כריסטופר טיטמוס וקרישנמורטי מתווכחים על מהי מדיטציה
-
משה_אלבאום*
- הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
- דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*
אוריאל תודה ענקית, אהבתי מאוד. לא קל אך נהדר ונכון ביותר עבורי.
את המובן אין צורך להבהיר
את המובן אין צורך להבהיר
על הקישור..מילים מילים מילים ועוד ועוד מילים.. על מה? מה הבנתם מכל זה? לא, ברצינות, מה השורה התחתונה?.. מה רצה לאמר הגורו ומה רצה לאמר בן-שיחו?
פטפטת ....עלק אינטלקטואלית.. שיח חרשים עיוורים..
זה כמובן לא אישי אוריאל
רק דעה שלי..
פטפטת ....עלק אינטלקטואלית.. שיח חרשים עיוורים..
זה כמובן לא אישי אוריאל
-
משה_אלבאום*
ל שווה נראה לי שמה שהוא רצה להגיד היא שכל התכוונות (כולל עיסוק רוחני ומדיטצייה) אינה מובילה להארה או להבנה. רק הרפייה של כל התכוונות וחיים של המציאות הרגעית מתוך התבוננות בה היא המפתח לחיבור נכון למציאות.
בעצם הגדרת הרוחניות או עשייה רחנית ישנה התנייה. נראה שלזה הכוונה.
במילים פשוטות, נראה שלדעתו היכולת להיות מחוברים נכון, היא דרך חוויית החיים הפשוטים מתוך התבוננות בהם עצמם, מבלי לנסות לזבל את השכל.
בעצם הגדרת הרוחניות או עשייה רחנית ישנה התנייה. נראה שלזה הכוונה.
במילים פשוטות, נראה שלדעתו היכולת להיות מחוברים נכון, היא דרך חוויית החיים הפשוטים מתוך התבוננות בהם עצמם, מבלי לנסות לזבל את השכל.
מה הבנתם מכל זה? לא, ברצינות, מה השורה התחתונה?..
שווה
בשוק הפרוע של גורואים ומורים רוחניים קרישנמורטי נחשב לאחד הקשים ביותר להבנה, לא עוזר שהטקסט די מסורבל.
האוטודידקטים אוהבים אותו, אלה שמסיבות שונות ומשונות מתקשים לקבל את ה"ככה זה"
שורה תחתונה אחת לפחות,
מצא הכל בעצמך. אל תסמוך על איש.
שווה
בשוק הפרוע של גורואים ומורים רוחניים קרישנמורטי נחשב לאחד הקשים ביותר להבנה, לא עוזר שהטקסט די מסורבל.
האוטודידקטים אוהבים אותו, אלה שמסיבות שונות ומשונות מתקשים לקבל את ה"ככה זה"
שורה תחתונה אחת לפחות,
מצא הכל בעצמך. אל תסמוך על איש.
-
משה_אלבאום*
נראה ש "מצא הכל בעצמך, אל תסמוך על איש" הוא משפט מאוד נכון, בתנאי שלא מפסיקים לשמוע את האחרים ולבדוק לעומק מה אמרו ולמה התכוונו. ההבנה וההחלטה של מה נכון ומה לא, תמיד אמורה להישאר של היחד.
הצרה עם קרישנה מורטי היא שעבורו גם הלמידה היא "קביעת עמדה" שאינה דרך ההקשבה המוחלטת. המצב הזה יכול להית נכון, רק במידה והאדם חזק מספיק על מנת לא להיסחף על ידיי העבר שלו ו/או על ידיי האחרים. ומה איתנו??
הצרה עם קרישנה מורטי היא שעבורו גם הלמידה היא "קביעת עמדה" שאינה דרך ההקשבה המוחלטת. המצב הזה יכול להית נכון, רק במידה והאדם חזק מספיק על מנת לא להיסחף על ידיי העבר שלו ו/או על ידיי האחרים. ומה איתנו??
אוריאל
מצא הכל בעצמך. אל תסמוך על איש
עם המשפט הזה אני מסכימה לגמרי. מנסיוני בחיים - כשלא הקשבתי לעצמי ולנטייתי הטבעית וסמכתי על שיפוט/דעה /עצה של אחרים אם מתוך עצלות או חוסר בטחון , במקרים כאלה כמעט תמיד המהלך היה שגוי , כל כך שגוי שעד היום אני אומרת לעצמי "על מה חשבת? איך לא שמעת בקול עצמך". משה הוסיף בצדק שטוב לשמוע גם את האחר..לשמוע ,לקרוא ,לשתף כן. בהחלט. אבל להקשיב רק לעצמנו.
מצא הכל בעצמך. אל תסמוך על איש
עם המשפט הזה אני מסכימה לגמרי. מנסיוני בחיים - כשלא הקשבתי לעצמי ולנטייתי הטבעית וסמכתי על שיפוט/דעה /עצה של אחרים אם מתוך עצלות או חוסר בטחון , במקרים כאלה כמעט תמיד המהלך היה שגוי , כל כך שגוי שעד היום אני אומרת לעצמי "על מה חשבת? איך לא שמעת בקול עצמך". משה הוסיף בצדק שטוב לשמוע גם את האחר..לשמוע ,לקרוא ,לשתף כן. בהחלט. אבל להקשיב רק לעצמנו.