e f t

אנונימי

e f t

שליחה על ידי אנונימי »

המון המון זמן לא הייתי פה לפחות חצי שנה אולי יותר.
בכתובית כתוב לי "ההווה הוא צומת בו נפגשים זמן ומרחב - כאן ועכשיו" ונראה לי שאין מילים מבריקות מאלה...

יש לי המון לשתף אותך משה על טיפול שפגשתי/עברתי בתאילנד לפני כחודש וטיפה, ואני מאמינה שיעניין אותך.
אך עוד הרבה קודם אבקש להפריח עבורך זר של גחליליות, קטנטנות ומאירות שינצנצו לך בכל פעם שקצת חשוך מסביב.
מחזקת אותך ושולחת לך הרבה אוויר לנשימה, נשמע שעברת ימים לא קלים. כוחך מחזק ומעורר השראה.

ונחזור לתאילנד, נסעתי לחופשה בת 3 שבועות שהייתה ממש לידה מחדש עבורי.
ראיתי ששאלת אנשים על הסרט ה"סוד" ולא ממש ראיתי תגובות ואני אשמח לומר את דעתי בהמשך.

הטיפול שפגשתי נקרא Emotional Freedom Technique או ברשי תיבות EFT מצ"ב לינק שמסביר קצת על השיטה.

http://www.emofree.com/splash/[po]video popup[/po].asp

הרעיון הכללי ממש מבריק ודי פשוט ובתרגול של חמישים דקות, עם בחור המוסמך כמטפל בשיטה. פתרתי לעצמי
כמה פחדים שלא הצלחתי להבין איך ניתן להיפתר מהם אם בכלל. ואני לא אגזים ואומר שטיפולים ותובנות של
שנים לא הצליחו במקום שבאמת שום דבר אחר לא עבד... יש פה חיבור מדהים של קוגניציה + גופני + רגשי + אנרגטי...

השיטה עובדת על נקישות קלילות (Tapping) שהמטופל נוקש על עצמו במקומות קבועים בגוף.
מולי ישב המטפל ועשה את התנועות יחד איתי לאורך כל הפגישה, תוך כדי שיחה.
מקומות הנקישה נמצאים על רשת המרידיאנים שלנו, לטעמי מהחוויה האישית אפילו על הרשת העצבית.
הרעיון הוא שתוך כדי דיבור על מצב כלשהו (פחדים חרדות מחלות...) ועבודה של נקישות על הגוף (Section) באופן בלתי פוסק,
ניתן להפחית בצורה דרמטית את רמת החרדה מ10 ל2 בכל תחום כמעט. מה שמדהים אותי זאת החוויה שנשארת אחרי...
היא לא ניתנת לשינוי והיא מוטמעת בצורה מופלאה במערכת הקוגנטיבית. לי נראה מהחוויה האישית שיש מן ההתערבות אמיתית
המשפיעה לטובה על מערכות הגוף ובכללן המוח, בנקישות האלו. טכניקה פשוטה וקסומה שעוזרת לאזן עוצמות רגשיות חזקות ביותר.

כאן נכנס הסוד בשבילי, מהמקום של להתחיל לחשוב חיובי ולהיות מסוגלת לקחת אחריות אמיתית בתחום הזה.

ישלי המון מה להגיד ואני מרגישה שאני יכולה לכתוב שניים וחצי עמודים על הEFT והקשר שלו לטעמי לסוד ובכלל.
אני לא רוצה לשעמם פה אף אחד :-) אבל אם זה מעניין אני אשמח לפרט...

כאן אני אסיים להערב, אבקש לאחל לכולם חג שבועות שמח,
ביכורים הנה הבאתי מלוא הטנא סל פאר...
(@) (@) (@)
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

e f t

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

להאילנית תודה על החשיפה הראשונה בדף הזה ל EFT . נפגשתי לפני חמש שנים בשיטה, היא מופעלת בניויורק על ידי אנשים רבים, מטפלים וכאלו שלא. כיום היא נפוצה מאוד. ראיתי תגובות שונות לנושא, וכנראה שמה שבאמת עובד לעומק קשור גם לרמת השכנוע של המטפל, ולרמת השכנוע שהוא יכול להחדיר במטופל. מסיבות שונות כנראה, זה עבד מאוד שונה על אנשים שונים. כאלו שנעזרו בטכניקה המון, וכאלו שטענו שהיא לא עזרה להם בכלל. בכל מקרה, זוהי טכניקה המנסה לחבר בין האינטליגנציות השונות, וזה טוב מאוד.

חג שמח לך ולבית ישראל. (()) :-)
משה_אלבאום*

e f t

ל האילנית אולי שווה לפתוח דף מיוחד לנושא. יכול להיות שקיימים אנשים רבים שיהיו מעונינים בידע.
אנונימי

e f t

שליחה על ידי אנונימי »

בוקר חג שמח

אולי באמת שווה לפתוח דף נפרד :-)
רק רציתי לשתף מהחוויה האישית שלי ולומר שלטעמי למטפל לא הייתה השפעה גדולה כל כך על התהליך.
אתה יודע איך זה שמגלים דרך חדשה להקשיב לגוף או לכוון אותו וזה פשוט עובד...

חשבתי על זה המון, הטכניקה מבריקה. לטעמי (שוב מהחוויה האישית) מה שעובד ב taping מאד פשוט.
הקשרים עצביים והקשרים אוטומטיים שעושה המוח לחוויות רגשיות, כשה taping "מתערב" בזרימה החשמלית
האוטומטית והמידע מוצא לו דרך אחרת מהרגיל לעבור בה...

בזמנו דיברנו על יכולת מול אינטיליגנציה. שיכולת היא תכונה מולדת ואינטיליגנציה היא האפשרות לשלוט ולהשתמש ביכולת הזו.
לי היה חסר משהו שיגשר על הפערים בין הרגש הגוף והקוגניציה. כלי שיעזור לי להיפרד מהאוטומטים ההתנהגותיים/מחשבתיים/גופניים/אנרגטיים
השליליים שסיגלתי לעצמי לאורך השנים ויעזור לי להכניס יותר איזון למערכות הגוף.

לאורך הפגישה עברתי טרנספורמציה אדירה ברמת החרדה והתופעות הגופניות שנלווה לחוויה אותה בחרתי לתאר.
יש משהו ממש קסום בנקישות האלה ואני מקווה שאני "פוגעת" בהבנה שלי את הטכניקה.

שיהיה חג שטוף שמש וחיוכים לכולם,
שולחת חבורת פרפרים שתעטוף את כולנו באווירת קיץ קלילה ומוארת.
משה_אלבאום*

e f t

האילנית האם ללא החיבורים הרבים והתרגול שעשית לאורך השנים האחרונות, (הכנת תשתיות מתאימות) האם היית מסוגלת לחבר את הTAPING ולאפשר לו לבצע את הטרנספורמציה שהוא ביצע עליך?
זוהי שאלה שאני שואל את עצמי בכל פעם שאני מגיע לתובנה חדשה, לידע חדש, לתחושות חדשות.

השיטה הינה שיטה המאפשרת קודם לכל, לבנות תשתיות טובות להתפתחות נכונה.
כפי שתמיד אמרתי למסיימי השיטה, "על כל מי שלומד את השיטה, להמשיך וללמוד הלאה ולמצוא את הדבר הנכון והמתאים לו ביותר על מנת להגיע לחבורים הנכונים לו". (אלא אם השיטה הינה החיבורים הנכונים ביותר עבורו, וזה קרה פעמים רבות)
השיטה הינה פלטפורמה להבנה נכונה ולבנייה נכונה. היא אינה הכול בוודאי שלא הדבר היחידי. אבל ללא בניית תשתיות נכונות, לא ניתן להגיע להבנה מתאימה.
כפי שאחת התלמידות שסיימה את השיטה לדעתי ברמה טובה מאוד אמרה. "לולא למדתי את השיטה, לא הייתי מבינה את האקופונקטורה והרפואה הסינית שאני מבינה כיום, כפי שניתן להבין. יש המון דברים שברורים לי יותר מאשר למורה שמלמד אותי, והוא מורה טוב מאוד".
אנונימי

e f t

שליחה על ידי אנונימי »

אתה כל כך צודק, לי יש את התכונה שברגע שהבנתי משהו והוא נהיה חלק בלתי נפרד ממני אני לוקחת אותו כמובן מאליו...
בלי שום ספק הידע והתרגול שעשיתי בנו את התשתית להבנה וקבלה גדולה יותר, או יותר נכון מוכנות לשינוי.

אני שואלת את עצמי האם אנחנו באמת יכולים לקצר תהליכים כפי שציינת לתלמידים/מטופלים שלנו? או לחילופין לעצמנו?
והאמת נראה לי שלא :-) למרות שהייתי רוצה להאמין שיבוא היום ויהיו לעולם הטיפול תשובות מספקות יותר...

הערת את עיניי לתהליך אותו עלינו לעבור, על מנת להיות מסוגלים להבין, לקבל, לשנות...

מעניין
משה_אלבאום*

e f t

שמח להיות לעזר.
שנים רבות אני מחפש דרכים לקיצורי דרך עבורי ועבור התלמידים. מסתבר שהקיצור הגדול ביותר הוא עבודה יסודית ביותר ואינטנסיבית על ארבע האינטליגנציות. נכון שזה נראה כעבודה הארוכה והקשה ביותר, אך אין זה נכון. ברגע שמתחברים ללגיטימציה, ומאפשרים לעצמנו לזרום עם הנושאים השונים למרות החרדות, הפחדים, הכעסים והרצון לשמור בבטן על מנת להחזיר ביום מין הימים, הרי שנפתחת הדרך לשינויים מהירים יחסית.
בכל מקרה ללא שיפור של הגוף, הרגש, החשיבה והאנרגיה והאינטגרציה ביניהם, ממילא לא ניתן לסיים תהליכים, אלה להעבירם ממצב למצב.
ההעברה ממצב למצב, גורמת לנו לתחושה של שינויים ופתרונות. אך אין כך המצב. הטבה זמנית גורמת להתדרדרות ובסופו של דבר, להשלמה עם בינוניות, רדידות, ודפוסים לא טובים לנו. מכיוון שהמודעות הפנימית שלנו תמיד ערה למצב האמיתי שלנו (גם כשאיננו רוצים בכך), הרי שלא באמת ניתן לברוח מהתמודדות עמוקה עם עצמנו.
חשוב כמובן, להיות מודעים תמיד למערך הכוחות, על מנת להצליח להשלים נכון את מה שהתחלנו. לרוב צריך הפסקות מתאימות והתייחסות למאמצים שנדרשו על מנת לסיים חלק מהתהליך. המנוחות בין התפתחות אחת לבאה אחריה, חשובות לא פחות מתהליך ההתחזקות בעצמו, ומהווה לרוב את הבסיס לתהליך הפנמה ושינוי תקין.
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”