מדיטצית שורשים
-
אחיטוהר_לנצח*
- הצטרפות: 04 דצמבר 2004, 00:32
- דף אישי: הדף האישי של אחיטוהר_לנצח*
מדיטצית שורשים
מיום שטוהר ביתי נולדה ,הצלחתי לחבור לשורשיה,ולרדת עימם יחד למקור מיים זורמים.
תחושה מאוד חזקה.
כך עד היום אני מצלחה להרדים אותה.
למצער,עם אחותה אחינועם שקטנה מימנה.אני לא מצליחה.אני חשה שהיא כה בצורה בכעסה.
למרות שאני מנסה למקד אותה אלי לומר לה שלמרות הכעס,תנסה להקשיב לי כי ביחד נוכל(אני פונה אליה בטון מרגיע ובטוח).
מעולם לא הצלחתי לחוש את שורשיה,ולהתחבר אליהם.
לצערי אני חשה שלכן אני לא נהנית משנה משותפת איתה.כי ישנו מעין נתק בתיקשורת האנרגתית,נישמע פלצני?זה מה אני מרגישה.
מה אוכל לעשות כדי לשפר את הקשר הזה בינינו?
תחושה מאוד חזקה.
כך עד היום אני מצלחה להרדים אותה.
למצער,עם אחותה אחינועם שקטנה מימנה.אני לא מצליחה.אני חשה שהיא כה בצורה בכעסה.
למרות שאני מנסה למקד אותה אלי לומר לה שלמרות הכעס,תנסה להקשיב לי כי ביחד נוכל(אני פונה אליה בטון מרגיע ובטוח).
מעולם לא הצלחתי לחוש את שורשיה,ולהתחבר אליהם.
לצערי אני חשה שלכן אני לא נהנית משנה משותפת איתה.כי ישנו מעין נתק בתיקשורת האנרגתית,נישמע פלצני?זה מה אני מרגישה.
מה אוכל לעשות כדי לשפר את הקשר הזה בינינו?
-
משה_אלבאום*
- הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
- דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*
מדיטצית שורשים
היי שמחה, הטכניקה שהשתמשתי בה "כנראה" באותו האירוע היא החיבור שלך לתוך שורש המים שלי. זה גורם לפריקת מתחים מואצת ומשחררת.
היי אחי, מה דעתך לנסות לחברה לשורש האנרגיה של כדור הארץ או לאנרגיית השמיים?. לא כל אחד נרגע במים ולא כל אחד צריך שיעזרו לו לפרק מתח. ישנם שנרגעים ממילוי האנרגיה שלהם, או מהציפה באוויר, כי חסרה להם אנרגיה עקב סיבה כלשהי, או שסתם הצורך לרחף אינו ממולא מספיק.
היי אחי, מה דעתך לנסות לחברה לשורש האנרגיה של כדור הארץ או לאנרגיית השמיים?. לא כל אחד נרגע במים ולא כל אחד צריך שיעזרו לו לפרק מתח. ישנם שנרגעים ממילוי האנרגיה שלהם, או מהציפה באוויר, כי חסרה להם אנרגיה עקב סיבה כלשהי, או שסתם הצורך לרחף אינו ממולא מספיק.
-
משה_אלבאום*
מדיטצית שורשים
אחי, במחשבה נוספת, כדאי גם לבדוק את האפשרות שהיא אינה רוצה שום סוג של עזרה או קשר, מכיוון שיכול להיות שבמשך היום היא מרגישה עומס רב, ולכן היא צריכה את עצמה לעצמה, שקט ושלווה. זה אינו אומר כלום על הקשר שיש לך איתה או שיש לה איתך. למראת הקשר החזק, יכול להיות שהיא למשל ילדה בעלת אינדיווידואליות רבה ואינטליגנציה אנרגטית מפותחת. במקרה הזה, ילדים ומבוגרים כאלה, חייבים את המרחב שלהם לעצמם. ככל שנכנסים להם במרחב יותר, כך הם מרגישים ריקים מאנרגיה.
ממליץ לבדוק את מיקום האגודל ולראות האם הוא רחוק או קרוב.
-
אחיטוהר_לנצח*
מדיטצית שורשים
כשהיד שלה פרוסה,האגודל ,קצה האגודל, מגיע לקו התחתון של האצבע(גם אצלי ככה)
מה דעתך לנסות לחברה לשורש האנרגיה של כדור הארץ או לאנרגיית השמיים?. לא כל אחד נרגע במים ולא כל וכו...
זה מידע חדש לי. כי חשבתי שת'ה יודע כך לרוב תירגלנו... טוב יופי,נישמע מענין.אני אראה איך אני עושה את זה קצת מתקשה כרגע עם סוגים של חיבורים מעין אלא,
כשהיד שלה פרוסה,האגודל ,קצה האגודל, מגיע לקו התחתון של האצבע(גם אצלי ככה)
מה דעתך לנסות לחברה לשורש האנרגיה של כדור הארץ או לאנרגיית השמיים?. לא כל אחד נרגע במים ולא כל וכו...
זה מידע חדש לי. כי חשבתי שת'ה יודע כך לרוב תירגלנו... טוב יופי,נישמע מענין.אני אראה איך אני עושה את זה קצת מתקשה כרגע עם סוגים של חיבורים מעין אלא,
-
משה_אלבאום*
מדיטצית שורשים
מיקום האגודל נבדק על פי נקודת ההתחלה שלו. ככל שרחוק יותר לכיוון שורש כף היד האינדיווידואליסטיות גדלה, ככל שהבסיס קרוב לאצבע, האדם בעל צרכים חברתיים כצורך.
-
משה_אלבאום*
מדיטצית שורשים
אחי, האם לא יצא לך לשמוע או להבין מתוך העבודה עם אחרים בנושא, את המשמעויות השונות של מדיטציית השורשים?
(זוהי שאלה ולא הקנטה) האם יצא לך לתרגל את השלבים המתקדמים של מדיטציית השורשים כגון, מדיטציה קבוצתית (כשכל הקבוצה מתחברת ביחד לצורך פתוח מודעות אנרגטית חברתית ועוד), האם יצא לך לתרגל את נושא הבאת המטופלים לתוך השורשים השונים שלך?
האם יצא לך להתחבר לנושא המצאות בו זמנית בכל קצוות השורש? כל אלה חלקים אינטגראליים של המדיטציה הזו.
(זוהי שאלה ולא הקנטה) האם יצא לך לתרגל את השלבים המתקדמים של מדיטציית השורשים כגון, מדיטציה קבוצתית (כשכל הקבוצה מתחברת ביחד לצורך פתוח מודעות אנרגטית חברתית ועוד), האם יצא לך לתרגל את נושא הבאת המטופלים לתוך השורשים השונים שלך?
האם יצא לך להתחבר לנושא המצאות בו זמנית בכל קצוות השורש? כל אלה חלקים אינטגראליים של המדיטציה הזו.
-
אחיטוהר_לנצח*
מדיטצית שורשים
מדיטצית שורשים היתה עבורי כלי חזק לשימושי האישי,בהסתכלות לאחור אני חושבת ,שמרוב שהכלי הזה היה חזק ובעל משמעות קיומית כמעט,באותה התקופה, כל ההסברים שניתנו וודאי שניתנו, לא יכולתי להכיל אותפ עלי כי המידע שאיתו עבדתי סיפק לי כלים די והותר וכל התוספות היתה בגדר -תפסת מרובה לא תפסת.
מודה- תמיד שערכנו מדיטציות קבוצתיות,לא חשתי דבר.למרות שמאוד השתדלתי,ואולי בגלל זה? אולי כי ....
האם יצא לך לתרגל את נושא הבאת המטופלים לתוך השורשים השונים שלך?
לא יצא לי לעבוד עם מטופלים מסיבות של הריון.
לראשונה ניתקלתי בזה כשערכתם סדנה לבוגרי ומסיימי השיטה,שרצו להמשיך להוראה וכד'
נתת עיסוי לבחורה שהנחת איתך את הסדנה,
היא סיפרה ברגע אמת איך היא חשה...כרגע...את החיבור שאתה מבצע אל שורשיה, משורשיך שלך.
הייתי מוקסמת!
והחלטתי לנסות בבית. וכשילדתי,זמן קצר לאחר מיכן-ניסתי על טוהר.-עבד נהדר!
האמת שניכנסתי כרגע, לספר לך (בהמשך לשאלתי ) שהצלחתי גם עם אחינועם.=הרגשתי שעשיתי סוג של תיקון,היום.
היא ממש"התעלפה" לי בידיים .
ואני אחרי תקופה ארוכה התחלתי להרגיש כמו אדם שרגליו שותקו וכעט הוא חש מעט נימול.
זו ממש היתה החויה.
היתי קרובה לבכי של עצב מהול בשימחה.
עצב- על כך שכל פלג גופי התחתון אינו קשוב מילבד לנשיאת גופי,ממקום למקום.
שימחה- שלמרות הכל האמונה גברה על מיגבלות הגוף....
האם יצא לך להתחבר לנושא המצאות בו זמנית בכל קצוות השורש? :-\ זה הפרצוף הכי נבוך שיצא לי...אני לא רוצה להגיד סתם דברים כי אני מאוד מעריכה את מורי,אני ממש לא זוכרת תרגול שכזה..
אני חיבת לציין עוד דבר קטן,שמיעת המינוחים שוב,אחרי שלוש שנים של ניתוק, העלאת הנושאים...גם אם לא תורמים לאיש ויתכן שאני מביאה סוג של בוסריות מסוימת.או חוסר דיוק וכד'.(חשוב לי רק שאיני מטעה איש)
.עבורי כאן ועכשו, יש לזה השלחות מרחיקות לכת!!
זה איננו זמן טיפול וכבר הרחבתי מעבר למה שביקשת,לכן אסיים כאן .
שירית.
{משה אלבאום
לאחי
לשורש יש רבע קצבות. מרכז האנרגיה והמים בתוך כדור הארץ, ושתי שורשים העולים לרקיע. בכל קצה ישנן אפשרויות אנרגטיות, תחושתיות, ותובנות אחרות.
במידה ומאפשרים לתודעה לזרום לכל אחד מהמקומות ולשהות בו, הרי שהחוויה הנחווית שונה מאוד בכל קצה.
כשלומדים לחוש מה טמון בכל מקום, ניתן לקחת אליו את המטופל על מנת להעניק לו מהאיכויות של המקום.

אינטליגנציה אנרגטית
מודה- תמיד שערכנו מדיטציות קבוצתיות,לא חשתי דבר.למרות שמאוד השתדלתי,ואולי בגלל זה? אולי כי ....
האם יצא לך לתרגל את נושא הבאת המטופלים לתוך השורשים השונים שלך?
לא יצא לי לעבוד עם מטופלים מסיבות של הריון.
לראשונה ניתקלתי בזה כשערכתם סדנה לבוגרי ומסיימי השיטה,שרצו להמשיך להוראה וכד'
נתת עיסוי לבחורה שהנחת איתך את הסדנה,
היא סיפרה ברגע אמת איך היא חשה...כרגע...את החיבור שאתה מבצע אל שורשיה, משורשיך שלך.
הייתי מוקסמת!
והחלטתי לנסות בבית. וכשילדתי,זמן קצר לאחר מיכן-ניסתי על טוהר.-עבד נהדר!
האמת שניכנסתי כרגע, לספר לך (בהמשך לשאלתי ) שהצלחתי גם עם אחינועם.=הרגשתי שעשיתי סוג של תיקון,היום.
היא ממש"התעלפה" לי בידיים .
ואני אחרי תקופה ארוכה התחלתי להרגיש כמו אדם שרגליו שותקו וכעט הוא חש מעט נימול.
זו ממש היתה החויה.
היתי קרובה לבכי של עצב מהול בשימחה.
עצב- על כך שכל פלג גופי התחתון אינו קשוב מילבד לנשיאת גופי,ממקום למקום.
שימחה- שלמרות הכל האמונה גברה על מיגבלות הגוף....
האם יצא לך להתחבר לנושא המצאות בו זמנית בכל קצוות השורש? :-\ זה הפרצוף הכי נבוך שיצא לי...אני לא רוצה להגיד סתם דברים כי אני מאוד מעריכה את מורי,אני ממש לא זוכרת תרגול שכזה..
אני חיבת לציין עוד דבר קטן,שמיעת המינוחים שוב,אחרי שלוש שנים של ניתוק, העלאת הנושאים...גם אם לא תורמים לאיש ויתכן שאני מביאה סוג של בוסריות מסוימת.או חוסר דיוק וכד'.(חשוב לי רק שאיני מטעה איש)
.עבורי כאן ועכשו, יש לזה השלחות מרחיקות לכת!!
זה איננו זמן טיפול וכבר הרחבתי מעבר למה שביקשת,לכן אסיים כאן .
שירית.
{משה אלבאום
לאחי
לשורש יש רבע קצבות. מרכז האנרגיה והמים בתוך כדור הארץ, ושתי שורשים העולים לרקיע. בכל קצה ישנן אפשרויות אנרגטיות, תחושתיות, ותובנות אחרות.
במידה ומאפשרים לתודעה לזרום לכל אחד מהמקומות ולשהות בו, הרי שהחוויה הנחווית שונה מאוד בכל קצה.
כשלומדים לחוש מה טמון בכל מקום, ניתן לקחת אליו את המטופל על מנת להעניק לו מהאיכויות של המקום.
אינטליגנציה אנרגטית
-
אחיטוהר_לנצח*
מדיטצית שורשים
אוי נכון נכון...שכחתי...עכשו אני ניזכרת!!!
איזה קטע, נו... סקלרוזה בגיל צעיר,ליפעמים זה טוב,כל יום אתה מופתע מחדש
איזה קטע, נו... סקלרוזה בגיל צעיר,ליפעמים זה טוב,כל יום אתה מופתע מחדש
-
הלך_רוח_איטי*
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2005, 23:14
מדיטצית שורשים
שאלה: כאשר ישנה התנגדות חזקה להתחברות לקרקע לשורשים, מהסיבה שהתקרקעות משמעה תקיעות השארות במקום אחד או חיבור לעבר. האם הדבר מעיד על קושי מסויים? איזה אלטרנטיבות אפשר להציע?
-
משה_אלבאום*
מדיטצית שורשים
איני מבין למה התקרקעות היא תקיעות ברמה כלשהי?
חיבור לעבר, אינו נמנע מכיוון שהעבר חיי בתוכנו בדך המודעות או בדרך המחלות והפסיכוסומטיה (כשלא פתרנו אותו).
איני יודע על אלטרנטיבה, מלבד לשחרר את המוח מהצורך להדחיק. כך משתחררת אנרגיה רבה לתפקודי היומיום וההתקרקעות נהפכת לחגיגת ידע וחווית חושים.
בהצלחה
חיבור לעבר, אינו נמנע מכיוון שהעבר חיי בתוכנו בדך המודעות או בדרך המחלות והפסיכוסומטיה (כשלא פתרנו אותו).
איני יודע על אלטרנטיבה, מלבד לשחרר את המוח מהצורך להדחיק. כך משתחררת אנרגיה רבה לתפקודי היומיום וההתקרקעות נהפכת לחגיגת ידע וחווית חושים.
בהצלחה
-
משה_אלבאום*
מדיטצית שורשים
דבר קטן נוסף, חיבור אל כדור הארץ (אדמה ורקיע) מהווה את המקור העיקרי שקיים לידע האנושי, בלי לרצות להתקרקע, קשה מאוד להתחבר לרמות ידע מעבר לבינוניות בכל הקשור לרוחניות האדם. כדור הארץ הוא המקור, ומקור הידע הראשוני.
חבל לחסום את זה
חבל לחסום את זה
מדיטצית שורשים
מועדים לשמחה.... לכל באי הפורום!
יש לי שאלה....
למה אני לא מצליחה לעשות מדיטציית שורשים????????????????????????????לתגובתכם אודה.
משה היקר דרך צלחה לך!, שפע של פוריות בעשייה. שנה טובה ומתוקה וקשת של ברכות ואיחולים....
קרן
יש לי שאלה....
למה אני לא מצליחה לעשות מדיטציית שורשים????????????????????????????לתגובתכם אודה.
משה היקר דרך צלחה לך!, שפע של פוריות בעשייה. שנה טובה ומתוקה וקשת של ברכות ואיחולים....
קרן
-
משה_אלבאום*
מדיטצית שורשים
לקרן שמש. על מנת לענות למה אינך מצליחה, צריך לדעת קצת יותר על המקום המדוייק בו את נתקעת. האם תוכלי להרחיב?
מדיטצית שורשים
למשה היקר שלום רב ושבוע נפלא לכולם.....
בעיקרון אני לא מצליחה כבר מהתחלת המדיטציה..
כשאני ניגשת למטופל (אני סטודנטית שנה ב')בהתכווננות שלי אני לגמרי איתו , גם כאשר אני עושה תנועה שם מאד מורגש
הנושא של הקרקוע(חוסר הקירקוע) וקשה לי שאני לא מצליחה. ניסיתי איספור פעמים לדמיין עץ מכה שורשים ואט אט משריש למעמקי האדמה ונוגע במינרלים וכו' עד אשר מגיע למקור מים...זה פשוט לא הולך אני לא מצליחה להרגיש
פעם אחת בלבד הרגשתי עיקצוצים בכפות הרגליים וזהו זאת היתה הפעם היחידה .
מאחר ונותנים לנושא ההרקה והטעינה המון משמעות בשיטה יש לי המון רצון ללמוד לעשות את זה נכון
כשאני פונה למדריכות שלי תמיד אני נתקלת ב: תתכווני , נוכחות , נשימה , ............אוףףףףףףףףףףףףףףף
לא הולך לי.
מה לעשות??
בעיקרון אני לא מצליחה כבר מהתחלת המדיטציה..
כשאני ניגשת למטופל (אני סטודנטית שנה ב')בהתכווננות שלי אני לגמרי איתו , גם כאשר אני עושה תנועה שם מאד מורגש
הנושא של הקרקוע(חוסר הקירקוע) וקשה לי שאני לא מצליחה. ניסיתי איספור פעמים לדמיין עץ מכה שורשים ואט אט משריש למעמקי האדמה ונוגע במינרלים וכו' עד אשר מגיע למקור מים...זה פשוט לא הולך אני לא מצליחה להרגיש
פעם אחת בלבד הרגשתי עיקצוצים בכפות הרגליים וזהו זאת היתה הפעם היחידה .
מאחר ונותנים לנושא ההרקה והטעינה המון משמעות בשיטה יש לי המון רצון ללמוד לעשות את זה נכון
כשאני פונה למדריכות שלי תמיד אני נתקלת ב: תתכווני , נוכחות , נשימה , ............אוףףףףףףףףףףףףףףף
לא הולך לי.
מה לעשות??
-
משה_אלבאום*
מדיטצית שורשים
לקרן שמש , משום מה התשובה שכתבתי נמחקה.
האם את סובלת מרגישויות ייתר, בעיקר רגישות בעור או באוזנים? במידה וכן, הרי שעד שלא תווסתי את הרגישויות תתקשי מאוד לתרגל מדיטציה. כל מדיטציה מרחיבה את התחושה ומחדדת את החושים. אמנם עבור אדם ללא רגישויות ייתר מדיטציה מהווה כלי עזר להתפתחות חשוב ורב ערך, אך עבור אנשים בעלי רגישויות ייתר, הכלי הזה אינו מתאים בכלל. הוא יכול לשתק אותם, מפחיד, מרחיק, מקרר וכל מיני מעצורים שונים.
במידה ואינך סובל מרגישויות ייתר, הרי שהמורה, מדריך, מטפל, צריך לשבת מולך בזמן שאת מתרגלת את המדיטציה, ולראות בחושיו את השלב בו את נעצרת ולכוונך לעבור את המעצור. ההכונה הינה טכנית ולרוב די פשוטה. מעצור מהסוג הזה הינו לרוב רגשי, או קושי גופני העוצר את זרימת האנרגיה.
האם את סובלת מרגישויות ייתר, בעיקר רגישות בעור או באוזנים? במידה וכן, הרי שעד שלא תווסתי את הרגישויות תתקשי מאוד לתרגל מדיטציה. כל מדיטציה מרחיבה את התחושה ומחדדת את החושים. אמנם עבור אדם ללא רגישויות ייתר מדיטציה מהווה כלי עזר להתפתחות חשוב ורב ערך, אך עבור אנשים בעלי רגישויות ייתר, הכלי הזה אינו מתאים בכלל. הוא יכול לשתק אותם, מפחיד, מרחיק, מקרר וכל מיני מעצורים שונים.
במידה ואינך סובל מרגישויות ייתר, הרי שהמורה, מדריך, מטפל, צריך לשבת מולך בזמן שאת מתרגלת את המדיטציה, ולראות בחושיו את השלב בו את נעצרת ולכוונך לעבור את המעצור. ההכונה הינה טכנית ולרוב די פשוטה. מעצור מהסוג הזה הינו לרוב רגשי, או קושי גופני העוצר את זרימת האנרגיה.