שמיכות חורף
-
ג'ינ_ג'ית*
- הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
- דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*
שמיכות חורף
מנסה לרכוש שמיכה איכותית ולא יקרה מדי ומגלה שיש יותר מדי סוגים והבטחות לדבר הזה שהוא אחד המוצרים שהכי צמוד לנשמה ולגוף במהלך החורף.
כמעט וקניתי פוך מנוצות אווז, פשוט יחסית (במחיר 150 ש"ח) ומיד חברה הזדעקה לספר לי שהוא מחמם מדי, ואני שלא אוהבת חום מחניק (סטייל סדינים חשמליים, סוודרים ושות'), ויתרתי.
מחפשת פוך רגיל שמחמם בכיף ונעים על הגוף לא כבד או קל מדי.
וגם אשמח לדעת מיודעי דבר מה ההבדל בין המקרופייבר לנוצות אווז ולאקרילן ואולי המלצה ספציפית לסוג מסויים בטווח מחירים שפוי.
כמעט וקניתי פוך מנוצות אווז, פשוט יחסית (במחיר 150 ש"ח) ומיד חברה הזדעקה לספר לי שהוא מחמם מדי, ואני שלא אוהבת חום מחניק (סטייל סדינים חשמליים, סוודרים ושות'), ויתרתי.
מחפשת פוך רגיל שמחמם בכיף ונעים על הגוף לא כבד או קל מדי.
וגם אשמח לדעת מיודעי דבר מה ההבדל בין המקרופייבר לנוצות אווז ולאקרילן ואולי המלצה ספציפית לסוג מסויים בטווח מחירים שפוי.
-
נקודות_ורודות_אגדיות*
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
שמיכות חורף
נושא בעייתי:
בנוצות עד כמה שאני יודעת יש את כל הנוצה שזה דוקרני ויש רק את השיער (נקרא מוך?) שזה באמת רך ונעים ומאוד מאוד מחמם!!
לגבי התחליפים השמיכה האחרונה שקנינו הייתה בורדינון, היא לא הייתה זולה בכלל ונדמה לי שהמילוי הוא מיקרופייבר- בכל מקרה היא לא עוטפת אלא יש בה מן סוג של קשיחות כזו וככה נכנס אויר מהצדדים (שמיכת יחיד) - אני ממש לא מרוצה ממנה.
אני אוהבת את השמיכות הישנות שיש לנו וגם בהן יש יותר ויש פחות ועוד לא הבנתי מה המילוי שלהן.
דבר אחד בטוח: תוודאי שהציפוי של השמיכה 100% כותנה - אחרת השמיכה מחליקה בתוך הציפה וזה ממש נורא!! מעבר לכך שהסינטטי מאוד לא נעים.
אני הסתבכתי באותה הצורה כפי שאת רואה בתשובתי עם כריות ובסוף אני משתמשת בכרית מילוי כזו זולה שקונים בשוק שהיא ממולאת ב...ספוג.
בהצלחה
בנוצות עד כמה שאני יודעת יש את כל הנוצה שזה דוקרני ויש רק את השיער (נקרא מוך?) שזה באמת רך ונעים ומאוד מאוד מחמם!!
לגבי התחליפים השמיכה האחרונה שקנינו הייתה בורדינון, היא לא הייתה זולה בכלל ונדמה לי שהמילוי הוא מיקרופייבר- בכל מקרה היא לא עוטפת אלא יש בה מן סוג של קשיחות כזו וככה נכנס אויר מהצדדים (שמיכת יחיד) - אני ממש לא מרוצה ממנה.
אני אוהבת את השמיכות הישנות שיש לנו וגם בהן יש יותר ויש פחות ועוד לא הבנתי מה המילוי שלהן.
דבר אחד בטוח: תוודאי שהציפוי של השמיכה 100% כותנה - אחרת השמיכה מחליקה בתוך הציפה וזה ממש נורא!! מעבר לכך שהסינטטי מאוד לא נעים.
אני הסתבכתי באותה הצורה כפי שאת רואה בתשובתי עם כריות ובסוף אני משתמשת בכרית מילוי כזו זולה שקונים בשוק שהיא ממולאת ב...ספוג.
בהצלחה
-
אהבת_עולם*
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
שמיכות חורף
כמעט וקניתי פוך מנוצות אווז
שמעתי בעבר שאת נוצות האווז אוספים - לא מן הנשירה, אלא תולשים אותן מן האווזים בעודם בחיים, מה שגורם לכאב עז.
אם זה אכן נכון, זו בשבילי סיבה משמעותית לא לקנות שמיכה מנוצות אווז.
אשמח אם מישהו שמבין בזה יאשר או יפריך את דבריי.
(כלומר, ברור שאני אשמח לגלות שזה לא נכון....)
שמעתי בעבר שאת נוצות האווז אוספים - לא מן הנשירה, אלא תולשים אותן מן האווזים בעודם בחיים, מה שגורם לכאב עז.
אם זה אכן נכון, זו בשבילי סיבה משמעותית לא לקנות שמיכה מנוצות אווז.
אשמח אם מישהו שמבין בזה יאשר או יפריך את דבריי.
(כלומר, ברור שאני אשמח לגלות שזה לא נכון....)
-
לוטם_מרווני*
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
שמיכות חורף
יש כמה מילויים לשמיכות:
השמיכות הישנות של פעם מולאו צמר.
מילוי בנוצות- הרך ביותר זה פוך שזה רק הפלומה הרכה ביותר של נוצות האווז. יש מילוי זול יותר פוך נוצות שמכיל גם את הנוצות עצמן ומתקבלת שמיכה דוקרנית ומסריחה אבל זולה.
מילוי סינתטי- הולופייבר או הולופיל. לדעתי המוצלח ביותר, למרות שגם כאן יש איכויות שונות של סיבי המילוי (כאחת שתופרת וממלאת בעצמי גיליתי שיש הרבה סוגים ובשפע איכויות ורכות משנה הרבה).
אנשים שאלרגים לנוצות (יש לי אחד כזה בבית) ממש חייבים שמיכה סינתטית.
אלו שקונים בהום סנטר/מחסני אופנה וכו' - מעולות, לדעתי האישית. גם אלו שנמכרת בשופרסל נהדרות, מניסיון.
<אלו היו שלושים שניות על שמיכות חורף.>
השמיכות הישנות של פעם מולאו צמר.
מילוי בנוצות- הרך ביותר זה פוך שזה רק הפלומה הרכה ביותר של נוצות האווז. יש מילוי זול יותר פוך נוצות שמכיל גם את הנוצות עצמן ומתקבלת שמיכה דוקרנית ומסריחה אבל זולה.
מילוי סינתטי- הולופייבר או הולופיל. לדעתי המוצלח ביותר, למרות שגם כאן יש איכויות שונות של סיבי המילוי (כאחת שתופרת וממלאת בעצמי גיליתי שיש הרבה סוגים ובשפע איכויות ורכות משנה הרבה).
אנשים שאלרגים לנוצות (יש לי אחד כזה בבית) ממש חייבים שמיכה סינתטית.
אלו שקונים בהום סנטר/מחסני אופנה וכו' - מעולות, לדעתי האישית. גם אלו שנמכרת בשופרסל נהדרות, מניסיון.
<אלו היו שלושים שניות על שמיכות חורף.>
-
ג'ינ_ג'ית*
- הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
- דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*
שמיכות חורף
הו, מזל שכתבתן לי, כי כל מה שציינתן לא נחוץ במיטה שלי. בקושי שמיכה נחוצה אבל בכל זאת קר וזה.
אני מבינה ששמיכות מנוצות אווז לא כדאי לקנות אלא אם זה מפלומת אווז.
לגבי המקרופייבר לוטם, המקרופייבר שמוכרים בשופרסל לא קשיח ומעצבן כמו שציינה נקודות ורודות אגדתיות?
אני קונה שם קבוע וזה יפתור לי כמה בעיות.
נכון לעכשיו בא לי פשוט לקנות את הפוכים של פעם, שעולים 50 ש"ח בכל חנות בזאר ומחממים ורכים במידה הרצויה...
אני מבינה ששמיכות מנוצות אווז לא כדאי לקנות אלא אם זה מפלומת אווז.
לגבי המקרופייבר לוטם, המקרופייבר שמוכרים בשופרסל לא קשיח ומעצבן כמו שציינה נקודות ורודות אגדתיות?
אני קונה שם קבוע וזה יפתור לי כמה בעיות.
נכון לעכשיו בא לי פשוט לקנות את הפוכים של פעם, שעולים 50 ש"ח בכל חנות בזאר ומחממים ורכים במידה הרצויה...
שמיכות חורף
לא יודעת אם זה עדיין רלוונטי אבל,
את יכולה לבדוק בקבוצת בית אל.
הם מתמחים בייצור שמיכות פוך
מכל הסוגים, גם שמיכות פוך קלילות ולא מאוד מחממות והמחירים בהתאם.
את יכולה לבדוק בקבוצת בית אל.
הם מתמחים בייצור שמיכות פוך
מכל הסוגים, גם שמיכות פוך קלילות ולא מאוד מחממות והמחירים בהתאם.
-
זרח_הפרח*
- הצטרפות: 20 מרץ 2010, 20:33
- דף אישי: הדף האישי של זרח_הפרח*
שמיכות חורף
_שמעתי בעבר שאת נוצות האווז אוספים - לא מן הנשירה, אלא תולשים אותן מן האווזים בעודם בחיים, מה שגורם לכאב עז.
אם זה אכן נכון, זו בשבילי סיבה משמעותית לא לקנות שמיכה מנוצות אווז._
זה ממש נכון ומחריד, ולכן אין סיכוי ששמיכת פוך אמיתי תכניס את כף רגלה אלי הביתה.
אם זה אכן נכון, זו בשבילי סיבה משמעותית לא לקנות שמיכה מנוצות אווז._
זה ממש נכון ומחריד, ולכן אין סיכוי ששמיכת פוך אמיתי תכניס את כף רגלה אלי הביתה.