היפו רגישות

אוריאל*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2010, 12:45

היפו רגישות

שליחה על ידי אוריאל* »

אני צריך עיצות / טכניקות ממטפלים שמכירים עבודה עם היפו-רגישות למגע,
ילד בן 5, כל הזמן מחפש מגע, להתחכך, לא מרגיש כאב, זורק ובועט כדור מאוד חזק.
יש בעייה בויסות כוח נכון, לוחץ בעפרון חזק מאוד, יש בעייה בתנועה - נתקל בדברים, מסורבל,
מסתבך רגשית עם ילדים כי לא קשוב לאיך שמרגישים.

אני עובד איתו על עיסוי עמוק / חזק חלש עם דגש ותשומת לב על האיברים + חילופי מגע ודיבור על התחושות.
בנוסף, הוא מדבר בקול גבוה מאוד, במיוחד כששמתרגש, כשאני מעיר לו הוא מייד מנסה לרצות אותי ועובר ללחישה..
טיפול 10 , יש התקדמות אבל לא מספיק, הוא מאוד לא אוהב לשכב ולקבל עיסוי, אני רוצה וצריך לגוון לו את הטיפול.
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

היפו רגישות

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

אויראל איך הוא מגיב למגע עמוק? האם נרגע או מתעצבן? במידה ונרגע, אמליץ על נסיון להלביש לו בגדים לוחצים וצמודים מאוד, על מנת שיחוש את הלחץ.
איך הוא מגיב על מגע עדין, מרגיש את זה בכלל? במידה ועושה לו טוב, צריך לדאוג לתחושת מהסוג הזה לאורך היום.

אמליץ בחום רב על תרגול מדיטציה עם צבעים זוהרים ממש, על גבול הסינוור. בעיקר צבעים אדום זוהר, כתום זוהר, צהוב זוהר ולבן זוהר. ניתן לתרגל את אותו התהליך כמדיטציית האפור, אך עם הצבעים הנ"ל ובאופן מחזורי.

כמו כן מומלץ שבכל חדר בו הוא שוהה אך בעיקר ישן, תיהייה מנורה אדומה, מנורה כתומה ומנורה צהובה דלוקות לאורך כל הזמן, ובעיקר בלילה. תראפיה על פי אורכי גל אנרגטיים המבוטאים באורכי הגל של הצבעים השונים. (מנורות של 25 וולט ולא יותר)
כל המוזכר כאן מאוד לא מומלץ למי שסובל מרגישויות כלשהן.

בנוסף לכך, נראה שצריך להתיעץ עם נוירולוג ולבדוק לקיחת סטימולנטים (חומרים מעוררים). איני יודע אם נוסה הדבר, אבל החומרים מסוג הריטלין או דומים או אחרים אך מאיציי תנועה (ספידים), יכולים לדעתי לעזור במצב כזה.
אוריאל*

היפו רגישות

שליחה על ידי אוריאל* »

משה תודה,
האם תוכל להבהיר את הקשר בין היפו - רגישות למגע לצורך במעוררים.
להזכיר: הילד בן 5 ,אין קשיי למידה כרגע, כשכבר יושב מסוגל להתרכז יפה.
משה_אלבאום*

היפו רגישות

היפו רגישות יכולה אולי להיגרם עקב הולכה עצבית נמוכה. אולי זה יכול לעזור ??? זה רעיון שלא נוסה עד כמה שידוע לי מעולם.
אוריאל*

היפו רגישות

שליחה על ידי אוריאל* »

משה,
אמליץ בהתחלה על המנורות הצבעוניות, אם זה יעבוד ואח"כ יהיה צורך בעוצמה גדולה יותר
יהיה יותר קל להמליץ על חומרים ממריצים, (אולי יש ממריץ טבעי שכבר אפשר לחשוב עליו?)
טליה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

היפו רגישות

שליחה על ידי טליה* »

"טכניקות ממטפלים שמכירים עבודה עם היפו-רגישות למגע,"
מניסיוני . מלבד עיסויים עמוקים . להפעיל לחץ ממוקד באיזורים המתאימים ולאט לאט להרפות את הלחץ .
חיבוק דוב . ללפות אותו גם באמצעות הרגליים . עליו להשתחרר מלחץ זה.
לבצע פעולה זו במצב של עמידה, שכיבה וישיבה. גב/ בטן.
הרבה מאוד עיסויים בכפות הידיים והאצבעות .
לתרגל איתו אחיזת חפצים עדינים ובעלי חיים(בובות) כפי שהוא רגיל להחזיק. (ישנם ילדים שעלולים לחנוק בעלי חיים במיוחד את הקטנטנים כמו אפרוחים)
אחיזת העיפרון - במצב שאתה מנסה להוציא אותו מבין אצבעותיו תוך שימוש בלחץ שהוא מפעיל על העיפרון.(חזק מאוד) עד למצב שאתה מצליח להוציא
את העיפרון ללא קושי תוך כדי כתיבה.
לאפשר לו לעבוד עם חומרים קשים , כמו פלסטלינה בעלת מרקם קשה ובצק צבעוני.
פעילות בפטיש ומסמרים .(לא "הך פטיש") ונעיצת סיכות בחומר קל קר.הרמת חפצים כבדים .(מותאמים ליכולתו ) וחפצים קלים. לשאול אותו מה הוא חש. ?
תרגיל הנקניקייה . הפעלת לחץ חזק באמצעות הרגליים בזמן שהוא עובר ביניהם.(גשר)לאט לאט למתן את הלחץ.
קרב תרנגולים . הפלת ידיים .וכו' . לעומת עירסול .גלגול וכו.
הכוונה לאפשר לילד ללחוש עוצמות במגע עם חמרים קשים ורכים.לחץ מתון , עוצמה רכה ולחץ חזק.

אהבתי את הרעיון של משה עם התאורה הצבעונית.
אוריאל*

היפו רגישות

שליחה על ידי אוריאל* »

טליה, תודה
מיכל_ק*
הצטרפות: 12 אוגוסט 2002, 13:46

היפו רגישות

שליחה על ידי מיכל_ק* »

משה - לגבי הילד עם היפו רגישות למגע, אני מצטרפת למה שטליה כתבה ומעט מוסיפה: בעבודה עם ילדים עם רגישות היפו, את טכניקת הנקניקיה אפשר להרחיב באופן הבא: כשהילד מגולגל במזרון דק יחסית, לומר לו שהוא הנקניקיה בלחמניה.. ולהציע לו תוספות שונות לבחירתו: ציפס, כרוב, חומוס ועוד.. כמובן שכל תוספת תהיה מגע מסוג שונה שאתה נותן לו באזורים החשופים וגם על המזרן. מצאתי שהילדים כ"כ נהנים שהם מבקשים עוד ועוד תוספות... אח"כ כמובן יש את היציאה מהמזרן שבה אתה גם מקשה על הילד וגם מעודד..
דבר נוסף שראיתי שעובד אצל ילדים שלא מתים על לשכב ולקבל מגע, זה לעבור על גוף הילד עם כדור פיטבול ענק או כדורים שונים קטנים, כשאתה ממש לוחץ. לעשות את זה בעיקר אחרי שהם עושים פעילות קשה יותר כשהוא עיף ונוטה לשכב לנוח (קפיצות, כוח רצון..) לא נתקלתי בהתנגדות לזה ואפילו נהנו. כמובן שאי אפשר יותר מדקות ספורות כל פעם.
ולסיכום אני תמיד מנחה כאן את אחד ההורים לתת לילד מגע של לחיצות בבוקר לפני ביה"ס\גן כשמעירים אותו ובלילה לפני שהולך לישון וממילא שוכב . זה עוזר לטיפול וגם לקשר בין ההורה לילד, ולפעמים אפילו משמש כפרס אחרי שיתרגל בבית..
אוריאל*

היפו רגישות

שליחה על ידי אוריאל* »

תודה מיכל, באמת יש לי כדור כזה שאותו ילד נהנה לבעוט סתם בפראות..
אנונימי

היפו רגישות

שליחה על ידי אנונימי »

היה לי ילד (בן 6) שהיה צריך מגע עמוק אך היה קושי לעשות עיסוי בשיטה הרגילה, אז אכן נעזרתי בקדורים שגלגלתי על גופו, חלקים, מחוספסים, אך יותר מעניין
לקחתי כדור פיזיו ענק ופרסתי מזרונים. המטרה של הילד היא לחבק את הכדור חזק ולא לעזוב, תוך כדי שאני מגלגל את הכדור על המזרונים.
כאשר הוא למטה, יש לחץ בין המזרון והכדור, כאשר הוא למעלה, אני לוחץ עליו כמו עיסוי לחיצות עמוקות, שמבחינתו, נועדו רק כדי לגלגל אותו, אך משמשות גם כמגע.
מנסיון עם ילדים רבים (לא רק בטיפול), הם מאוד אוהבים את התרגיל הזה, זה אתגר להשאר על הכדור, וזה גלגולים (למי שאין לו בעיה עם זה) מאוד כיף תנסו. (גם למבוגרים זה כיף בדוק) :-) יום טוב
משה_אלבאום*

היפו רגישות

הרעיונות מאוד יצירתיים, תודה לכולכם. אנא הוסיפו עוד.

בנושא תת הרגישות למגע. האם הטכניקות הללו הביאו לשינוי קבוע במצב הרגישות? מכיוון שבעצמי לא עבדתי עם יותר מדיי אנשים בעלי תת רגישות למגע, אשמח להיחשף לנסיונם של אחרים.
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”