איבוד משקל בעקבות מחלה

אמא_מבולבלת*
הצטרפות: 26 ינואר 2005, 12:09

איבוד משקל בעקבות מחלה

שליחה על ידי אמא_מבולבלת* »

אם יש כבר דף בנושא, אשמח להפנייה...

בני, בן כשנה וחצי, חלה בצורה קלה ב וירוס שילשולים והקאות לפני שבועיים וחצי, ועכשיו הוא שוב מחלים מזה - הפעם זה היה חמור יותר (לקח יותר ימים והוא היה הרבה יותר סמרטוט). בשתי הפעמים הוא רָזָה, בעצם בלי שהיה לו זמן לעלות במשקל בחזרה, כך שעכשיו הוא נראה לי ממש רזה (ומלכתחילה הוא באחוזון התחתון). אני שואלת את עצמי מה נכון יותר לעשות: לתת לו להדביק את הפער באופן טבעי, מקסימום להשתדל להכין לו את המאכלים שהוא אוהב במיוחד שוב ושוב (הוא אוכל בריא יחסית), או לדחוף לו אוכל יותר עתיר קלוריות לתקופה מסוימת?
(לא יודעת כמה הוא איבד. להקדים את התור לטיפת חלב בשביל להישקל? אנחנו צריכים ללכת עוד איזה שבועיים-שלושה נדמה לי, והפעם הקודמת שהוא נשקל שם היתה לפני איזה חודש וחצי)
בקיצור אני בהתלבטות, אשמח לתובנות.
אמא_מבולבלת*

איבוד משקל בעקבות מחלה

שכחתי לציין שהוא גם יונק.
מים_שקטים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*

איבוד משקל בעקבות מחלה

שליחה על ידי מים_שקטים* »

גם לנו היה מצב דומה. בפעמים הראשונות נקטנו בניסיון להדביק את הפער. ומה שקרה הוא הדביק ונהיה אפילו עגלגל. אבל אחרי חודש וחצי הוא התחיל להיות חולה בלי הפסקה. כל שבועיים וגם עשה "שביתות רעב". לקח לנו זמן להבין שהכל נבע מרגישות למזונות מסוימים שזה מה שהביא מלכתחילה לכל הבעיות.
_פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 02 ינואר 2007, 08:42
דף אישי: הדף האישי של _פלונית_אלמונית*

איבוד משקל בעקבות מחלה

שליחה על ידי _פלונית_אלמונית* »

בפעמים הראשונות נקטנו בניסיון להדביק את הפער
כיצד?!?
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

איבוד משקל בעקבות מחלה

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

עם קצת סבלנות, את תראי שהוא ישלים את משקלו שוב ואפילו יותר - זה מה שקורה בדרך כלל אחרי ירידת משקל במחלה...ודווקא לא הייתי מעמיסה אוכל רב על מערכת חלשה יותר.
(בכל מקרה כדאי לבדוק ב"אייפק" אלרגיות למזונות).
אמא_מבולבלת*

איבוד משקל בעקבות מחלה

מאלרגיות אני לא חוששת דווקא. הוא כבר טעם פחות או יותר הכל, אני חושבת, ולא הגיב לכלום.
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

איבוד משקל בעקבות מחלה

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

מאכלים משמינים:
טחינה
אבוקדו
אגוזים
מאכלים מרזים (ז"א שהגוף מבזבז קלוריות בניסיון לעכל אותם):
סלרי, ברוקולי, כרוב, חסה ירקות ירוקים.
מקווה שעזרתי.
אני בכיוון של להרפות, לשחרר ולהתייחס לשינויים בשיוויון הנפש האפשרי.
מים_שקטים*

איבוד משקל בעקבות מחלה

שמנת 27 אחוז שומן. בהמלצתה של דיאטנית. וגם זה מה שהוא אהב.

אני בכיוון של להרפות, לשחרר ולהתייחס לשינויים בשיוויון הנפש האפשרי.

כעקרון ואחרי ניסיון אני גם בעד.

מאלרגיות אני לא חוששת דווקא

גם אנחנו לא חששנו מאלרגיה בהתחלה. וגם בבית החולים "חיזקו" אותנו שזו לא אלרגיה. בדיעבד הוא כן אלרגי למוצרי חיטה. ואחרי שהפסקנו אותם הוא לא הפסיק להיות חולה כל-כך הרבה (כל שבועיים כמו שפעת), והפסיק להראות רזה כל הזמן.
הבעיה היתה שחוץ מזה שהוא היה לא במשקל הוא גם היה נראה רזה. למרות שהוא היה באותו משקל כמו הגדולה שלי באותו גיל.
אפשר להגיד שהוא היה נראה לא חיוני.
שווה לבדוק אלרגיה.
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

איבוד משקל בעקבות מחלה

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

אוף אנחנו באותו מקום. אבל לי נראה שהיא כלל לא יצאה מהמחלה וזה כבר היום השישי! גם ככה היא היתה רבע עוף (עוד לובשת את אותם בגדים שלבשה בגיל חצי שנה...). הכי מבעס זה שאין לה חיוך. היא בקושי רוצה לצאת מהמיטה והראש שלה שמוט כשאני לוקחת אותה לטיול שמש בעגלה ומדובר בילדה עם פלפל בטוסיק... עצוב.
איכשלא יהיה הדבר היחידי שלקחתי מאמא שלי בענייני בריאות וחולי ואוכל בכלל-כלל ראשון לא לדחוף אוכל. כלל שני-הגוף יודע, על אחת כמה וכמה עם זה תינוק שאוכל בריא ולא נחשף לג'יפה (ועוד יותר אם הוא יונק), הוא יאכל מה שעושה לו טוב, אפילו אם זה לא ממש אוכל שכתוב בספרים שהוא נכון לאחרי שלשולים. את יכולה להציע לו בתוך מגוון המזונות הרגילים גם מזונות משמינים וטובים (כתבו לך למעלה) אבל אם הוא לא רוצה-לא צריך. הרבה הרבה ציצי, זה בטוח יעזור.
|תמר|
מים_שקטים*

איבוד משקל בעקבות מחלה

אני חושבת שהכי חשוב לשים לב לתחושות שלך. לי כל הזמן היתה תחושה שיש משהו לא בסדר במזון שאני נותנת לו אפילו שזה היה מאוד בריא. ומכיוון שלא עליתי על זה - והוא המשיך להיות מאוד רזה וחולה - נואשתי מעצמי ופניתי לקונבנציונלי. וכשהם לא עזרו חזרתי שוב לעצמי ולאנשים שאני סומכת עליהם.
ובאמת זה היה משהו במזון - בעיקר שלי. כלומר עבר דרך ההנקה. הרגישות שלו גם למוצרי חלב וגם לגלוטן היא יותר רגישות שלי מאשר שלו.
כלומר כשאני שותה חלב הוא מגיב לזה לא טוב. כשהוא שותה אין תגובה. לגבי גלוטן - לא ניסיתי עדיין לבדוק אם הרגישות היא יותר שלי מאשר שלו.
בכל אופן אני כל הזמן אמרתי שיש משהו שאני לא עושה/אוכלת נכון והאמת לא חשבתי שזה גלוטן.
כל פעם שהוא הפסיק לאכול זה היה בשביל לרפא את עצמו - אבל אף אחד לא חשב בכיוון הזה - המחשבה היתה שהילד מרעיב את עצמו (כשמאחורי נמצא המשפט יש ילדים כאלה). כמו שיש ילדים חולים. אני לא מאמינה שילדים חייבים להיות חולים ואם הם חולים בד"כ משהו שהם אוכלים הוא לא טוב בשבילהם. החידוש בשבילי שגם בגיל שנה יש דברים שאני אוכלת שיכולים כ"כ להשפיע על מערכת העיכול שלו.

אני מאמינה שלילד צריך להיות תיאבון בריא והוא צריך להיות בריא בד"כ - ואם זה לא כך צריך לבדוק. בעיקר ניסוי ותעייה לפי התחושות. (כי יש כ"כ הרבה מקומות לנסות ולטעות)
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

איבוד משקל בעקבות מחלה

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

רציתי רק להגיד, לגבי משהו שמישהי כתבה, שיש אלרגיות שבית חולים ממש לא יכול לזהות...
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”