירה את הדף )
אם_פי_3*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי אם_פי_3* »

תות, תני לעצמך להתאבל. אל תנסי לחזור מהר מדי לשגרה (אבל כמובן שלפי הקצב שלך. אם את לא מרגישה צורך להתאבל, את לא חייבת (-: ) גם פיזית וגם רגשית, עברת מהלך לא קל. תפרגני לעצמך. מגיע לך.

ועוד (()) אחד. שיהיה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

משהי יחולה להסביר לי מה זה האנריקה. דחוף דחוף תודה רבה
מתחדשת*
הצטרפות: 08 יולי 2005, 01:54

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי מתחדשת* »

את מתכוונת לארניקה (נועה, נראה לי שהארניקה עבדה מצוין) ?
זו תרופה הומיאופתית שעוזרת לגוף להתגבר על טראומות.
טלי_מא*
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי טלי_מא* »

הומאופטיה ארניקה

בקצרה: יש גישות מעורבות בנושא הארניקה.
הומיאופטים קלאסיים נוטים להזהיר ממנה (ומכל מוצר מדף הומיאופטי)
פלוני_אלמונית*

הפסקת הריון רצוי

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

עברתי הפלה רצויה לפני חודשיים היום מאוד רוצה להיכנס להריון יש לי תאומים אחרי טיפולים... וכבר שבוע שאני מדממת הפרשות חומות וקצת דמיות ללא הופעת מחזור רגיל... מה יכולה להיות הסיבה לדימומים ואיך אשפר את כניסתי להריון
פלוני_אלמונית*

הפסקת הריון רצוי

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני בשבוע 23 ומאוד מתלבטת אם להמשיך והסיבה לזה היא בגלל שאני לא רוצה להמשיך עם הנישואים ומאוד כואב לי לחשוב על ההפלה ועל זה שלא יהיה לי תינוק רק מהסיבה שאני ובעלי לא מסתדרים,אני יכולה להמשיך עם הנישואים וההריון אבל אני לא חושבת שזה פייר לתינוק לגדול עם הורים כמונו אני מפחדת להפסיק בשלב הזה את ההריון אני מפחדת מכאבים עוד בכלל שעברתי הפלה לפני בערך 3 שנים אני חייבת עזרה דחוף דחוף כל יום שעובר זה כואב לי יותר בבקשה עזרה דחוףףףףףףףףףףףףף.
שבע_יהלום*
הצטרפות: 22 נובמבר 2006, 20:55
דף אישי: הדף האישי של שבע_יהלום*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי שבע_יהלום* »

באיזה סוג של עזרה את מעוניינת? תמיכה נפשית? החלטה? ייעוץ פרקטי?
ב_עילום*
הצטרפות: 25 יוני 2005, 16:36

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי ב_עילום* »

מה זאת אומרת הפלה בשבוע 23?

האם באמת יש לך אפשרות כזו? כי מדובר כבר בבוארו, כלומר ממש לידה בפועל ולא נראה לי שזה אפשרי ללא סיבה כמו עובר לא בריא.

בכל מקרה- את נשמעת בחרדה והיסטריה והדבר היחיד שהייתי ממליצה לך זה לגשת לקבל עזרה מקצועית.
בין אם תמשיכי את הנישואים ובין אם תיפרדי- יש כאן תנוק שמגיע אוטוטו ורצוי להתאזן רגשית ונפשית לפני שהוא מגיע
(וזה אפשרי בהחלט!)
מוריה_הר*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2012, 21:28
דף אישי: הדף האישי של מוריה_הר*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי מוריה_הר* »

יקירה.. חיבוקים
מה עם להפסיק את הנישואים ולהמשיך את ההריון? לא תהיי האם החד הורית הראשונה בעולם :-)
שולחת לך המון חיזוקים בכל מה שתחליטי. חשו שתנשמי ותרגעי ותזכרי שגם סיום היחסים הוא לא סוף העולם
מוריה_הר*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2012, 21:28
דף אישי: הדף האישי של מוריה_הר*

הפסקת הריון רצוי

שליחה על ידי מוריה_הר* »

מוזמנת להכנס לדף שאני פתחתי בזמנו
הריון בלי בן זוג
שליחת תגובה

חזור אל “דפי בית של עורכים שבהם דיונים וטיפים”