שתי שאלות לגבי שינה

בעל_של_אישה_טבעית*
הצטרפות: 18 ספטמבר 2012, 13:00

שתי שאלות לגבי שינה

שליחה על ידי בעל_של_אישה_טבעית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום,

יש לנו שני ילדים בני שלוש וחמש ותינוק/ת בדרך (ממש בסוף אוקטובר).

שתי שאלות לפורום:

1. בצידי המיטה בחדר השינה שלנו היו מונחות עד לפני כחודש וחצי שתי המיטות של הילדים כאשר הגדול היה יושן במיטה שלו בצד אחד והקטן בד"כ נרדם איתנו במיטה.
לפני כחודש וחצי העברנו אותם לחדר משלהם שבמקרה (היה חדר אורחים) הייתה בו גם מיטה זוגית והחלטנו שבתחילה נישן איתם על מנת להקל עליהם את המעבר. כיום לאחר כחודש וחצי המצב הוא דומה למה שהיה בחדר שלנו, הגדול ישן במיטה שלו, הקטן לפעמים במיטה שלו ולפעמים על השטיח.

אני חלוקים על המשך הדרך, אני לאחר מספר ימים חזרתי לישון במיטה הנוחה והגדולה בחדר שלנו ואילו אשתי ישנה איתם מאז. כאמור הלידה צפויה בחודש הבא והרעיון של אשתי הוא שהתינוק/ת י/תהיה איתה במיטה בחדר של הגדולים. מה דעתכם?
  1. אנחנו חלוקים גם על אופן השינה שלהם. במקרים בהם אני מרדים אותם, אני פשוט מכבה את האור תוך כדי שאני משאיר אור קטן. אשתי נותנת להם יותר חופש, היא גולשת באינטרנט במיטה והם משוחחים והאור דלוק. לאחר שהם לא רוצים לישון שנינו מאיימים שאנחנו נלך והם ישנו לבד. בשיטה שלי הם נרדמים יותר מהר מהשיטה של אשתי. עצה?
אשתי פעילה כאן בפורום ולכן הסכימה איתי שזהו המקום המתאים להתיעצות.

תודה ויום טוב,

בעל של אישה טבעית
יוליקו*
הצטרפות: 01 מרץ 2008, 20:37

שתי שאלות לגבי שינה

שליחה על ידי יוליקו* »

אני לא בזרם המרכזי של ה'באופנים הכבדים' happy ...
אבל יכולה לתרום מנסיוני האישי.

יש לנו שלושה ילדים, 2, 5, 7,
וכשישנתי איתם למשך תקופה ארוכה ואבא שלהם ישן בחדר השני
(אנחנו די מתפקדים מקביל למה שתארת אצלכם...אני אוהבת לישון איתם)
אז הצטברו לנו חיכוכים ומתחים ביננו כזוג,
והשינה המשותפת, שאני מקפידה עליה עכשיו, מאוד תורמת לזוגיות.
אדגיש שאין לי כוונה לרמוז בלשון עקיפה על זמינות ליחסי מין. זה לא קשור בכלל אצלנו.

שקלתם לישון כולכם בחדר אחד עם התינוקת? תוכל לפרט שיקולים בעד ונגד?

בקשר לשאלה השניה,
לפי תפיסתי האב והאם תפקידם שונה אצל הילדים.
האם מתחילה במעגל הפנימי עם קצב הלב המוכר וההנקה,
והאב עוזר להגדיל את גבולות העולם של הילד, כאדם קרוב ואהוב שאינו האם, ושפועל אחרת ממנה.
לדעתי זה בסדר גמור שכל אחד מכם יתנהג באופן הטבעי לו.
הילדים שלי מסתדרים עם ההבדלים האלו טוב מאוד ואוהבים וקשורים לשנינו.

בהצלחה!
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

שתי שאלות לגבי שינה

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

אצלנו מצאנו פתרון ביניים, העברנו את 2 הילדים לחדר משלהם (היו בני 2, ו 5.5) כאשר הקטן ישן במיטת נוער רחבה. כאשר היה מתעורר בלילה אני הייתי עוברת אליו ורוב נשארת עד הבוקר.
בהתחלה היה לי מאד קשה להרדם במיטה שלי רחוק ממנו, והוא מצידו היה מתעורר כבר אחרי 2-3 שעות כך שהרבה לילות הייתי ישנה איתו מתחילת הלילה.
לאט לאט הוא התחיל להאריך את השינה ואני למדתי להרפות ולהרדם במיטה שלי.
היום- שנה אחרי- כבר לא נדיר שאני מתעוררת בבוקר במיטה שלי.
כך שזה היה תהליך הדרגתי (שעוד לא הסתיים). החלק החשוב מבחינתי היה לפחות להתחיל את הלילה עם בן הזוג, שנינו לבד במיטה. גם אם זמן קצר לאחר מכן הייתי עוברת חדר- לפחות היינו מתחילים את הלילה כמו שצריך.

אישית במקרה שיהיה ילד נוסף התכנון שלי הוא לישון איתו במיטה שלי, ולהפסיק לעבור אל חדר הילדים בכלל. אצלנו זה לא על הפרק כרגע ובכל מקרה אנחנו כבר שנה פלוס לתוך התהליך של שינה נפרדת. אבל אני יכולה להבין למה אשתך עדיין לא בשלה למעבר כזה חד.

תכלס זה לא כל כך משנה מה אנחנו נגיד כי רק אתם יודעים מה נכון לכם כזוג, ואם יש ביניכם חילוקי דעות רק אתם יודעים איך לישב אותם.
אבל לדעתי לך חשוב להבין שיתכן מאד שהיא חווה קושי אמיתי בשינה רחוק מהם.
ולה חשוב להבין שאתה כנראה חווה קושי אמיתי בשינה רחוק ממנה.
וצריך למצוא פתרון יצירתי.
קוראת*
הצטרפות: 26 מאי 2003, 23:12

שתי שאלות לגבי שינה

שליחה על ידי קוראת* »

כדאי לשנות את שם הדף למשהו יותר קרוב לנושא:
שאלות על מיטה משפחתית, התלבטות בקשר למיטה משפחתית

משהו כזה. אני חשבתי שהדף הוא על משהו אחר לגמרי.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שתי שאלות לגבי שינה

שליחה על ידי יונת_שרון* »

לא בטוחה אם זה מה שקורה אצלכם, אבל בהרבה משפחות האבא לא לגמרי מודע לכל מה שהאמא עושה בלילה. יכול להיות שהשינה איתם בחדר מקלה על אשתך את עבודות ההורות הלילית, שאולי אתה בכלל לא מודע לה. אם זה המקרה, יכול להיות שיעזור אם תיקח עליך חלק מהעבודה הזאת, ואולי כך היא תוכל לישון במיטה בחדר שלכם.
(ואולי בכלל תמצאו שהכי פשוט וקל זה חדר מלא מזרונים על הרצפה לכל המשפחה...)
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

שתי שאלות לגבי שינה

שליחה על ידי פלונית* »

מסכימה עם יוליקו שאמרה -
_לדעתי זה בסדר גמור שכל אחד מכם יתנהג באופן הטבעי לו.
הילדים שלי מסתדרים עם ההבדלים האלו טוב מאוד ואוהבים וקשורים לשנינו._

סידורי השינה אצלנו:
הרבה זמן כבר יש מזרונים / כריות על הרצפה והילדים מגיעים בלילה לישון איתנו כשהם רוצים.
לבעלי היה חשוב שנלך לישון יחד כזוג, ולכן אנחנו משכיבים אותם לישון אצלם במיטות (נמצאים איתם שם עד שנרדמים או עד שהם לא צריכים אותנו), והם מגיעים בעצמם אלינו בהמשך הלילה.
אנחנו לא מרשים לגדולים (מי שעבר שנתיים) לישון איתנו במיטה שלנו אלא ליד המיטה שלנו, מטעמי נוחות. כשצפוף לי אני לא ישנה טוב וכשאני לא ישנה טוב אני לא בנאדם :-)
כשיש תינוק/ת , יש מיטת תינוק צמודה למיטה שלנו ללא דופן ואז כל תפעול הלילה נעשה יותר נוח.

בהצלחה!
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

שתי שאלות לגבי שינה

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

לדעתי הילדים קטנים מכדי לעבור לחדר בנפרד.
לא קראתי אם הם הביעו את דעתם -הילדים.

אני חושבת שבשבילי אני מעדיפה שתהיה שעת שינה וכיבוי אורות.ואני נותנת נשיקת לילה טוב והולכת לעיניניי -לישון במיטה שלי /מחשב/מטבח/כביסה וכ' אני מעדיפה להקדיש תשומת לב אחר הצהרים ואז להקריא סיפור ולעשות דברים ביחד.כשצריך לישון, אז הולכים לישון.

באופן כללי, אני בדעה שאדם נרדם ולא שצריך להרדים אותו .רק לפני ניתוחים..
לילדים קטנים וגדולים כיף להתחבק ולהתלטף לפני השינה .זה כמה דקות .ועדיף אז שיהיה שקט וחשוך.
הבעל*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2012, 14:56

שתי שאלות לגבי שינה

שליחה על ידי הבעל* »

תודה רבה לכל התגובות, לאחר שיחה עם אשתי היא מתכננת לעבור לאחר הלידה לחדר שלנו ואומרת כי לאחר שלא תישן מספר ימים בבית זה יהיה טבעי. לי זה נראה מעבר קיצוני מדי ביחוד כאשר היום הקטן (בן שלוש) רגיל להרדם בין רגליה.

מה דעתכם?

תודה רבה
קוראת*
הצטרפות: 26 מאי 2003, 23:12

שתי שאלות לגבי שינה

שליחה על ידי קוראת* »

_דאי לשנות את שם הדף למשהו יותר קרוב לנושא:
שאלות על מיטה משפחתית, התלבטות בקשר למיטה משפחתית

משהו כזה. אני חשבתי שהדף הוא על משהו אחר לגמרי._
שירה*
הצטרפות: 16 יולי 2001, 22:53

שתי שאלות לגבי שינה

שליחה על ידי שירה* »

בעיניי זה מעבר קיצוני לילד. שגם יהיה לו אח חדש שאמא תהיה שקועה בו וגם אמא כבר לא תישן איתו
(עד שהיא תחזור והוא יצפה לה, היא תלך למקום אחר עם ילד אחר)
אני*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 17:25

שתי שאלות לגבי שינה

שליחה על ידי אני* »

בעיניי זה מעבר קיצוני לילד. שגם יהיה לו אח חדש שאמא תהיה שקועה בו וגם אמא כבר לא תישן איתו

מסכימה לגמרי.
הבת שלנו ישנה איתנו עד גיל 3.
אז עברנו דירה ואני הייתי לקראת סוף ההריון.
בבית החדש יש לה חדר משלה, שהצלחנו ליצור התלהבות ממנו ולגרום לה להרגיש שהיא גדולה.
התינוקת ישנה איתנו בחדר, אבל בגלל שהיה רווח של חודשיים בין המעבר לחדר החדש ובין הלידה, נראה לי שהיא לא מרגישה כאילו אמא עברה לישון עם התינוקת ונטשה אותה.
אמא או אבא נשארים איתה עד שנרדמת, ובלילה היא ישנה רצוף מאז שהפסיקה לינוק בלילה - יותר משנה וחצי.

אני ממליצה שאם האמא רוצה לישון בנפרד מהילדים הגדולים - לעשות את המעבר לפני הלידה.
עדי_א*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 23:06
דף אישי: הדף האישי של עדי_א*

שתי שאלות לגבי שינה

שליחה על ידי עדי_א* »

אשתי נותנת להם יותר חופש, היא גולשת באינטרנט במיטה והם משוחחים והאור דלוק.
לא מבינה מה זה קשור לחופש. אור מפריע להירדם, בטח אור של מסכים. לפעמים הבן זוג שלי (לי אין בעלים, בניגוד אליך בעל יקר, שאתה אולי בעלים של מישהי. סליחה, חייבת) נכנס עם אור בפלאפון וזה ממש מעיר אותי.
בקיצור, לדעתי אין מקום למסכים בחדר שינה. לדעתי זה בפני עצמו יקצר את זמן ההרדמה.

כאמור הלידה צפויה בחודש הבא והרעיון של אשתי הוא שהתינוק/ת י/תהיה איתה במיטה בחדר של הגדולים. מה דעתכם?
דעתי היא שזה סידור טוב, שכולם יהיו באותו חדר בתקופה של אחרי הלידה. אבל אם זה כבר ככה, אז למה לא כולם בחדר עם המיטה הנוחה, כלומר, גם איתך?
שליחת תגובה

חזור אל “שינה וילדים”