שתיה מרובה יובש שתן

רפואה וטיפול אלטרנטיבי באופן טבעי
טיל_אוילנשפיגל*
הצטרפות: 26 נובמבר 2013, 09:01

שתיה מרובה יובש שתן

שליחה על ידי טיל_אוילנשפיגל* »

לפני כשבועיים שמתי לב לשינוי דרמטי בהרגלי הטלת שתן שלי. במקום פעם ב2-4 שעות, זה הפך לפעם בשעה בערך. לפעמים יותר. גם מצאתי שהרבה יותר קשה לי להתאפק מאשר לפני כן. במקביל שמתי לב לזה שאני שותה הרבה יותר (מים בלבד), ושאני עושה זאת כי אני מרגיש מיובש. אבל, עוד שמתי לב, שהשתייה המרובה (לעתים כ1-2 ליטר לשעה, ללא פעילות גופנית מיוחדת) לא עוזרת לי להרגיש פחות מיובש. השפתיים והגרון נותרים יבשים גם לאחר השתיה, ותחושת צמא לא נעלמת. זה שונה מאד מהתחושות שאני רגיל להם אחרי שאני שותה לרוויה.
בהמשך השבוע, מצאתי שכנראה הקשר הסיבתי הוא: תחושת יובש וצמא גוררת שתיה מרובה גוררת הטלת שתן מרובה, אבל לא בטוח שזה באמת סדר הדברים, ייתכן שהבעיה היא אחרת ושסדר הדברים שונה.

אני תוהה אם למישהי/ו קרה משהו דומה או שיש לכם תובנות/המלצות למה לשים לב ומה אפשר לעשות.
חשוב לציין שפרט לכך אני מרגיש מצויין. אין לי שום תופעות מוזרות אחרות, ואין שום שינוי מורגש בתחושה הכללית, בעייפות, וכו', ולא היה שום שינוי בהרגלי תזונה שלי לאחרונה. זה סתם לא נוח לרוץ לשירותים כל כך הרבה, וקצת מפתיע שמדובר בשינוי די פתאומי. אני בספק אם רפואה קונבנציונלית בכלל תתייחס לכך ברצינות, ולכן מחפש תשובות גם כאן.
טלי_ב*
הצטרפות: 12 נובמבר 2012, 12:07
דף אישי: הדף האישי של טלי_ב*

שתיה מרובה יובש שתן

שליחה על ידי טלי_ב* »

אני בספק אם רפואה קונבנציונלית בכלל תתייחס לכך ברצינות

תתייחס גם תתייחס ברצינות. צמא ברמה שאתה מתאר יכולה להעיד על כל מיני מצבים רפואיים, אני למשל יודעת על סכרת, אבל בטח לא רק.
כדאי לבדוק גם את הכיוון הקונבנציונלי.

מכיוון שמדובר בשאלה נקודתית, האם תתנגד להעביר אותה ל ככר השוק ?
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

שתיה מרובה יובש שתן

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

תתייחס גם תתייחס ברצינות. צמא ברמה שאתה מתאר יכולה להעיד על כל מיני מצבים רפואיים
זה הזמן ללכת לרופא.
מיכל_ע*
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*

שתיה מרובה יובש שתן

שליחה על ידי מיכל_ע* »

כדאי לבדוק סכרת (אם זה זה - מצריך טיפול מיידי, אז לא להזניח :)
טלי_ב*
הצטרפות: 12 נובמבר 2012, 12:07
דף אישי: הדף האישי של טלי_ב*

שתיה מרובה יובש שתן

שליחה על ידי טלי_ב* »

דף_ למחיקה
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

שתיה מרובה יובש שתן

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

עדיין לא דף למחיקה בבקשה, אולי יהיו עוד רעיונות.
אצלי כבר המון שנים אני כל אבל כ-ל הזמן צמאה. שותה ליטרים על גבי ליטרים של מים. וכמובן משתינה הרבה.
לא מצאו משהו מיוחד בבדיקות.

זה מאוד מפריע לי. גם תחושת הצמא הזו.
גם הצורך לסחוב איתי בקבוקים כבדים של מים לכל מקום. (בקבוק 2 ליטר, שאני כמה פעמים במשך היום צריכה למלא מחדש).
גם להשתין כ"כ הרבה.

בסביבות גיל 20 שמעתי שחשוב לשתות הרבה, והתחלתי לשתות המון המון מים.
היה לי איזה יום ששתיתי ממש כמה כדים, והרגשתי סחרחורת. אני חושבת שזה היה בגלל יותר מדי שתייה.
יש לי איזשהו חשד, לא בטוחה אם נכון, שבאותה תקופה כ"כ הגזמתי עם שתייה, שהרסתי לעצמי את משק המים בגוף.
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

שתיה מרובה יובש שתן

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

דרך אגב, עוד אפשרות, ראיתי פעם על הפרעות ביותרת המוח את הפסקה הזו:

"חוסר ב-ADH עלול להיגרם בשל פגיעה או דלקת בבלוטת יותרת המוח או בהיפותלמוס. במידה ויותרת המוח אינה שולחת ADH בכמות מספקת לכליות, הן לא יוכלו לווסת את כמות השתן. מצב זה נקרא סוכרת תפלה (DIABETES INSIPIDUS או DI) אך אינו קשור כלל לסוכרת הנעורים! סוכרת תפלה גורמת להרגשה תמידית של צימאון וצורך בהשתנה, גם במהלך הלילה. יתכן שתיווכח כי אתה שותה 15 עד 19 ליטר ביום. הטיפול בסוכרת תפלה ניתן באמצעות חומר הנקרא דסמופרסין, המשפיע על הכליות באותו אופן בו אמור ADH להשפיע. דסמופרסין ניתן בדרך כלל כתרסיס לאף, אך ניתן להשיגו גם בצורת גלולות."
שליחת תגובה

חזור אל “רפואה וטיפול אלטרנטיבי”