על הגדילה

אנונימי

על הגדילה

שליחה על ידי אנונימי »

דיון שהחל בדף אלבאום דף חדש והועבר לכאן
שרי*
הצטרפות: 15 דצמבר 2001, 22:10

על הגדילה

שליחה על ידי שרי* »

משה, אשמח אם תוכל להאיר גם את נושא הגדילה והתרגול שלו. תודה.
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

על הגדילה

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

נושא הגדילה:
נושא הגדילה בא להגדיר את יכולת הרחקת העצמות האחת מהשנייה כך שיהיה מרווח מקסימאלי בתוך כל המפרקים. הגדילה מיועדת להתקיים לאורך כל זמן הערות ובכל זווית שהיא לאורך כל חי האדם.
הגדילה מגדירה את מצב השלד מצד אחד, ומצד שיני את המצב המנטאלי נפשי רגשי של האדם, שזוהי בעצם יכולת העמידות הפסיכודינמית של האדם.
כוח המשיכה הוא הכוח הלוחץ ביותר הקיים על כדור הארץ, והוא פעיל לאורך כל חיי האדם ללא הפסקה. במידה והאדם מסוגל לעמוד מולו במצב גדילה לאורך כל חייו, הרי ששחיקה מינימאלית תחול בגופו, וברמת האנרגיה שלו.
מצב הגדילה מהווה בסיס ליכולת לקיים זרימת אנרגיה תקינה בגוף. ככל שגדילת הגוף יציבה, כך חוסך האדם אנרגיה בכל פעילות מוטורית.

הגורמים עיקריים לשחיקת יכולת הגדילה (לא לפי סדר חשיבות) הם:
  1. כניעה לכוח המשיכה של כדור הארץ, אובדן אנרגיה מספקת בשרירים.
  2. חוסר תרגול מספיק (אובדן המודעות השרירית הנדרשת).
  3. התכווצות המערכות השריריות עקב הפרעות קורדינטיביות.
  4. התכווצות המערכת השרירית עקב מערכת הדחקה רגשית.
  5. התכווצות המערכת השרירית עקב מחלות שונות או פגיעות מולדות.
  6. התכווצות המערכת השרירית עקב רגישויות ייתר של החושים.
  7. אסימטריה מולדת בשלד.
גורמים נוספים.

המורכבות של הגורמים היכולים להפיל את יכולת הגדילה, מושפעת בעצם מכל אחת מהאינטליגנציות. מסיבה זו הגדילה מהווה מדד לאינטגרציה בין האיטליגנציות. כל אינטליגנציה שאינה מתפקדת נכון בעצמה או באינטגרציה עם האחרות יכולה להפיל את יכולת העמידות.

התרגולת של הגדילה, הינה מדורגת. בהתחלה מתרגלים צד אחד של הגוף, לאחר מכן צד שני ולאחר מכן את שני הצדדים ביחד.
לאחר שהזוויות ידועות ומודעות, המיקוד עובר לנחישות של כוח הרצון.
כאן באים לידי ביטוי כל הפרמטרים המחזקים או מחלישים את כוח הרצון כפי שכתבי בעמודים הקודמים. ברגע שהנחישות בנויה, מתורגלת מספיק וקיימת ברמה מודעת, היא מהווה את הפקטור המרכזי ביכולת.
כל זמן שהאדם עדיין מרחם על עצמו או מוותר על עצמו ולעצמו, אין יכולת עמידות בתרגולת.

מה שמראה האם היכולת מודעת ותקינה הוא האם המתרגל מסוגל להחזיק בקלות לחץ גדול מאוד של אדם גדול, חזק וכבד ממנו. ברגע שהעמידות הנחישות וכוח הרצון ברמה תקינה, הגדילה תוכל להחזיק לחץ גם של האנשים החזקים ביותר. הכוונה היא שאישה קטנה ללא כוח שרירי רב, יכולה להחזיק די בקלות לחץ (בכיוון הגדילה בלבד שזהו הכיוון היחידי הנבדק בתרגולת) של אדם בגודל וחוזק כשל שוורצנגר.
בהצלחה :-)
שרית_פ*
הצטרפות: 18 מרץ 2006, 18:47
דף אישי: הדף האישי של שרית_פ*

על הגדילה

שליחה על ידי שרית_פ* »

משה, האם ע"י תרגילי גדילה ניתן לפתוח התכוצויות בשריר, שנגרמו עקב הדחקה רגשית?(חוץ מעיסוי לרגש שברור לי כיצד ניתן לפתוח חסימות רגשיות האגורות בשריר או אולי? במפרק?)
שרי*

על הגדילה

שליחה על ידי שרי* »

בנושא הגדילה היה לי מטופל בן 13 שנולד פג עם המון קשיים מוטוריים ובעיקר קושי להתבגר ולקחת אחריות. אחרי הרבה תירגולים של גדילה בהם נהג לוותר
לעצמו, עמדתי יום אחד מולו ולא נתתי לו לרדת. החזקתי לו את הידיים וביקשתי שיתחבר לזרימה. ואז זה קרה . עיניו נצצו והוא זרם. וככה הוא עמד במשך חצי שעה מאושר וזורם ולא רוצה לרדת. זה היה מדהים ומרגש.
שבוע אחרי, כשנכנס אמר שרוצה לראות אם זה יכול לקרא לו עוד פעם והוא שוב עמד הפעם 40 דקות והפסיק רק כשנגמר הטיפול.
הילד הזה שהיה תלמיד גרוע התחיל ללמוד במרץ וכשנפרדנו זמן קצר אחרי, אמר לי : תודה שלימדת אותי על עצמי.
שרית_פ*
הצטרפות: 18 מרץ 2006, 18:47
דף אישי: הדף האישי של שרית_פ*

על הגדילה

שליחה על ידי שרית_פ* »

וואו שרי אני ממש מתרגשת... טיפול מוצלח ביותר. את יכולה לפרט את נושא הזרימה האם מהתחלה הוא הזרים עצמו?
האם היתה ממך עזרה גם בשורשים ודרכך הוא מוזרם?

אם אפשר להדליק |נורה| קצת בנושא השורשים והזרימה,שמעתי שלא כולם זורמים שווה או דומה ואחת כמוני עם רגישויות יתר לפחות בהתחלה מתקשה להבין הכיצד?
שרי*

על הגדילה

שליחה על ידי שרי* »

נראה לי שברגע שעוזבים את הדמיון שמכוון את הזרימה ומתחברים לתחושות בגוף זה קורה.כשיותר מידי מסתמכים על הדמיון זה נשאר בדמיון.
אבל הייתי צריכה 10 ימים של מדיטציה ויפאסנה כדי לקלוט את זה, ולהתחבר לתחושה של הגוף מבפנים, לאפשר לעצמי לחוש כל איבר שאני מתמקדת בו ואת הזרימה המבורכת של כל הגוף.
טליה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

על הגדילה

שליחה על ידי טליה* »

לגבי הארכת המפרקים, התכוונתי.שבאמצעות תרגילי גדילה ויציבה אינטנסיביים,הצלחתי ליצור מרווח בתוך מיפרק,ואולי הניסוח המדוייק יותר הוא בין המפרק. שיצר לחץ רב על עצב, וגרם לדלקת,וכאבים קשים.כיום אני חשה הרבה יותר טוב.הדלקת נעלמה ואני אמשיך לתרגל עד......זה מה שחשוב,לא????
משה_אלבאום*

על הגדילה

בנושא תרגילי כוח.
זמן התרגול מתואם מתרגל. הכוונה היא שכל מתרגל יתרגל את הזמן המתאים לו על מנת לפתח את יכולתו להתמודד בחולשה. לא ניתן לקבוע זמן מראש.
בזמנו היה סטודנט בוגר שהיה בעל חגורה שחורה (דן 3) בקרטה, שיכול לבצע כפיפות מרפקים רבות ותרגילי כוח רבים. אבל כשבא להתמודד עם כוח הרצון, לא הצליח לבצע גם לא חלק קטן ממה שהוא ידע שיכול מבחינת כושר. ברגע שעמד בתחושתו הפנימית אל מוטל אביו והדרך בה הוא צריך למלא את צורכי משפחתו, הוא היה נופל ולא מצליח להתמודד בכלל. כוח הרצון הוא צורת וסוג המיקוד בתרגיל ולא אורך הזמן. לדוגמא תרגיל הגדילה של הילד של שרית.
סיפור מלפני שנים רבות, על ילד בן שבע מוכה קשה על ידי אימו. הילד אגר במשך השנים כעס כל כך גדול, עמידות וסיבולת גופנית חזקים כל כך, שכל תרגילך כוח שהתבקש לעשות היה קל ומצחיק אותו. כשבקשתי ממנו באבחון להראות לי את עמידת המוצא של שכיבות שמיכה על מנת לבדוק את חוסנו, הוא התחיל לצחוק. כששאלתי למה הוא צוחק הוא פשוט אמר "כשתתעייף לספור תעצור אותי", והחל לבצע כפיפות שמיכה מושלמות. כשהגיע לשלש מאות עצרתי אותו, כשחוסר אמונה מוחלטת במה שראו עיני שולט בי בדרך שלא אפשרה לי להמשיך את האבחון. בזמנו לא הבנתי עדיין את נושא האינטליגנציה האנרגטית ועד כמה היא יכולה לגרום לגוף לבצע דברים מעבר לגבולות כוח השרירים. כיום ניתן להבין שעל מנת לא להתמודד עם הכאב הרגשי וההשפלות, הילד תפקד מהאינטליגנציה האנרגטית תוך כדי הדחקת האינטליגנציה הרגשית למצב של חוסר תפקוד מוחלט.

בנושא הבטן, בזמנו לימדתי תרגיל שאיני יודע אם עד היום מלמדים אותו, תרגיל של שכיבה על הגב והבאת הידיים מעל הברכיים הכפופות לחצי כשכפות הרגלים נוגעות ברצפה, והישארות במנח ללא תנועה לאורך זמן ארוך מספיק על מנת להתמודד. התרגיל יכול לגרום ללחץ גדול מדי על הגב התחתון במידה ולא מתרגלים אותו במדויק. מכיוון שאיני יודע איך והאם מלמדים אותו כיום, מומלץ להתמודד עם כוח הבטן בתרגיל אחר.
שכיבה על הגב, העלאת הרגלים ישרות ב 90 מעלות כלפי התקרה, לאחר שהישבן עלה מספר סנטימטרים לאוויר, מרימים את הזרועות לכיוון התקרה כך שכל החלק עליון של הגב עלה לאוויר. המצב יוצר קשת בגב, כאשר רק הגב האמצעי מונח על הרצפה. במצב הזה המאמץ של שרירי הבטן נכון ומספיק על מנת להתמודד עם כוח הרצון, ואינו יוצר לחץ על הגב התחתון.
תרגילי בטן צריך לבצע על מצע רך שישמור על חוליות הגב.
משה_אלבאום*

על הגדילה

שרי
אהבתי את הסיפור על הילד והגדילה. כמה יפה לראות מה ניתן לעשות ברגע שמתחברים למודעות המולידה יכולת האנרגטית
:-)
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”