איך לתכנן טיול

יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

איך לתכנן טיול

שליחה על ידי יולי_קו »

הרקע- אני נשואה לאיש אשכולות שהוא בין השאר מדריך בצופים בגמלאות, וגם טייל מנוסה מאוד, מדריך טיפוס, אלפיניסט (ועוד הרבה דברים אחרים). כל פעם שאנחנו יוצאים לטייל אני פשוט משאירה לו את כל ההחלטות של לאן/ מתי/ איפה/ כמה ולמה, ואת כל הבירורים שקשורים לנושא, למרות שהוא מנסה כל פעם לערב אותי בפרטים והשיקולים, פשוט כי אין לי מושג מאין להתחיל, מה כדאי, מה מעניין, על מה לדלג, מה מרחק סביר, מתי לעצור ולמה, איך לקבל את המידע שחסר לי, ועוד המון שאלות שצפות במין בצה טובענית של חוסר ידע חוסר וניסיון, מעורבבות עם אזלת יד ועצלות- הרי אני מקבלת ממילא טיול מעולה מוכן בלי מאמץ.

בשבת חזרנו מטיול מעולה: רק שנינו עם אופני כביש לשבעה ימים, עם תרמילים קלילים (שלי שקל שלושה וחצי קילו, ושלו חמישה) שהכילו שקי שינה, בגדים להחלפה ובגד-ים, ספר קריאה, ערכת תיקוני פנצ׳רים, יריעה ומקל (משמש כאוהל בלי רצפה), ערכת ציור זעירה, סנדלים ונעלי טיפוס, תיק כלי רחצה זערורי, אולרים ופנסי ראש, שקית פירות מיובשים ואגוזים, וזהו פחות או יותר.

הוא תכנן טיול מעולה, כרגיל. אבל הפעם אני הייתי שונה. הרגשתי פתאום רצון פנימי ללמוד איך עושים את זה. הצעתי לתכנן טיול מהעיר שלנו לעיר סמוכה. היוזמה שלי נענתה בהצעה מצידו: אולי תתכנני את היום האחרון של הטיול הנוכחי? תגובתי: לא, מה פתאום, עדיף לי לתכנן יום אחד טיול למועד לא ידוע… נו, על דחיינות כרונית יש פה הרבה דפים :-)
אבל האיש התעקש שעדיף עכשיו, והלכתי על זה. מה אומר ומה אגיד, יש טכניקה שאפשר ללמוד, והיא פועלת.

בהשראת צפרדעית שהחליטה שזה נושא ראוי ומעניין ולחצה עלי (אי, אוי, בסדר, אני אפתח דף על זה, אי, אוי, אל תרביצי), אני פותחת פה דף כדי לדון בנושא הזה, שמבחינתי היה שפה זרה עד יום שישי האחרון.

אפשר לתכנן ככה טיולים רגליים, טיולי אופניים, טיולים ברכב, וטיולים משולבים (לדוגמא אופנים ורכבת). טיולים בישראל או במדינת חוצלארץ.

כן, אני מודעת למשבר העולמי ולפנדמיה, אבל בכל זאת, כי יום אחד נהיה אחרי זה. יש מי שנהנה גם מלתכנן לטווח רחוק. חוץ מזה דיון פורה פה עשוי לשפר את היכולת שלי בתחום.

אני אשלח לפני שימחק לי.
יולי_קו

איך לתכנן טיול

שליחה על ידי יולי_קו »

אני אשתף ואדגים על הטיול הזה, ואולי בסוף תתגבש רשימת תיוג כללית לתכנון טיולים.

התחשק לנו לטייל עם אופני כביש, ולכן חיפשנו ומצאנו לפני כחודש אופני כביש משומשים בני 40 שמתאימים למידתי, שיפצנו אותם קלות, והנה אנחנו מצויידים. קסדות היו לנו, ולאיש יש אופני כביש, וזוג אחד של כפפות אופניים. קנינו מכנסי אופניים עם ריפוד בטוסיק (חשוב!), וקרם הגנה מהשמש יעיל במיוחד.
עשיתי נסיעת מבחן (חצי שעה נסיעה בעליה לא מאוד קשה לחברה- חשבתי שיהיה לי יותר קשה, אבל היה די קל).
בהתאם למסלול שנבחר בהמשך נצטרך לארוז ציוד מתאים. זה כשלעצמו נושא חשוב- איך לקחת מה שצריך, אבל לא יותר מדי. ככל שהציוד קל יותר מבזבזים פחות כוחות על השינוע שלו, וזה תורם ישירות להנאה מהטיול. אומנות הויתור משתכללת פה.

דבר ראשון מבחינתנו היה לבדוק אם מזג האויר מתאים לאופי הטיול הנחשק, ובהתאם לבחור איזור כללי לטיול. התנאים משתנים מאיזור לאיזור מבחינת טמפרטורה, כמות משקעים צפויה, רוח, וכדומה.
גילוי נאות: אנחנו חיים באירופה, וטיילנו במדינה בה אנחנו גרים, אז מבחינתנו זה כלל המנעות מאיזורים שהיה צפוי בהם גשם, כי טיול אופניים בגשם עלול להיות מסוכן, ולרוב הוא לא נעים, ומקשה על לינה בשטח.

באופן כללי כדאי לדעת איפה לא לטייל. זה משתנה. כדאי לקחת בחשבון מאילו איזורים להמנע לפי קריטריונים של מתח פוליטי או אחר (איזורי מלחמה, איזורי פשע), תנאי מזג אויר ועונות (הצפות, שיטפונות, מגיפות, עומס חום), מחסומים פיזיים שונים (איזורים שאסורים לכניסה כמו שטחים צבאיים, כבישים ראשיים שאסורים לתנועת אופניים והולכי רגל), יש אנשים שימנעו מ׳איזורים משעממים׳ (נוף שחוזר על עצמו), ואחרים שיחפשו דווקא מונוטוניות.

דבר שני- להחליט על אופי הלינה, כדי לדעת אם יש צורך בציוד לינה (שק שינה, אוהל, …). בהתאם להעדפותי ולתחזית מזג האויר בחרנו לישון בחוץ בהתחלה, ואז להתפנק בשינה באכסניות או אצל חברים שגרים באיזור, לפי מה שיסתדר. לפני הטיול קבענו עם חברים לפי ימי חופש שלהם וזמינות, ובטיול הזה ישנו ביומיים הראשונים תחת כפת השמים, יומיים אצל זוג חברים, ויומיים אצל חבר אחר.

באותו אופן כדי לחשוב על נושא התזונה- איפה ואיך רוצים לאכול (במסעדות, או לקנות מצרכים במכולת/סופרמרקט ולהתארגן עם או בלי גזיה, סיר/קומקום וסכו״ם). אנחנו בחרנו לקחת הפעם רק אולרים ובקבוקי מים לאופניים (היה לנו כליטר מים לאדם, כי עברנו בין ישובים ובהם מילאנו מים. לי היה בקבוקון של חצי ליטר, והאיש סחב באופן אבירי שני בקבוקים קצת יותר גדולים).

נראה לי שאמשיך מחר.

דרך אגב, זה דף ציבורי, ומי שמתחשק לו/ה מוזמן/נת להגיב, לשתף, להעלות הצעות, ועוד.
צפרדע_ית
הצטרפות: 03 מאי 2006, 05:13
דף אישי: הדף האישי של צפרדע_ית

איך לתכנן טיול

שליחה על ידי צפרדע_ית »

את נהדרת, יולי קו, ותודה על השיחה היום.
אני מאוד אוהבת לטייל, מאוד אוהבת נופים, לא משנה אילו, ולא מצליחה להוציא את עצמי לבד, כמעט בכלל. מאוד שמחה כשמזמינים אותי, ובאמת לא משנה לי לאן, רק שיקחו אותי לטייל...
פנויה להובלות ממש...
כיף לך שיש לך מישהו צמוד לטייל איתו.
ץ.
יולי_קו

איך לתכנן טיול

שליחה על ידי יולי_קו »

הרהורים נוספים בנושא ׳בחירת החפצים לטיול׳:

במקום לקחת מבחר ולהתלבט בזמן הטיול כל בוקר בשאלה ׳מה אלבש היום׳ וגם להתענות בסחיבה, יצאנו לדרך עם בגדי אופניים עלינו וסט אחד של בגדים להחלפה בתיק.

הפעם היה צפוי לנו מזג אויר חם (עד 36 מעלות בצל באחד הימים, אם מוצאים צל…), וללא גשם.

מה לבשנו:

• חולצה סינטטית קצרה ודקה (מתייבשת בקלות מזיעה או אחרי כביסה, מה שמאפשר לכבס בערב וללבוש בבוקר אם רוצים).
לי היתה בשלוף גם חולצה סינטטית ארוכה לבקרים הקרירים, והשתמשתי בה פעמיים בבוקר, וגם באחד הערבים.
• מכנסיים קצרים לרכיבת אופניים עם ריפוד בישבן- מציל נפשות וישבנים. מומלץ בחום.
• תחתונים (וחזיה).
• גרביים קצרצרים סינטטים.
• נעליים (אני- נעלי ריצה קלות ונוחות, הוא- נעליים שמתחברות לדוושות ושעוזרות לדווש ביעילות).
• כפפות עם אצבעות חופשיות- מגן על הידיים בנפילה וגם קצת מאווורר (אופס- אכן השתמשתי בהן :-/, וזה היה יעיל מאוד. מומלץ).
• תוספת קטנה שנקשרה בשרוך לקסדה: מטפחת בד להגנה על העורף מהשמש. עוזר כשהשמש גבית. טוב לרושם של טיול ארוך טווח ומרשים את המתבוננים ;-)
• מרחנו על כל חלקה פנויה קרם הגנה איכותי. היה יעיל מאוד. פיסת עור שנשארה בטעות חשופה על הירך האדימה מאוד, וכל שאר הגוף עבר את השעות בשמש בלי נזק.
• משקפי שמש (לאיש) או משקפי ראיה (בשבילי) או משקפי הגנה לעיניים (מחרקים).

לקחנו איתנו:

• תרמילי גב קטנים וקלים (30 ליטר כמדומני), בלי מערכת גב, אבל עם רצועת מתניים, משהו שמקביל לילקוט בי״ס לא גדול במיוחד. גילינו שתרמיל עם כיסי צד עדיף, כי יותר קל למיין את הציוד לפי סוגים, וכך להגיע בקלות לארנק, אולר, ציוד לתיקון פנצ׳רים, ערכת עזרה ראשונה, פנס, וכל זה בלי לפשפש במעמקי התיק של מרי פופינס.
שיפור לפעם הבאה: תיק בלי מבנה שנקשר לכסא ובולט אחורה (ראינו יום לפני הטיול אצל רוכבי אופניים שלוקחים איתם המון ציוד יחסית לנו). הוא צריך להיות מלא בשביל לא להידלדל על הגלגל האחורי- בשביל שק השינה. חשבנו שצריך שיהיה קל לקשור אותו בקלות לתרמיל הגב שלנו או עם רצועה באלכסון מהכתף למותן כשרוצים לעזוב את האופניים.

יש אפשרות להתקין מנשא לציוד, אבל זה מקשה לעזוב את האופניים, וגם מוסיף את משקל המבנה. העדפנו הפעם להיות מסוגלים לעזוב בקלות את האופניים נעולים ולהסתובב ברגל באתרים מעניינים כמו אתרים ארכיאולוגים, מוזיאונים וסתם לשוטט ברגל בערים יפות. הכל נכנס לתרמיל הפעם (חוץ מבקבוקי המים שהיו במנשא יעודי על שלדת האופנים).

• האיש סחב מנעול יו קטן וכבל בשביל לנעול את שני זוגות האופניים כולל הגלגלים, וכן ציוד מינימלי לתיקון פנצ׳רים, שהיה בשימוש כשעה לאחר תחילת הטיול.

• בהקשר של תיקונים טוב לקחת רצועה נדבקת ארוכה (מין סלוטייפ ארוך וחזק). זה עוזר לתקן כמעט הכל. קראתי ספר של מישהי שצעדה במסלול ארוך וקשה ואיבדה מעל הליכה, ואז בעזרת נייר דבק כזה בנתה לעצמה נעלי הליכה זמניות מהכפכפים שלה. זה החזיק לה במשך מאוד קילומטרים. הפעם לקחנו כזה שמשמש בעיקרון כאגד מדבק לחביש פצעים, אבל בלי הגזה. היתה לנו רצועה של כמה מטרים, וזה עזר לנו לתקן בעיה במבנה הגלגל שגרמה לפנצ׳ר (תקר, יוליקו, תקר), ובגללה בליטה בפנימית התבקעה שעה אחרי תחילת הטיול. זו היתה הזדמנות פז לאיש ללהק את עצמו לתפקיד מקגייבר בשולי הכביש, עם עוזרת נלהבת. השתמשנו בקיפולים של חתיכות קטנות מהאגד המדבק בשביל למלא שקעים של הברגות ה׳שפיצים׳, שגרמו לשקעים ברצועה המגינה, ולכן לבליטות בפנימית. ציפינו הכל בכמעט 4 מטרים של רצועה דקה כזו בין הפנימית לרצועה המגינה בשביל לייצב את ההדבקות שלנו, ולהחליק את החלק הפנימי. זה עבד מצויין.

בגדים בתרמיל:

• בגדים תחתונים (תחתונים, גרביים, חזיה, חולצה דקה ארוכה, מכנסים ארוכים קלים ודקים שמתייבשים בקלות). • כובע קסקט או רחב שוליים.
• לקחנו מעיל גשם דק ליתר ביטחון, אבל הוא היה מיותר, והחלטנו לוותר עליו בטיול קיץ עתידי.
• אני לקחתי מין שרוולון קטן ודק מאוד (חם-צוואר) שיכול לשמש כצעיף מסביב לראש בשביל לעצור רוח באוזניים. זה טוב לי במצבי רוח קרירה למניעת כאב באוזניים. הוא לא היה בשימוש הפעם, אבל כן אקח אותו בפעם הבאה.
• בגד ים.
לא לקחנו מגבות בכלל. כנראה לא קראנו את מדריך הטרמפיסט לגלקסיה קודם. במעיינות התייבשנו סתם ככה בשמש, וכשהגענו לחברים כיבדו אותנו במגבות.
• סנדלים (שיוחלפו בטיול הבא בסנדלים יותר קלים מסנדלי שורש, אבל זולים, ולא המקצועיים שעולים המון, או שנוותר עליהם לגמרי).
• נעלי טיפוס. אנחנו אוהבים לטפס (אני חובבת מסלולים קלילים ביותר, והאיש מקצוען), ותכננו לעבור אצל חברים שאוהבים לטפס.

מבחינת ביגוד זה היה הכל, חוץ מזוג תחתונים נוסף שלקחתי בטעות, ושמחתי להשתמש בהם, והאיש שלקח בטעות זוג גרביים נוספים, ולא השתמש.
וקוריוז קטן- במעמקי שק השינה שלי התגלו כפפות אלפיניזם (כפפות פוך ענקיות, חמות וקלות מאוד). זה בהחלט היה ציוד מיותר שגרם לנו לצחוק גדול.

להתראות בינתיים.
יולי_קו

איך לתכנן טיול

שליחה על ידי יולי_קו »

עלו בי הירהורים על מינימליזם, אני והטבע (אופס, אופני כביש כבר אמרנו?), התחברות לגוף ולשקט, הקשר לאופניים, מחשבות וזכרונות. פתאום הבנתי שאני מתכוונת אולי בתת מודע לכתוב פה גרסה אישית מקוצרת של ׳זן ואמנות אחזקת האופנוע׳ :-) מצחיק.

אבל ברצינות: ההתלבטות בקשר לציוד היא עניין כבד משקל, תרתי משמע, ובעליות משמעותיות כל גרם שלא לקחנו משמעו לרוב הנאה יותר גדולה מהדרך ומהחוויה.

מי שלא נהנה מהשינה בחוץ פטור לרוב מנשיאת שק שינה ויישן בחדרים, ואם כך יש לפעמים כורח לתכנן את המסלול בצורה פחות ספונטנית, ולהזמין מקומות לינה מראש, בשביל לא להתקע בחוץ. אפשרות אחרת היא לסחוב אוהל.

אנחנו מצאנו פתרון ביניים: לקחנו טארפ tarp , שהוא יריעה מלבנית פחות או יותר, עם מקומות לקשירת חבלים דקים, ובעזרת מקל הליכה או סקי אפשר ליצור ממנו מחסה, או לקשור אותו לעץ, בנין או רכב. למעשה בקיץ ובגובה נמוך (לא בהרים בגובה אלפי מטרים שם עלול להיות מאוד קר) אפשר להסתפק בשקי שינה יחסית קטנים, חמימים וקלים.
יולי_קו

איך לתכנן טיול

שליחה על ידי יולי_קו »

יתרונות הטארפ הם המשקל והנפח. יתרון נוסף- הוא 100% מאוורר. חיסרון- גם יתושים יכולים להכנס חופשי. הוא מאוד שימושי בזמן גשם, במיוחד אם שמים לב לשיפועי הקרקע בהקמה. אפשר להשאר יבשים לרמאי מתחתיו. שימושי גם במזג אויר לח: הוא מגן טוב מטל.
לאורה*
הצטרפות: 07 מרץ 2005, 21:59

איך לתכנן טיול

שליחה על ידי לאורה* »

איך אני מקנאה בכם!!!
לקרוא את המילים שאת כותבת עושה לי חשק לצאת להרפתקה...
יולי_קו

איך לתכנן טיול

שליחה על ידי יולי_קו »

ליאורה,
איזה יופי! איזו הרפתקאה מתחשקת לך?
יולי_קו

איך לתכנן טיול

שליחה על ידי יולי_קו »

היתרונות של התניידות באופניים לעומת דרכי התניידות אחרות:
  • אפשר בקלות יחסית לעבור ממצב נסיעה להליכה.
  • קלות במציאה חניה, גם במרכזי ערים.
  • לא מזהם אויר.
  • זול יחסית לרכב ממונע, גם אם אלו אופניים חשמליים.
  • מאפשר גיוון בהתניידות כי אפשר להטעין אותם בקלות על רכב או על רכבת.
מבחינה בריאותית:
  • הרכיבה מאפשרת תנועה גופנית שלרוב סבירה ואפילו מעולה לברכיים ולגב, כי הברכיים מכוונות ישר. יש (יחסית לסוגי ספורט אחרים) מעט עומס על הגב, כי הנסיעה מבוצעת ברובה בישיבה. הרכיבה מפעילה את הגוך בצורה אירובית ואנאירובית, מפעילה את הישבן, הירכיים, השוקיים. היא מסייעת גם להורדת לחץ דם במקרי לחץ דם גבוה, ולכן תורמת למניעת תחלואה מסיבוכי יתר לחץ דם. משפר תפקוד לב-ריאה. מאוורר נפשית.
הנה מידע מהאינטרנט ששלפתי אקראית:

מהאתר של 'המועצה לישראל יפה':
http://www.israel-yafa.org.il/Hebrew/Ar ... ?Item=1142

סיבות טובות לרכוב על אופניים
שני גלגלים, שרשרת, פדאלים וכידון – זה כל מה שאתם צריכים כדי להפוך את העולם למקום טוב יותר. לא מאמינים? המועצה לישראל יפה מגישה: 10 סיבות טובות להשאיר את המכונית בבית ולהגיע ליעד הבא ברכיבה על אופניים.

הם הומצאו בשנת 1818, הרבה לפני המכוניות ההיברידיות והביו-דיזל, אבל המהפכה הסביבתית שיש להם להציע היא חשובה לא פחות. אלו הם האופניים.
כיום, גם בישראל מתחילים להבין את היתרונות שברכיבה על אופניים, אם כי באיחור ניכר. מספר הולך וגדל של יישובים סוללים שבילים מיוחדים לרוכבי אופניים, ובכל זאת, בהשוואה למדינות אירופה, עדיין יש מקום רב לשיפור.
כדי להתחיל להניע את גלגלי מהפכת האופניים, המועצה לישראל יפה מזמינה אתכם לדווש יותר וליסוע פחות. אם אתם עדיין זקוקים לשכנוע, מוגשות לכם בזאת 10 סיבות טובות לרכוב על אופניים:
  • חוסכים כסף: משפחה שתוותר על מכונית ראשונה או שנייה לטובת שימוש מוגבר באופניים ובתחבורה ציבורית, תוכל לחסוך לא רק בעלות הראשונית של רכישת כלי הרכב, אלא גם בהוצאות שוטפות. רוכבי אופניים לא צריכים לשלם על ביטוח, חלפים יקרים, תדלוק או טסט שנתי – הוצאות בסך של עשרות אלפי שקלים לשנה.
  • יוצרים חברה שוויונית יותר: ככל שהתשתיות לאופניים טובות יותר, כך יותר אנשים יכולים להתנייד בקלות ובזול בתוך העיר, מה שמקדם את יכולתם להתפרנס.
  • חוסכים זמן: במקרים רבים, עומסי תנועה וקשיים במציאת חנייה, הופכים את ההתניידות ברכב לבזבוז של זמן יקר. לכן, כשמדובר בתנועה בשטחים עירוניים, מומלץ במיוחד להעדיף רכיבה באופניים על פני נסיעה.
  • מפחיתים זיהום אוויר: אופניים אינם צורכים דלק, ולכן אינם גורמים לזיהום אוויר, בדומה לכלי רכב ממונעים. ככל שהשימוש באופניים יגבר - זיהום האוויר יפחת.
  • תורמים לבריאות: לזיהום אוויר מופחת יש השלכה ישירה על תחום הבריאות. על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי, מדי שנה מתים כ-4.5 מיליון בני אדם כתוצאה מזיהום אוויר. בנוסף, זיהום אוויר גורם לנזקים גופניים ולמחלות שונות שאינן קטלניות כגון אסטמה. כמובן, כל זה לפני שהזכרנו את התרומה של האופניים לפיתוח הכושר הגופני, לשיפור סיבולת לב-ריאה, למניעת מחלות לב, להורדת רמת הכולסטרול ולחץ הדם ולבריאות בכלל.
  • מפחיתים עומסי תנועה: השימוש באופניים מקל על העומס הרב בכבישים. המשמעות: הפחתת מספר תאונות הדרכים הקטלניות וצמצום הצורך בהשקעה בתשתיות לרכבים פרטיים על חשבון כספי ציבור.
  • מפחיתים את הצורך במקומות חנייה: שטחים עירוניים רבים מבוזבזים כיום בשל הצורך בהקצאת מקום לחניית מכוניות. אופניים תופסים שטח קטן ביותר, ולכן שימוש מוגבר בהם יפנה שטחים לשימושים אחרים.
  • מונעים זיהום מי תהום: חלקים רבים בכלי רכב, כמו הגומי או המצבר, אינם מתכלים כראוי ומשחררים חומרים המחלחלים היישר אל מאגרי מי התהום. שימוש באופניים יפחית את כמות המכוניות באתרי האשפה, ויסייע בשמירה על מים נקיים.
  • חוסכים באנרגיה: מאחר שאופניים אינם זקוקים לדלק, אלא רק לכוח הפיזי של הרוכב, השימוש בהם חוסך בדלק למשק האנרגיה.
  • יותר שקטים: כלי רכב ממונעים - מכוניות פרטיות, אופנועים וקטנועים וכמובן משאיות כבדות - גורמים לעלייה משמעותית במפלס הרעש. שימוש באופניים כמעט שאינו גורם לרעש, ולכן משפר את איכות החיים של המתגוררים בצמוד לדרכים מרכזיות.
  • מספקים ניידות: אופניים מקלים על ההתנהלות בעיר, משפרים את הניידות ובאמצעות כך את מדד איכות החיים.
  • משפרים את הכושר: שימוש באופניים משפר את הכושר הגופני ומסייע בשמירה על משקל גוף נכון - ובכך תורם לאיכות החיים והבריאות. רכיבה על אופניים אף מומלצת לחולי סכרת, מאחר שפעילות גופנית מסוג זה מגבירה את יעילות האינסולין המוזרק לגוף.
רוכבים על אופניים יום-יום:
לשנות את אורח החיים זה אף פעם לא קל, גם כשזה כדאי. לפניכם כמה עצות שימושיות שיסייעו לכם לשלב את הרכיבה על אופניים בחיי היום-יום - בדרך לעבודה, בסידורים וכבילוי.
  • רוכבים לעבודה? השעות המומלצות לרכיבה הן עד 11:00 בבוקר, ושוב החל מ-16:00. בשעות אלה האוויר קריר יחסית ורמת הקרינה האולטרה סגולה של השמש נמוכה יותר.
  • בחורף התלבשו בשכבות – כך תוכלו להתחמם בתחילת הרכיבה, אבל לא לסבול מהחום בזמן שאתם מתאמצים בדיווש.
  • חוששים להגיע לעבודה בימי הקיץ כאשר אתם ספוגים בזיעה "ריחנית"? השתמשו בחולצת רכיבה מנדפת זיעה, שמפחיתה משמעותית את הבעיה. חולצה כזו מפנה את הזיעה מהגוף - בניגוד לחולצה רגילה הסופגת אותה. בנוסף, במקומות עבודה רבים קיימות מקלחות לעובדים. אם תצאו מהבית רבע שעה מוקדם יותר, תוכלו להגיע לעבודה, להתקלח ולהחליף בגדים.
  • צריכים להוביל משאות קטנים על האופניים? התקינו סבל - רצוי מעל הגלגל האחורי. ניתן, כמובן, להתקין סבל קטן גם על הכידון, אולם קחו בחשבון שהמשקל הנוסף ישפיע משמעותית על היגוי האופניים.
  • בשנים האחרונות הפכה גניבת אופניים ל"מכת מדינה". מנעול טוב ונעילת האופניים במקום מואר, יפחיתו את הסיכוי שלכם להצטרף לסטטיסטיקה. מומלץ גם לשלוף את מושב האופניים ולקחת אותו עמכם.
  • משתמשים באופניים במסלול יומי קבוע, למשל מהבית לעבודה ובחזרה? רכשו שני מנעולים: אחד יישאר נעול על עמוד ליד הבית, והשני על עמוד בסמוך למקום העבודה. כך ייחסך מכם הצורך לשאת משקל נוסף בזמן הרכיבה.
  • הקפידו להתקין פנס אחורי, פנס קדמי ומחזירי אור על חישוקי הגלגלים. נעלתם את האופניים והלכתם לדרככם? אל תשכחו לשלוף את הפנסים ולקחת אותם אתכם.
  • בכל רחבי הארץ מתקיימים אירועים מיוחדים לרוכבי אופניים. השתתפו בהם! כך, למשל, בחג סוכות שנת 2008, ערכה עיריית תל-אביב הפנינג אופניים נרחב, בשיתוף המועצה לישראל יפה, במסגרתו הוזמן הציבור "לטעום" קטעים מתוך שלושה מסלולי אופניים בעיר. בנוסף, מדי חודש מתקיימים אירועי "מסה קריטית" של רכיבת אופניים המונית. כדי להצטרף לאחד מאותם אירועים חפשו באינטרנט מידע נוסף על אירוע המתרחש בקרוב.
  • העיקר, לא לשכוח: קסדה, מים (או משקה איזוטוני), משקפי שמש להגנה מפני קרינה וקרם להגנה מהשמש.

והנה מידע מאתר של חברה לרפואה פרטית:
https://www.assia.co.il/research/%D7%AA ... 7%95%D7%A4

1. שיפור תפקוד לב ריאה. רכיבה על אופניים משויכת לקבוצת ענפי ספורט המאמץ האירובי. ככזו, השפעתה על הגוף מסייעת הן לשיפור תפקודי לב ריאה והן לפיתוח סיבולת ועמידה. פעילות אירובית, כבר הוכח, יכולה להפחית את הסיכון הטמון בכולסטרול גבוה, שומנים בדם, סוכרת ולחץ דם גבוה ולסייע לכם במלחמה בתוצאות השפעותיהם השליליות.
  2. ירידה במשקל. כמו כל פעילות אירובית, גם הפעילות הזו יעילה במיוחד להתמודדות עם השמנת יתר. במינון נכון, מאמץ גופני אירובי שורף קלוריות. בהנחה שאתם נמצאים במשטר תזונה נכון, יתרונות הירידה במשקל יהיו ברורים לכם לאחר זמן קצר.
  3. חיזוק השרירים ובנייתם. ברכיבה על אופניים אתם מחזקים שרירים רבים בגופכם, אשר בפעילויות אחרות אינם זוכים לטיפוח דומה מצדכם, מהטעם הפשוט, שאינכם עושים בהם שימוש מאומץ מדי בזמן השגרה. רוכבי אופניים רבים יכולים להעיד על מיצוק ומיצוב גופם וירידה באחוזי השומן ועלייה במסת השריר לאורך תקופת התמדה בספורט הזה.
  4. הפחתת עומסים בזמן מאמץ גופני. לרכיבה על אופניים יתרון אדיר שאפשר למצוא אותו במעט מאוד ענפי ספורט אחרים: זוהי פעילות המתבצעת בישיבה. ככזו, העומס על מערכות הגוף הצריכות לשאת אותנו במהלך אימונים בענפי ספורט אחרים אינו קיים. וכך, בעוד שבענפי פעילות אחרים אתם חשופים לנזק כתוצאה ממאמץ או עומסים, פציעות רגליים או עומס על מפרקים, הרי שברכיבה על אופניים אתם נהנים מכל היתרונות שבפעילות גופנית המבוצעת בישיבה. בהנחה שאתם מצוידים בציוד בטיחות נכון ורוכבים בסביבה בטוחה, תוכלו למקסם את כל היתרונות האלו על מנת להתמיד בספורט הזה.
  5. הפוגה ותחושת אוורור. זהו אחד מענפי הספורט הבודדים שבו הדינמיות של הפעילות והתחושה שהוא מתקיים בכל רגע נתון במקום אחר, מסייעות מאוד להיבט המנטאלי של ההנאה מהעיסוק בו. לא בכדי אתם רואים רוכבים המשלבים את הספורט הזה בטיולים ברחבי הארץ. הערך המוסף של ספורט המשולב בהנאה ממקום, מטבע ומנוף, מסייע להתמדה בו ולתחושת הסיפוק הגדולה.

והנה שוב אני:
ולמי שחושש שאופניים זה קשה מדי ולכן לא בשבילנו:
בטיול שלנו ראינו כמה וכמה זוגות מבוגרים, בני 75-80, שנסעו באיזורים עם הבדלי גובה ניכרים (מעל ל-1000 מטרים הבדלי גובה ליום, וזה לא מעט), על אופניים חשמליים. הם טוענים שזה פיתרון מעולה לירידה בכוחות עם הגיל,ושהרכיבה עליהם מאטה את הדרדרות בכושר וביכולת שנגרמת עם ההזדקנות. הם ניראו מאושרים מהאפשרות לטייל ככה.

ההמלצה שלי היא להתחיל עם אופניים במצב סביר, כלומר לא חלודים, עם בלמים טובים, במידה שמתאימה לגוף שלנו, עם כסא מושב אופניים רך מספיק. שווה לשכור ליום אחד ונהתנסות במסלול שטוח ויפה.

אופס, תם הזמן לעכשיו.
יולי_קו

איך לתכנן טיול

שליחה על ידי יולי_קו »

נראה לי שחלק מהתוכן יעבור בקרוב לדף בשם נסיעה באופניים.
יולי_קו

איך לתכנן טיול

שליחה על ידי יולי_קו »

וואוו, מים רבים זרמו בנהר.

המשתתפים בטיול:

אופי הטיול נקבע על ידי המשתתפים. הקצב נקבע תמיד על ידי ה׳חוליה החלשה׳, ואת זה חשוב לקחת בחשבון. זוג עם תינוק במנשא יכול לפסוע מהר יחסית, אבל סביר שיעצור להרבה הפסקות הנקה, או שלא, אם היונק הוא מאלה שישנים טוב במנשא.
בטיול שלנו לרוב האיש היה הרחק מקדימה, או קרוב מאחורי. אני התקדמתי ככל יכולתי, אבל לא יותר מזה.
דרך אגב, לפני כמה ימים יצאנו לרכיבת אופניים עם עליה של כ-500-600 מ׳, שהיתה במסלול מעגלי, והיתה צפויה להמשך כשלוש שעות. היה חם, והיה לי מאוד קשה בקטע התלול של העליה. עצרתי לשתות ולנוח, והלכתי לא מעט, ובסופו של דבר חזרנו הביתה אחרי יותר מחמש שעות.

נקודות לתיכנון:
בטיול היה מקום שעד אליו יכולנו להסתובב בעליה ולחזור באותה דרך (כלומר הלוך ושוב). כלומר היו שתי עליות (הראשונה ארוכה ותלולה יחסית), וביניהן ירידה. מי שבוחר לרדת אותה בוחר לעשות את הסיבוב השלם.
כדאי לבדוק את הבדלי הגובה ואת אופי המסלול כדי לדעת איך לשנות אם מתברר שהמסלול הנבחר קשה מדי למישהו מהמשתתפים.
בהליכה ברגל מחשבים כמדומני הפרש גובה של 300 מ׳ אנכי בעליה כמסלול של 3 שעות. הפרש הגובה יותר חשוב להערכת זמנים מאשר המרחק האופקי. באופניים אין לי מושג עדיין, אבל אולי המידע יצנח עלי בקרוב.
יולי_קו

איך לתכנן טיול

שליחה על ידי יולי_קו »

לקחת בחשבון: יחס הפוך בין מספר המשתתפים לקצב הטיול. לרוב ככל שיש יותר משתתפים ההתארגנות והקצב יותר איטיים.
יולי_קו

איך לתכנן טיול

שליחה על ידי יולי_קו »

בתכנון המסלול כדאי לקחת בחשבון ולשלב ׳נקודות יציאה׳/ קיצור/ חזרה, אם זה אפשרי, למקרה שיש שינוי במזג אויר, התפרקה הנעל, בן השבעים לא מרגיש מספיק טוב בשביל להמשיך, וכד׳.
רוחל*
הצטרפות: 24 מרץ 2014, 03:56

איך לתכנן טיול

שליחה על ידי רוחל* »

הו, נכון! בטיול ההוא שסיפרתי לך עליו והזדהית בדף האחר, זו הייתה בעיה קשה. אני הייתי מאותגרת אבל בסדר, אחרות שאלו את נפשן למות, ולא הייתה שום נקודת יציאה, משהו כמו שש שעות מסלול. לוקחת לי כלקח לכל טיול עתידי!
רוחל*
הצטרפות: 24 מרץ 2014, 03:56

איך לתכנן טיול

שליחה על ידי רוחל* »

ובכלל דף מצוין, תודה רבה.
יולי_קו

איך לתכנן טיול

שליחה על ידי יולי_קו »

להתעדכן ראש בתחזית מזג האויר.
יולי_קו

איך לתכנן טיול

שליחה על ידי יולי_קו »

הי רוחל,
נחמד שנכנסת! את מוזמנת להוסיף פה לקחים והמלצות שלך, ואולי אפילו לשחזר פה מהזיכרון את הקטע הנפלא שנמחק.
יולי_קו

איך לתכנן טיול

שליחה על ידי יולי_קו »

מפה :

• עדיף לטייל עם מפה מעודכנת, בקנה מידה גדול ככל האפשר, כדי שאפשר יהייה לנווט יותר בקלות.
מוויקיפדיה:
שלושה סוגי קנה מידה נפוצים במפות בישראל, ודוגמה לשימוש בהם, הם:
קנה מידה גדול (1:12,500). לדוגמה, מפות עירוניות.
קנה מידה בינוני (1:50,000 ו-1:100,000). לדוגמה, מפות טופוגרפיות.
קנה מידה קטן (1:250,000 ו-1:500,000). לדוגמה, מפות ארציות.
• כדאי להתאמן בניווט והתמצאות בשטח עם מפה קודם, אפילו סתם בעיר.
• מפה מנייר מנויילן (מפה עמידה לקיפול וללחות) עדיפה, ושווה להשקיע ברכישה, למרות שהיא עולה קצת יותר, כי הקיפולים במפה פחות מתבלים במפה כזאת. מניסיון - המסלול ״תמיד״ עובר בקיפולים ;-)
• תיק/שקית למפה - זה מין ׳שקית׳ שטוחה בעלת שרוך שמאפשר נשיאה על הצוואר או חיבור לתרמיל, שלפחות צד אחד שלה שקוף. מקפלים את המפה למרובע לפי גודל התיק הזה, כך שהחלק בו מטיילים נמצא פרוש לפנינו, וזמין לעיון. ככה המפה מוגנת משפשוף וגם זמינה לעיון בכל רגע.
• לטייל עם מי שיודע לנווט, אבל לנווט בעצמנו ולצבור ניסיון, ושהנווט המנוסה יעזור לנו ללמוד לקשר בין מה שרואים במפה למה שרואים בשטח.
• המפה משקפת החלטה של הקרטוגרף מה לייצג ברגע נתון. יש לקחת בחשבון את השפעת מזג האויר ושינויים אחרים בשטח שאינם בהכרח מצויינים במפה כמו גשמים/ יובש/ עומס חום, מצב בטחוני/ גאות/ שפל, בנייה חדשה, ועוד.
יולי_קו

איך לתכנן טיול

שליחה על ידי יולי_קו »

תזכורת:
לפרט על משקל הציוד, אופן החלוקה שלו בין חברי הקבוצה, התלבטות בין טיול ׳קל׳ לטיול עם הרבה ציוד.
יולי_קו

איך לתכנן טיול

שליחה על ידי יולי_קו »

תזכורת להרחבה: טיול עם ילדים.
שליחת תגובה

חזור אל “מסעות בחו"ל”