עיסוי פה

פזית*
הצטרפות: 20 דצמבר 2003, 07:58

עיסוי פה

שליחה על ידי פזית* »

טליה ומשה שלום,
עיסוי בחיך ובלשון? שמעתי על עיסוי חודרני כזה מחברתי אסיסטנטית לרקמות עמוקות ברידמן. אני מוצאת הרבה הבדלים בין הגישה שלהם לזו שלמדתי. גם בשיטתינו אומצה הטכניקה? טוב לדעת. מתי עושים שימוש בה ולמה?
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

עיסוי פה

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

ל פזית
בעבר פתחתי עיסוי שלם לפה. בזמן שהחלה החובה לשים כפפות על מנת להחדיר את האצבעות לפה בגלל האידס, הפסקתי להשתמש בעיסוי.
מבחינה מקצועית עיסוי זה הינו חשוב במיוחד כי הוא מחבר לגיל 0 עד שנה. זהו גיל לא מילולי החווה את הכול בעוצמות רגשיות וחוויות חושיות גבוהות במיוחד, ללא יכולת לבטא מילולית. מועקות ומעצורים רבים שייכים לתקופה הזו. הדחקות רבות בעיקר בתחום האינטימי שמורות בפה.
בגלל שאיני סובל לעבוד עם כפפות איני מלמד עוד את הנושא. נראה לי שמאוד לא נעים להחדיר אצבע עם כפפה לפה. זה מוריד את חווית האינטימיות שכל כך נחוצה לעיסוי זה.
האם עניתי לשאלתך?

ישנם הבדלים רבים ומהותיים ביותר בין השיטה למה שמלמדים ברידמן (עד כמה שידוע לי). ברידמן מלמדים עיסויים שונים כולל עיסוי רקמות עמוק, שהוא בעצם שינוי קל של שיטת רולפינג. בזמנו דר' אד מופן שינה את השם על מנת להבדיל את עבודתו מעבודתה של דר אידה רולף מפתחת השיטה.
השינוי חל (עד כמה שאני זוכר ממה שאד סיפר לי) בגלל צרכים מסחריים.
את העיסויים שאנחנו מבצעים, פתחתי מתוך הטכניקות שפיתח לפני שנים רבות רפי רוזן. שכללתי את הנושאים השונים והבאתי אותם לכלל מערכת המסוגלת להוות שיטה לטיפול העומדת בפני עצמה. פיסיולוגית ופסיכו פיסיולוגית.
עד כמה שידוע לי, מלבד עדית פנק שהיא תלמידה ישירה שלי, אין ברידמן מורים היודעים להפעיל את השיטה שלי. גם עדית (שאינה עוסקת ברידמן בהוראת שיטת אלבאום), למדה רק חלקים שאותם למדתי בזמנו, ללא כל התוספות שהתחלתי ללמד שנים לאחר שהיא עזבה. מסיבה זו מהיום בו הפסקתי ללמד ברידמן, קיים שוני רב בין מה שמלמדים ברידמן למה ששיטת אלבאום מלמדת.
פזית*
הצטרפות: 20 דצמבר 2003, 07:58

עיסוי פה

שליחה על ידי פזית* »

משה, תודה ענית על שאלתי. תמיד חשבתי שקיים שוני רב בין מה שמלמדים ברידמן לבין הפיתוח לעיסוי שמלמדים במרכז אלבאום. כשקראתי את ההיסטוריה של התפתחות השיטה שעידכנת לפני מספר ימים ואת הכתובים של טליה, רציתי להבהיר לעצמי את הנקודה.
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”