מודעות אנרגטית

אנונימי

מודעות אנרגטית

שליחה על ידי אנונימי »

הדיון הועבר מדף משה אלבאום דף לעריכה

פיתוח מודעות אנרגטית
פזית (2006-03-17T08:07:20):
בוקר טוב,
מה אתה ממליץ לעשות לפיתוח מודעות אנרגטית? מה זה מודעות אנרגית מאוזנת בעיניך?

משה אלבאום (2006-03-17T09:59:13):
שלום פזית, תודה על השאלה.
איני יודע מהי מודעות אנרגטית מאוזנת, ישנה רק מודעות מודעת הגורמת לרמות אינפורמציה שונות לחיות בתוך מערך שיקולי הדעת שלנו. ככל שהמודעות גדולה יותר, יותר זערורי מידע מגיעים כאילו משום מקום ומתלבשים בתוך תמונת שיקולי החיים שלנו.
יותר ידע על בני אדם, יותר ידע על מניעים, יותר ידע על מה שעומד לקראת, יותר חישה של מה אחרים מנסים לעשות ברמה המודעת ועוד.
מה שניתן לעשות על מנת לפתח את המודעות הוא מדיטציות, תנועה, הקשבה לטבע, אך בעיקר להבין שהכול מחובר להכול ולנסות לאפשר למודעות הזו להתקיים ללא בקרה שתלטנית של המודעות הקוגניטיבית.

שרית פ (2006-03-17T11:39:48):
בוקר טוב פזית ומושה,
שאלה : מה ההבדל בין אינטואיציה לבין מודעות אנרגטית,ואיך אפשר להיות בטוחים בידע על אנשים והמניעים שלהם, ואם אני יודעת משהו, שלא קשור למודע, האם זה האינטואיציה שנחשבת למודעות אנרגטית? ואיך בכלל אפשר להתיחס לכך? רק לאחר שדברים נעשים כפי שהרגשתי אני יכולה לומר לעצמי ולחברות שמחוברות אלי בנשמה , או ... ידעתי... אך כל פעם מחדש שזה קורה לי אני חשה בחוסר ביטחון כדי לעזור ,כי באיזה זכות אני יכולה להתערב או לדעת, ואיך זה באמת יכול לעזור? ואם לא בא לי להיות מפוצצת במידע כזה או אחר ? האם יש מדיטציות לריקון הבטן?

שרית פ (2006-03-17T11:54:57):
אופס שכחתי, "מערך שיקול הדעת שלנו" אתה יכול בבקשה להרחיב לגבי המידע "משום מקום" אשר פוגש אותנו ואיך הוא משפיע על כל מיני טיפוסים :)

משה אלבאום (2006-03-17T12:52:09):
היי שרית פ
אין הבדל בין אינטואיציה למודעות אנרגטית, האינטואיציה הינה חלק מסך כל האינטליגנציה האנרגטית. האדם משתמש באינטואיציה באותה הצורה בה הוא משתמש בשאר חלקי האינטליגנציה האנרגטית. ההבדל טמון בעיקר ביכולת להפעיל את האינטואיציה ברמה רצונית מודעת ומדויקת.
במקום לקלוט מדי פעם מה שמגיע אלינו, להפעיל את מערך הקליטה על מנת להתחבר לידע שממילא מחובר אלינו כל הזמן.
אינטואיציה = קליטה אנרגטית לא מבוקרת המגיעה אלינו כל הזמן, אך מקשיבים לה או חוסמים אותה, בכל פעם לפי מצב הרוח ורמת הפחד שלנו ממה שנקלט.
אינטליגנציה אנרגטית

הפעלת האינטואיציה וחלקים רבים נוספים ברמה מבוקרת ומודעת

בכוונת תחילה.
הבסיס של הפיכת היכולת לאינטליגנטית הוא אובדן הפחד מהתרחבות התודעה והמרחב. אפשור לידע הנמצא זמין כל הזמן בכל מקום להפוך לחלק מהתודעה היומיומית. שימוש בקוגניציה על מנת לאפשר את מעברי הידע והקשבה לו תוך כדי כך, במקום ניסיון עקר לנסות לחסום כל מה שאינו נתפס על ידי החשיבה הרציונאלית.
רוב החומרים החודרים דרך האינטליגנציה האנרגטית אינם רציונאליים. הם ידע שלרוב החשיבה הרגילה אינה בעלת כלים על מנת להבינה. לא כי לא ניתן להבין, אלה בגלל שהמדע חושב שהוא בעל הבית על הידע. מסיבה זו מרגילים אותנו מזה דורות רבים לחשוב שרק מה שניתן לחזור עליו בכלים מעבדתיים נכון. הבעיה העיקרית בגישה הזו היא שהמעבדות שלנו לא הגיעו עדיין לרמת טכנולוגיה המאפשרת לקלוט או להבין את התנודה האנרגטית והתממשותה של התנודה האנרגטית בצורה ומשמעות. להבדיל מהאדם שכן יכול לקלוט אותה להבינה ולפרשה.
בנוסף לכך, כדור הארץ הוא גוף חיי שכל מרכיביו (כולל האדם ותודעתו) הינם חלק זערורי של תודעתו. מסיבה זו כשמתחברים לתודעת כדור הארץ = אינטליגנצתיה אנרגטית, ניתן לדעת הרבה יותר ממה שהחשיבה הרגילה שלנו רגילה להיחשף אליו.
ישנם אנשים שמכנים את ההתחברות בדרכים שונות כולל - תיקשור, רגישות ייתר, ידע לא מובן, התנבאות, מיוחדות, ראיית הנולד, שיגעון, מוזרות, ועוד רבות הדרכים לא לקבל את הנושא בקלות בפשטות ובחן.
תמיד צריך לזכור שאנחנו כדור הארץ על כל מרכיביו, כולל היכולת להתחבר לכל מה שקיים בו
:-)

משה אלבאום (2006-03-17T12:55:31):
בנוסף צריך לזכור שניתן להתחבר לכדור הארץ מכל אחת מהצ'קרות. בכל צ'קרה יקלט הידע ברמה בדקויות ובתובנות שונות . שווה להתאמן בכך.
בהצלחה. :-)

מ אוריאל (2006-03-17T17:34:05):
שלום לכולם,
ספר מצויין בתחום,"ידי אור"- ברברה אן ברנן.

משה אלבאום (2006-03-17T18:29:48):
שלום משה, ברוך החוזר לכתוב כאן.
נכון, מאוד מומלץ. זוהי דרך מצויינת לנסות להתחבר לנושא.
שבת שלום.

משה אלבאום (2006-03-17T18:36:57):
דרך אגב מ אוריאל
מה דעתך האישית בנושא?? אשמח לקרא :-).

מ אוריאל (2006-03-17T23:01:01):
הי משה,
דעתי היא שכולנו תינוקות בתחום, התהליך שכל אחד ואחת עוברים
הוא אישי לגמרי ואין כללים המתאימים לכולם, נראה לי שמי שיכול ומסוגל,פשוט צריך
לעבוד הרבה, כל אחד בדרכו, ולהניח לדברים לקרות מעצמם בלי ציפיות, בזמן שמתאים, אמן.
יש אמרה יפה שאני אוהב בהקשר: צריך לנקות טוב את החדר, לסדר את החפצים
במקומם, לפתוח חלון ולשבת בשקט, אי אפשר להכריח את הרוח להיכנס.
לא בטוח שהמדע חושב שהוא בעל הבית על הידע, מדען אמיתי מייד יאמר שמול המציאות
המדע הוא די פרימיטיבי וילדותי (איינשטיין!).
אני לא חושב שהתשובה קשורה למעבדות יותר משוכללות או לרמת טכנולוגיה, כי אלה בתחומי החשיבה, והתשובות בתחום האנרגטי מופיעות כשהחשיבה מגיע לקיצה, לא?
ובסופו של דבר הכל מתקשר לחינוך, לדרך בה אנחנו מתחנכים מחנכים וחונכים, עכשיו נהייתי קצת פסימי,
או אולי בעצם אופטימי!, הכל בידנו:-)

פזית (2006-03-18T01:05:39):
אם החיבור האינטיליגנטי אנרגטי הוא גם אינטואיטבי והוא קיים בכל אחד מאיתנו מתחילת קיומו. איך התפתח האדם עד כדי איבוד יכולת השימוש בו, בכזו קלות. משהו נעשה כאן לא נכון :-) אבל מה חידשתי?
זה מעציב שצריך לרכוש ידע על מנת להתחבר למקום הזה בחזרה.

שרית פ (2006-03-18T12:08:26):
לשני המושיים, תודה על התשובות,. ידעתי שחיכיתי ולא לשאו שוב תודה .היות ולא יצא לי לקנות עדיין את הספר "ידי אור" חיפשתי בספרית ביתי משהו תחליפי והרי החדשות: (זה בא והולך לי עדיין לא הפנמתי אך עכשיו אני "עופרת" מתוך הספר) "הדרך עומדת לנגד עינינו, ובכל זאת קשה להבין את הדברים העומדים לנגד עינינו. אנשים אוהבים את הבלתי שגרתי ונהנים מן החדש, הם מחמיצים את מה שנמצא ממש מתחת לעיניהם שלהם ואינם יודעים היכן נמצאת הדרך. הדרך היא הנוכחות המיידית, אם אינך מודע לנוכחות המיידית, תודעתך מתרוצצת, האינטלקט שלך רץ, ואתה ממשיך לחשוב בצורה כפייתית. כל זה נובע מהרדידות של העוצמה הרוחנית, והרדידות של העוצמה הרוחנית נובעת מהמרוץ בתוך התודעה". מתוך הספר (שלראשונה בחיי סימתי ביום אחד,וואו) התודעה השמיימית של לו טאנג-פי
אני מצאתי, שהיקום והאנרגיה הסובבת מונעת מתוכי החוצה. וכאשר עצם הויתי, שקטה גם מהחוץ, אלי. וזה כיף לא רגיל לחוש זאת,אך כפי שאמרתי קודם, בא והולך בא והולך ,כמו שיר

פזית (2006-03-18T12:41:18):
תודה לכולכם.
משה, מסכימה. הרי בשביל האוטופיה, כולנו כאן. שואלים שאלות ומעמיקים חקר באפשרויות. אני מוצאת שהפחתת הגירויים שמספקת לנו התרבות הקיימת אצלנו, על מירב פניה מאפשרת לי מצוא את הדרך שלי בתוך כל הבאלאגן.
שרית פ? הקטע היפה שציטטת מתאר לופ שנראה כמשהו שבלתי אפשרי לפורצו. נדמה לי שהמודעות היא הפתח והמפתח. אולי זו התודעה השמיימית :-)

מ אוריאל (2006-03-18T19:38:28):
"כדי לתפוס מידע אינטואיטיבי
התודעה צריכה להיות שדה קליטה ולא שדה פעולה."
איך? :
  1. לעצום עיניים.
2 . לא לחשוב.
3 . להניח לעצמנו לחוש.
ולעבוד על זה כל החיים:-)
מתוך עוד ספר טוב מאוד בתחום: "פתאום הבנתי"- אסתי פישר-היים

שרית פ (2006-03-18T19:40:49):
לפזית,בתחילת הקטע מצויי הפתח או מפתח ללופ כפי שכתבת .החיים הם פשוטים אם אנחנו רואים אותם בהתהוותם, לפי דעתי זו תודעה בשמיימית, או האנרגיה האנרגטית,.כאשר אנו מרגישים את השינוי בנו, באחר, בסביבה ובכלום.
שאלה @} לאנרגיה: לאחרונה אני חווה את כדור הארץ חלול האם אפשר לפתוח בדיון על השינוי?

שרית פ (2006-03-18T20:11:17):
ל מ אוריאל "לתפוס" האם הכונה לידע שקיים ביקום?

משה אלבאום (2006-03-18T21:01:33):
נכון שאנחנו צריכים לאפשר לעצמנו לחוש, אבל משום מה ישנן הפרעות רבות מספור. הסיבה בגללה ניסיתי להפנות אנשים לפתח את המודעות והאינטגרציה בארבע האינטליגנציות היא, שכל אחת מהן יכולה להוות גורם מפריע מאוד בכל הקשור לשקט הנדרש על מנת להפוך לשדה קליטה נקי מהפרעות.
למשל מי שאינו סולח מתקשה לאפשר לשקט הנדרש כי הזיכרונות הכועסים והכואבים יכולים להציף אותו בזמן הרפיית החשיבה.
כשהחשיבה אינה יכולה להפסיק להיות שתלטנית, היא אינה מאפשרת את השקט הנדרש על מנת להקשיב בשקט.
כשהגוף אינו רגוע בעקבות חוסר גמישות ופעילות מספקת הוא ירגיש מאוד לא נוח ולא יאפשר את השלווה הנדרשת להקשבה.
כשהאינטליגנציה האנרגטית מתפקדת ללא יכולת וויסות, היא תסחוף את התודעה למקומות רחוקים כל כך ומפחידים עבור התודעות האחרות, שלא יתאפשר שקט מתוך הקשבה.
כך בעצם העיבוד של כל מרכיבי האדם משתלבים כזרימה אחת על מנת לאפשר את ההקשבה לאינטואיציה ברמה המודעת והנשלטת ולהפכה לאינטליגנציה מודעת ופעילה.
נשמע הגיוני?? :-)

מ אוריאל (2006-03-18T23:51:31):
שרית פ
הכוונה למידע אותו אנחנו יכולים לקלוט מפנימיותנו ללא התערבותה של
החשיבה, רק אח"כ המידע הופך לידע ספציפי דרך תהליך החשיבה.
אפשר להתרשם ולהחליט החלטות כתוצאה מתחושות ואפשר ממחשבות, העניין הוא
שהמחשבה השתלטה או מנסה להשתלט על היכולת שלנו להחליט גם תחושתית/אינטואיטיבית.
כאן באות טכניקות מדיטציה שונות שמלמדות אותנו לנקות את הראש מפעילות מחשבתית
כדי לפנות מקום לתחושת היקום האין סופי שאנחנו חלק ממנו.

מ אוריאל (2006-03-19T00:33:23):
נשמע הגיוני וחש נכון:-)

פזית (2006-03-19T00:56:13):
משה
זה ההסבר הממצה והברור ביותר ששמעתי על ארבע האינטיליגנציות והאינטגרציה ביניהן. אימצתי.

פזית (2006-03-19T00:58:27):
וכמובן הגיוני מזה עוד לא שמעתי, בעניין הנדון.

משה אלבאום (2006-03-19T07:24:55):
מ אוריאל
האם לדעתך ניתן להגיע לאחידות תפקודית והקשבתית ותיאום נכון בין האינטליגנציות, כך שלא צריך יהיה לנקות את החשיבה אלה להקשיב איתה בו זמנית למה שקורה בעולם ולפרש תוך כדי כך (סימולטנית) כי היא אינה מפחדת? האם החשיבה לדעתך יכולה להגיע לרמת חוסר פחד מאובדן השליטה, שתאפשר לה להיות חלק מהתהליך באופן אינטגרטיבי? לחיות את האחדות מבלי שצריך להפסיק משהו??

מ אוריאל (2006-03-19T11:58:12):
וואלה משה, שאלה ענקית, אני מנסה להבין, גרמת לי עכשיו להיכנס שוב לתוך ספר,(כן כן עוד ספר... :-))
יושבים קרישנמורטי מהצד הרוחני- דתי הכי נאור שאני יכול לתאר ומולו פרופ' דייויד בוהם- פיזיקאי
בשפיץ של המדע, ומנסים יחד, בשיחה, להבין את השאלה : מה קרה לנו ,כאנושות שהפכנו את החשיבה לדומיננטית כל כך בחיינו, איך המחשבה הפכה למקבילה של אמת, מתי ולמה זה קרה?
ככה שאולי אם נבין קודם מה קרה נוכל לענות על השאלה שלך,
בינתיים הגעתי למקום שהם מסכימים שהפיכת המחשבה למלך היא הסיבה העיקרית לאי-ראציונאליות,
מעניין אה.
"קץ הזמן"- שיחות בין קרישנמורטי ודייויד בוהם.

שרית פ (2006-03-19T13:15:45):
למשה אלבאום,
כן, זה נשמע סופר הגיוני ובהחלט ברור. כל כך נקי וצלול,עושה רושם שאתה מודע לתודעה,ו "תופס" את הרגע שבו האינטילגנציות עובדות סימולטנית.
(אני מרגישה שאתה יודע את התשובה ולכן יצאתי מנקודת הנחה שזה ניתן לביצוע) אם אפשר להרחיב על האינטיליגנציה החשיבתית איך אתה חי שם עם כל מה שאתה רואה מרגיש חווה יודע???

מ אוריאל
תודה על תשובתך. אך עדיין לא הבנתי הכיצד ניתן לנטרל לחלוטין את הקוגניציה ולקבל מהיקום...ולא ע"י מדיטציה. אלה כאן ועכשיו בזה הרגע,כמו טכניקה של שילוב מנצח,שישאר איתי ולא יברח למשהו אחר. (כן אני רוצה הרבה,מה לעשות לא מושלמת) סליחה על ההתפרצות שולחת מלא חיבוקים חמים ועוטפים מלאי אהבה ורוך @}

שרית פ (2006-03-19T13:26:03):
מ אוריאל
ספר עוד...
זה ממש כיף (-: 9-:

משה אלבאום (2006-03-19T15:19:54):
ל שרית פ
למזלי ולמזלי הרע בו זמנית, על מנת להפעיל את החשיבה הרציונאלית אני צריך להתאמץ. זה לא בא לי בקלות או כמובן מאליו. זהו מצבי מיום היוולדי. נכון שעבור לימוד נושאים רוחניים גופניים, רגשיים או אנרגטיים זה נהדר, אבל על מנת לתכנן את היומיום או דברים מורכבים זהו חיסרון גדול.

בנושא הסיבות שגרמו למחשבה הרציונאלית לתפוס את הבכורה:
נראה לי שבמידה והתינוק או הילד הצעיר אינו חייב להפעיל את החשיבה הרציונאלית על מנת למצוא פטרונות ולהבין למה כל כך לא הרמוני לו (וזה יכול להיגרם מסיבות רבות ושונות) הוא לא יקנה לה את הכתר.
ללא גורמים מפחידים בילדות המוקדמת, או טראומות לאחר מכן, לא נראה לי שהילד ינסה בכלל לחשוב רציונאלית לפני גיל שש שבע. כאשר יפעילה באופן הטבעי ביותר בגיל המתאים, הוא ילמד לשכלל את החשיבה במידה המתאימה ולא מעבר לכך. ללא טראומות (מנקודת מבטו של התינוק-ילד) לא יהיה צורך על ידו ללמוד לשלוט באמצעות החשיבה על הגוף, רגש, אנרגיה.
מה דעתכם??

פזית (2006-03-19T21:17:53):
לשרית פ ומשה לפי כמות האנשים בעולמנו שהמחשבה אצלם מובילה, נדמה שאין אדם שעבר את ילדותו ללא טראומה. ןלכן מה לעשות היום המחשבה שולטת. ותחושות כמו הטיבעיות שלך משה, הן נדירות. יותר פעמים אנו נתקלים באנשים שה mind מנהל אותם מאשר אחרים, בטח בעולם המערבי. המצב שאתה מתאר נדמה כמו חלק מהאוטופיה, אבל לשם אנחנו מכוונים לא. אם שאלת בעניין איבוד הפחד מחוסר השליטה אולי כבר מצאת את הפתרון להפוך את זה אפשרי. הרי זה מה שעשית כשהמצאת את השיטה לא? אולי ההכוונה היתה ממוקדת יותר, הבעיות גשמיות יותר אבל השיח על האיזון בין ארבע האינטיליגנציות ברמה הגבוהה הוא בדיוק מה שאתה מתאר, לדעתי.
מ אוריאל זה תיאור יפה לפירוק הנוסחה השלטת שהחשיבה היא המקבילה לאמת היום ובעצם הסיבה לאי הרציונאליות.
אולי שווה להזכיר מהי החשיבה לפני שמדיחים אותה ממלכותה, אני בעד הדחה עם הבנה! יחי המלך.

הדיון ממשיך חינוך ילדים

מ אוריאל (2006-03-23T23:44:04):
עוד מאותו דבר..
נראה שבעבר הרחוק מאוד אנשים לא הצליחו לעכל/להכיל/לקבל/ את אותה אינטליגנציה אנרגטית אין סופית וחסרת גבולות, ואז מחוסר ברירה הם צמצמו את התודעה, הצורך לשרוד, לתפקד, להיות מישהו , להיות שייך למשפחה, לעיסוק, גרם לכך שבמהלך השנים תחושה זו הלכה והתעצמה, ואז, בתהליך שממשיך גם היום מוחם הפך למוגבל

אני

אגו.
והמחשבה הפכה למלך הדואג לתחזק את האני הזה, השורד, הפוחד, המבקש בטחון בעולם מוזר ולא בטוח, והמלכה, היא מגיחה וצצה מדי פעם, מביאה ידיעות חדשות, בפתאומיות, ממעמקים, מהעולם שלפני הצמצום, ידיעות ותחושות שנראות ונשמעות חסרות מובן לפעמים, והמלך לפעמים חסר סבלנות, אומר מייד, אני לא מכיר ,מעולם לא שמעתי , מעולם לא ראיתי, זה לא יכול להיות, ולפעמים הוא קולט, תופס יום טוב, במיוחד אם התחושה שלו מלווה ברגש עז, ואז הוא אומר, אני יודע שזה נכון, בטוח במיליון אחוזים אבל תני לי זמן לעכל ולהבין למה אני יודע שזה כך.
ואז נוצרת הבנה חדשה, תוצאה של שילוב בין המחשבה לאינטואיציה = אינטליגנציה.

משה אלבאום (2006-03-24T07:29:11):
מ אוריל
נושא ארבע האיטליגנציות מדבר על כך שלכל תחום האינטליגנציה שלו. לכן איני מקבל שאינטואיציה + חשיבה שווה אינטליגנציה. לאינטליגנציה האנרגטית חשיבה משלה, כללים משלה והתמצאות משלה. החשיבה ובעיקר הרציונאלית יכולה להתבונן, לקבל או לדחות להסיק, אך לא לחשוב את המחשבות של האינטליגנציה האנרגטית כי הן אינן מופיאות בכללים של הקוגניציה. שם הדימיון מחובר לחושים וליכולת לחוש את הזרימה,ולדימיון עד כמה שידוע לנו אין כללים בכלל. בגלל לשאינטליגנציה האנרגטית אין שום גבול או תוחום ספציפי, הרי שכל מה שנחווה שם אינו שיך ליכולות קוגניטיביות המסדרות הכל בדפוסי חשיבה מאורגנים ומסודרים. איך אפשר לסדר משהו הנע ומשתנה כל הזמן והופך מצורה לצורה ללא הפסקה??
הבסיס של הרציונאל הוא הקבוע, הממוסגר, המובן והחוזר על עצמו בדרך זו או אחרת. הבסיס של האנרגיה הוא לזרום ללא הפסקה או מעצור בצורה או בחומר המוצק. מחשבה הרציונאלית הינה היכולת לקבע דפוס מוחי למצב הניתן לחזור עליו, חווית האנרגיה נובעת מהיכולת לאפשר לעצמנו את הגמישות הנדרשת לצורך חווית ההשתנות המתמדת.
עדיין נשארה החשיבה של האינטליגנציה הרגשית והחשיבה של האינטליגנציה הגופנית. השילוב בין כולם והדיון ביניהן היא היא האינטגרציה שעליה מדובר בנושא.
זיבלתי יותר מדי במוח??

מ אוריאל (2006-03-23T23:44:04):
ענייני טיפול: טיפול 36 , המטופל, בן 13, נכנס לחדר וכהרגלו מתחיל לרוץ ,להתחמם ,לתת אגרופים
לקירות, למלמל כל מיני דברים לעצמו, מדי פעם יורד לבד לשכיבות סמיכה, בחור נחמד, עם עבר
קשה ביותר אורגני +נרכש+ adhd קלאסי, אנחנו בקשר מצוין, עדיין מתקשה ליצור קשר עין, סוף הפגישה, מתיישבים, תרגיל הסתכלות בעיניים, הפעם הוא מפתיע, מסתכל עלי לתוך העיניים ולאחר שתי דקות מבלי למצמץ נותן לי תיאור של ההילה שלי, פה צהוב ,שם קצת ירוק, שם בכתפיים לבן, אני בקושי נושם, הוא נראה לי אחר לגמרי, ככה פתאום.

פזית (2006-03-24T09:39:21):
מ אוריאל איזה יופי, מרגש. נדמה שהמטופל קיבל ממך את המקום שהיה צריך, ללמוד אותך, לבחון אם ניתן לתת בך אמון ועמדת בכל אלה, מבלי לדרוש ממנו את מה שאינו מסוגל עדיין ובכל זאת לאפשר לו להעז לצעוד צעד נוסף. נראה שהוא שיתף אותך במשהו שהוא ודאי לא מעז לשתף בו את סביבתו, הרי גם כך הוא "בעייתי".יתכן שמרגע זה חל שינוי בתהליך ובדרך ויתכנו עוד הרבה... מקסים.
חוץ מזה מה זה אומר עליך? הצבעים של ההילה? גם מעניין.

שרית פ (2006-03-24T10:10:38):
תודה גדולה לפזית שהסבירה לי שלזרוק רעיונות ולעשות סיור מוחות ללמוד להרחיב ולהתפתח ולהיות בתהליך זה התהליך האמיתי של יצירת מוצר חדש לשוק,כן אני מודה שנלחצתי מהקיצוניות. ותודה עוד יותר גדולה לטליה את מקסימה ובזכותך הכל החל... מושה דש לקדם ושתו גם בשבילי צ'אי (())

משה אלבאום (2006-03-24T10:12:20):
מ אוריאל
מה דעתך על ההבחנות הקודמות שלו. לי נראה שהוא עשה הכל על מנת להצליח לשמור את היחודיות לו. נתקלנו כבר בילדים רבים מגיבים בדרך של ADD - ADHD PDD ועוד, בעקבות הראייה שלהם שאינה מאפשרת להם לקבל את מה שהם רואים. הרי כשרואים את הפנימיות של האחר לא ניתם פעמים רבות לקבל אותם :-).
כל הכבוד על הצלחת האמון ביניכם. כנראה גם הצלחה בחיבור בין האינטליגנציות בעקבות תיקון היכולות שלא פעלו. נשמח לקבל פרטים נוספים, זה נשמע מאוד מעניין.

פזית (2006-03-24T10:43:44):
וגם מ אוריאל ומשה, הרי בכל אחת מהאינטילגנציות קיימות כל הארבע, כי הרי אחת משפיעה על האחרת. הרי זה נמצא בבסיס הגישה לא? לכן לדעתי מה שמ אוריאל אמר ש אינטואיציה+מחשבה = אינטיליגנציה זה אולי רק חלק מהמשוואה כי הרי אפשר לומר:
הקוגניציה האנרגטית המחשבתית גופנית = אינטיליגנציה קוגנטיבית
הגוף הריגשי האנרגטי ומחשבתי= אינטיליגנציה גופנית
הרגש החושב הגופני והאנרגטי= אינטיליגנציה ריגשית
וכך גם עם האינטיליגנציה האנרגטית = האנרגיה הגופנית ריגשית קוגנטיבית
אין מה לעשות כולם בכולם כמו ששרית פ הזכירה לי בשיחה אחרת הרי בכל תא בגוף נמצא כל האדם עצמו.
אי אפשר האחת מבלי האחרות בכל סוג של קיום בשבילנו בני האדם בעולם הזה. אנחנו לא לבד.

נמרוד (2006-03-24T11:39:09):
תודה שרית על ההסבר עכשיו אני מתחיל להרגיש בעניין.....

משה אלבאום (2006-03-24T12:14:24):
היי פזית את צודקת, הכל בכל. כידי תמיד לזכור את זה כשמנסים להבין מה בעצם אנחנו רואים אל מולנו או בתוכנו.

משה אלבאום (2006-04-05T07:47:28):
היי, חזרתי שמח עייף מאוד ומרוצא. כשאצא מהג'ט לג אנסה להתייחס לכל הכתוב (יקח כמה ימים)
שמח מאוד על כל התנועה בדף. (()) :-) לכולם.

משה אלבאום (2006-04-06T08:03:49):
היי פזית, אביבית, טליה, ותמר.
שמחתי ביותר לקרא את כל הכתוב בנושא המודעות האנרגטית. הייתי מעוניין להוסיף דבר או שניים.
  1. המודעות האנרגטית קיימת באופן טבעי כבוגר, רק למי שניכן ברגישות אנרגטית מולדת ולא חסם אותה. אי החסימה לרוב חלה עקב חוסר היכולת לחסום אותה, עקב רגישויות ייתר של מערך החושים(בחברתנו מאוד מסוכן לשמור אותה פתוחה, לפחות עד לשנים האחרונות). כדאי לזכור שלא כל כך קל לאנשים שחשים חזק את האנרגיה כששאר החושים מתפקדים ברגישות ייתר. עבורם הצורך לסנן את מיתרי האנרגיה המובילים את האינפורמציה הוא צורך קיומי, ולכן המודעות הגבוהה.
עבור כל השאר, לרוב אינם יודעים בכלל על מה מדובר.
  1. לאלו שאין רגישות ייתר והשאירו את יכולת קליטת האנרגיה פתוחה, אין צורך להסביר את הנושא.
  2. לאלו שסגרו את הקליטה האנרגטית ואינם בעלי רגישות ייתר, אלו צריכים לעבוד די הרבה על מנת ללמוד לחוש מחדש את אשר חשו כתינוקות. העבודה לרוב מפחידה כי היא עוברת דרך הסיבות שגרמו לחסימה. לרוב סיבות אלו אינן נעימות במיוחד (כל אחד והחבילה שלו).
  3. על מנת להגיע למודעות אנרגטית נכונה ונשלטת, אלו וגם אלו (בעלי הרגישות הפתוחה ואלו שסגרו)צריכים לעבד (cultivate) את החישה האנרגטית באמצעות תרגול מודע המטפח ומגדיל את המודעות, על מנת ללמוד להפעילה נכון ולכמת אותה ברמה המאפשרת לתפקד בה במודה, לכל מטרה שנרצה. ככל שרמת המודעות בזמן העיבוד (תרגול) גדלה, כך ניתן להבין ולהפעיל נושאים רבים יותר הקשורים לאינטליגנציה האנרגטית. לדוגמא היכולת לרפא, היכולת לקלוט נימי זרימה חשיבתיים או רגשיים, לחבור לכוחות הקיימים והזורמים ממילא, לנועה במרחב או בזמן עם הגוף האנרגטי ועוד.
לדעתי לא מספיק להיות מודעים אנרגטית, אלה צריך לאפשר למודעות של החשיבה והדמיון
לחבור ליכולות האנרגטיות ולהפוך לכלי עבודה יומיומי בכל אשר נעשה, או לפחות בחלק מזה.

משה אלבאום (2006-04-06T08:16:20):
טליה
את האינטליגנציה האנרגטית פתחתי בעיקר דרך הסתכלות בעיני תינוקות. הם אלו שחשפו בפני את האפשרויות. ידעתי שאני ניצב מול יכולת הסתכלות שאינה עומדת לרשותי, וניסיתי שעות רבות של הסתכלות בעיניים על מנת ללמוד להגיע לכך. כל תינוק מצוי יודע לחוש יותר מכל מורה בעל הרמה הגבוהה ביותר (ללא קשר להבנה קוגניטיבית של נושא החישה).
אמנם תרגלתי טכניקות רבות ושונות על מנת לטפח את הנושא, אך התינוקות היוו עבורי את נקודת המוצא ואת המדד ליכולת. למזלי שמרתי תמיד על חלק קטן מהיכולת פתוחה, לכן עיני התינוקות הזכירו לי נשכחות.
תודה על השיתוף.

ת מ ר (2006-04-06T13:42:33):
הי משה,
טוב שחזרת (())

_לא מספיק להיות מודעים אנרגטית, אלה צריך לאפשר למודעות של החשיבה והדמיון
לחבור ליכולות האנרגטיות ולהפוך לכלי עבודה יומיומי בכל אשר נעשה_
ואז אפשר לקרוא לזה - אינטליגנציה אנרגטית...

משה אלבאום (2006-04-06T18:33:20):
לתמר
נכון, רק השילוב הזה יכול להיקרא אינטליגנציה אנרגטית. אחרת זו תחושה או אינטואיציה או ידיעה עמומה, אך לא היכולת להפעיל את הנושא ברגע נתון ובאופן מודע.

שרית פ (2006-03-29T12:49:40):
טליה, תשתמשי בשמך,ואל תותרי יש לך המון מה לתרום. כבר מחכה שתמצאי דרך מיסתורית להגיע ליעד...
וחוץ מי זה, "היא לא נעלמה,היא כן כל הזמן"
טליה יש לי שאלה:,כאשר עושים את מדיטצית הבועה הורודה והצבע הופך לירוד צריך להמשיך בבועה ירוקה או לנסות לחזור לורודה? ידוע לי שצ'קרת הלב היא בורוד/ירוק, אך מה זה מסמל שפתאום באמצע הצבע מתחלף?

טליה (2006-03-29T23:16:56):
הי.שרית. תודה על התמיכה.לשאלתך בקשר לבועה הורודה שהפכה (ל-כנראה התכוונת) לירוקה.יש להמשיך בצבע שהופיע..הירוק מסמל לפי תורת הצ/י קונג את ההשתייכות לאלמנט העץ.והוא שייך לכבד.לכן צריכים לזרום עם הקליטה החושית ולא להיות מקובע במסגרת וחוקים,שהרי לאנרגיה אין גבולות והיא זורמת לאין סוף דרכים......בקיצור-הבועה הפכה לירוק -אחלה תמשיכי...........|Y|

שרית פ (2006-03-30T10:16:29):
טליה תודה על תשובתך ועל הרעיונות, יש לי מיבחר אני אנסה משהוא,אולי הקטורת עם הצמר גפן. אם את יכולה להרחיב בנושא הצ'קרות אני אשמח מאוד לקרוא.וכנראה כמוני יש עוד..... משמע: רוצים,צמאים,מעונינים,תמבישים,שומרים על עצמם(לא כל כך ברור...) ולכן רק קוראים מידע ומעשירים עמצם בשקט, שזה נהדר אני מרגישה שיש קוראים כאלה מה רע? לא כולם אותו הדבר...:-) כן משה,חסר פה ויחד עם זה גם האנרגיות שלו וזה מורגש כאן בדף. יש כאלה שמסוגלים להרגיש את האנרגיות של האחר גם שהם רחוקים,האם את יכולה להרחיב גם בנושא זה?
דש חם מושה (())

משה אלבאום* (2006-03-18T11:00:51):
ל פזית את צודקת זה עצוב ונראה כאילו וזוהי דרך האדם. אבל לאנשים רבים ישנן חוויות של זמנים אחרים ומקומות אחרים בהם האדם יודע ומתנהג אחרת. כאן המצב הוא כזה באלפי השנים האחרונות, כך שאין בררה אלה לנסות ולחשוף את האפשרויות הטמונות באדם ולהפכן ליומיום שלנו. אוטופיה ששווה לנסותה.

טליה (2006-03-28T20:53:32):
הי,פזית.אין כמו יצירתיות.היא יכולה להוביל לאין ספור רעיונות בתנאי שפתוחים לנסות.מתנתקים מהחשיבה.(לזמן מה)מפסיקים לפחד.זורמים עם התחושה.ומתרגלים...........עוד ועוד.
לשרית,יש בעיה עם האמא האידיאלית.היא נ-ע-ל-מה.בלי להשאיר סימן............איני יודעת אל מי לפנות על- מנת לאתר אותה|!|

(()).

פזית (2006-04-08T10:47:16):
הי משה, ברוך הבא.
תשובותיך חסרו כאן. בכלל נדמה לי שהדיון האנרגטי הגיע לרמות שאינני מכירה או אולי אינני מעזה עדיין. הכל נשמע מוכר ידוע מובן ובכל זאת כל כך רחוק. אולי מחר יתבהרו השאלות יותר או אולי אחרת..

משה אלבאום (2006-04-09T07:55:08):
פזית
נראה שההבדל היחידי הוא בזה שאני מרשה לעצמי לחיות את הנושא כמובן מאליו. זה הופך את העולם האנרגטי למציאות חווייתית ולחלק אינטגראלי ממני. ברור שלא כל הזמן אני כזה, וברור שאני לא תמיד מצליח לרואת את מה שקיים. נראה שלאחרונה אני מתחיל להבין יותר לעומק את הנושאים השונים הקשורים לכך.
רוב היום איני מחובר לתחושה האנרגטית, אלה כשאני רוצה או צריך. קורה שהתחושה מתגנבת לתוכי ומשתלטת עלי בגלל עוצמות הנושא.
לדוגמא, אני בוחר את היין שאני קונה על פי רמת האנרגיה של היין והרגישות שלה. לרוב זה מצליח ביותר. יין אנרגטי לרוב מאוד טעים ואיכותי. יין ללא רמת אנרגיה גבוהה לרוב בלתי ניתן לשתיה (לאניני טעם היין). כשאני מסתובב ליד בקבוקי היין איני טורח בכלל לנסות להרגיש אותם, אלה כשאני מנסה לקנות אחד. הנושא בשליטה ואינו אמור להפריע כל זמן שאיני מעוניין להשתמש בידע או בתחושה.
סיפור:
לפני שנים רבות נסעתי לפריז לבקר חבר, הוא שף המבין ביין ברמה גבוהה מאוד.
בזמנו לא ידעתי שישנם בפריז חנויות ענקיות ליין. נכנסתי לאחת כזו, וניסיתי להסביר למוכר צרפתי מה אני רוצה. כמובן שלא היה לזה סיכוי.
מכיוון שהיו עשרות אלפי בקבוקים מכל מיני סוגים, החלטתי לאחר שהבנתי כי הישועה לא תגיע מהמוכר, להסתובב בין הבקבוקים ולנסות להרגיש בידי הקולטת מה איכות היין. לאחר מספר דקות עמדו אל מולי מספר בקבוקים שהורגשו כאנרגטיים יותר. לאחר ניפוי נוסף, עמד בפני הבקבוק בעל האנרגיה הטובה ביניהם.
כשהבאתי את הבקבוק לחברי, הוא התפלא מאוד ושאל מי המליץ לי על היין הספציפי הזה.
האמת היא שלא כל כך רציתי לספר לו מה קרה. שאלתי אותו מדוע. הוא הסביר שהיין הזה הוא היין שנבחר שנתיים לפני כן ליין המצטיין של צרפת, מהמחוז הטוב ביותר ומהחלקה הטובה מהם.
לאחר שאמר את דברו, כמובן שסיפרתי לו, אבל הוא לא כל כך האמין.
מאותו היום אני בודק את היין רק כך.

פזית (2006-04-09T08:47:55):
משה, אין ספק שאני מרגישה שזה כאן, האנרגיה, רק שאני מרגישה שכל העניין הזה לא מובן ולא בטוחה עד כמה הוא בשליטתי למרות שיש הוכחות לכל צד. אני מניחה שאימון ועוד אימון ותשומת לב יתנו את התשובה.
תודה הסיפור מקסים ומניח את הדעת אני יוצאת להתאמן.
בוקר טוב.

טנא טאו (2006-04-18T20:44:21):
למשה
תודה רבה על תשובתיך ועל שומת הלב
:-)

בקשר לשאלה של שרית פ, בעקרון באמת התכוונית למודעות נפשית ואנרגטית
אבל בהחלט אפשר להוסיף לכך מודעות גופנית ומגע עצמי
בשיטה שאיתה אני עובד יש הרבה תרגילים שעובדים על מגע עצמי ועל טיפול אישי.
אם תרצי אפרט על כך יותר בדף שלי.

האילנית* (2006-04-18T21:29:21):
זה כל מה שהייתי צריכה לשמוע...

דיון שהוצא מן הדף אלבאום דף חדש

ומה עם המודעות האנרגטית ושילוביה?
משה אלבאום (2006-05-11T07:42:48):
ומה עם המודעות האנרגטית ושילוביה השונים בכל שלבי העבודה?? הרי היא חוגגת מבחינה התפתחותית בשילובים השונים, לא??

פזית (2006-05-11T10:39:25):
בוקר טוב משה, קראת לזה בשמו נכון: המודעות האנרגטית הרי זה אחד הכלים החשובים למטפל: לקליטה, לחיבור עם המטופל, לזרימה, למודעות התהליך, לחוויה מעמיקה של כל מה שקורה - הבעיה היא מה קורה כאשר היכולת האנרגטית איננה מודעת? מעצם קיומה הטיבעי ועוצמתה, היא משתלבת בכל שאר המקומות ההופכים למודעים נראית לרגע חלק מהחשיבה, חלק מהדימיון, חלק מהקירבה לעצמי, חלק מההתקרבות לגוף שלי ולצרכיי, חלק מהרגש, חלק מ... אבל עד שלא תהפוך מודעת, זה יופי של דבר שקיים ועדיין לא כלי בידינו. על זה לצערי לא היתה התמקדות בלימודים ולכן החיבור לאינטיליגנציה, מודעות אנרגטית עדיין משולב ולאט לאט מוצא עצמאות, רק עם החיפוש וההתמקדות בו.

שרית פ (2006-05-11T13:12:21):
כאשר התמקדתי בנקודה בשטיח למשך 40 דקות ... חשתי שאני כבלל לא נמצאת על הכורסא מסתכלת על השטיח, אלא בחוץ מסתכלת על האמא הממהרת שלוקחת את ילדה חשתי את האמא הלחץ שלה ואת הילד הרגוע שלא מבין מה המהומה.... זה לקח לי בדיוק שנייה לקלוט זאת ואז בום אני רואה את השטיח במדוייק יותר. מה דעתכם? האם זו התחלה של משהו שקשור למערכת האנרגטית או סתם דימיון. מתי באמת אני יכולה לדעת את שניהם וכל אחד לחוד?

ת מ ר (2006-05-11T23:37:03):
האנרגיה היא כוח מניע.
נייטרלי - לא טוב ולא רע. לא שלילי ולא חיובי.
היא קיימת תמיד.
כשהאדם אינו מודע לה - היא מזרימה אותו.
כשהאדם מודע לה - הוא יכול לבחור בעיניין הזרימה.
האנרגיה היא כוח מניע.
טבעית - כמו השמש, כמו האדמה.
היא אינה מעשה ידי אדם.
היא אינה תלוייה בהגדרות אנוש.
היא החיכוך שיוצרים החיים.

פזית (2006-05-12T02:40:17):
א ב י ב, גם אני מכירה את המקום של שינוי מצב הרוח בשל משהו שעובר על מישהו בסביבתי. היום אני מודעת ליכולת ההשפעה הזו ומסוגלת לבחור בעניין הזרימה, כפי ששוררה יפה ת מ ר. יכולה לראות את מצב הרוח של האחר, אפילו לראות למה ויכולה להישאר במצב רוחי שלי. יכולה גם לבחור להושפע. את ההזדהות הזו למדתי להכיר היטב דווקא בעבודה בעיסוי אל הרגש. הרבה פעמים בעודי מעסה, ומסייעת למטופל להשמיע קול בקולי שלי, חשתי צורך לבכות עם מי שבוכה בזמן העיסוי וגם עשיתי זאת, ככה בהסתרה (עד כמה שיכולתי), כדי בכל זאת להשאיר מקום, ואולי רק נדמה היה לי שאני משאירה מקום, הרי מהאנרגיה אי אפשר להסתיר, ניתן לחוש אותה גם בעיניים עצומות ואולי יותר..
היום בגלל שאני מודעת לזרימה שיכולה לחדור אלי פנימה, אם מצב הרוח לפתע משתנה, אני שמה לב לכך כמעט מיד ויכולה לשנות את איכות הקליטה שלי לאותו עניין, כך גם במהלך עיסוי, שליטה? גם זו לא מילה רעה, הכל תלוי במידה ובמודע.

משה אלבאום (2006-05-12T08:30:49):
ת מ ר אהבתי את ההגיג :-) הייתי משנה את המשפט האחרון ל: היא הבסיס היוצר חיים.
הרי השמש כדור הארץ והחיים עצמם הם חלק אינטגראלי ממנה, לא נראה כך?
למה התכוונת ב כשהאדם מודע לה - הוא יכול לבחור בעיניין הזרימה. ??

חזור אל “שיטת אלבאום”