דיון על מרגיעונים בצ'יק צ'ק

אנונימי

דיון על מרגיעונים בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם מרגיעונים בצ'יק צ'ק

מילים טובות מסלקות עננים שחורים
משה אלבאום (2006-05-26T15:57:35):
מילים טובות מסלקות עננים שחורים
כמה חשוב ונכון, מי יתן ולכל אחד מאיתנו יהיה זה אשר יומר אותן ברגע הנכון.
רק היום שמתי לב שכך כתוב כאן בהדגשה. זה כתוב כאן מזמן??

משה אלבאום (2006-05-26T15:59:44):
אופס, זה נעלם ברגע שהוספתי את הכתוב, ועלה חדש. כל הכבוד למי שתכנת את המשפטים היפים הללו.
החינוך היחידי הוא החינוך לאומץ
משה אלבאום (2009-06-04T14:23:48):
איני יודע מי בוחר את המשפטים המופיעים כאן באופו אוטומאטי, אך ישנם כאלו שיכולים להתפרש מאוד לא נכון.

כמו למשל המשפט שהופיע בכתיבה הקודמת שלי

"החינוך היחידי הוא החינוך לאומץ"

האם זה נכון? מה הוא אומץ ללא רגישות, הבנה, התחשבות, אהבה ועוד כל מיני דברים שכנראה חשובים לא פחות וחייבים להופיע כחלק מרכזי על מנת שלאומץ יהייה טעם כלשהו ולא רק רדיפת הישגים מילחמות משברים ועוד.

אני מאמין שלכל החמדנים בעולם, הגורמים לעולמנו להיראות איך שהוא, ישנו אומץ רב לקחת מכל הבא ליד ומכולם, מבלי להתחשב בכלל באחרים או בצורכי כדור הארץ. האם לאומץ הזה הכוונה גם?

אני מקווה שמי שאחראי על המשפטים קורא את הכתוב, ויאפשר קצת יותר עומק למשפט, על מנת שלא יתפרש חס וחלילה בדרך שחמדן יפרשו.

הילד המופרע שכתבתי עליו לפני מספר ימים, הוא אמיץ ביותר, אכזרי, רע (כעסן) קר רוח, לוחמני ובעיקר מופרע. סביר להניח שעל פי המשפט הזה , הוריו חינכו אותו להפליא.

ינשופי (2009-06-05T13:51:23):
משה אלבאום שלום,
"אני מאמין שלכל החמדנים בעולם, הגורמים לעולמנו להיראות איך שהוא, ישנו אומץ רב לקחת מכל הבא ליד ומכולם, מבלי להתחשב בכלל באחרים או בצורכי כדור הארץ. האם לאומץ הזה הכוונה גם?"

ה"אומץ " של הרעים מתפרש בעיני כחולשה גדולה מאוד .
וחמדנות?.!!! ..זו עזות מצח /פינוק/ תראה לאן הגיע אותו "אומן" בידור שלא קיבל את מבוקשו ואת תשומת הלב לה ייחל,זה אומץ? זה רוע זה פינוק זה ילד שמעולם לא עצרו אותו ,מה זה??

האם אומץ לא יכול להיות גם האומץ להיות מי שאנחנו והאומץ של ילדינו להיות מי שהם גם אם סביבם כולם לוקחים/חוטפים והאומץ לאהוב ולהשמיע את קולנו גם כשמסביב אנשים מיתלהמים.
יש איזה בילבול היום כאילו מי שלוקח אסרטיבי צועק מתלהם הוא האמיץ, אני שומעת סוג מסויים של הורים שאומרים "אם לא נלמד אותו להיות כזה הוא לא יסתדר בעולם של היום ובחברה שלנו.

"העץ נותן צל גם לאדם הבא לכרותו"
(בודהא) זה מה שהיה כתוב לי-אז העץ אמיץ או טיפש??

אורנה פרידמן (2009-06-05T14:22:08):
זכרו, כל תכונה יכולה להיות חיובית ושלילית ....
העניין הוא, מה מידת השימוש בה....

ואגב- המשפט הזה לקוח מהשקפתו של (אלפרד אדלר) .
מכון אדלר, תוכנית הt.v של מיכל דליות " סופר- נני " , הדרכות הורים ועוד מבוססים על רעיונותיו....
ומי שמכיר את התיאוריה שלו ואת נקודת מבטו על העולם/חברה/חינוך/ילדים/הורים....
יכול להבין את משמעות המשפט.

אם תהיו מעוניניים לדעת אשמח להרחיב בהזדמנות אחרת....
שבת שלום

משה אלבאום (2009-06-05T15:23:43):
פומוקי ת לא צריך לזכור את המובן מאליו. הקושי הוא כאשר ניתן להוציא דברים מהקשרם במידה וכותבים רק חלק קטן שיכול להתפרש לאן שרוצים. זה קורה כאשר כותבים דברים שנכתבו על ידי מישהו כחלק מנושא וכותבים רק משפט מתוכו שבהקשר הנכון יכול להיות נהדר, ומאפשרים לאחרים להתנתק מההקשר בגלל חוסר הבאה של הנושא בצורה מייצגת נכון.

למשל המשפט של בודהה, מתחיל ומסתיים תוך כדי הבאת כל המשמעות שבו בדרך שאינה ניתנת לפירושים מותאים. ניתן להרחבה רבה, אך קשה ביותר לא להבין את כוונתו של בודהה.

בושא השאלה האם העץ אמיץ או טיפש, נראה שהעץ אינו שואל את השאלה הזו.

אתמול בשיחה על המצב בעולם כיום, חברי שאני מאריך כאדם חכם מאוד אמר בדרך הנכונה ביותר ששמעתי עד היום למה העולם נמצא במצבו הנוכחי החמור.

אם לאדם לא היה שכל, לא היו כל הצרות שלנו, וסביר להניח שהאדם וכדור הארץ יכלו להתקיים עוד שנים רבות.

מכיוון שאני מאמין שכל מה שנאמר על ידו לא רק שנכון אלה מדוייק, ומכיוון שאיני מאמין שלכדור הארף יש עוד שנים רבות לחיות במתכונתו הנוכחית (אולי שלושים שנה) השאלה שנשאלה על ידי ינשופי לדעתי אינה רלוונטית בכלל.

האדם מכלה כל מה שהוא נוגע ומתקיים בו, כי התפשתותו ללא בקרה מחייבת את המצב וגורמת לכך.

מכיוון שהאדם בוחר להשתמש בעיקר בהמיספירה השמאלית שלו, ומרשה לעצמו גם לחשוב שזוהי הדרך הנכונה לחיות ורק כך אפשרי (הכחשה והדחקה) הרי שלא ניתן לחיות על הפלנטה הזו מבלי להרוס אותה ללא שום איזון או אכפתיות.

נכון שישנו מיעוט מזערי ולא נחשב המנסה ומאמין, אך לעומת המסה הקריטית של בני האדם, המיעות הזה באמת שאינו נחשב.

אני (ורבים אחרים) כמו העץ המתבונן בטבע האנושי הכורת את עצמו. למרות שאני מנסה בכל היכולות שלי לשנות בדרכי חינוך, איני מאמין לרגע שהמנסים לשנות נצליח לגרום לשינוי אמיתי בזמן. מה שאנחנו משאירים לדור הבא, נראה שלא יאפשר חיים אנושיים.

מים מזוהמים עד לרמה בה לא ניתן לנקותם, וכל יום מזדהמים יותר וכרגע מרוקנים מאנרגיה.
אוויר מזוהם המזדהם כל יום יותר ויותר.
אוכל ללא אנרגיה מספקת על מנת שלא יווצרו עיוותים בגופנו.
התחממות גלובאלית המאבדת שליטה.
הכחדה של מקורות החמצן.
הכחדת חלקים גדולים של הדגה.
הכחדה של זני חיות רבים ביותר האמורים לשמור על האיזון הטבעי.
הכחדה של האוזון ושאר החלקים המגינים עלינו.

חמדנות והשאיפה לנוחיות מתוך חולשה, עומדים בבסיס לאופי האנושי הכללי. היש מתכונת ברורה יותר לחידלון?

הצרה שהמסה הקריטית השלילית במעשנו, יכולה כנראה להביא את הקץ עוד בימינו.

קשה לחשוב על זה, אך קשה עוד יותר להתחמק מכך.
אם לאדם לא היה שכל, לא היו כל הצרות שלנו, וסביר להניח שהאדם וכדור הארץ יכלו להתקיים עוד שנים רבות
טליה (2009-06-07T22:51:59):

" ברוך רופא חולים "...
הפורום החלים . אני מאחלת : להמשך פורה וזורם . כתיבה , קריאה ושיתוף פעולה.

"אם לאדם לא היה שכל, לא היו כל הצרות שלנו, וסביר להניח שהאדם וכדור הארץ יכלו להתקיים עוד שנים רבות."

לצערי אני מסכימה עם משפט זה. יש דברים רבים שהיינו צריכים ללמוד מהחיות .

האדם הרס והורס במו ידיו את כל מתנות הטבע שקיבל מהיקום.

היקום מגיב בהתאם ואנו מרגישים איך העולם סביבינו הולך ונכחד ...

אורנה פרידמן (2009-06-07T23:49:29):
טליה, גם בעולם החי יש טירוף עד טרף...

משה אלבאום (2009-06-08T06:42:34):
אורנה פרידמן האם ראית בעולם החיי חייה כלשהיא המתרבה כל כך הרבה ומכלה כל מה שבדרכה מלבד האדם ו וירוסים??

עולם הטבע יודע לשמור על האיזון הטבעי שלו במידה והאדם ברוב חוכמתו אינו ממציא את הכלייה הבאה שאינה מאפשרת לשמור על האיזון.

נראה שהאדם עד שילמד לווסת את הנזקים שעושה ב "התפתחותו", לא יהייה מה לווסת.

אני מתאר לעצמי שכדור הארץ יהייה חייב להתגונן בקרוב מאוד בפני המגפה וההרס המוחלט של כדור הארץ שגרמנו.

האמת היא שאני לא אוהב להתעסק בנושאים הללו כי הם גורמים לי להרגיש ולחשוב דברים שאיני אוהב, אך נראה שאין יותר ברירה. חייבים לעסוק בנושא ולכתוב עליו על מנת לנסות ולעורר מודעות עד כמה שניתן.

מה הטעם לפתח שיטות טיפול כל כך מתקדמות, עם עד שהשיטה תתחיל להיות מוטמעת בכדור הארץ, לא יהייה על מי לתרגל אותה??

אני תוהה מה ניתן לעשות על מנת לשנות.

האם ישנה תרופת פלא לחמדנות?
האם ישנה תרופת פלא לאטימות?
האם ישנה תרופת פלא לרוע?
האם ישנה תרופת פלא לאפסיותו של האדם לאומת מה שהוא יכול היה להיות?

רציתי לכתוב "לאל פתרונים", אך נראה לי שזה כל כך נבוב שממש לא נעים לכתוב את זה. הרי במידה והוא קיים, הוא יצר את כל זה.

אני מודע לכך שהדתיים יגידו "והרשות נתונה" אך זה כל כך רחוק מהמציאות ומהאפשרות שהאדם באשר הוא יצליח לשנות משהו, שגם זה נשמע נבוב ומגוחך.
הבעיה עם המשפט הזה היא שבמידה וקיים אלוהים כלשהו, (ואני בין המאמינים) בני האדם מנקים אותו מאחריות. איזו פחדנות!!!!!

כשקיימים הרבה אנשים שיש להם זיכרונות מעולמות אחרים ותקופות חיים אחרות בעולמות אלו, לא כל כך ברור מה תפקידו של כדור הארץ במערך הקוסמי.
זה נראה יותר מכל, כמקום להענשה ו/או להדחקת כל מה שקורה בסביבה, וגם זו היא סוג של הענשה.

עד לאחרונה העדפתי להישאר בעולם האוטופי שבניתי לי, בו כל האנשים יכולים להגיע למיצוי מקסימום הפוטנציאל, שבכולם ישנו טוב מולד (גם כיום אני חושב כך) שרוב האנשים עוסקים בתהליכי התפתחות כאלו ואחרים, ובסופו של דבר יתפתחו ולכולנו יהייה טוב.

כיום, כשאני מסתכל על המניעים העיקריים של רוב בני האדם, ומנסה להתבונן בעיניים ולב פקוחים, אני לא כל כך מצליח לראות את הסיבה בגללה חלק ניכר מהאנשים חי, מלבד הבהמיות שלהם. נכון שניתן נסות ולהסביר את זה מבחינה מסטית וקבלית בכל מיני תירוצים, אך נראה לי שהתרוצים הללו לא יספקו את הצורך הדחוף ביותר שקיים כיום לשינוי דרסטי של דרכי החיים האנושיים.
לצערי, המסקנה שאני מגיע אליה בכל חשיבה מעמיקה היא שכנראה כדור הארץ יהייה חייב לוותר עלינו על מנת להמשיך לשרוד ומהר.

טליה (2009-06-08T08:43:46):

חוכמת הקבלה עוסקת בנושאים אילו רבות.
ישנם ערוצים ותוכניות רבות 24 ש' ביממה .ערוץ 66 ב-yes , ערוץ 98 . אתר בשם :"הידברות" , " בני ברוך "ועוד... המסבירים מדוע אנו עוברים תקופות קשות אילו .איך הן באות לידי ביטוי?
קורסים והרצאות רבים נפתחים לקהל הרחב ללא תשלום .מטרתם לקרב את בני האדם זה לזה . לדבריהם כל הכאוס הזה בעולם מגיע מחמדנותם של בני האדם. ייצר השליטה, התאווה ,
המיקוד בחומריות .אורח חיים פרוע ללא גבולות , ללא דין וללא דיין .ועוד... הם מסבירים את אפקט הפרפר כיצד הוא משפיע על כל האוכלוסין בכל העולם.שהן תוצאה לדפוסי התנהגות ואורח חיים שכזה.
כמו: הנפילה הכלכלית בארה"ב גרמה לנפילה כלכלית בכל העולם. שפעת החזירים שהחלה במקסיקו התפשטה למחוזות רבים בעולם . ישנן דוגמאות רבות.....
השורה התחתונה . הם מדברים על החשיבות להתקרב לאור שבנו. לאותו ניצוץ אלוהי זך ונקי .אפשר להתקרב אליו בשינוי המעשים שבין אדם לחברו. בנתינה. באחריות שאנו אמורים לקחת על חיינו וחיי הסביבה."ואהבת לרעך כמוך" זה לא רק פסוק . אלא אורח חיים . חובה לחיות עם הטבע בשלום ובהרמוניה .להיות יותר רוחניים ולא.........

לדבר אחר .
אני רוצה להתייחס למקרה של דודו טופז מבחינת הפרמטרים השונים באישיותו . וכיצד הם באים לידי ביטוי בכפות הידיים .?

הנתונים הבולטים שנראים בעיני הם:
אצבע נמוכה , מותן פנימי בפרק הבסיס .מותן בפרק האמצעי .מפרקים בולטים .אצבע חרוטית . זרת ארוכה מאוד .קמיצה גבוהה מאוד ודקה מאוד.
קו לב עמוק מאוד קצר. קו ראש ארוך מאוד אולי עד ההפרדה. קו ראש מרוחק מאוד מקו חיים . אגודל גבוהה ומתנתקת מאוד.
גבעת מרס מאוד בולטת .
אשמח אם תביעו את דעתכם , תוסיפו ויחד ננסה "לנתח" אישיות מורכבת שכזו.(אני סקרנית מאוד לראות את כפות ידיו)

טליה (2009-06-08T14:21:35):
ליה (08.06.2009 14:17):
"_אני קוראת את נבואות הזעם שלכם ושואלת מה נשתנה?

לשרי.
אין פה נבואות זעם . מדברים על עובדות שנראות כאן ועכשיו בעיני מי "שרואה" ורגיש למה שקורה. איך אפשר להתעלם מכך .?

קל לומר :

אלוהים לא מתערב בזה כי ככה הוא יצר. הכל צפוי (חוקיות) והרשות נתונה(בחירה).

אלהים יצר עולם מושלם ומסודר ללא רבב כדי לחיות בו בהרמוניה עם כל החי הצומח והדומם ..אילו היינו חיים לפי חוקי הטבע או חוקי הבריאה לא היינו מגייעם למצבים האבסורדיים שהגענו.
כפי שמשה ציין : "הכל מזוהם " באויר בים וביבשה וכן בחברה . אלה עובדות קיימות. הנזקים הקשים שנגרמים כתוצאה מכך הם בלתי הפיכים.
מי שלם ומי ישלם על כך? כולנו.
איך אפשר לשנות את המצב? שאלת המילייארד דולאר.
כאן באה לידי ביטוי השליטה של כוחות "הרשע" . כסף,פוליטיקה , מעמד .שליטה , אגו וכו'.
דוגמא פשוטה : רפואה מונעת מגיל הינקות הייתה מונעת מחלות רבות , תרופות , אישפוזים וכו'.ראש ממשלתינו אינו חושב שזוהי השקעה מספיק חשובה.
השקעת משאבים בחינוך ותרבות . היו מונעים במידה רבה פשע , סמים ,ויוצרים חברה בריאהומפותחת יותר .
שמירה על איכות הסביבה , עד כדי קנס עצום למי שמפר אותו . היו מונעים מחלות רבות ושמירה על יופיו של הטבע.
אי אפשר להשליך את מצבינו העגום על מצב "הסדר העולמי: כל אלה הם דוגמא לאי סדר שנגרמו על ידי האדם.
נכון שבטבע ישנן תגובות הרסניות כמו: רעשים, רעידות אדמה , הוריקנים ועוד. קטונתי מלתת תשובות על כך ..

משה אלבאום (2009-06-08T14:31:27):

בנושא מה השתנה, כלום לא השתנה. מה שנכתב אינו שייך לכתיבה על האופי האנושי ויופיו של כדור הארץ, אלה על התוצאות של האופי האנושי בטווח המיידי.

כוונת הכתיבה היא לבחון מה אנחנו עושים בנושא השארת כדור הארץ לילדנו ולסוף חיינו בטווח הקרוב מאוד.

התפיסה שלי של מה שקורה, גורמת לי להבין להרגיש ולראות שלכדור הארץ נשארו במקרה הטוב 30 שנה במתכונת הנוכחית. בגלל זה כתבתי את מה שכתבתי.

ההאצה של הנזק המצטבר כתוצאה מהתיעוש והטכנולוגיה, גורמים נזק כל כך גדול וחד משמעי, שלא ניתן יהייה לעצור את זה, גם אם קבוצות שונות ינסו לשנות.

אלו שמנהלים את כדור הארץ (לא הממשלות, למרות שהן אימפוטנטיות, ומשתפות פעולה עם החורבן ברוב המוחלט של העולם) לא מעוניינים לשנות דבר בגלל הרווח האישי שלהם והרוב הדומם הוא דומם, לא מודע ולא אכפתי.

לצערי הרב אני נשמע אפילו לעצמי כנביא זעם, אבל אין זה כך, אני מעביר את התחושות שלי כפי שאני רואה ומבין אותן, למרות שזה גורם לי ולאחרים להרגיש מאוד קשה.

גם אני רואה את הזריחות והשקיעות, את מבט התינוקות, את הנביטות, את הרוח והעננים וכל יופי כדור הארץ. זה מה שמחמיר עבורי את המצב.

קשה לי לקבל את המצב ולהשלים איתו. מעולם לא הייתי בין המובלים כצאן לטבח. כל יום שעובר התחושה וההבנה הזו מזדחלת לתוכי יותר ויותר.

למעוניינים לדעת מה עורר את הנושא בעוצמתו הוכחית, לאחרונה אני מקפיד מאוד לא לאכול מה שאינו בריא. מסתבר שהרוב המוחלט של המשקאות והמאכלים הנמכרים, אינו בריא לאדם בכלל. ניראה לי שזה מסביר יותר מכל דבר אחר את התמצית של כל מה שכתבתי.

שווה (2009-06-08T20:59:18):
שלום משה וכל האנשים היקרים כאן, הדיון האחרון כאן כל כך מעניין ועצוב.. ראיתי בעיני עצמי הבזק של תמונה אפוקליפטית, יצורים מכדור אחר קוראים את הדברים האלה אחרי שהכדור שלנו כבר נהרס.. משהו מעין שרידים של מה שהיה ואיך היו אנשים שראו את הדברים - אבל היה כבר מאוחר..
אני מתחברת לעניין שמשה כתב עליו , האוכל.. המזון , הדבר הבסיסי שאנחנו זקוקים לו הפך ב 50 שנים האחרונות למקור לרווח עבור חמדנים וחמדנים יותר בעזרתנו האדיבה..
משתפים פעולה איתם ברצון. מובלים כצאן לטבח.. רובינו סומא .

שווה (2009-06-08T21:01:36):
ואם באוכל עסקינן.. קראתי היום משהו שעובר במייל כרגע.. זה הלך ככה "אכול הרבה פירות יער, תותים , דומדמניות וכאלה.. אלה עוזרים לקואורדינציה "... אה?? מכירים? שמעתם?

משה אלבאום (2009-06-08T21:41:35):
אני מתאר לעצמי שזה עוזר לקורדינציה כשאוכלים אותם תוך כדי תירגול ומצליחים לא להיחנק :-)

שווה (2009-06-08T21:44:21):
גדול :-)

חזור אל “שיטת אלבאום”