ראו גם : מדור אוכלוסיות מיוחדות ומקרים חריגים
מחלה דה מיאלינציה
-
פלוני_אלמוני*
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
מחלה דה מיאלינציה
שלום לכולם!
אני לא כותבת בדרך כלל, אבל נהנית לקרוא ולומדת הרבה...
פנתה אליי חברה שגילתה שיש לה מחלה של דה מיאלינציה (פגיעה במיאלין, ממשפחת הטרשת הנפוצה).
האם יש בכוחה של השיטה לעזור?
האם מישהו נתקל בתופעה דומה? מה דעתכם?
(משה, ניסיתי לכתוב לך באופן אישי ולא הצלחתי, אז אם תקבל הודעה מוזרה וסתמית בבקשה התעלם)
אני לא כותבת בדרך כלל, אבל נהנית לקרוא ולומדת הרבה...
פנתה אליי חברה שגילתה שיש לה מחלה של דה מיאלינציה (פגיעה במיאלין, ממשפחת הטרשת הנפוצה).
האם יש בכוחה של השיטה לעזור?
האם מישהו נתקל בתופעה דומה? מה דעתכם?
(משה, ניסיתי לכתוב לך באופן אישי ולא הצלחתי, אז אם תקבל הודעה מוזרה וסתמית בבקשה התעלם)
מחלה דה מיאלינציה
אגב, שמי אילת, לא התכוונתי להיות אלמונית...
-
פלוני_אלמוני*
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
מחלה דה מיאלינציה
אילת בעבר הרחוק יצא לי לטפל בגבר שסבל מהמחלה הזו. תרגול תנועה וקורדינציה יכולים לעזור ולהרגיע את המצב. איני בטוח שניתן לחדש את מה שהתפרק מהמיילין.
בכל מקרה חייבים לתרגל לאט מאוד ובעדינות רבה, לא להפעיל שום סוג של לחץ, אך לעבוד בהתמדה וברצף. חשוב במיוחד להקפיד על נשימה רצופה. במידה והאדם מסוגל לתרגל פרקי זמן ללא הפסקה, צריך לנסות ולהאריך את התרגול. מה שחשוב ביותר הוא לבדוק איך הוא מגיב לתרגול. יכול להיות שבזמן התרגול הוא ירגיש טוב ולאחר מכן המצב יחמיר. במידה וכך המצב אסור לתרגל.
בשום אופן לא לעסות את גופו.
בכל מקרה חייבים לתרגל לאט מאוד ובעדינות רבה, לא להפעיל שום סוג של לחץ, אך לעבוד בהתמדה וברצף. חשוב במיוחד להקפיד על נשימה רצופה. במידה והאדם מסוגל לתרגל פרקי זמן ללא הפסקה, צריך לנסות ולהאריך את התרגול. מה שחשוב ביותר הוא לבדוק איך הוא מגיב לתרגול. יכול להיות שבזמן התרגול הוא ירגיש טוב ולאחר מכן המצב יחמיר. במידה וכך המצב אסור לתרגל.
בשום אופן לא לעסות את גופו.
מחלה דה מיאלינציה
פלוני אלמוני,
תודה על התגובה, היא שקלה אם להתחיל טיפול בשיטה....אני לא בטוחה אם אמליץ לה לאור האמור...
מעניין שאתה טוען לא לעשות עיסויים, כי דווקא הרופא שמטפל בה כרגע אמר שעיסויים יכולים להועיל מאד...?
תודה על התגובה, היא שקלה אם להתחיל טיפול בשיטה....אני לא בטוחה אם אמליץ לה לאור האמור...
מעניין שאתה טוען לא לעשות עיסויים, כי דווקא הרופא שמטפל בה כרגע אמר שעיסויים יכולים להועיל מאד...?
-
משה_אלבאום*
- הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
- דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*
מחלה דה מיאלינציה
מתנצל, המחשב שלי החליף את השם שלי בפלוני. זה הייתי אני שעניתי ל YP ול אילת
בנושא העיסויים. פעם פרפ' קרסו אמר לי שלא תמיד נכון לעסות אנשים עם מחלות ניווניות למיניהן, זה עלול להחמיר את המצב. מכיוון שאני מאוד מעריך את הידע של פרפ' קרסו, אני עושה כדבריו.
בנושא העיסויים. פעם פרפ' קרסו אמר לי שלא תמיד נכון לעסות אנשים עם מחלות ניווניות למיניהן, זה עלול להחמיר את המצב. מכיוון שאני מאוד מעריך את הידע של פרפ' קרסו, אני עושה כדבריו.
מחלה דה מיאלינציה
משה, תודה רבה, אני אעביר את המסר.