תלות כלכלית בבן זוג וחינוך ביתי

אני*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 17:25

שליחה על ידי אני* »

הזוגיות שלי במשבר שלא חולף.
הפרידה עומדת מול עיניי והפחד מהעתיד גם.

לא דיברנו על פרידה עדיין, אבל אני מיואשת לגמרי.
אני תוהה איך נשים בחינוך ביתי, שאינן מפרנסות את עצמן, מסתדרות כלכלית לאחר הפרידה.

הילדים שלי עדיין קטנים (גיל גן) בנוסף, שלישי בבטן. אני לא עובדת. כלכלית אני תלויה לחלוטין בבן זוגי.

איך מסתדרים בהנחה שאני לא רוצה שילדיי ילכו למסגרות?
עשב_השדה*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*

שליחה על ידי עשב_השדה* »

מה את עושה? מה את אוהבת לעשות?
אפשר לעבוד מהבית ובבית בכל מיני עיסוקים
היום זה מקובל מתמיד.
ברוכה את בפתיחת הדף (())
אני גידלתי שני ילדים לבדי אחרי שחיינו יחד חמש עשרה שנים ,
לא בחינוך הביתי אך תמיד העדפתי לעבוד בבית ובחירותי הושפעו מכך.....

מקשיבה לך
בלה_שנדמה_לה*
הצטרפות: 20 דצמבר 2005, 05:55
דף אישי: הדף האישי של בלה_שנדמה_לה*

שליחה על ידי בלה_שנדמה_לה* »

צריך לזכור שאם יש הסכם גירושין אז הבעל מחויב לשלם דמי מזונות, זה לא שאת נותרת חסרת כל הכנסה.
נכון שזה לא הרבה, וזה אמור לכסות רק את הצרכים של הילדים... יש כאן דף עם המון רעיונות לפרנסה מהבית. כמובן שאני לא זוכרת מהו...אולי מישהי תוכל לעזור?
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

דמי מזונות לא יכולים לכלכל אמא+3 ילדים ללא הכנסה נוספת, אלא אם כן הבעל מרוויח משכורת עתק ואפשר לדרוש ממנו הרבה מעבר למינימום שהחוק מחייב (1100 ש' לכל ילד).
אפשר לעבוד מהבית גם עם ילדים שלא במסגרת אבל א. זה דורש הרבה עזרה, ואם אין סבא/סבתא מאד זמינים וקרובים, זה אומר עזרה בתשלום וב. זה אומר שיכולת ההשתכרות מוגבלת. אפשרי, אבל לא קל.
יש גם רעיונות לעבודה מהבית ו עבודה לצד גידול ילדים.

בלי קשר לנושא הכלכלי, אני לא הייתי ממהרת לפרק משפחה לפני שהייתי ממצה כל בדל אפשרות לשיקום הזוגיות- גם על זה יש המון דפים שימושיים באתר... מדור אהבה ומיניות.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

חילופי אמהות או אמטפלת

חינוך ביתי לעניים

וזו מודעה שפרסמתי בזמנו ואז הייתי בלי אוטו והיום אני עם ומוכנה לשקול זאת שוב:

נו שויין. כמה פעמים כבר כתבתי... יקום...לכבוד השנה החדשה:
גרה בקיבוץ בעמק יזרעאל, (לא רחוק מטבעון, לא רחוק מעפולה, לא רחוק ממגדל העמק, לא רחוק מכל הקיבוצים והישובים שבמתחם זה).
מעוניינית בהכרות ובשלב מאוחר יותר בחילופים כדי להתפנות לעבוד יום או יומיים בשבוע (תלוי גם ברצון האם הנוספת).
יש לי שניים: גדולה בת 4 וקטן כמעט בן 3.
עובדת מהבית, אך לא מספיק כדי להתפרנס. פרודה טריה. מאוד זקוקה לעוד עבודה.
מאוד מאוד אשמח למצוא עוד אם במצבי.
אני בדף בית.
לכל האמהות המחפשות, האוהבות, הנואשות:
שנה טובה ומלאה באהבה ובחום ובשמחה וברצון טוב .
שתהיה שנה מאושרת ובריאה
אני*

שליחה על ידי אני* »

בלי קשר לנושא הכלכלי, אני לא הייתי ממהרת לפרק משפחה לפני שהייתי ממצה כל בדל אפשרות לשיקום הזוגיות
אנחנו עדיין לא מתפרקים לגמרי :-)
אני קצת מיואשת וחושבת גם לכיוון הזה...

מודה שאני לא יודעת מה אני אוהבת. ומה שבעיקר מלחיץ, שאני בהריון!
כלומר לעבוד בבית עם תינוק קטן ועוד שניים לא פשוט בכלל.

רציתי לשמוע מאמהות שעברו את זה, איך הן עשו זאת.
אלטר_אגו*
הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

וזה אמור לכסות רק את הצרכים של הילדים
יתקנו אותי המומחיות, אבל למיטב זכרוני, אשה שאינה עובדת יכולה (לפחות לנסות) לדרוש גם מזונות לעצמה.
(למרות שכמובן מסכימה ש לא הייתי ממהרת לפרק משפחה לפני שהייתי ממצה כל בדל אפשרות לשיקום הזוגיות ובלי לדעת כלום על הנסיבות).
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

סליחה שאני מתערבת בצורה כה גסה אבל במקומך לא הייתי תוהה
רציתי לשמוע מאמהות שעברו את זה, איך הן עשו זאת.

את בהריון. בבקשה תתרכזי בלחזק את המשפחה שלך במקום בלחשוב על איך מפרקים (תאמיני לי, עברתי הריון בלי בן זוג).
זה לא רע גם שתחשבי על איך להכניס כסף הביתה או מה את אוהבת לעשות, זה בטח גם יועיל ליחסים, כך או כך בבקשה תחשבי עכשיו על דברים שבונים ומקדמים אתכם כמשפחה.
אני*

שליחה על ידי אני* »

בבקשה תתרכזי בלחזק את המשפחה שלך במקום בלחשוב על איך מפרקים
אני כבר למעלה משנתיים חושבת איך לחזק את המשפחה.
לא הולך.
בן הזוג אדיש לחלוטין למצב. לא עושה כלום בעניין.

לא התכוונתי לפרט את מצבי, זה לא דף בלוג או תמיכה. כוונת הדף היתה עצות פרקטיות ושיתוף מנסיונן של אמהות חד הוריות בחינוך ביתי.
עולם_ומלואו*
הצטרפות: 20 פברואר 2005, 20:31
דף אישי: הדף האישי של עולם_ומלואו*

שליחה על ידי עולם_ומלואו* »

יתקנו אותי המומחיות, אבל למיטב זכרוני, אשה שאינה עובדת יכולה (לפחות לנסות) לדרוש גם מזונות לעצמה.
זה נקרא "מזונות אשה". זה תקף רק אם בני הזוג לא גרושים, ובמציאות של ימינו לא כל כך קל לקבל את זה. צריך להוכיח שאכן אחרי הפרידה האשה לא חיה ברמת החיים שהורגלה לה. אלא אם האשה לא עובדת ורמת החיים היתה מאוד גבוהה קודם לכן, קשה מאוד לקבל את זה.
רחל*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2003, 22:57

שליחה על ידי רחל* »

אם חד הורית שיש לה ילדים מתחת לגיל שנתיים (גם הריון נחשב) זכאית להשלמת הכנסה או הבטחת הכנסה.
( שווה לבדוק באתר של הביטוח לאומי)

בהצלחה רבה, בכל החלטה שתיקחי.
עשב_השדה*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*

שליחה על ידי עשב_השדה* »

אני יקרה
אינני חושבת שיש למישהו כלים לשפוט
והחלטתך בעיני או מחשבותיך בהחלט ראויים לכבוד והעצמה
יש את נעמ"ת שיכולים לסייע גם משפטית אם תצטרכי פעם
מקווה שכל תהליך שיעשה יעשה בהסכמה ובדרכי שלום
יתכן שהחוק מגן על אם הרה מבחינת מזונות,
בכל אופן לעניין השחרור מה תלות כלכלית בבן זוג והמשך החינוך הביתי
אני עובדת מהבית זה לא םשוט עם שלוש בבית לקחת עוד ילד גדול יחסית
שימצא עניין גם בגדולים ויכול להיות שזה אפילו יהיה קל יותר מאשר בלי ילד נוסף
יעורר ענין נוסף במרחב הביתי, יניחו לך יותר בקלות ,יקבלו תפקידים איך לסייע למאמץ הקיומי שיכול להיות דווקא חיובי ונעים
אולי תאלצו לרדת ברמה הכלכלית בהתחלה אבל מנסיון ,מחסור, קורא ליצירתיות ,אם את במקום של חופש והעצמה אישית, מה לעשות הם צריכים אותך נמרה ואת כנראה מסוגלת
אחרת לא היית כאן כותבת
אז לאן שתחליטי לפנות תחשבי יכולה ותוכלי
מיכל_ל*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2008, 15:49
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ל*

שליחה על ידי מיכל_ל* »

וגם, רק לידע, במידה שאכן תצטרכי, ניתן לקבל עזרה ממשרד השיכון אם את חיה בשכירות(+כמובן חלק מתשלומי המזונות צריכים לממן את הדירה ואת הוצאותיה). בנוסף, אני עובדת מאוד חלקית כשהילדה עם אביה. זה לא הרבה, אך עם המזונות אנחנו שורדות. וכמובן, מקווה שלא תזדקקי לידע זה...( () )
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

שליחה על ידי פלונית* »

שולחת לך חיבוק, תהיי מאושרת בכל דרך בה תלכי . זה כבר אמיץ מצדך לחשוב על פרידה למרות שאת לא יכולה להחזיק עצמך כלכלית. אם את אמיתית וטובה לעצמך ולסביבה הכסף יגיע אל תדאגי.
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

_אם חד הורית שיש לה ילדים מתחת לגיל שנתיים (גם הריון נחשב) זכאית להשלמת הכנסה או הבטחת הכנסה.
( שווה לבדוק באתר של הביטוח לאומי)_
רק אם אין לה רכב על שמה או לשימושה, כדאי לדעת. מה שאומר שאם את במקרה מחזיקה רכב, את לא זכאית לכלום חוץ ממזונות.
(הבנתי את העמדה שלך, אני לא מנסה למנוע ממך לפרק. כן מיידעת אותך על קשיים שעלולים לצוץ, שכדאי לשקול איך מתנהלים איתם, אם הם רלוונטיים לחייך. למשל אצלי לא בא בחשבון לא להחזיק רכב מכל מיני סיבות ככה שהייתי צריכה לוותר על השלמת הכנסה כשהשכר היה מאד נמוך והילדה קטנה מאד) .

בקשר לפרידה: אם הילדים יהיו חלק מהימים אצל אבא יהיה לך זמן שבו תוכלי לעבוד, העניין הוא שתינוק לא יכול להיפרד מאמא בדרך כלל.
עוד דבר לשיקולך בהקשר של חינוך ביתי: אני יודעת שהיתה כאן לפחות אחת שבעקבות גירושין נאלצה להפסיק חינוך ביתי בצו בית משפט כי הגרוש לא הסכים לחינוך ביתי.

למרות כל זה אני חושבת שאם את נחושה והחלטית ברור שתצליחי להתפרנס ולעשות את מה שאת רוצה גם בעצמך. עוד דבר זה שבאמת יש לא מעט אנשים טובים שם בחוץ ותתפלאי כמה יסכימו לעזור לך בכל מיני דברים, אם רק תדעי מה את רוצה וצריכה.
דברתיה_קוממי*
הצטרפות: 03 יולי 2008, 07:10

שליחה על ידי דברתיה_קוממי* »

חברה שלי התגרשה, היא לא עבדה, או עבדה מעט מאוד באופן ספורדי במשך 18 שנות נישואיהם. יש לה חמישה ילדים, כששניים מהם גרים אצלה ועליהם היא מקבלת 3,600 ש"ח, כשהתלושים המוצהרים של בעלה הם ע"ס 5,000 ש"ח. היא יכולה גם לקבל מזונות אשה, המינימום נדמה לי הוא 1,000 ש"ח והיא גם עומדת לקבל חצי מהבית שלהם, אלא שאין לה כוח להלחם ונראה שגם לעו"ד שלה אין סבלנות לזה (צריך גם עו"ד טוב בגירושין) ולכן היא לא העלתה את אופציית מזונות האשה. עד כמה שידוע לי, מלבד המזונות (טוב, זה גם תלוי במצבו הכלכלי של הבעל), עליו להתחלק עם האשה שמגדלת את ילדיו חצי-חצי בשכה"ד.

מאוד חשוב ממי מתגרשים. אם זה מישהו שהולך לסחוב אותך במאבקים בבית משפט, קשה לי להאמין שאפשר יהיה להתמודד עם זה לבד, עם שלושה ילדים פיצקים, אלא אם יש לך תמיכה משפחתית כמעט אינסופית בתהליך ובפועל - בחיים.

מה שהולך בבתי משפט לענייני משפחה זה ביוב. פשוט ביוב. אם אפשר להמנע מזה, תחסכי לעצמך הרבה כאב, טרטור ותסכול. דוד שלי עו"ד לגירושין ולצערי אני מכירה מהתיקים שלו כמעט רק מאבקים מכוערים. יש את האתר של בני דון יחיא, שנחשב אחד מעוה"ד המעולים בשוק לגירושין, הוא כותב שם דברים מעניינים ויש לו מצגות ועצות מועילות למתגרשים או השוקלים להתגרש, מתובלות בחוש הומור.

ולבסוף - כמו שכתבו - לא הייתי ממהרת לפרק את המשפחה (גם עם בעל אדיש). תבקשי עצה מהיקום, תפרטי מה את רוצה ואני בטוחה שהשביל הנכון יסומן לך כדי שתלכי בו.
דברתיה_קוממי*
הצטרפות: 03 יולי 2008, 07:10

שליחה על ידי דברתיה_קוממי* »

רציתי להוסיף כי חברה שלי מקבלת מענקים מכל מיני עמותות ויש לה הנחות בתשלומי מיסים והשתתפות בשכ"ד מאיזו עמותה והיא מקבלת חבילות מזון באופן קבוע (קפה, סוכר, שמן, תה, פסטות, מלח, דברים יבשים כאלה) מעוד איזו עמותה שדואגת לגרושות. מבחינה זו יש לה הקלה גדולה.
אני*

שליחה על ידי אני* »

תודה

עכשיו מצאתי דף חינוך ביתי המילכוד הכלכלי (שם לא ברור לדף) עוסק באותו הנושא.
מי שיודע לאחד מוזמן (אין לי מושג ירוק).

שוב תודה
שליחת תגובה

חזור אל “קשיים ואתגרים בזוגיות”