הסכמים חדשים במעבר ממונוגמיה

with_passion*
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הסכמים חדשים במעבר ממונוגמיה

שליחה על ידי with_passion* »

הקדמה ממני.. לזוגות מסוימים חלק מההצעות לכללים (בהמשך) יכולים ליצור בדיוק את הבעיות שהם אמורים למנוע. עדיין חשוב לדעת על כללים אלו שאנשים נוטים לחשוב עליהם ולהיות מודעים לפוטנציאל השלילי.
כדאי להצהיר על גבולות ולכבד אותם.. ועם זאת כדאי עוד יותר לטפל בשורשם של פחדים וחוסר בטחון.
חוקים שנועדו להגן על הפחדים וחוסר הבטחון כדאי שיהיו מן פלסטרים זמניים.. ולא פתרון מרפא. ושימו לב שפצע חנוק ללא אוויר יכול להסתבך למשהו חמור יותר.

חוקים למתחילים

מתורגם עם שינויים קלים מהמאמר הזה

אני לא רוצה לכתוב את הפינה הזו. אין באפשרותי לתת לה את מה שמגיע לה. אבל אנשים שואלים אותי על זה כל הזמן, אז אוקיי; אני נכנעת. להלן סיכום כללי בנוגע לאיך ליצור את המסגרת כדי לעבור לפוליאמוריה כשאתם בזוג.

מה שאני הולכת להגיד בא מתוך הנחה שאת\ה והבן\ת זוג שלך אוהבים אחד את השני, שמחים ביחד, ושניכם הסכמתם באופן הדדי שאתם מעונינים במערכת יחסים שאינה מונוגמית. אבל איך פותחים מערכת יחסים ועדיין נשארים מחויבים? ובכן, אתם יוצרים ומסכימים לסדרה חדשה של כללים. מה שאני נותנת לכם כאן זה לא "חוקי פוליאמוריה רשמיים להם אתם חייבים לציית". אלו הן פשוט דוגמאות לסוג של הדברים שאולי תבחרו להסכים עליו. הם כולם כללים אקטואליים שאו שאני או מישהו שאני מכירה השתמש בהם. בתקווה שאלו יעניקו לכם קפיצת זינוק לדיון משלכם.
  • ימים\זמנים מסוימים תמיד שמורים בשביל עצמינו להיות ביחד לבד.
  • אנו מתחייבים לנהוג ולהשתמש באמצעי מניעה והגנה, ואנו במפורש מסכימים מה זה אומר.
  • אני חייבת לתת אישור לפני שאת\ה שוכב\ת איתה\ו.
  • אנחנו עסקת חבילה - אנחנו יוצאים\שוכבים רק כשאנחנו ביחד.
  • לא מתנהגים באופן מיני מול הפנים שלי.
  • אסור להתחבר מינית עם חברים מהמעגל המשותף שלנו - כל בני\ות הזוג שלך חייבים להיות מחוץ למעגל זה.
  • אל תגיד\י "אני אוהב\ת אותך" לאף אחד\ת אחר.
  • אסור מין מזדמן. אנחנו בעניין של מערכות יחסים, לא סווינגינג.
  • האנשים אליהם אנו מתחברים חייבים להיות גם בזוג - בלי רווקים\ות.
  • אנחנו נהיה שותפים ראשיים. כל האחרים "משניים".
  • לא מסווגים בני\ות זוג כ"ראשיים" או "משניים" בהירארכיה, כולם שווים.
  • כשאת\ה שוכב\ת עם מישהו\י, אני לא רוצה לשמוע פרטים.
  • כשאת\ה שוכב\ת עם מישהו\י, אני רוצה לשמוע את כל פרטים.
  • בלי אנשים מונגמיים - המאהבים\ות חייבות\ים להיות גם בעניין של פוליאמוריה.
  • לא יותר משתי לילות ברצף עם אנשים אחרים.
  • אני רוצה מאהבים\ות אחרים, אבל אני רוצה שלך לא יהיו [בשלב זה].
  • זה בסדר אם לך יהיו מאהבות\ים, אבל אני לא רוצה בזה כל עוד אני לא מוכן\ה.
כפי שאתם רואים, לא תאמצו את כל הכללים האלו, והם מדברים לצורות שונות מאד של חיים פוליאמוריים. וזה לא משנה איזה כללים קבעתם, אם אתם מתמידים בכיוון הפוליאמורי, הם יתפתחו וישתנו ככל שתצברו נסיון. כשנכנסים לטריטוריה חדשה, כללים מסוג זה יכולים לגרום לאנשים להרגיש בטוח יותר. בסופו של דבר ולמרות זאת, רוב הכללים מסוג זה, מתבקש שישברו אותם- אבל רק ששניכם מעונינים בכך.

*

הנה עוד כמה רעיונות לכללים מנחים:

• תקשורת מלאה - דברו על כל דבר חשוב שקשור איכשהו למערכת היחסים.
  • אם את\ה מפחד\ת להגיד משהו, זה סימן שצריך להגיד את זה.
  • הקשבה צריכה להעשות בצורה מכבדת שמעודדת את המדבר להמשיך.
  • כל הסכם שקבעתם - אל תשברו אותו. נקודה. אל תסכימו על דברים שאינכם יכולים לקיים.
  • את כל הסכם אפשר לפתוח לדיון מחודש בכל עת. כמו כן כדאי לבדוק את ההסכם מדי פעם ולראות שהוא עדיין עדכני לכל אחת\ד.
  • כל אחד יכול להפסיק את ההסכם על ידי סיום מערכת היחסים. (זה מכורח המציאות, אבל כדאי להדגיש זאת מראש..).
עמוד מומלץ בנוגע להסכמים
ועוד אחד
שליחת תגובה

חזור אל “דפי נבירה עצמית-קהילתית”