שנת פעוטות

סיון_חדשה*
הצטרפות: 03 מאי 2009, 19:27
דף אישי: הדף האישי של סיון_חדשה*

שנת פעוטות

שליחה על ידי סיון_חדשה* »

שלום,
להפתעתי לא מצאתי דף שעוסק בנושא, אבל אולי זה בגלל שאני חדשה ועוד לא מכירה היטב את דרכי החיפוש כאן.
אם צריך אנא הפנו אותי למקום המתאים ואעתיק את שאלתי.

לחברה שלי יש פעוט בן שנה וחצי, שמיום שנולד ועד כה מתעורר המון בלילה. הוא נרדם לבד במיטתו תוך דקות ספורות אחרי טקס שינה קצר. הוא ישן בחדרו.
בלילות קשים הוא מתעורר כל שעה ובלילות טובים כל שעתיים שלוש.

כיוון שזה נמשך כל חייו קשה לייחס זאת לדעתי לגזים / שיניים / חלומות.

רגע לפני שהיא מתחילה לנקוט בגישות חינוך התנהגותיות בעייתיות בעיניי, אני רוצה להציע לה חלופות.
חשבתי על הומאופטיה או סוג אחר של רפואה אלטרנטיבית (למרות שכבר ניסו בהקשר אחר). לינה משותפת לא באה בחשבון אצלם.

אולי יש לכם רעיונות?
תודה רבה על תשומת הלב!.
נור_ק'ה*
הצטרפות: 10 ינואר 2008, 08:41
דף אישי: הדף האישי של נור_ק'ה*

שנת פעוטות

שליחה על ידי נור_ק'ה* »

גם בני הגדול היה כזה.
ניסינו טיפול הומאופתי. בלילה הראשון אחריו הוא ישן 6 שעות רצוף ובלילה אחרי 5 שעות, אבל זהו. וההומאופט אמר לא לקחת יותר.
בסביבות גיל שנתיים זה עבר ומה שעזר היה שהייתי שה לו מוסיקה קלאסית בלופ כל הלילה. זה עבד גם עם האח שלו.
סיון_חדשה*

שנת פעוטות

תודה, אני אציע לה.
אולי למישהו יש שם של הומאופט מומלץ באיזור המרכז? או מומחה לנושא שינה אצל ילדים (ואני לא מדברת על נוקטי השיטות ההתנהגותיות למיניהן)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שנת פעוטות

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מה הוא עושה כשהוא מתעורר? בוכה? משחק? סתם קורא לאמא?

או מומחה לנושא שינה אצל ילדים (ואני לא מדברת על נוקטי השיטות ההתנהגותיות למיניהן)
אפשר לנסות בדיאדה - היועצות דיאנה אידלמן או מיכל אוסרי, שתיהן נהדרות.

לינה משותפת לא באה בחשבון אצלם.
גם לא באותו החדר? זה אולי לא ימנע התעוררויות אבל יקל על ההורים לחזור לישון.
סיון_חדשה*

שנת פעוטות

מה הוא עושה כשהוא מתעורר? בוכה? משחק? סתם קורא לאמא?

הוא בוכה - מתחיל בחלש והולך ומתגבר עד שהיא מגיעה (אם לוקח לה זמן לצאת מהמיטה ולהגיע). היא מלטפת, נותנת מוצץ / בקבוק מים (לפעמים הוא שותה ממש הרבה) עד שהוא נרדם בחזרה. היא לא מרימה אותו. זה עובד מצויין הוא נרדם מהר, רק שהוא ממשיך להתעורר מידי שעה - שלוש.

אפשר לנסות בדיאדה - היועצות דיאנה אידלמן או מיכל אוסרי, שתיהן נהדרות.

תודה, אני בהחלט מוסרת לה את השמות מייד. את מכירה את דרכי הטיפול שלהן? אני לא רוצה שתקבל הנחיות לא לתת מוצץ או לא לתת בקבוק או לא להתעלם בצורה זו או אחרת.. אני לא מכירה גישות ביניים - אני מכירה או לישון ביחד (בחדר או במיטה) או להרגיל אותו "להירדם לבד" בכל התעוררות (באמצעות השיטות שהיא נוקטת בהן כעת).
מה יש באמצע?

אגב, הבן שלי ישן במיטה שלו לידי וכאשר מתעורר עובר אלינו למיטה. והוא מתעורר פעמיים שלוש ולפעמים יותר. אבל אני חיה עם זה בשלום ואין לי שום כוונה לא להרים אותו אם הוא מבקש. יש לילות נדירים שכולנו מתעוררים בבוקר ומגלים שכל אחד ישן במיטה שלו... בכל מקרה מאוד נעים לי שהוא לידי. זה נראה לי מאוד הגיוני.

חברתי היקרה באמת, לא מסוגלת להעלות בדעתה להכניס את מיטתו לחדרה. היא חוששת שלא תישן בכלל כי תשמע כל פיפס שלו.
סיון_חדשה*

שנת פעוטות

או לא להתעלם בצורה זו או אחרת

כמובן שהתכוונתי כן להתעלם בצורה זו או אחרת
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

שנת פעוטות

את מכירה את דרכי הטיפול שלהן? אני לא רוצה שתקבל הנחיות לא לתת מוצץ או לא לתת בקבוק או לא להתעלם בצורה זו או אחרת..
כן, הדרך שלהן קשובה להורים ולילד, וחובקת הרבה צורות וסגנונות. הן לא נותנות כללים נוקשים אלא דרכים נוספות להסתכל על העניין וכלים להתייחס אליו.

אני לא מכירה גישות ביניים - אני מכירה או לישון ביחד (בחדר או במיטה) או להרגיל אותו "להירדם לבד" בכל התעוררות (באמצעות השיטות שהיא נוקטת בהן כעת).
אולי תמליצי לחברתך על הספר לישון בלי לבכות שם יש המון המון פתרונות ביניים.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

שנת פעוטות

אני רואה שגם בדף ההוא נתתי הרבה עצות שמאוחר יותר הייתי צריכה ליישם בעצמי :-P
<כמה פלברות...>
סיון_חדשה*

שנת פעוטות

וגם אני מרוב שאני עסוקה בלעזור לאחרים ולספר כמה אני חיה עם הכל בשלום, גיליתי שאני לא ישנה כבר כמה לילות או יותר נכון כמה לפנות בוקרים ואני לא יודעת מה מציק לו. אולי זה שהתחלתי להציב לו גבולות במשך היום (למשל לא לרדוף אחר כלבים עם ענף ביד - מנהג חדש שאין לי מושג מאיפה הגיע) מביא לעיבוד יתר של חוויות היום בלילה?

ועוד משהו:
איך זה עובד כאן? כל דף מתקיים באופן נפרד? ללא חברים? איך מקשרים לנושא?
איך ניגשים בכלל לאתר? אם אני רוצה להתייעץ בנושא מסויים - אז קודם לחפש אם קיים דף ואז להוסיף בסופו שאלה?

תודה מקרב לב לכל מי שסבלן מספיק לעזור לי להבין איך זה עובד ולהשיב לשאלותיי.
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

שנת פעוטות

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

היי סיוון היכנסי ל דף פתיחה ותקבלי מענה לכל השאלות (לגבי האתר). ברוכה הבאה @}
שליחת תגובה

חזור אל “התפתחות התינוק”