בכתובית כתוב לי "ההווה הוא צומת בו נפגשים זמן ומרחב - כאן ועכשיו" ונראה לי שאין מילים מבריקות מאלה...
יש לי המון לשתף אותך משה על טיפול שפגשתי/עברתי בתאילנד לפני כחודש וטיפה, ואני מאמינה שיעניין אותך.
אך עוד הרבה קודם אבקש להפריח עבורך זר של גחליליות, קטנטנות ומאירות שינצנצו לך בכל פעם שקצת חשוך מסביב.
מחזקת אותך ושולחת לך הרבה אוויר לנשימה, נשמע שעברת ימים לא קלים. כוחך מחזק ומעורר השראה.
ונחזור לתאילנד, נסעתי לחופשה בת 3 שבועות שהייתה ממש לידה מחדש עבורי.
ראיתי ששאלת אנשים על הסרט ה"סוד" ולא ממש ראיתי תגובות ואני אשמח לומר את דעתי בהמשך.
הטיפול שפגשתי נקרא Emotional Freedom Technique או ברשי תיבות EFT מצ"ב לינק שמסביר קצת על השיטה.
http://www.emofree.com/splash/[po]video popup[/po].asp
הרעיון הכללי ממש מבריק ודי פשוט ובתרגול של חמישים דקות, עם בחור המוסמך כמטפל בשיטה. פתרתי לעצמי
כמה פחדים שלא הצלחתי להבין איך ניתן להיפתר מהם אם בכלל. ואני לא אגזים ואומר שטיפולים ותובנות של
שנים לא הצליחו במקום שבאמת שום דבר אחר לא עבד... יש פה חיבור מדהים של קוגניציה + גופני + רגשי + אנרגטי...
השיטה עובדת על נקישות קלילות (Tapping) שהמטופל נוקש על עצמו במקומות קבועים בגוף.
מולי ישב המטפל ועשה את התנועות יחד איתי לאורך כל הפגישה, תוך כדי שיחה.
מקומות הנקישה נמצאים על רשת המרידיאנים שלנו, לטעמי מהחוויה האישית אפילו על הרשת העצבית.
הרעיון הוא שתוך כדי דיבור על מצב כלשהו (פחדים חרדות מחלות...) ועבודה של נקישות על הגוף (Section) באופן בלתי פוסק,
ניתן להפחית בצורה דרמטית את רמת החרדה מ10 ל2 בכל תחום כמעט. מה שמדהים אותי זאת החוויה שנשארת אחרי...
היא לא ניתנת לשינוי והיא מוטמעת בצורה מופלאה במערכת הקוגנטיבית. לי נראה מהחוויה האישית שיש מן ההתערבות אמיתית
המשפיעה לטובה על מערכות הגוף ובכללן המוח, בנקישות האלו. טכניקה פשוטה וקסומה שעוזרת לאזן עוצמות רגשיות חזקות ביותר.
כאן נכנס הסוד בשבילי, מהמקום של להתחיל לחשוב חיובי ולהיות מסוגלת לקחת אחריות אמיתית בתחום הזה.
ישלי המון מה להגיד ואני מרגישה שאני יכולה לכתוב שניים וחצי עמודים על הEFT והקשר שלו לטעמי לסוד ובכלל.
אני לא רוצה לשעמם פה אף אחד
כאן אני אסיים להערב, אבקש לאחל לכולם חג שבועות שמח,
ביכורים הנה הבאתי מלוא הטנא סל פאר...
(@) (@) (@)