רוצה להחזיר לעצמי את האש
-
אנונימי
רוצה להחזיר לעצמי את האש
משה שלום שמעתי עליך רבות דרך מורתי בשנה א רינת המופלאה
שלצערי הרב לא יכלה להמשיך איתי לשנה ב
ראיתי בה אותך את האש שהיתה לך שעוד לימדתה את התשובות החדות
את האמונה הטוטלית
רינת שצינה אותך רבות הלהיטה אותי וכעת אני חשה ריקנות חוסר מוטיבציה
האם אני מוכנה לתהליך ולא משנה איזה מורה ידריך אותי
האם המורה והידע שברשותו הוא זה שתורם לחלק ניכר בתליך
אתה מכיר את רינת ואת היכולות המדהימות שלה בידיעת השיטה
את האש בעינה אסרטיביות תקיפות אמפטיה לכולם
אני רוצה להחזיר לעצמי את האש.
שלצערי הרב לא יכלה להמשיך איתי לשנה ב
ראיתי בה אותך את האש שהיתה לך שעוד לימדתה את התשובות החדות
את האמונה הטוטלית
רינת שצינה אותך רבות הלהיטה אותי וכעת אני חשה ריקנות חוסר מוטיבציה
האם אני מוכנה לתהליך ולא משנה איזה מורה ידריך אותי
האם המורה והידע שברשותו הוא זה שתורם לחלק ניכר בתליך
אתה מכיר את רינת ואת היכולות המדהימות שלה בידיעת השיטה
את האש בעינה אסרטיביות תקיפות אמפטיה לכולם
אני רוצה להחזיר לעצמי את האש.
-
משה_אלבאום*
- הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
- דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*
רוצה להחזיר לעצמי את האש
ל דליה תלמידה שנה ב
למה רינת הפסיקה ללמד את הקבוצה שלך ?? היא באמת מורה טובה, חבל.
מה את מתכוונת לעשות על מנת להחזיר לך את האש?? כאשר האש שייכת למורה, התלמיד מתייבש מייד עם גמר הלימודים. אסור לשכוח שאנחנו, כל אחד מאיתנו הוא המורה , ומי שעומד אל מול הקבוצה הוא המדריך הנותן שיעורי בית ומתקנם בפגישות הבאות.
נראה לי שצריך לבצע בדק בית במה את מחפשת בלימודים. מורה אישי או הדרכה איך להפוך לבעל מקצוע?
במידה ואת מחפשת מורה אישי, הגעת למקום הלא נכון (לפחות היה כך בזמני). המורה האישי לוקח אחריות על התפתחותו של התלמיד, מנחה אותו לטוב ולרע בכל מעשיו ודרכו. (זוהי הבחנה אישית שלי). הוא זה המספק את האש והרצון, והתלמיד רוכב על גבי רצונו של המורה האישי, לאורך תקופת התחזקותו היכולה להגיע לשנים רבות מדי במצב הזה.
מדריך המלמד מקצוע, מקנה טכניקות, תיאוריה וכלי עבודה, ומצפה מהתלמיד שיחרוש אותן כל כך הרבה בבית, שכל מה שנלמד בפגישה הקודמת, מתחיל להיות מובן בפגישה לאחר מכן, או בתקופה הקצרה שלאחר הלימוד. נכון שזה הרבה יותר קשה, אבל עד כמה שאני מבין, אין קיצורי דרך.
המוטיווציה ללימודים , לא טוב לה שתגיע ממורה חיצוני כלשהו אלה מהמורה הפנימי.
בהצלחה.
למה רינת הפסיקה ללמד את הקבוצה שלך ?? היא באמת מורה טובה, חבל.
מה את מתכוונת לעשות על מנת להחזיר לך את האש?? כאשר האש שייכת למורה, התלמיד מתייבש מייד עם גמר הלימודים. אסור לשכוח שאנחנו, כל אחד מאיתנו הוא המורה , ומי שעומד אל מול הקבוצה הוא המדריך הנותן שיעורי בית ומתקנם בפגישות הבאות.
נראה לי שצריך לבצע בדק בית במה את מחפשת בלימודים. מורה אישי או הדרכה איך להפוך לבעל מקצוע?
במידה ואת מחפשת מורה אישי, הגעת למקום הלא נכון (לפחות היה כך בזמני). המורה האישי לוקח אחריות על התפתחותו של התלמיד, מנחה אותו לטוב ולרע בכל מעשיו ודרכו. (זוהי הבחנה אישית שלי). הוא זה המספק את האש והרצון, והתלמיד רוכב על גבי רצונו של המורה האישי, לאורך תקופת התחזקותו היכולה להגיע לשנים רבות מדי במצב הזה.
מדריך המלמד מקצוע, מקנה טכניקות, תיאוריה וכלי עבודה, ומצפה מהתלמיד שיחרוש אותן כל כך הרבה בבית, שכל מה שנלמד בפגישה הקודמת, מתחיל להיות מובן בפגישה לאחר מכן, או בתקופה הקצרה שלאחר הלימוד. נכון שזה הרבה יותר קשה, אבל עד כמה שאני מבין, אין קיצורי דרך.
המוטיווציה ללימודים , לא טוב לה שתגיע ממורה חיצוני כלשהו אלה מהמורה הפנימי.
בהצלחה.
-
שמחה_שמצאתי*
- הצטרפות: 19 יוני 2005, 11:52
רוצה להחזיר לעצמי את האש
דליה תלמידה שנה ב'
אני רוצה להחזיר לעצמי את האש. - ובכן, עשי זאת. החזירי את האש אלייך. רינת אכן מורה ניפלאה. רינת גם אדם בדיוק כמוך. עובדה.
אני רוצה לחזק אותך ב
וגם לאמר לך מה שאת בטח כבר יודעת.
סוף - הוא תמיד גם התחלה.
בוודאי שמורה - יש לו חלק בתהליך הלמידה של תלמידיו. מעבר להעברת ידע, גם להבעיר איזו אש של סקרנות ורצון לדעת עוד. אם היה בך להט ללמוד, הוא בוודאי עדיין קיים (עם כל הצער על פרידה ממורה אהובה).
נסי להפריד - מורה הוא לא ידע. הוא אדם. יש לך הזדמנות ללמוד עוד פנים של ידע. והלמידה הלאה היא זו שתחזק ותלבה את האש שמעט דעכה.
בהצלחה @}
אני רוצה להחזיר לעצמי את האש. - ובכן, עשי זאת. החזירי את האש אלייך. רינת אכן מורה ניפלאה. רינת גם אדם בדיוק כמוך. עובדה.
אני רוצה לחזק אותך ב
סוף - הוא תמיד גם התחלה.
בוודאי שמורה - יש לו חלק בתהליך הלמידה של תלמידיו. מעבר להעברת ידע, גם להבעיר איזו אש של סקרנות ורצון לדעת עוד. אם היה בך להט ללמוד, הוא בוודאי עדיין קיים (עם כל הצער על פרידה ממורה אהובה).
נסי להפריד - מורה הוא לא ידע. הוא אדם. יש לך הזדמנות ללמוד עוד פנים של ידע. והלמידה הלאה היא זו שתחזק ותלבה את האש שמעט דעכה.
בהצלחה @}