יום המשפחה
יום המשפחה
יום המשפחה לפי שיטת "אלבאום".
כמידי שנה , אני "מנצלת" את "יום המשפחה " לפעילות משפחתית מורחבת. לשם כך , אני מיידעת את ההורים כחודש מראש על פעילות זו, מסבירה להם את חשיבות הנושא
ומאפשרת למטופל/ת להזמין לפעילות את בני משפחתו לפי בחירתו.(מלבד תנוקות).
במפגש זה אנו מתחילים בתנועה , כאשר המטופל הוא המנחה את כל בני המשפחה.
בהמשך , פעילויות שונות של כוח רצון .כמו: "כוח ידיים" - כאשר אחד ההורים עומד במנח זה והילד "זוחל" מתחתיו.(מונים את מס' הפעמים שהילד זחל)
כשהילד מבצע זאת , ההורים /אחים מוסרים כדור מתחתיו. ועוד.........
בנוסף,פעילויות שונות בתקשורת גופנית.
כמו כן אני מוסיפה פעילות של : "המפקד אמר" . המטופל הוא ה"מפקד" . עליו לתת הוראות ביצוע למשתתפים.בדרך כלל מתוך התירגולים השונים או כל
מה שנראה לו.(מאוד משעשע.)
אנו "מקנחים" ביצירת צורות ממרציפן .
ומסיימים בחלוקת מחמאות , דברי הערכה , הבעה רגשית ,חיזוקים והרבה חיבוקים ונשיקות.
כמידי שנה , אני "מנצלת" את "יום המשפחה " לפעילות משפחתית מורחבת. לשם כך , אני מיידעת את ההורים כחודש מראש על פעילות זו, מסבירה להם את חשיבות הנושא
ומאפשרת למטופל/ת להזמין לפעילות את בני משפחתו לפי בחירתו.(מלבד תנוקות).
במפגש זה אנו מתחילים בתנועה , כאשר המטופל הוא המנחה את כל בני המשפחה.
בהמשך , פעילויות שונות של כוח רצון .כמו: "כוח ידיים" - כאשר אחד ההורים עומד במנח זה והילד "זוחל" מתחתיו.(מונים את מס' הפעמים שהילד זחל)
כשהילד מבצע זאת , ההורים /אחים מוסרים כדור מתחתיו. ועוד.........
בנוסף,פעילויות שונות בתקשורת גופנית.
כמו כן אני מוסיפה פעילות של : "המפקד אמר" . המטופל הוא ה"מפקד" . עליו לתת הוראות ביצוע למשתתפים.בדרך כלל מתוך התירגולים השונים או כל
מה שנראה לו.(מאוד משעשע.)
אנו "מקנחים" ביצירת צורות ממרציפן .
ומסיימים בחלוקת מחמאות , דברי הערכה , הבעה רגשית ,חיזוקים והרבה חיבוקים ונשיקות.
-
אנונימי
יום המשפחה
טליה, אשריינו שאנו זוכים לקבל ממך כאן רעיונות יצרתיים ומהנים מאוד.
תודה-רבה לך שאת משתפת אותנו
אני רק רוצה להוסף על דברייך - שלדוגמא, עם ילדים צעירים ובכלל אני נוהגת בסיום תהליך טיפולי ולאחר שאני כמטפלת סגרתי את התהליך יחד עם המטופל/ת,
לתת לו את את המקום והכבוד לסיים, מפגש משלו שהוא האחראי עליו וזה יוצא לרוב כפי שאת תארת למעלה טליה.
יש מקרים שהמטופל מאוד רוצה שמששפחתו תראה אותו...- וזאת הזדמנות נהדרת.
לפעמים נחשפים למראות מרגשים ומהנים יחד
מומלץ מאוד לצור את ההזדמנויות הללו בעת הצורך.
תודה-רבה לך שאת משתפת אותנו
אני רק רוצה להוסף על דברייך - שלדוגמא, עם ילדים צעירים ובכלל אני נוהגת בסיום תהליך טיפולי ולאחר שאני כמטפלת סגרתי את התהליך יחד עם המטופל/ת,
לתת לו את את המקום והכבוד לסיים, מפגש משלו שהוא האחראי עליו וזה יוצא לרוב כפי שאת תארת למעלה טליה.
יש מקרים שהמטופל מאוד רוצה שמששפחתו תראה אותו...- וזאת הזדמנות נהדרת.
לפעמים נחשפים למראות מרגשים ומהנים יחד
מומלץ מאוד לצור את ההזדמנויות הללו בעת הצורך.