הדרכה קבוצתית

משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

הדרכה קבוצתית

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

טליה עלי והצליחי, אין ספק שהידע והנסיון הרב שלך, יכול לעזור לסטג'רים ומטפלים רבים לעבוד בדרך המתאימה ביותר. קבוצות הדרכה הם מצרך חשוב ביותר, אני ממליץ על כך בכל לב.

הרעיון של הקמת קבוצות הדרכה בשיטה, נראה כחשוב ביותר. מאחל שמספר וותיקים יקח על עצמו את המשימה.
אני יודע שאוריאל מדריך בקבוצה, אך איני יודע מי עוד.
ניתן להשתמש בבלוג הזה על מנת להקים גופי הדרכה. אשמח לשמש יועץ לנושא ולמדריכים.
אוריאל*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2010, 12:45

הדרכה קבוצתית

שליחה על ידי אוריאל* »

אני יודע שאוריאל מדריך בקבוצה,

הדרכתי בעבר, לצערי לאט לאט הקבוצה התפרקה, בהמשך זה נראה לי טבעי, דברים מתחדשים ומתנוונים כל הזמן,
אבל העקרון נשאר , הצורך בהדרכה. כולנו זקוקים להדרכות, להתייעצויות ולתמיכה באופן שוטף,
לא בריא לעבוד לבד, כשצריך אני מקבל הדרכה מפסיכולוגית משפחתית מומחית שצפתה בטיפול שלי ויודעת במה מדובר,

אני מסכים עם כל מה שטליה כתבה, אין מספיק מקום בדף להסביר כמה מטפל צריך ללמוד ולהתנסות אחרי סיום הלימודים כדי לטפל במקרה כמו שמיקימי העלתה,: אחרי חיזוק גופני צריכים להביא את המטופל לשנה הראשונה לחייו ושם לערסל אותו, שירגיש שהוא תינוק.

ציטוט אחד מתוך כמה שמתארים מקרה שכל מטפל מנוסה מבין את מורכבות הטיפול וסכנותיו, לתת טיפול כזה לסטאז'ר
זה לא הוגן כלפיו ולא כלפי המטופלת, מעבר לכך שלבסוף באופן בלתי נמנע זה פוגע בשמה של השיטה וחבל.
משה_אלבאום*

הדרכה קבוצתית

אוריאל חבל מאוד שהקבוצה התפרקה. כל קבוצה, מגיעה כנראה זמנה. אני מסכים לחלוטין על כל מלה שלך ושל טליה .
אולי שווה לבנות קבוצה נוספת או מספר קבוצות ברחבי המדינה. אני יודע שמטפלים מעוניינים לקבל הדרכה, אם הנושאים היו מאוד מוגדרים ומעובדים בדרך הנכונה. אולי נכון לשלב בין העבודה של מטפל - מאבחן בכיר בשיטה ופסיכולוג המבין את השיטה. בתחילת הדרך כך עבדתי, וזה היה מוצלח ביותר. בתקופה הראשונה עבדתי עם דוב (איני זוכר את שם משפחתו, יכול להיות - אבן זהב), אחריו עם רפי אגסי כשנתיים, ולאחר מכן עם מספר פסיכולוגים נוספים. שנינו הובלנו את הקבוצה ביחד. כולנו הרווחנו מכך המון.
נכון שהווירה היתה קצת שונה מהאווירה כיום, אבל אני חושב שהגיע הזמן לחדש את מה שהשיטה יכולה להציע למטפליה.
כולם מעוניינים לפתח יכולות טיפול בעצמם ובאחרים. הדרך הנכונה היא להתמודד בתוך קבוצה עם הנושאים שצריך להתגבר עליהם, על מנת להפוך למטפל טוב. כך כל הקבוצה מרוויחה, השיטה הופכת לאטרקטיבית יותר ויותר ולא פוגעת במטופלים, המטפלים הופכים למיומנים ובעלי ביטחון עצמי, הנהנים מעבודתם ורואים תוצאות טובות ויחסית מהירות.

אוטופיה? אולי, אבל זה עבד בעבר טוב מאוד, ובהחלט יכול להמשיך לעבוד הלאה. המטפל-מאבחן שיקח על עצמו את בניית הנושא, ירוויח המון מכל הכיוונים.
יכול להיות שמי שצריך לבנות את הנושא אינו מטפל-מאבחן, אלה משהוא בעל יכולות ניהול, המעוניין לקחת את הנושא על עצמו. המטפל מאבחן ואולי גם הפסיכולוג, יפעילו את הצד המקצועי בלבד ולא את הצד הניהולי.
אשמח להיות שותף מלווה לתהליך, בנושאים כגון בניית התוכנית, ליוויה הקבוצה לאורך הזמן שתעבוד, וכשאגיע לישראל מספר פעמים בשנה, אשמח להשתתף באופן פעיל בהדרכה או בכל אופן אחר.

נשמע מעניין?
טליה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

הדרכה קבוצתית

שליחה על ידי טליה* »

הצעתך משה לא רק מעניינת. אלא נראית בעיניי מאוד מעשית.(אחד מחלומותיי)
אני מרימה את הכפפה. מוכנה לקחת על עצמי את האתגר. להדריך, לנהל, ליצור קשר עם פסיכולג(ים).
ולארח אותך , משה בכל הזדמנות.

מסכימה ומזדהה עם אוריאל - גם לאחר שנים של עבודה אינטנסיבית . לימוד שיטות נוספות.
ההרגשה היא : שאין סוף ללימוד. אין אפשרות לדרוך במקום .קיים צורך מתמיד ללמוד ולהעשיר את הידע
.כולנו זקוקים להדרכה.כל זמן שאנו עובדים.

אני פונה בפורום זה לכל מי שמעוניין : בעזרה, הדרכה, לוווי מקצועי, שיפנה אליי (פתח- תקווה והסביבה)
רצוי לארגן קבוצה .
אחד הנושאים שכבר הדרכתי בעבר עם מס' קבוצות : הדרכה לילדים (לפי השיטה) באמצעות משחקים
אומנות ויצירתיות. אמצעים אלה גורמים לילד להנות ולרצות לבוא לטיפול מתוך שמחה והנאה.
התוכנית בנויה ומוכנה. אוכל לפרסם את הנושאים הנלמדים במידה ותהיה נכונות ורצון לכך.
כמו כן, אשמח להדריך בקבוצה או באופן פרטני . סטאז'רים ומטפלים עם גילאים שונים.
ליאת*
הצטרפות: 14 אוקטובר 2001, 12:05

הדרכה קבוצתית

שליחה על ידי ליאת* »

בקשר לסדנא -
אני בעד!!! אומנם פ"ת קצת רחוק לי, אבל אם לא תהיה ברירה אני אגיע עד שם. אני חושבת שלכולם יש תמיד מה ללמוד ובמיוחד לנו הסטאז'רים החדשים.
למען ההגינות אני רוצה לציין שאנחנו כן מקבלים הדרכות, ואני מאוד מרוצה מהמדריכה שלי. אבל יש משהו מאוד חזק בעבודה קבוצתית שחשוב לי לא לפספס אותו.
רעיון מבורך... אני אפיץ אותו הלאה.
שרי*
הצטרפות: 15 דצמבר 2001, 22:10

הדרכה קבוצתית

שליחה על ידי שרי* »

משה, תודה על קידום העניין.
טליה, תבורכי. אני משתעשעת ברעיון להתקשר אליך ולבקש ממך לקחת על עצמך בדיוק את מה שהצעת.
אני חושבת שלקבוצת הדרכה יש ערך מוסף על הדרכה פרטנית ומאוד רוצה להשתתף ולעזור בבניית קבוצה כזאת.
בימים אלה אני גם מטופלת בשיטה וגם לומדת פסיכודרמה בקבוצה. ורואה כמה עבודה בקבוצה, לפעמים באופן עקיף יכולה למקד דברים שבאופן ישיר
מתחמקים מאיתנו.
אפנה אליך בהקדם. תודה.
משה_אלבאום*

הדרכה קבוצתית

טליה שמח על היוזמה.

אני מגיע לישראל בין התאריכים 18/2 ל 24/2 אשמח להשתתף בפגישה הראשונה או באחת הראשונות במידה והנושא יקום עד לתאריכים אלו. ביומן שלי מספר פגישות קבועות מראש, כך שאשמח במידה ותוכלו להתייעץ איתי בנושא תאריכים.
בהצלחה
טליה*

הדרכה קבוצתית

שליחה על ידי טליה* »

למשה

תודה על העידוד והתמיכה .יהיה לי העונג לארח אותך .(הלוואי בבקורך הקרוב)

לליאת ושרי
אשמח לשתף איתכן פעולה .
לכל מי שמעוניין . כתובת האתר שלי: www.talyaharpaz.co.il
בו תוכלו למצוא גם את מס' הטלפון והנייד.
מצפה לכם.
בחלונית הופיע המשפט:
אתה מלמד הכי טוב את מה שאתה הכי צריך ללמוד בעצמך
מסכימה מאוד...
טליה*

הדרכה קבוצתית

שליחה על ידי טליה* »