אבחון מידע

אנונימי

אבחון מידע

שליחה על ידי אנונימי »

האם תוכל לדבר על מרכיביו וחשיבותו של האבחון בשיטה?
ובעניין הסדנאות זה מעניין מאד, הנושא ידובר שוב בטח באופן אישי יותר, תודה.
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

אבחון מידע

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

לילה טוב,
נושא האבחון בשיטה, נראה לאחרונה כלא מובן ולא מפיק את מה שהוא אמור.
האבחון שפתחתי כולל מספר מרכיבים, אמנה אותם לפי סדר החשיבות שלהם.

קודם לכל, הבנה שלמה של הפרמטרים המאובחנים המראים על מה אסור לבצע בטיפול, ומה השלבים הנדרשים על מנת לבצע את הטיפול בהצלחה.
  1. אבחון כל מרכיב של האינטליגנציה הגופנית בנפרד. (מה שמלומד בקורס המטפלים כטכניקות להפעלה של הנושאים המוטוריים השונים, או עבודה על מערכת החושים, אינו מספיק להבנת הצרכים של האבחון בנושאים המוטוריים או הגופניים השונים).
כדוגמא להבנת ההבדל בין הטיפול לאבחון ניתן לשאול: מה העומס התרגולי המותר בשרירי העיניים (או כל מערכת אחרת בגוף) בזמן האבחון ולמה הוחלט שהוא דווקא כזה ולא אחר? למה העומס המדויק משמש באבחון? מה ההשלכות של מה שנראה תחת עומס אבחוני על חדר הטיפולים?
  1. אבחון מערכת החושים.
  2. שאלון תשאול מקיף. (לדוגמא: מה ההשלכה של נושאי השאלון על חדר הטיפולים? לדוגמא: מה המשמעות הטיפולית לכך שהתינוק היה שלשה ימים בתא אור מייד לאחר הלידה? לדוגמא: מה המשמעות הטיפולית לחלומות קשים בלילה של הילד?)
  3. אבחון כירולוגי פסיכודיאגנוסטי המתואם לצורכי האימון בשיטה, (אבחון הולצמן בלבד, אינו משרת את צורכי השיטה כלל וכלל. ללא הגשר הנדרש בין הולצמן לאלבאום, על מנת להבין את הצרכים השונים בחדר הטיפולים לכל מבנה אישיות ומערך תכונות, והתאמתו לשיטת הטיפול הייחודית בשיטה, אין צורך באבחון כף היד. לאבחון הכירולוגי מקום כבוד בחדר הטיפולים, בתנאי שמבינים את השלכות האבחון על חדר הטיפולים.
  4. איך להעביר את החומרים השונים להורים.
  5. איך לתקשר עם אנשי מקצוע אחרים בהקשר לאבחון.
  6. בניית תוכנית טיפולית.
  7. הסברת האבחון למטפל.
קורס מאבחנים כולל התנסות מעשית על פי שיטתי,נמשך לאורך שנה קלנדארית לפחות. כשש שעות שבועיות לאורך השנה.

משום מה ובדרך שאינה מובנת לי כלל, מתייחסים לאבחון בשיטת אלבאום כאילו והוא מורכב מאבחון כף היד בלבד, וכל השאר כאילו ונלמד כחלק מקורס המטפלים. אבחון כף היד אינו מהווה אבחון בשיטת אלבאום אלה מרכיב נלווה בלבד (למראת חשיבותו). אני חוזר ומדגיש, מה שנלמד בקורס המטפלים, אינו יכול לשמש מאבחן בדרך כלשהי. על מנת להבין את הפרמטרים השונים של האבחון על המאבחן ללמוד את תורת האבחון בשיטה, שהינה תורה מורכבת ושלמה, העומדת בזכות עצמה. קורס המטפלים מהווה רקע המאפשר להיכנס לתורת האבחון ולהבינה בסופו של דבר, בתנאי שהמאבחן מקדיש את השעות הנדרשות על מנת להפנים את נושאי הלמידה בקורס המאבחנים.

בנושא חשיבות האבחון:
אסור לטפל בשיטת אלבאום (כפי שהיא ידועה לי) בילד או מבוגר כלשהו ללא אבחון מקדים בשיטה כנ"ל, הבודק האם מותר לטפל באדם הספציפי, מה מותר ומה אסור לבצע בטיפול, מה הדירוג של לחץ האימונים המותר, מה הטיפולים הנלווים המחוייבים על מנת שיהיה מותר לאמן בשיטה, מתי מותר ומתי אסור לטפל באדם המשתמש בתרופות מסויימות, מתי חייבים אישורים רפואיים על מנת לתרגל ועוד נושאים רבים וחשובים, שבלעדיהם ניתן לסבך את המטופל במסכת שאינה נכונה או מומלצת.
האיסור חל על כל עבודה בשיטה (יחידים או בקבוצות, ילדים או מבוגרים), במקום או בדרך כלשהי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני מקווה שהפעם הסברתי את הגישה המקצועית של השיטה, את דרך עבודתי ואת ערכי השיטה בנושא רגיש זה. צורכי המטופל קודמים לכל שיקל אחר.
פזית*
הצטרפות: 20 דצמבר 2003, 07:58

אבחון מידע

שליחה על ידי פזית* »

איפה אתה ממליץ ללמוד את האבחון בשיטה?
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

אבחון מידע

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

שלום פזית ותודה על השם ועל המחמאות.
איני יודע האם ניתן ללמוד את האבחון כהילכתו במערכת ממוסדת כלשהי. עד כמה ששמעתי, לא מלמדים במקום מסודר את מה שלדעתי צריך לדעת על מנת שיהיה מותר לאבחן. בתקופה האחרונה אני מוצף בבקשות לאירגון קורס מאבחנים. במידה ואסכים, ניתן לארגן קורס קצר מועד, ומרוכז מאוד. במידה ויתקיים, הקורס ימשך מקסימום שלשה חודשים לאורך הזמן הדרוש במשך השבוע על מנת להספיק את כל החומרים. אני שוקל את האפשרות. אשמח לקבל אימיילים או פניות טלפוניות (בראש העמוד) של המעוניינים בכך.
[email protected]
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”