הפחד להשתגע

דסי*
הצטרפות: 04 פברואר 2005, 22:55

הפחד להשתגע

שליחה על ידי דסי* »

בחלונית שלי "כשאת לא יכולה יותר אל תכילי"מתאים לי בהרבה מובנים
יש לי שאלה בעצם נושא בנושא " הפחד להשתגע" עד שעולה בטיפול,
ומה כשמופיעה מה עושים ? איך ?
הדסה*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2005, 21:16

הפחד להשתגע

שליחה על ידי הדסה* »

לכולם ולמשה אין טוב מהציטות בחלונית "הייתי מחבק אותך עכשיו , אבל אני רק מחשב
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

הפחד להשתגע

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

דסי
הפחד להשתגע הינו אחד מכלי העבודה הטובים ביותר של הקוגניציה. היכולת להימנע מחדירה למקומות בהם הקוגניציה מפחדת לאבד את השליטה, מתממשת בדרך הטובה ביותר כשהיא מגוננת על הזיכרון באמצעות הפחד להשתגע.
מסיבה זו חשוב ביותר להבין עד לרמות הגבוהות ביותר (או העמוקות ביותר) מה הגורם לפחד להשתגע.
חשוב ללמוד להקשיב לו, אך להתחזק ברמה המאפשרת לעבוד דרכו (כל זמן שמותר ללכת לכיוון של פתיחת הרגש). כשמצליחים לעבור דרכו, לרוב מבינים שלא היה שם דבר אמיתי, אלה פיקציה של הקוגניציה כמנגנון מניעה.
כשמבינים שפחד אינו קיים בעצם מלבד הפחד הגופני מפגיעה פיזית, מנכות או מהמוות, ניתן ללמוד לעבור דרכם די בקלות.

בטיפול הפחד להשתגע יראה תמיד (מלבד הנושאים שיודגשו בנפרד) על התקרבות לחומה שהגיע הזמן להורידה.
חשוב להבין מה הכוונה בלהשתגע. כל מטופל ידבר או יפחד מנושאים שונים. לכל אחד סולם ערכים אחר לגבי שיגעון. חשוב להבין את האינדיווידואל בהקשר הזה, לפני שנגשים לטפל בנושא או לעבור דרכו.
אחד יפחד בגלל שהכיר משוגע בילדותו והוא עדיין מפחד ברמה כלשהי.
אחד יפחד כי היה מקרה במשפחה.
אחד יפחד בגלל שאמרו לו כל הזמן "מה אתה משוגע" בכל נושא שהראה קצת חופש או יצירתיות.

הגורמים רבים ושונים. חשוב להבינם לפני העבודה עליהם.

ישנם מצבים שלא ננסה להבין את הנושא ולא נרצה להתעסק איתו ברמה הטיפולית.
כשהזרת ארוכה ויציבה.
כשההפרדה עמוקה מאוד והיד יציבה עד נוקשה.
כשקו הראש מתחבר להפרדה עמוקה.
כשמופיע ביד "חזק כשחלש", ישנה הרבה אנרגיה ביד, והאדם בעל צורך ליצור מצווי לחץ.
כשהקמיצה קצרה, האצבע ארוכה, האגודל מתנתק, והאצבעות כפיתיות.

אני ממליץ בכל אחד מהמצבים האלה (ובוודי שכחתי אחרים) לא להתעסק בפחד משיגעון. לרוב הפחד יכריע והזמן יבוזבז. שווה לעבוד על מה שהאדם הספציפי כן יכול להתמודד איתו ברמה טובה. כאלה נושאים לא חסרים.
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”