הרהורים נוספים בנושא ׳בחירת החפצים לטיול׳:
במקום לקחת מבחר ולהתלבט בזמן הטיול כל בוקר בשאלה ׳מה אלבש היום׳ וגם להתענות בסחיבה, יצאנו לדרך עם בגדי אופניים עלינו וסט אחד של בגדים להחלפה בתיק.
הפעם היה צפוי לנו מזג אויר חם (עד 36 מעלות בצל באחד הימים, אם מוצאים צל…), וללא גשם.
מה לבשנו:
• חולצה סינטטית קצרה ודקה (מתייבשת בקלות מזיעה או אחרי כביסה, מה שמאפשר לכבס בערב וללבוש בבוקר אם רוצים).
לי היתה בשלוף גם חולצה סינטטית ארוכה לבקרים הקרירים, והשתמשתי בה פעמיים בבוקר, וגם באחד הערבים.
• מכנסיים קצרים לרכיבת אופניים עם ריפוד בישבן- מציל נפשות וישבנים. מומלץ בחום.
• תחתונים (וחזיה).
• גרביים קצרצרים סינטטים.
• נעליים (אני- נעלי ריצה קלות ונוחות, הוא- נעליים שמתחברות לדוושות ושעוזרות לדווש ביעילות).
• כפפות עם אצבעות חופשיות- מגן על הידיים בנפילה וגם קצת מאווורר (אופס- אכן השתמשתי בהן

, וזה היה יעיל מאוד. מומלץ).
• תוספת קטנה שנקשרה בשרוך לקסדה: מטפחת בד להגנה על העורף מהשמש. עוזר כשהשמש גבית. טוב לרושם של טיול ארוך טווח ומרשים את המתבוננים

• מרחנו על כל חלקה פנויה קרם הגנה איכותי. היה יעיל מאוד. פיסת עור שנשארה בטעות חשופה על הירך האדימה מאוד, וכל שאר הגוף עבר את השעות בשמש בלי נזק.
• משקפי שמש (לאיש) או משקפי ראיה (בשבילי) או משקפי הגנה לעיניים (מחרקים).
לקחנו איתנו:
• תרמילי גב קטנים וקלים (30 ליטר כמדומני), בלי מערכת גב, אבל עם רצועת מתניים, משהו שמקביל לילקוט בי״ס לא גדול במיוחד. גילינו שתרמיל עם כיסי צד עדיף, כי יותר קל למיין את הציוד לפי סוגים, וכך להגיע בקלות לארנק, אולר, ציוד לתיקון פנצ׳רים, ערכת עזרה ראשונה, פנס, וכל זה בלי לפשפש במעמקי התיק של מרי פופינס.
שיפור לפעם הבאה: תיק בלי מבנה שנקשר לכסא ובולט אחורה (ראינו יום לפני הטיול אצל רוכבי אופניים שלוקחים איתם המון ציוד יחסית לנו). הוא צריך להיות מלא בשביל לא להידלדל על הגלגל האחורי- בשביל שק השינה. חשבנו שצריך שיהיה קל לקשור אותו בקלות לתרמיל הגב שלנו או עם רצועה באלכסון מהכתף למותן כשרוצים לעזוב את האופניים.
יש אפשרות להתקין מנשא לציוד, אבל זה מקשה לעזוב את האופניים, וגם מוסיף את משקל המבנה. העדפנו הפעם להיות מסוגלים לעזוב בקלות את האופניים נעולים ולהסתובב ברגל באתרים מעניינים כמו אתרים ארכיאולוגים, מוזיאונים וסתם לשוטט ברגל בערים יפות. הכל נכנס לתרמיל הפעם (חוץ מבקבוקי המים שהיו במנשא יעודי על שלדת האופנים).
• האיש סחב מנעול יו קטן וכבל בשביל לנעול את שני זוגות האופניים כולל הגלגלים, וכן ציוד מינימלי לתיקון פנצ׳רים, שהיה בשימוש כשעה לאחר תחילת הטיול.
• בהקשר של תיקונים טוב לקחת רצועה נדבקת ארוכה (מין סלוטייפ ארוך וחזק). זה עוזר לתקן כמעט הכל. קראתי ספר של מישהי שצעדה במסלול ארוך וקשה ואיבדה מעל הליכה, ואז בעזרת נייר דבק כזה בנתה לעצמה נעלי הליכה זמניות מהכפכפים שלה. זה החזיק לה במשך מאוד קילומטרים. הפעם לקחנו כזה שמשמש בעיקרון כאגד מדבק לחביש פצעים, אבל בלי הגזה. היתה לנו רצועה של כמה מטרים, וזה עזר לנו לתקן בעיה במבנה הגלגל שגרמה לפנצ׳ר (תקר, יוליקו, תקר), ובגללה בליטה בפנימית התבקעה שעה אחרי תחילת הטיול. זו היתה הזדמנות פז לאיש ללהק את עצמו לתפקיד מקגייבר בשולי הכביש, עם עוזרת נלהבת. השתמשנו בקיפולים של חתיכות קטנות מהאגד המדבק בשביל למלא שקעים של הברגות ה׳שפיצים׳, שגרמו לשקעים ברצועה המגינה, ולכן לבליטות בפנימית. ציפינו הכל בכמעט 4 מטרים של רצועה דקה כזו בין הפנימית לרצועה המגינה בשביל לייצב את ההדבקות שלנו, ולהחליק את החלק הפנימי. זה עבד מצויין.
בגדים בתרמיל:
• בגדים תחתונים (תחתונים, גרביים, חזיה, חולצה דקה ארוכה, מכנסים ארוכים קלים ודקים שמתייבשים בקלות). • כובע קסקט או רחב שוליים.
• לקחנו מעיל גשם דק ליתר ביטחון, אבל הוא היה מיותר, והחלטנו לוותר עליו בטיול קיץ עתידי.
• אני לקחתי מין שרוולון קטן ודק מאוד (חם-צוואר) שיכול לשמש כצעיף מסביב לראש בשביל לעצור רוח באוזניים. זה טוב לי במצבי רוח קרירה למניעת כאב באוזניים. הוא לא היה בשימוש הפעם, אבל כן אקח אותו בפעם הבאה.
• בגד ים.
לא לקחנו מגבות בכלל. כנראה לא קראנו את מדריך הטרמפיסט לגלקסיה קודם. במעיינות התייבשנו סתם ככה בשמש, וכשהגענו לחברים כיבדו אותנו במגבות.
• סנדלים (שיוחלפו בטיול הבא בסנדלים יותר קלים מסנדלי שורש, אבל זולים, ולא המקצועיים שעולים המון, או שנוותר עליהם לגמרי).
• נעלי טיפוס. אנחנו אוהבים לטפס (אני חובבת מסלולים קלילים ביותר, והאיש מקצוען), ותכננו לעבור אצל חברים שאוהבים לטפס.
מבחינת ביגוד זה היה הכל, חוץ מזוג תחתונים נוסף שלקחתי בטעות, ושמחתי להשתמש בהם, והאיש שלקח בטעות זוג גרביים נוספים, ולא השתמש.
וקוריוז קטן- במעמקי שק השינה שלי התגלו כפפות אלפיניזם (כפפות פוך ענקיות, חמות וקלות מאוד). זה בהחלט היה ציוד מיותר שגרם לנו לצחוק גדול.
להתראות בינתיים.