לאבחן ולעזור לילדים קטנים
הי, שלום לכולם 
הפורום קצת נרדם ...
אי לכך ובהתאם לזאת,,, אשתף אותכם במקרה שקרוב לי אשמח לקבל תזכורות, הרחבות רעיונות וכנות.
ילד בעל מוטיבציה רבה לעזור, ילד חברותי והכי חשוב ילד מ ק ס י ם ושמח
לשמחתי, ההורים שמים לב לכך וביחד אנחנו מנסים להקנות לו הרגלים ואסטרטגיות שיקלו עליו.
העניין הוא שבשל גילו הצעיר מאוד- אני מנסה לחשוב על כל מיני אסטרטגיות שייתאימו לו - אשמח לרעיונות וכיווני חשיבה שלכם בעיקר בשל גילו הצעיר .
אחד הדברים שלי קצת מפריע בעיקר כמטפלת- שלמשל, בגן הגננת לא מצליחה לעבוד איתו ,לגשת אליו וכתוצאה מכך היא מוותרת לו המון
ובייחוד כשאין סיבה לכך.
לדוגמא - בזמן ריכוז בוקר היא מסוגלת לוותר לו מראש ושיימשיך לשחק כשאין לכך שום סיבה!
שוב אודה לכל מיני שיש לו נסיון ויוכל להאיר את עיניי
.
(טליה, אשמח מאוד לשמוע אותך בייחוד שאני יודעת שיש לך נסיון בתחום.
איזה טיפים אפשר לתת לגננת שהם ברי ביצוע? )
בברכה פומיקי
הפורום קצת נרדם ...
אי לכך ובהתאם לזאת,,, אשתף אותכם במקרה שקרוב לי אשמח לקבל תזכורות, הרחבות רעיונות וכנות.
- יש לי אחיין שאוטוטו ימלאו לו 4 שנים- אני מזהה אצלו תנועתיות יתר, קושי בריכוז, טווח קשב קצרצר, הולך מעט כפוף,
ילד בעל מוטיבציה רבה לעזור, ילד חברותי והכי חשוב ילד מ ק ס י ם ושמח
לשמחתי, ההורים שמים לב לכך וביחד אנחנו מנסים להקנות לו הרגלים ואסטרטגיות שיקלו עליו.
העניין הוא שבשל גילו הצעיר מאוד- אני מנסה לחשוב על כל מיני אסטרטגיות שייתאימו לו - אשמח לרעיונות וכיווני חשיבה שלכם בעיקר בשל גילו הצעיר .
אחד הדברים שלי קצת מפריע בעיקר כמטפלת- שלמשל, בגן הגננת לא מצליחה לעבוד איתו ,לגשת אליו וכתוצאה מכך היא מוותרת לו המון
ובייחוד כשאין סיבה לכך.
לדוגמא - בזמן ריכוז בוקר היא מסוגלת לוותר לו מראש ושיימשיך לשחק כשאין לכך שום סיבה!
שוב אודה לכל מיני שיש לו נסיון ויוכל להאיר את עיניי
(טליה, אשמח מאוד לשמוע אותך בייחוד שאני יודעת שיש לך נסיון בתחום.
איזה טיפים אפשר לתת לגננת שהם ברי ביצוע? )
בברכה פומיקי
-
משה_אלבאום*
- הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
- דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*
פומיקי לדעתי יכול להיות שהוא סובל מרגישות ייתר, או קשיים מוטוריים. אני מציע לבדוק את כל המערכות ולראות מה שניתן לעשות. בעיקר את מדיטצייה האפור ניתן להתאים לגיל הזה היטב.
האם היציבה משפיעה על העורף? במידה וכן, מומלץ מאוד לעבוד על תיקון היציבה.
האם יכול להיות שהגננת למודת ניסיון של מלחמות מיותרות איתו ולכן מעדיפה לוותר מראש?
האם הוא היפוטוני ולו במקצת? במידה וכן משחקים בתרגילי כוח עוזרים ביותר בגיל הזה (גם מאוחר יותר ).
האם היציבה משפיעה על העורף? במידה וכן, מומלץ מאוד לעבוד על תיקון היציבה.
האם יכול להיות שהגננת למודת ניסיון של מלחמות מיותרות איתו ולכן מעדיפה לוותר מראש?
האם הוא היפוטוני ולו במקצת? במידה וכן משחקים בתרגילי כוח עוזרים ביותר בגיל הזה (גם מאוחר יותר ).
לפומיקו.
כידוע לך , ללא איבחון קשה לייעץ וגם לא נכון.
בנוסף לדבריו של משה . הייתי בודקת אצלו את נושא הגבולות. מ. ויסטבולרית . הקשב השמיעתי והקשב החזותי.עיסויים במידת הצורך עשויים לעזור.
ילדים עם רגישות שמיעתית - מתקשים מאוד לשבת במפגש. הם מתנועעים , מציקים ועוד...
במידה והגננת מדברת בטון צורמני או צעקני , אין סיכוי שהילד יקשיב לה.
"האם יכול להיות שהגננת למודת ניסיון של מלחמות מיותרות איתו ולכן מעדיפה לוותר מראש?"
חובה לדבר עם הגננת ולקבל את חוות דעתה. יתכן גם שהגננת חסרת ניסיון וידע מספיק על מנת לרצות לעזור לו .או חסרת מוטיבציה להתחבר אליו.
חשוב לבדוק היכן יושב הילד במפגש ? במידה והוא אינו יושב מולה , הוא מאבד קשר עין איתה . והולך "לאיבוד".
הייתי עורכת סיור בגן בשעות שונות .(יש הבדל רב בין שעה לשעה) בודקת את התקשורת בין הגננת לילד .(אנרגטית)יכולותיו בעבודות היצירה השונות.
משחקים קבוצתיים .(קוביות , ארגז חול וכו')
איך מתנהג הילד בבית? האם מקשיב לסביבה ,ממלא הוראות . רגוע, עצבני , קופצני , האם הוא מסוגל לשחק במשחק(חוץ מצפייה בטלויזיה) יותר מ-10 דקות ?
איזה תחום , סוגי פעילות או משחקים אהובים עליו?
כפי שאת רואה , ישנם פרמטרים רבים המצריכים תשובות....
בהצלחה .
כידוע לך , ללא איבחון קשה לייעץ וגם לא נכון.
בנוסף לדבריו של משה . הייתי בודקת אצלו את נושא הגבולות. מ. ויסטבולרית . הקשב השמיעתי והקשב החזותי.עיסויים במידת הצורך עשויים לעזור.
ילדים עם רגישות שמיעתית - מתקשים מאוד לשבת במפגש. הם מתנועעים , מציקים ועוד...
במידה והגננת מדברת בטון צורמני או צעקני , אין סיכוי שהילד יקשיב לה.
"האם יכול להיות שהגננת למודת ניסיון של מלחמות מיותרות איתו ולכן מעדיפה לוותר מראש?"
חובה לדבר עם הגננת ולקבל את חוות דעתה. יתכן גם שהגננת חסרת ניסיון וידע מספיק על מנת לרצות לעזור לו .או חסרת מוטיבציה להתחבר אליו.
חשוב לבדוק היכן יושב הילד במפגש ? במידה והוא אינו יושב מולה , הוא מאבד קשר עין איתה . והולך "לאיבוד".
הייתי עורכת סיור בגן בשעות שונות .(יש הבדל רב בין שעה לשעה) בודקת את התקשורת בין הגננת לילד .(אנרגטית)יכולותיו בעבודות היצירה השונות.
משחקים קבוצתיים .(קוביות , ארגז חול וכו')
איך מתנהג הילד בבית? האם מקשיב לסביבה ,ממלא הוראות . רגוע, עצבני , קופצני , האם הוא מסוגל לשחק במשחק(חוץ מצפייה בטלויזיה) יותר מ-10 דקות ?
איזה תחום , סוגי פעילות או משחקים אהובים עליו?
כפי שאת רואה , ישנם פרמטרים רבים המצריכים תשובות....
בהצלחה .
שלום לכולם:-)
משה וטליה תודה רבה בעבור ההתייחסות.
טליה-לגבי האבחון אני מסכימה איתך באמת קשה לעבוד כשאין קצה חוט.
אך שימי לב לגילו של הילד עוד לא מלאו לו 4-
לפי שיטתינו- אני מתחילים לעבוד בעיקר עם ילדים מגיל 5 ומעלה.
כאשר עד גיל זה נותנים לגוף להתפתח ולהבשיל כפי יכולתו.
ומתוך המקום הזה נשאלת השאלה שלי עד כמה נכון להתערב בהתפתחות הגופנית ובכלל.
אני, כפי שאני רואה את הדברים כיום- המטרה העיקרית היא לתמוך בהתפתחות על כל גווניה.
ותת המטרה (יש רבות...אך, אחת מהן היא:), להגדיל ולהאריך את יכולת הקשב והריכוז.
לגבי היכולת לשחק- הוא מאוד אוהב לשחק ולהתנסות במשחקי חצר הוא מאוד פעיל אך, במשחקים שדורשים ריכוז וסבלנות כגון: משחקי קופסא 10 דק' זהו זמן מכובד למדי.
משה וטליה תודה רבה בעבור ההתייחסות.
טליה-לגבי האבחון אני מסכימה איתך באמת קשה לעבוד כשאין קצה חוט.
אך שימי לב לגילו של הילד עוד לא מלאו לו 4-
לפי שיטתינו- אני מתחילים לעבוד בעיקר עם ילדים מגיל 5 ומעלה.
כאשר עד גיל זה נותנים לגוף להתפתח ולהבשיל כפי יכולתו.
ומתוך המקום הזה נשאלת השאלה שלי עד כמה נכון להתערב בהתפתחות הגופנית ובכלל.
אני, כפי שאני רואה את הדברים כיום- המטרה העיקרית היא לתמוך בהתפתחות על כל גווניה.
ותת המטרה (יש רבות...אך, אחת מהן היא:), להגדיל ולהאריך את יכולת הקשב והריכוז.
לגבי היכולת לשחק- הוא מאוד אוהב לשחק ולהתנסות במשחקי חצר הוא מאוד פעיל אך, במשחקים שדורשים ריכוז וסבלנות כגון: משחקי קופסא 10 דק' זהו זמן מכובד למדי.
לפומיקו.
בדקי פרמטרים בהתפתחות מוטורית בגילאי : 3-4 שנים.(גסה ועדינה)
נסי "לבדוק" אותו .
ישנם ילדים בגיל זה שאינם קשובים לסיפורים כאשר קוראים אותם מתוך ספר.(הילדים מאבדים עניין ממשפטים רבים ומילים...)
לעומת זאת , סיפור באמצעי המחשה יכול לרתק אותם.
מוטב שיעסוק בפעילות מוטורית רב גונית מאשר ישב עם משחקי הקופסא בגיל הזה.
מומלץ לתת לו התנסויות בחומרים שונים כגון: בצק צבעוני. קצף גילוח . צבעי אצבעות על משטחים גדולים. עיסת עיתון .(לבדוק את רמת הרגישות לחומרים)
נעיצת סיכות צבעונית על קל קל.(משטח לבן) קריעת עיתונים ויצירת כדורים .גזירה במספרים לילדים.(ללא חוד) שימוש במשחק הך פטיש(בהשגחה).
הדבקת מדבקות צבעוניות.
זחילה . שווי משקל . טיפוס על סולם . שימוש במתקני חצר למיניהם וכו'. ריצה, קפיצות . הליכת מריצה ......
האפשרויות רבות ומגוונות . צריך רק לתווך ולזמן אותם לילד.
בדקי פרמטרים בהתפתחות מוטורית בגילאי : 3-4 שנים.(גסה ועדינה)
נסי "לבדוק" אותו .
ישנם ילדים בגיל זה שאינם קשובים לסיפורים כאשר קוראים אותם מתוך ספר.(הילדים מאבדים עניין ממשפטים רבים ומילים...)
לעומת זאת , סיפור באמצעי המחשה יכול לרתק אותם.
מוטב שיעסוק בפעילות מוטורית רב גונית מאשר ישב עם משחקי הקופסא בגיל הזה.
מומלץ לתת לו התנסויות בחומרים שונים כגון: בצק צבעוני. קצף גילוח . צבעי אצבעות על משטחים גדולים. עיסת עיתון .(לבדוק את רמת הרגישות לחומרים)
נעיצת סיכות צבעונית על קל קל.(משטח לבן) קריעת עיתונים ויצירת כדורים .גזירה במספרים לילדים.(ללא חוד) שימוש במשחק הך פטיש(בהשגחה).
הדבקת מדבקות צבעוניות.
זחילה . שווי משקל . טיפוס על סולם . שימוש במתקני חצר למיניהם וכו'. ריצה, קפיצות . הליכת מריצה ......
האפשרויות רבות ומגוונות . צריך רק לתווך ולזמן אותם לילד.
-
אנונימי
מניסיוני (הקצר ) תנועתיות יתר יכולה להיות גם כתוצאה של חסר בתחושה העמוקה?
-
משה_אלבאום*
נכון, גם רגישות גובהה לכאב, חוסר נשימה מספקת, ועוד המון סיבות שונות שגורמות לתנועתיות ייתר.
חשוב לזכור שהאבחון ניתן לביצוע כמעת בכל גיל. בגילאים לפני גיל חמש, ובעיקר לפני שנגמלו מתקופת ה "לא רוצה" , אבחונים יכולים לגרום להתנגדויות גדולות ולכן לאובדן היכולת העתידית לעזור לילד. זוהי הסיבה המרכזית בגללה קבעתי שגיל חמש הוא הרף התחתון.
במידה והמאבחן מוכשר מספיק על מנת לבצע את האבחון מבלי לעורר התנגדויות מיותרות (דבר שלי אישית קשה עם ילדים צעירים מדיי) ניתן לאבחן. מאוד מומלץ וחשוב לזכור שלא כל כך כידאי להפעיל לחץ טיפולי כלשהו על ילדים כל כך צעירים.
אתם תמיד מוזמנים להעלות את הרמה מעל ליכולות האישיות שלי שקבעו את העקרונות של הטיפול והאבחון בשיטה. כל מי שמסוגל להפעיל את השיטה עם ילדים צעירים, מבלי לעורר התנגדויות שיקטעו את האפשרות לטפל בעתיד, הרי שהוא לא רק מוזמן לעשות זאת אלה אולי מומלץ ביותר. "עקרון הזהירות" חייב להיות העיקרון המנחה.
חשוב לזכור שהאבחון ניתן לביצוע כמעת בכל גיל. בגילאים לפני גיל חמש, ובעיקר לפני שנגמלו מתקופת ה "לא רוצה" , אבחונים יכולים לגרום להתנגדויות גדולות ולכן לאובדן היכולת העתידית לעזור לילד. זוהי הסיבה המרכזית בגללה קבעתי שגיל חמש הוא הרף התחתון.
במידה והמאבחן מוכשר מספיק על מנת לבצע את האבחון מבלי לעורר התנגדויות מיותרות (דבר שלי אישית קשה עם ילדים צעירים מדיי) ניתן לאבחן. מאוד מומלץ וחשוב לזכור שלא כל כך כידאי להפעיל לחץ טיפולי כלשהו על ילדים כל כך צעירים.
אתם תמיד מוזמנים להעלות את הרמה מעל ליכולות האישיות שלי שקבעו את העקרונות של הטיפול והאבחון בשיטה. כל מי שמסוגל להפעיל את השיטה עם ילדים צעירים, מבלי לעורר התנגדויות שיקטעו את האפשרות לטפל בעתיד, הרי שהוא לא רק מוזמן לעשות זאת אלה אולי מומלץ ביותר. "עקרון הזהירות" חייב להיות העיקרון המנחה.
"מאוד מומלץ וחשוב לזכור שלא כל כך כידאי להפעיל לחץ טיפולי כלשהו על ילדים כל כך צעירים."
חשוב מאוד לדעת שגם האיבחון וגם הטיפול בילדים בגיל הרך יעשה רק לאחר יצירת תקשורת טובה עם הילד .
להתחבר לתחביביו ולדברים אותם הוא אוהב לבצע או לשחק.
ליצורפעילויות מהנות ומשחררות בשיתוף עם ההורה/ים הבאים עימו לאיבחון.
לדוגמא : פיצוץ בועות סבון . עדיין לא נתקלתי בילד שלא נהנה מפעילות זאת. בו זמנית אני בודקת תוך כדי הפעילות את התאום בין שתי הידיים .(סימטריה)
התנועה במרחב .קואורדינציה .("לפוצץ" ולמנות את מס' הבלונים .) ועוד...........
משחק בלונים .(מהסוג העבה ביותר)ילדים עם רגישות שמיעתית חוששים לשחק בבלונים בגלל רעש הפיצוץ .
בפעילות זו אני יכולה לבדוק את הדומיננטיות של היד. תאום עין יד . עוצמת המסירות , מעקב עיניים ועודדדדדדדדדדד.
בבדיקה הכירולוגית . אני מאפשרת לילד למרוח את המשחה על ידיה של האם .רק לאחר מכן הוא מאפשר גם לי לבצע זאת.
טיפים נוספים באם יהיה ביקוש.....
חשוב מאוד לדעת שגם האיבחון וגם הטיפול בילדים בגיל הרך יעשה רק לאחר יצירת תקשורת טובה עם הילד .
להתחבר לתחביביו ולדברים אותם הוא אוהב לבצע או לשחק.
ליצורפעילויות מהנות ומשחררות בשיתוף עם ההורה/ים הבאים עימו לאיבחון.
לדוגמא : פיצוץ בועות סבון . עדיין לא נתקלתי בילד שלא נהנה מפעילות זאת. בו זמנית אני בודקת תוך כדי הפעילות את התאום בין שתי הידיים .(סימטריה)
התנועה במרחב .קואורדינציה .("לפוצץ" ולמנות את מס' הבלונים .) ועוד...........
משחק בלונים .(מהסוג העבה ביותר)ילדים עם רגישות שמיעתית חוששים לשחק בבלונים בגלל רעש הפיצוץ .
בפעילות זו אני יכולה לבדוק את הדומיננטיות של היד. תאום עין יד . עוצמת המסירות , מעקב עיניים ועודדדדדדדדדדד.
בבדיקה הכירולוגית . אני מאפשרת לילד למרוח את המשחה על ידיה של האם .רק לאחר מכן הוא מאפשר גם לי לבצע זאת.
טיפים נוספים באם יהיה ביקוש.....
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
היות ואני עדיין לא מאבחנת הטיפים הללו חשובים לי מאוד כמטפלת בשיטת אלבאום.
לגבי האבחון באופן כללי (לאו דווקא איבחון של השיטה)- בגיל צעיר החשש שלי שהוא לעיתים עלול לצור סטיגמות וקיבועים מחשבתיים וטיפוליים לגבי הילד
ועל ידי כך בעצם לפגוע בהתפתחות הטבעית שלו.
אך, אנחנו יכולים לבוא ולהגיד שאצלינו יש את האבחון הכירולוגי שדי ניתן לסמוך עליו ולמרות כל זאת אני עדיין חושבת שהמאבחן או מאבחנת צריכים בעלי מיומנות רבה וגישה אל ילדים צעירים כפי שציינת.
בהזדמנות זו אשמח לשמוע אם ידוע לכם על מאבחנים שמאבחנים גלאים צעירים.
בברכה פומיקי
"בהזדמנות זו אשמח לשמוע אם ידוע לכם על מאבחנים שמאבחנים גלאים צעירים."
לפומיקו.
אני מאבחנת גם ילדים מהגיל הרך .(עסקתי כ-30 שנה בחינוך לגיל הרך.)
הפרמטרים לגילאי 4-5 שונים מהאיבחון הרגיל בשיטה .
האיבחון מאוד מדורג . ישנן 5 דרגות קושי . אני תמיד מתחילה מהרמה הנמוכה.
הוא כולל בתוכו : מ' הצלבה (לא בקפיצה 1. זוהי הדרגה הגבוהה) חציית קו אמצע ,שווי משקל. קפיצות .חגורת כתפיים . בדיקת דומיננטיות רגל , עין, יד.
הליכה/ ריצה בתוך גבולות . תפיסת כדור ומסירה . סימטריה . קוארדינציה . מ' ויסטבולארית .
מוטוריקה עדינה. אחיזת כלי כתיבה. ציור צורות .(שונות מהצורות " הרגילות") ציור :"משפחה ".גזירה במספריים.
השחלת חרוזים ,כיפתור ופרימת כפתורים. רכיסת רוכסן . פתיחת לחצניות.
קשב, זיכרון- חזותי וקשב / זיכרון /שמיעתי . פרמטר זה מאוד משמעותי . כיון שהטיפול וההכוונה לגננות ולהורים למקד את הקשב של הילד לפרמטר החזק שלו.(שמיעת או חזותי)בו זמנית לחזק את הצד החלש.
טונוס שרירים . יציבה .נשימה ועודדדדדדדד.
בדיקת רגישויות:
רגישות לריחות שונים.(מאכלים , פירות /יקרות / בשמים , תבלינים / חומרי ניקיון .(לא רעילים )
מגע - מגע במרקמים שונים .(חלקים /מחוספסים / דוקרניים)מגע בחומרים.(חימר, דבק/צבעי אצבעות וכו') וכמובן. בדיקת מגע בעור הגוף.
בנוסף לכל אלה - כאשר ישנה בקשה לבדוק מוכנות לכתה א' - ישנם פרמטרים דידקטיים . כמו: הבנת הכמות בחשבון - התאמת כמות למספר ולהיפך . מושגי גודל .רצף.
ספירה ומניה .יכולת הבעה , שפה , תקשורת וכו'....
לפעמים אני מחלקת את האיבחון ל-2 פגישות ולפעמים חלק מהאיבחון נעשה תוך כדי הטיפול.
לפומיקו.
אני מאבחנת גם ילדים מהגיל הרך .(עסקתי כ-30 שנה בחינוך לגיל הרך.)
הפרמטרים לגילאי 4-5 שונים מהאיבחון הרגיל בשיטה .
האיבחון מאוד מדורג . ישנן 5 דרגות קושי . אני תמיד מתחילה מהרמה הנמוכה.
הוא כולל בתוכו : מ' הצלבה (לא בקפיצה 1. זוהי הדרגה הגבוהה) חציית קו אמצע ,שווי משקל. קפיצות .חגורת כתפיים . בדיקת דומיננטיות רגל , עין, יד.
הליכה/ ריצה בתוך גבולות . תפיסת כדור ומסירה . סימטריה . קוארדינציה . מ' ויסטבולארית .
מוטוריקה עדינה. אחיזת כלי כתיבה. ציור צורות .(שונות מהצורות " הרגילות") ציור :"משפחה ".גזירה במספריים.
השחלת חרוזים ,כיפתור ופרימת כפתורים. רכיסת רוכסן . פתיחת לחצניות.
קשב, זיכרון- חזותי וקשב / זיכרון /שמיעתי . פרמטר זה מאוד משמעותי . כיון שהטיפול וההכוונה לגננות ולהורים למקד את הקשב של הילד לפרמטר החזק שלו.(שמיעת או חזותי)בו זמנית לחזק את הצד החלש.
טונוס שרירים . יציבה .נשימה ועודדדדדדדד.
בדיקת רגישויות:
רגישות לריחות שונים.(מאכלים , פירות /יקרות / בשמים , תבלינים / חומרי ניקיון .(לא רעילים )
מגע - מגע במרקמים שונים .(חלקים /מחוספסים / דוקרניים)מגע בחומרים.(חימר, דבק/צבעי אצבעות וכו') וכמובן. בדיקת מגע בעור הגוף.
בנוסף לכל אלה - כאשר ישנה בקשה לבדוק מוכנות לכתה א' - ישנם פרמטרים דידקטיים . כמו: הבנת הכמות בחשבון - התאמת כמות למספר ולהיפך . מושגי גודל .רצף.
ספירה ומניה .יכולת הבעה , שפה , תקשורת וכו'....
לפעמים אני מחלקת את האיבחון ל-2 פגישות ולפעמים חלק מהאיבחון נעשה תוך כדי הטיפול.
תוספת לבדיקת רגישויות - רגישות שמיעתית . - קולות וצלילים שונים .
-
משה_אלבאום*
טליה נראה שכאן המקום להרחיב עד כמה שניתן מניסיונך הרב והחשוב כגננת וכמאבחנת ילדים צעירים מגיל חמש.
תודה על כל הידע, אנא המשיכי.
עם ילדים קטנים, בדיקת הרגישות האנרגטית והשפעתה התקשורתית עליהם ועל הסביבה חשובה ביותר. בעיקר חשוב לידע את ההורים על המשמעות של הרגישות, ואיך נכון להתייחס אליה. חשוב לידע את כל הגורמים השונים הקשורים לילד. איך לחנך את הגננות והמטפלות השונות להבין ולקבל את הרגישות הזו על מנת לא ליצור התנגדויות שונות ועוד.
תודה על כל הידע, אנא המשיכי.
עם ילדים קטנים, בדיקת הרגישות האנרגטית והשפעתה התקשורתית עליהם ועל הסביבה חשובה ביותר. בעיקר חשוב לידע את ההורים על המשמעות של הרגישות, ואיך נכון להתייחס אליה. חשוב לידע את כל הגורמים השונים הקשורים לילד. איך לחנך את הגננות והמטפלות השונות להבין ולקבל את הרגישות הזו על מנת לא ליצור התנגדויות שונות ועוד.